_BataZiv_0809 wrote: ↑01/04/2025 21:49
Chmoljo wrote: ↑01/04/2025 21:45
Prpa.ba wrote: ↑01/04/2025 19:51
Pohvalan potez svakako, samo ovo djeluje prilicno hafifno na papiru, imaju 25 klijenata, tipa trgovacka komora Hondurasa i Gvatemale, par trgovaca nekretninama, firmi, fakulteta i americkih opstina.
Ali bolje ista nego nista kao do sad.
Ko prati americku politiku, sefica ove kuce je kcerka vrlo bitne osobe u trumpovoj administraciji. Jedna je od ucesnika chat grupe koja je procurila u javnost i izazvala skandal. Dakle osoba koja ima direktan pristup samom vrhu
S obzirom da ova ekipa u bijeloj kuci vrlo slobodno koristi familijarne veze, tipa da trump hladno pomiluje klijente brata glavne tuziteljice, ovo se cini dobar odabir.
Ovu informaciju o trazenju lobisticke kuce sam imao prije sedmicu otprilike, pa zato znam da je dijaspora u americi izuzetno angazovana u ovom trenutku i da se koriste njihova sredstva.
Jes lijepo tebe vidjet optimisticnog
U odnosu na devedesete mnogo toga nam ide u korist. Svakako da se mnogo toga moze i izjaloviti, ali neozbiljno je davati ikakve prognoze sa sigurnoscu kako ce se ista zavrsiti u vremenu kada i vrlo stabilne drzave strahuju za svoju buducnost - u ekonomskom ili sigurnosnom smislu ili oba istovremeno.
Mnogo prognoza je obojeno stranacki i sa formiranim stavom prema odredjenim osobama, a tu posebno mislim na konakovica. Meni nikada omiljen ni simpatican, sto zbog proslosti, sto zbog svjetonazora, ali je mnogo bolje sto je on sada tu na tom mjestu od npr. bakirove jaranice iz halke sejha Brzine.
No ja od starta nisam uvjeren ni u Dodikovo hapsenje, jer sve vrijeme govorim da se to nece desiti i da ce covjek prosto otici i da ce se ova situacija rijesiti izbacivanjem SNSDa iz vlasti i drzavne i entitetske.
Nikada nisam imao predodzbe da je ova drzava jaka isto na svakom dijelu njene teritorije, do toga je dug put. Ali ako dovede do ovoga gore sto sam rekao, onda mozemo reci da je dovoljno jaka da razvlasti osobu koja je kao individua skoncetrisala najvecu moc u cijeloj drzavi, i to na pola njene teritorije.
A ja mislim da je i to nesto.