Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#23151 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by JoseMujica »

Hurtić je glavni bošnjački kadrovik za državni nivo
pemanapemani

#23152 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by pemanapemani »

tutku wrote: 12/03/2024 14:32
pemanapemani wrote: 12/03/2024 14:17
tutku wrote: 12/03/2024 14:05

Treba li te podsjetiti da je kao četvrti izabran Sevlid Hurtić kojeg je izabrao/prihvatio Milorad Dodik?
Jebo ga ti, fino te pitam ko je bio četvrti Bošnjak u prošlom mandatu kojem je Forto oteo mjesto?
Četvrtog Bošnjaka nije bilo, kao što danas kao četvrtog imamo Sevlida Hurtića kojeg je predložio iz svoje entitetske vlade Milorad Dodik, onoga koji mu je, između ostalih, dao četvrtog delegata u Domu naroda. Možemo mi sutra u VM imati i 5 Bošnjaka, nikakva to satisfakcija nije, pogotovo ako će među tih 5 biti Denis Šulić i slični.
Jebi ga, onda je najbolje da se osnuje komisija legitimnih Bošnjaka i da oni daju odobrenje ko je pravi, a ko krivi Bošnjak.

Kako priča, kroz maglu, nekako podsjeća na ono što HDZ radi sa pričom o legitimnim i nelegitimnim Hrvatima. :D

Samo građanska država, gdje nije bitno ko se kako zove. Ma hajte molim vas.
elk

#23153 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by elk »

Pocrkace od muke orange zelenjava :lol:
i kondukteri iz kalinovika i foce.
I udruzenje patriota i dezertera zeljkov cuperak iz malmea :D

Ko zna kad cemo i hocemo li ikad uci, kakav ce uopste svijet tada biti, nije mozda vise ni vazno. Ali ovakva nemoc i huja :bih:
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#23154 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by laserShow »

tutku wrote: 12/03/2024 14:03
laserShow wrote: 12/03/2024 13:58 Evropa je kurva, ali bolje ici ka toj kuraveli, nego bilo kojim istocnim kozojebima.

Posebno se rigam na one koji su u toj EU a nama kao ne bi dali da idemo ka istoj hahah. Kolicina niskokvalificiranog AJKJUA na ovoj temi je ambivalentna.
Evropa je kurva, ali je jedina opcija prema kojoj mi trebamo biti strateški usmjereni jer nam jedina može omogućiti ekonomski prosperitet. Pored toga, naravno da treba imati što bolje odnose sa svima.
I ekonomski i demokratski. To sto nosi lose stvari, Boze moj i moja zena ima dobrih i losih stvari, samo se treba oduprjeti :D

Eo npr plase se gejeva. Ne znam sto :D
tutku

#23155 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tutku »

pemanapemani wrote: 12/03/2024 14:38
pemanapemani wrote: 12/03/2024 14:17

Jebo ga ti, fino te pitam ko je bio četvrti Bošnjak u prošlom mandatu kojem je Forto oteo mjesto?
Četvrtog Bošnjaka nije bilo, kao što danas kao četvrtog imamo Sevlida Hurtića kojeg je predložio iz svoje entitetske vlade Milorad Dodik, onoga koji mu je, između ostalih, dao četvrtog delegata u Domu naroda. Možemo mi sutra u VM imati i 5 Bošnjaka, nikakva to satisfakcija nije, pogotovo ako će među tih 5 biti Denis Šulić i slični.
Jebi ga, onda je najbolje da se osnuje komisija legitimnih Bošnjaka i da oni daju odobrenje ko je pravi, a ko krivi Bošnjak.

Kako priča, kroz maglu, nekako podsjeća na ono što HDZ radi sa pričom o legitimnim i nelegitimnim Hrvatima. :D

Uopće nisam dovodio u pitanje da li je legitiman, naravno da jeste. Pitanje pravog ili krivog je relevantno i na njega se odgovara onim što je taj pojedinac uradio. Nek pogleda svako od nas šta je radio i uradio Hurtić pa procijeni kojoj kategoriji pripada.

Diskusija je krenula od toga da je Dodik, kao koalicijski partner, identificirao Trojku kao muslimansku invalidnu strukturu.

Dakle, svaka analogija sa HDZ neosnovanim argumentima o legitimnostima, je deplasirana.
DaysleepeR

#23156 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DaysleepeR »

Nego, kakve to veze ima s Fortom?
tramvajtrojka

#23157 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tramvajtrojka »

DaysleepeR wrote: 12/03/2024 14:44 Nego, kakve to veze ima s Fortom?
jer je uskratio staro bosnjacko mjesto sta li vec :lol: :lol: jer bitno je biti Bošnjak a ne šta je uradio za državu :oops:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#23158 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Chmoljo »

tutku wrote: 12/03/2024 13:50 pogrešna ti je analogija. ne mislim da se treba samo baviti velikim temama, ali se treba baviti i velikim temama. ako već govorimo o progresu u pogledu usvojenih rješenja, hajde da vidimo ovako - dobili smo zakon o sprječavanju sukoba interesa, koji je manjeg obima od ranijeg zakona iz čini mi se 2012. kojeg je sdp zajedno sa snsd stavio van snage u ključnom dijelu. transparency international se izjasnio o novom usvojenom zakonu.

ponovo kažem, dobro je da se napravio neki progres, samo da niko ne prodaje muda pod bubrege. sutra mi možemo dobiti i zakon o načinu izbora stranih sudija koji će predviđati da se oni biraju u parlamentu bih, eu će to podržati kao što podržava većinu stvari za koje se dogovore domaći stakeholderi - ali da li je to bolje od postojećeg rješenja, ja mislim da nije.

o tome je poenta, bojim se da usvajamo i da ćemo usvajati neka rješenja koja su lošija od postojećih ili nedovoljno dobra.

niko na strani bosanskog političkog subjekta nije dao odgovor kako se postaviti u odnosu na ključna pitanja, sve znaju a ne znaju šta želimo i kako do toga doći.
evropa bi aminovala i podjelu da se svi dogovore. to je jasno. ali ključno je to da za takvo nešto treba dogovor. ili kako kažu botići "izdaja".

međutim, ona nikako da se desi.

u pogledu pimjera koji si naveo, on se može riješiti čak i u ovakvom državnom uređenju, ali je potrebno da je u RS neko ko želi dobro i srpskom narodu, a ne onaj koji čuva pokradeno. nažalost, to moramo čekati da se desi, ali će se kad tad desiti, i zato to nije izgubljena stvar.

velike stvari kada mogu, do tada, daj da se uradi šta se može. na kraju krajeva, sa tom pričom je Trojka i ušla u vlast. eto jedno predizborno ispunjeno :D
JoseMujica

#23159 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by JoseMujica »

tramvajtrojka wrote: 12/03/2024 14:46
DaysleepeR wrote: 12/03/2024 14:44 Nego, kakve to veze ima s Fortom?
jer je uskratio staro bosnjacko mjesto sta li vec :lol: :lol: jer bitno je biti Bošnjak a ne šta je uradio za državu :oops:
u ovom slučaju pišeš nule na obje strane

de živ bio impresioniraj me i nabroj taksativno šta je to ovaj učinio za državu :?
Last edited by JoseMujica on 12/03/2024 14:56, edited 1 time in total.
tutku

#23160 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tutku »

Chmoljo wrote: 12/03/2024 14:48
tutku wrote: 12/03/2024 13:50 pogrešna ti je analogija. ne mislim da se treba samo baviti velikim temama, ali se treba baviti i velikim temama. ako već govorimo o progresu u pogledu usvojenih rješenja, hajde da vidimo ovako - dobili smo zakon o sprječavanju sukoba interesa, koji je manjeg obima od ranijeg zakona iz čini mi se 2012. kojeg je sdp zajedno sa snsd stavio van snage u ključnom dijelu. transparency international se izjasnio o novom usvojenom zakonu.

ponovo kažem, dobro je da se napravio neki progres, samo da niko ne prodaje muda pod bubrege. sutra mi možemo dobiti i zakon o načinu izbora stranih sudija koji će predviđati da se oni biraju u parlamentu bih, eu će to podržati kao što podržava većinu stvari za koje se dogovore domaći stakeholderi - ali da li je to bolje od postojećeg rješenja, ja mislim da nije.

o tome je poenta, bojim se da usvajamo i da ćemo usvajati neka rješenja koja su lošija od postojećih ili nedovoljno dobra.

niko na strani bosanskog političkog subjekta nije dao odgovor kako se postaviti u odnosu na ključna pitanja, sve znaju a ne znaju šta želimo i kako do toga doći.
evropa bi aminovala i podjelu da se svi dogovore. to je jasno. ali ključno je to da za takvo nešto treba dogovor. ili kako kažu botići "izdaja".

međutim, ona nikako da se desi.

u pogledu pimjera koji si naveo, on se može riješiti čak i u ovakvom državnom uređenju, ali je potrebno da je u RS neko ko želi dobro i srpskom narodu, a ne onaj koji čuva pokradeno. nažalost, to moramo čekati da se desi, ali će se kad tad desiti, i zato to nije izgubljena stvar.

velike stvari kada mogu, do tada, daj da se uradi šta se može. na kraju krajeva, sa tom pričom je Trojka i ušla u vlast. eto jedno predizborno ispunjeno :D
izdaja se ne dešava preko noći, mi odavno živimo izdaju, to nije došlo sa trojkom, njena uloga je tu izraženija, ali nije njihov izum.

hajde da vidimo to što kažeš velike stvari kada mogu - evo raspravljaju zakon o sudovima bih. ono što sam ja vidio u medijima jeste umanjenje nadležnosti, odnosno da sud bih za niz krivičnih djela, uključujući korupciju, neće biti nadležan osim ukoliko djelo ne uključuje transentitetski element.

dakle, novaliću ne bi mogao suditi sud bih, dodiku ne bi mogao suditi sud bih. da li je to korak ka umanjenju države, da ne kažem izdaje? ukoliko bi se takvo rješenje usvojilo, mislim da bi odgovor bio afirmativan. koji je stav trojke - svađaju se oko toga hoće li apelacioni sud sjediti u lukavici, doboju, banja luci - manje bitna stvar.
pemanapemani

#23161 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by pemanapemani »

tutku wrote: 12/03/2024 14:43

Uopće nisam dovodio u pitanje da li je legitiman, naravno da jeste. Pitanje pravog ili krivog je relevantno i na njega se odgovara onim što je taj pojedinac uradio. Nek pogleda svako od nas šta je radio i uradio Hurtić pa procijeni kojoj kategoriji pripada.

Diskusija je krenula od toga da je Dodik, kao koalicijski partner, identificirao Trojku kao muslimansku invalidnu strukturu.

Dakle, svaka analogija sa HDZ neosnovanim argumentima o legitimnostima, je deplasirana.
Diskusija je počela tako što si ti u dva posta naveo kako je Forto kao ostali oteo poziciju Bošnjacima.

Onda si kao argument upotrijebio baljezganje neofašiste iz Laktaša o invalidnoj muslimanskoj strukturi, kao nešto bitno i relevantno. Kako nisam pretjerano pametan, nikako ne mogu povezati neofašističko baljezganje Dodika i Fortinu otimačinu mjesta u VM koje navodno pripada bošnjačkoj kvoti, iako Bošnjaci, kao i svaki put, imaju 3 ministra u VM.
Koliko znam šema je 3B, 3H, 3S i 1O

Analogija sa HDZ nije deplasirana, jer su oni u politiku uveli legitimno predstavljanje i pojmove kao što su majorizacija i ugrozba.
Ako kažeš da je Forto oteo mjesto iz bošnjačke kvote, jasno je kao dan da u najmanju ruku simatišeš koncept legitimnog predstavljanja koji je namaštao HDZ. Koncept u kojem vodeća politička stranka ili odabrana komisija za legitimitet, određuje da li je neko legitiman i da li je njegov odabir za određenu poziciju otimačina mjesta iz kvote određenog naroda.

Ili kraće - HDZ tvrdi za Komšića isto što ti tvrdiš za Fortu.

Samo građanski dok se boje ne rastope. :D
Last edited by pemanapemani on 12/03/2024 14:58, edited 1 time in total.
JoseMujica

#23162 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by JoseMujica »

i priča o izdaji je nategnuta, ali se može prodati narodu

pravo pitanje je da li je nakon SDA ostalo išta za izdat?
Bitvin

#23163 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Bitvin »

tutku wrote: 12/03/2024 14:55 hajde da vidimo to što kažeš velike stvari kada mogu - evo raspravljaju zakon o sudovima bih. ono što sam ja vidio u medijima jeste umanjenje nadležnosti, odnosno da sud bih za niz krivičnih djela, uključujući korupciju, neće biti nadležan osim ukoliko djelo ne uključuje transentitetski element.

dakle, novaliću ne bi mogao suditi sud bih, dodiku ne bi mogao suditi sud bih. da li je to korak ka umanjenju države, da ne kažem izdaje? ukoliko bi se takvo rješenje usvojilo, mislim da bi odgovor bio afirmativan. koji je stav trojke - svađaju se oko toga hoće li apelacioni sud sjediti u lukavici, doboju, banja luci - manje bitna stvar.
Stav trojke je da sve raspu na entitete i udovolje gazdama Čoviću i Dodiku. Zauzvrat će pričati kako su napravili uspjehe i bacati bombone glasačima.
DonieBrasco

#23164 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DonieBrasco »

A sta su to izdali do sada iz Trojke ?
DonieBrasco

#23165 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DonieBrasco »

Bitvin wrote: 12/03/2024 14:58
tutku wrote: 12/03/2024 14:55 hajde da vidimo to što kažeš velike stvari kada mogu - evo raspravljaju zakon o sudovima bih. ono što sam ja vidio u medijima jeste umanjenje nadležnosti, odnosno da sud bih za niz krivičnih djela, uključujući korupciju, neće biti nadležan osim ukoliko djelo ne uključuje transentitetski element.

Stav trojke je da sve raspu na entitete i udovolje gazdama Čoviću i Dodiku. Zauzvrat će pričati kako su napravili uspjehe i bacati bombone glasačima.
Sta su dobili gazde Dodik i Covic ?
BAK-eV

#23166 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by BAK-eV »

tramvajtrojka wrote: 12/03/2024 12:37
BAK-eV wrote: 12/03/2024 12:34
tramvajtrojka wrote: 12/03/2024 10:55

Vidimo kako im je lose sve suza suzu roni da izadju iz EU, bas je zanimljivo kako su likovi naklonjeni SDF grupaciji toliko anti EU nastrojeni, okay posteno al nemojte se onda uzdizati u visine kako vam je bitna BiH i njezin napredak jer očigledno nije
Bas me briga za bilo koju sranku pardon stranku.

Govorim realno, da EU nije sto je bila.

Za Bosnu jeste dobro, da bude u EU ali ne po cijenu LGBT zakona.
Isto tako platicemo jos vecu cijenu u vezi demografije.

EU ima svoje prednosti ali i nedostatke i o tome govorim.
A ti eto sad pricaj o srankama....
Pa cek sekund smeta ti sto EU nije to sto je bila, LGBT zakoni itd itd. a sam si pobjegao u tu istu EU da nama ovdje pricas koji smo ostali sve najgore o njoj :lol:

mirisem malo licemjerje :zzzz: :zzzz:
Kakvo licemjerje!
Pa i Nijemci se bune zbog LGBT, energetske politike, zabrane SUS motora i sl.....
Novi LGBT zakoni tek treba do dodju i ovo sto se sprema je odvratno.
O tome pricam .....

A i da sam licemjer, pa sta....
Tema nisam ja vec nasa drzava i nas narod u nekoj buducnosti.
dječak sa šibicama

#23167 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dječak sa šibicama »

Nije to samo demagogija, SDFA se ozbiljno plasi EU, da udjes u EU ne smije ti sudstvo biti ovakvo kakvo je nase, tu ce morati ici totalna rekonstrukcija i reforma.

A onda su oni najebali, sad se izvlace i ako dodje optuznica, kad i ako zelis u EU sudstvo mora biti na top razini, moras imati neki USKOK kao u Hrvatskoj, babarogu za lopuze. I onda ce biti kao kod Plenkovica, 90% ministara pod optuznicom i sa presudom. Jos njihovi kradu u rukavicama, padaju na sitnim muljazama, SDFA ekipa su upetljani u kriminal trgovinu drogom i ko zna sta sve ne.
tramvajtrojka

#23168 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tramvajtrojka »

DonieBrasco wrote: 12/03/2024 14:59
Bitvin wrote: 12/03/2024 14:58

Sta su dobili gazde Dodik i Covic ?
nadu da ce trojka nekada izdati :lol:
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#23169 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by izvrsni direktor »

Izdali, izdat će, izdali bi
tutku

#23170 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tutku »

pemanapemani wrote: 12/03/2024 14:57

Diskusija je počela tako što si ti u dva posta naveo kako je Forto kao ostali oteo poziciju Bošnjacima.

Onda si kao argument upotrijebio baljezganje neofašiste iz Laktaša o invalidnoj muslimanskoj strukturi, kao nešto bitno i relevantno. Kako nisam pretjerano pametan, nikako ne mogu povezati neofašističko baljezganje Dodika i Fortinu otimačinu mjesta u VM koje navodno pripada bošnjačkoj kvoti, iako Bošnjaci, kao i svaki put, imaju 3 ministra u VM.

Analogija sa HDZ nije deplasirana, jer su oni u politiku uveli legitimno predstavljanje i pojmove kao što su majorizacija i ugrozba.
Ako kažeš da je Forto oteo mjesto iz bošnjačke kvote, jasno je kao dan da u najmanju ruku simatišeš koncept legitimnog predstavljanja koji je namaštao HDZ. Koncept u kojem vodeća politička stranka ili odabrana komisija za legitimitet, određuje da li je neko legitiman i da li je njegov odabir za određenu poziciju otimačina mjesta iz kvote određenog naroda.

Upravu si, nejasno i neprecizno sam se izjasnio pa ću precizirati. Forto je razlog zbog kojeg danas u Vijeću ministara po prvi put gledamo Bošnjaka iz RS kojeg nam je odabrao Dodik. Dakle, po prvi put gledamo Dodikovog Bošnjaka, jer je iz FBiH kvote imenovan Forto. Bilo je ipak, najvažnije, da se u prvom talasu uhljebe sva tri čelnika Trojke.

Obzirom na tvoje argumente iz drugog paragrafa - samo ću podsjetiti Sevlid Hurtić je Bošnjak, Dodikov Bošnjak.

To što je neko uveo neki pojam u politiku ne znači da je ispravno koristiti taj pojam za bilo šta, odatle je moj argument o deplasiranoj analogiji na mjestu. Dakle, fulaš poentu.

Protivnik sam izmišljenog koncepta legitimnog predstavljanja. Mislim da je Sevlid Hurtić legitimno i legalno izabran kao Dodikov Bošnjak iz RS. On sasvim legitimno i legalno predstavlja jedinicu iz koje dolazi - RS. Drugi je problem što se ja, kao i većina bosanaca i hercegovaca, ne slažem sa politikom te jedinice - RSa. Tebi je to sve očito prihvatljivo i to je također legitiman politički stav i ja to poštujem. Samo ne treba prodavati maglu.
tutku

#23171 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tutku »

dječak sa šibicama wrote: 12/03/2024 15:07 Nije to samo demagogija, SDFA se ozbiljno plasi EU, da udjes u EU ne smije ti sudstvo biti ovakvo kakvo je nase, tu ce morati ici totalna rekonstrukcija i reforma.

A onda su oni najebali, sad se izvlace i ako dodje optuznica, kad i ako zelis u EU sudstvo mora biti na top razini, moras imati neki USKOK kao u Hrvatskoj, babarogu za lopuze. I onda ce biti kao kod Plenkovica, 90% ministara pod optuznicom i sa presudom. Jos njihovi kradu u rukavicama, padaju na sitnim muljazama, SDFA ekipa su upetljani u kriminal trgovinu drogom i ko zna sta sve ne.
a snsd i hdz kao većina u koaliciji će podržati reformu pravosuđa? čekaj, da ih neće natjerati forto i ursula von der lejen?

bh javnost nikako da spali svoje zablude, zato nam i treba ovako
DaysleepeR

#23172 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DaysleepeR »

dječak sa šibicama wrote: 12/03/2024 15:07 Nije to samo demagogija, SDFA se ozbiljno plasi EU, da udjes u EU ne smije ti sudstvo biti ovakvo kakvo je nase, tu ce morati ici totalna rekonstrukcija i reforma.

Ima nešto što se zove EU Tužilac, taj najviše po Hrvatskoj hapsi.
A to je za nesavjesno trošenje EU para.
Tek nam on dolazi a tu milosti nema.
pemanapemani

#23173 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by pemanapemani »

tutku wrote: 12/03/2024 15:24

Upravu si, nejasno i neprecizno sam se izjasnio pa ću precizirati. Forto je razlog zbog kojeg danas u Vijeću ministara po prvi put gledamo Bošnjaka iz RS kojeg nam je odabrao Dodik. Dakle, po prvi put gledamo Dodikovog Bošnjaka, jer je iz FBiH kvote imenovan Forto. Bilo je ipak, najvažnije, da se u prvom talasu uhljebe sva tri čelnika Trojke.

Obzirom na tvoje argumente iz drugog paragrafa - samo ću podsjetiti Sevlid Hurtić je Bošnjak, Dodikov Bošnjak.

To što je neko uveo neki pojam u politiku ne znači da je ispravno koristiti taj pojam za bilo šta, odatle je moj argument o deplasiranoj analogiji na mjestu. Dakle, fulaš poentu.

Protivnik sam izmišljenog koncepta legitimnog predstavljanja. Mislim da je Sevlid Hurtić legitimno i legalno izabran kao Dodikov Bošnjak iz RS. On sasvim legitimno i legalno predstavlja jedinicu iz koje dolazi - RS. Drugi je problem što se ja, kao i većina bosanaca i hercegovaca, ne slažem sa politikom te jedinice - RSa. Tebi je to sve očito prihvatljivo i to je također legitiman politički stav i ja to poštujem. Samo ne treba prodavati maglu.
To ti govorim - Dodikov Bošnjak, Komšić nije Hrvat, Alijini Srbi i Hrvati...
Tebi je taj Dodikov i Čovićev narativ blizak i prihvatljiv i ja to poštujem, ali isto tako kažem da se meni gadi, a posebno mi se gadi ko fol zalaganje za građansku, a onda ovamo - čiča Jovo i Peđa Koljević, te ode Midhat dođe Dragan. Mada je i Dragan bio u Armiji RBiH, kao i Midhat, ali je bi ga, on je Dragan i otima mjesto Bošnjacima.
Samo ne treba biti licemjer i prodavati etnička muda pod građanske bubrege.
tutku

#23174 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tutku »

pemanapemani wrote: 12/03/2024 15:32
tutku wrote: 12/03/2024 15:24

To ti govorim - Dodikov Bošnjak, Komšić nije Hrvat, Alijini Srbi i Hrvati...
Tebi je taj Dodikov i Čovićev narativ blizak i prihvatljiv i ja to poštujem, ali isto tako kažem da se meni gadi, a posebno mi se gadi ko fol zalaganje za građansku, a onda ovamo - čiča Jovo i Peđa Koljević, te ode Midhat dođe Dragan. Mada je i Dragan bio u Armiji RBiH, kao i Midhat, ali je bi ga, on je Dragan i otima mjesto Bošnjacima.
Samo ne treba biti licemjer i prodavati etnička muda pod građanske bubrege.
Ma ja, upravu si.

Fikret Abdic je Bosnjak; to ga dovoljno kvalifikuje da bude razmatran kao adekvatan politicki predstavnik. U upravu si, do mene je.
vee-jay

#23175 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by vee-jay »

BAK-eV wrote: 12/03/2024 15:04
tramvajtrojka wrote: 12/03/2024 12:37
BAK-eV wrote: 12/03/2024 12:34

Bas me briga za bilo koju sranku pardon stranku.

Govorim realno, da EU nije sto je bila.

Za Bosnu jeste dobro, da bude u EU ali ne po cijenu LGBT zakona.
Isto tako platicemo jos vecu cijenu u vezi demografije.

EU ima svoje prednosti ali i nedostatke i o tome govorim.
A ti eto sad pricaj o srankama....
Pa cek sekund smeta ti sto EU nije to sto je bila, LGBT zakoni itd itd. a sam si pobjegao u tu istu EU da nama ovdje pricas koji smo ostali sve najgore o njoj :lol:

mirisem malo licemjerje :zzzz: :zzzz:
Kakvo licemjerje!
Pa i Nijemci se bune zbog LGBT, energetske politike, zabrane SUS motora i sl.....
Novi LGBT zakoni tek treba do dodju i ovo sto se sprema je odvratno.
O tome pricam .....

A i da sam licemjer, pa sta....
Tema nisam ja vec nasa drzava i nas narod u nekoj buducnosti.
ljudska prava nisu svedski stol -- ne moze prava za jedne a ne za druge -- mislim, moze ali to onda nije EU nego BiH :D
Locked