Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
levana

#23151 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by levana »

HM 2011 wrote:
posebno su pojedini mogli birati 1993 godine u Sarajevu, Zenici, Bihacu i slicno... sa dvije strane je u tom momentu tuceno, sa dvije strane.....

posljedice uzivaj danas - ni Hag izgleda ne pomaze da ukaze na iste...

1993? :lol: :lol: Izbori? Popis? :?

Ti i ovih par lojalnih DF-u, jedan dobronamjeran savjet: priznajte kapitulaciju :oops: :sad:

Pregazi vas gospođa profiterka :D
muha_sa

#23152 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by muha_sa »

Image
HM 2011

#23153 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

gospodja profiterka wrote:
KatarinaKosaca wrote:
HM 2011 wrote:posebno su pojedini mogli birati 1993 godine u Sarajevu, Zenici, Bihacu i slicno... sa dvije strane je u tom momentu tuceno, sa dvije strane.....

Samo SDA na svim nivoima. U JEDINSTVU JE SNAGA

:roll: A, fakat, kako to da prva slavna minhenska i udarna specijalna melburnška ovako opasno brkaju bitne godine? Ono kad je bio popis, kad je počeo rat i sl? Pitanje nije samo za tebe... ima hin dosta :D
Pa ja baš to napisah gore, ali čini mi se da im se odbija o čelo...
nego ocito je da ima odredjenih nejasnoca - 1993 tuce ko koga sa dvije strane - bas o tome minhenske slavne slabo sta znaju ?
daddy-kool

#23154 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by daddy-kool »

Malo se zatrolala tema.
HM 2011

#23155 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

muha_sa wrote:Image

sta imamo u daytonskom mirovnom sporazumu ?

Bosniacs, Croats, and Serbs, as constituent peoples (along with Others), and citizens of Bosnia and Herzegovina hereby determine that the Constitution of Bosnia and Herzegovina is as follows:

znaci nemamo drzavu gradjana nego naroda...

hvala mlogo djenja....
gospodja profiterka

#23156 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by gospodja profiterka »

znas li ti koje je bilo referendumsko pitanje ?

znas li kada je "vraceno" narodno ime bosnjak - u kakvim uslovima ?
Šta će ti ga bolan neko vraćati, mogao si se na prijeratnom popisu izjasniti kako hoćeš. Ja sam se na tom popisu izjasnila kao Bosanka, ja i još šačica budala. A danas mi ljudi kojima nije palo na pamet da se tako izjasne i njihova djeca propovijedaju bosanstvo. Pa prije bih sebi u cjevanicu pucala.
I kakve veze ima hudi referendum za nezavisnost, njegova se formulacija temeljila na ZAVNOBiH-u, a vi ste se mogli izjasniti kako ste htjeli i izabrati koga god ste htjeli te napisati novu stranicu historije ove nesretne zemlje.
Ali izabrali ste ono što vam je ležalo. Nemam ništa protiv. Samo ne očekujte da vas ja sada spašavam, ne pada mi napamet.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#23157 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KatarinaKosaca »

HM 2011 wrote:nego ocito je da ima odredjenih nejasnoca - 1993 tuce ko koga sa dvije strane - bas o tome minhenske slavne slabo sta znaju ?
Pokazujet ei dokazujete .. ništa, i ti i ona iz ŠveCke, što palamudi, a pojma ne zna /(nena ili kako li se zove :-? )
zagor 19

#23158 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zagor 19 »

''Za budućnost države BiH zabrinjavajuće su informacije kako su koalicijski partneri dogovorili uvođenje modela etničkog glasanja u Vladi FBiH te podjelu Ministarstva za pitanja boraca i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata na bošnjački i hrvatski dio!'
http://www.dnevno.ba/vijesti/bih/121697 ... iteta.html

Da li je ovo istina-dogovor o uvođenju modela etničkog glasanja u vladu FBiiH? :shock:
gospodja profiterka

#23159 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

daddy-kool wrote:Malo se zatrolala tema.
Nije se zatrolala, nego se nadovezuje na pitanje etničkog identiteta kao faktora formiranja vlasti, koje se ovdje navodi kao presudno za DF-ovo sabotiranje koalicije.

Neka te, znam ja pratiti temu na forumu, nisam od juče.
gospodja profiterka

#23160 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

zagor 19 wrote:''Za budućnost države BiH zabrinjavajuće su informacije kako su koalicijski partneri dogovorili uvođenje modela etničkog glasanja u Vladi FBiH te podjelu Ministarstva za pitanja boraca i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata na bošnjački i hrvatski dio!'

Da li je ovo istina-dogovor o uvođenju modela etničkog glasanja u vladu FBiiH? :shock:
Pitajte Bakira, on je bio šef sarajevskog pregovaračkog tima. Željko nije imao kad, skijalo se.
palermo

#23161 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

Što gospoja istrola temu majstorski :D :thumbup: ...
gospodja profiterka

#23162 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

palermo wrote:Što gospoja istrola temu majstorski :D :thumbup: ...
Nema trolanja, držim se teme i služim se isključivo provjerenim argumentima.
HM 2011

#23163 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

znas li ti koje je bilo referendumsko pitanje ?

znas li kada je "vraceno" narodno ime bosnjak - u kakvim uslovima ?
Šta će ti ga bolan neko vraćati, mogao si se na prijeratnom popisu izjasniti kako hoćeš. Ja sam se na tom popisu izjasnila kao Bosanka, ja i još šačica budala. A danas mi ljudi kojima nije palo na pamet da se tako izjasne i njihova djeca propovijedaju bosanstvo. Pa prije bih sebi u cjevanicu pucala.
I kakve veze ima hudi referendum za nezavisnost, njegova se formulacija temeljila na ZAVNOBiH-u, a vi ste se mogli izjasniti kako ste htjeli i izabrati koga god ste htjeli te napisati novu stranicu historije ove nesretne zemlje.
Ali izabrali ste ono što vam je ležalo. Nemam ništa protiv. Samo ne očekujte da vas ja sada spašavam, ne pada mi napamet.
Pa nije baš tako, niti imaš šta, sada nakon provedenog popisa, spasiti - trebala si tada malo mrdnuti - ali nije ti se dalo (ko je PO, PAO).....

Temelj je bio da je država prioritetno trebala biti građanska - međutim šipak.....

usred borbe protiv agresora - pojavljuje se i drugi agresor na tadašnju zainteresovanu stranu za građansko društvo i gle ta ekipa se okreće od građanskog društva prema etničkim formulacijama "konstitutivnih naroda" odnosno - "ako je već tako - onda smo i mi ekipa za sebe".....

Dalje priča ide na temu: optužbe za islamizaciju Armije BiH, sablast i slično, koja izgleda žestoko pije vode kod širokih narodnih masa, a zaista je tada 1993 najveći i jedini problem čovjeka na području BiH bio što je islamske vjerosipovjesti (možeš biti najbolji al džaba muslim si).....

O tome svjedoče i Haaške presude.....

Posljedice tih događaja gledate danas - ukratko problem nije star 25 godina - i ovi što spominju prvu minkensku očito blage veze nemaju (toliko usput o etiketiranju i sposobnosti za etiketiranje).....
Last edited by HM 2011 on 20/03/2015 22:46, edited 2 times in total.
vehab koluhija

#23164 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vehab koluhija »

@gospodja profiterka, aferim! :thumbup:

uživam čitati tvoje postove.
HM 2011

#23165 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

KatarinaKosaca wrote:
HM 2011 wrote:posebno su pojedini mogli birati 1993 godine u Sarajevu, Zenici, Bihacu i slicno... sa dvije strane je u tom momentu tuceno, sa dvije strane.....

Samo SDA na svim nivoima. U JEDINSTVU JE SNAGA

:roll: A, fakat, kako to da prva slavna minhenska i udarna specijalna melburnška ovako opasno brkaju bitne godine? Ono kad je bio popis, kad je počeo rat i sl? Pitanje nije samo za tebe... ima hin dosta :D

Samo da izrazim riječi podrške......

zaista na svim nivoima... previše problema pravi ovaj multipartizam....
zagor 19

#23166 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zagor 19 »

zagor 19 wrote:''Za budućnost države BiH zabrinjavajuće su informacije kako su koalicijski partneri dogovorili uvođenje modela etničkog glasanja u Vladi FBiH te podjelu Ministarstva za pitanja boraca i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata na bošnjački i hrvatski dio!'

Pitajte Bakira, on je bio šef sarajevskog pregovaračkog tima. Željko nije imao kad, skijalo se.
De bona jedi govna, odjebi! Pitam ozbiljene ljude koji nešto znaju bolje nego ja, odakle SDP-u.ova info. i da li je tačna?
gospodja profiterka

#23167 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

zagor 19 wrote:

De bona jedi govna, odjebi! Pitam ozbiljene ljude koji nešto znaju bolje nego ja, odakle SDP-u.ova info. i da li je tačna?
Post prijavljen.

Glede pitanja, ovu informaciju je jutros obznanio Dragan Čović lično. Zato ti, hablešino, kažem da pitaš Bakira, jer je samo on sjedio na svim pregovorima, pa zna i šta je dogovorio.
Better Man

#23168 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Better Man »

Sve se ovo znalo oko neustavnosti i smilšljeno je odrađeno. Kad je riječ o ostalim, vrijeme je da se izmjeni ustav BiH i konačno umjesto ostalih u stav vrate Bosanci i Hercegovci, koje sukinuli fašisti i kriminalci,a dovro znako ko su oni. Kao što več napisah buduća vlast je već najvila svojim ponašanjem da neočekujemo nikakve promjene i da će sve biti isto i da će se nastaviti pljačka države. Na stranu što SDA popušta HDZ-u i daje im sve što zatraže, ali je žalosno što to radi DF. kada će neko pokrenuti pitanje drskog otimanja i prisvajanja Univerziteta Džemal Bijedić i pravljenja od njega Hrvatskog sveučilišta, pa drska otimačina stadiona Bijeli Brijeg od Veleža i da ne nabrajam dalje. Nadam se da će se potvrditi presuda Prliću i kompaniji, jer ako se to desi, treba podnijeti krivične prijave za ratne zločine protiv kompletnog tadašnjeg rukovodstva HDZ-a kako BiH tako i HR i tražiti da nadoknade svu štetu i vrate sve što su opljačkali i trajno im zabraniti djelovanje. Pa pogledajte ko predstavlja Hrvate u BiH. Ljudi koji otvoreno slave ratne zločince i idu na doček istim.
HM 2011

#23169 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

zagor 19 wrote:
gospodja profiterka wrote: Pitajte Bakira, on je bio šef sarajevskog pregovaračkog tima. Željko nije imao kad, skijalo se.
Post prijavljen.

Glede pitanja, ovu informaciju je jutros obznanio Dragan Čović lično. Zato ti, hablešino, kažem da pitaš Bakira, jer je samo on sjedio na svim pregovorima, pa zna i šta je dogovorio.
Ovo je jedno veliko ništa - u Ministarstvu za boračka pitanja uvjek je bila podjela na hrvatske i bošnjačke čimbenike, a tako je primjera radi od OS BiH pa dalje i dan danas - ništa novo, stara tema koliko i Daytonsko uređenje BiH.....

u suštini radi se o pokušaju reanimacije SDP-a.....
gospodja profiterka

#23170 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Better Man wrote:Sve se ovo znalo oko neustavnosti i smilšljeno je odrađeno. Kad je riječ o ostalim, vrijeme je da se izmjeni ustav BiH i konačno umjesto ostalih u stav vrate Bosanci i Hercegovci, koje sukinuli fašisti i kriminalci,a dovro znako ko su oni. Kao što več napisah buduća vlast je već najvila svojim ponašanjem da neočekujemo nikakve promjene i da će sve biti isto i da će se nastaviti pljačka države. Na stranu što SDA popušta HDZ-u i daje im sve što zatraže, ali je žalosno što to radi DF. kada će neko pokrenuti pitanje drskog otimanja i prisvajanja Univerziteta Džemal Bijedić i pravljenja od njega Hrvatskog sveučilišta, pa drska otimačina stadiona Bijeli Brijeg od Veleža i da ne nabrajam dalje. Nadam se da će se potvrditi presuda Prliću i kompaniji, jer ako se to desi, treba podnijeti krivične prijave za ratne zločine protiv kompletnog tadašnjeg rukovodstva HDZ-a kako BiH tako i HR i tražiti da nadoknade svu štetu i vrate sve što su opljačkali i trajno im zabraniti djelovanje. Pa pogledajte ko predstavlja Hrvate u BiH. Ljudi koji otvoreno slave ratne zločince i idu na doček istim.
E ne može umjesto Ostalih. Može samo umjesto svih. A sve dok postoje Bošnjaci, Srbi i Hrvati, postojat će i Ostali.
Osim toga, nisu fašisti i kriminalci ukinuli Bosance i Hercegovce, već ih nikada nije ni bilo u ustavu. Uglavnom zato što je narod tako htio.
HM 2011

#23171 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

Better Man wrote:Sve se ovo znalo oko neustavnosti i smilšljeno je odrađeno. Kad je riječ o ostalim, vrijeme je da se izmjeni ustav BiH i konačno umjesto ostalih u stav vrate Bosanci i Hercegovci, koje sukinuli fašisti i kriminalci,a dovro znako ko su oni. Kao što več napisah buduća vlast je već najvila svojim ponašanjem da neočekujemo nikakve promjene i da će sve biti isto i da će se nastaviti pljačka države. Na stranu što SDA popušta HDZ-u i daje im sve što zatraže, ali je žalosno što to radi DF. kada će neko pokrenuti pitanje drskog otimanja i prisvajanja Univerziteta Džemal Bijedić i pravljenja od njega Hrvatskog sveučilišta, pa drska otimačina stadiona Bijeli Brijeg od Veleža i da ne nabrajam dalje. Nadam se da će se potvrditi presuda Prliću i kompaniji, jer ako se to desi, treba podnijeti krivične prijave za ratne zločine protiv kompletnog tadašnjeg rukovodstva HDZ-a kako BiH tako i HR i tražiti da nadoknade svu štetu i vrate sve što su opljačkali i trajno im zabraniti djelovanje. Pa pogledajte ko predstavlja Hrvate u BiH. Ljudi koji otvoreno slave ratne zločince i idu na doček istim.
E ne može umjesto Ostalih. Može samo umjesto svih. A sve dok postoje Bošnjaci, Srbi i Hrvati, postojat će i Ostali.
Osim toga, nisu fašisti i kriminalci ukinuli Bosance i Hercegovce, već ih nikada nije ni bilo u ustavu. Uglavnom zato što je narod tako htio.
Lažeš.

Uglavnom zato što je to narodu GURANO, narod je pitan (prisilno hranjen) sa tim - na svim stranama !!!!!!!!!!!!!!!!

I tu se razlikujem u stavu - vjerovatno je da sam nepodoban zbog toga.....
gospodja profiterka

#23172 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Ovo je jedno veliko ništa - u Ministarstvu za boračka pitanja uvjek je bila podjela na hrvatske i bošnjačke čimbenike, a tako je primjera radi od OS BiH pa dalje i dan danas - ništa novo, stara tema koliko i Daytonsko uređenje BiH.....

u suštini radi se o pokušaju reanimacije SDP-a.....
De ne spinuj. Ministarstva nam nikada nisu bila podijeljena na etničke sektore, ovo je prvi put da se nešto takvo spominje. Sudeći prema Čovićevom tonu, to je zapravo već dogovoreno. Prema tome, ovoga puta je SDP u pravu: riječ je o dijeljenju institucija izvršne vlasti po etničkom načelu, što vodi u formiranje trećeg entiteta.
Last edited by gospodja profiterka on 20/03/2015 23:10, edited 1 time in total.
gospodja profiterka

#23173 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

HM 2011 wrote:
Lažeš.

Uglavnom zato što je to narodu GURANO, narod je pitan (prisilno hranjen) sa tim - na svim stranama !!!!!!!!!!!!!!!!

I tu se razlikujem u stavu - vjerovatno je da sam nepodoban zbog toga.....
Ma lažeš ti! Kako mene niko nije prisilno hranio time? Gdje su vas to prisilno hranili time? Da čujem? Kako sam se ja mogla na prijeratnom popisu izjasniti kao Bosanka, a vas su prisilno hranili nečim na svim stranama? Lažovi, licemjeri, kukavice...
zagor 19

#23174 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zagor 19 »

zagor 19 wrote:
Post prijavljen.

Glede pitanja, ovu informaciju je jutros obznanio Dragan Čović lično. Zato ti, hablešino, kažem da pitaš Bakira, jer je samo on sjedio na svim pregovorima, pa zna i šta je dogovorio.[/quote]

Pa kad je već prijavljen, što kaže kad je bal nek je maskenbal- Babo ti je hablešina koji te napravio, takvu kurvetinu, a drugo Čavara je bio čisto iznenađen po pitanju uvođenja principa glasanja iz VM u Fedralnu vladu, dakle etničko glasanje, te istakao da HDZ ne bi imao ništa ni protiv takve mogućnosti. Dakle plasiraš dezinfornacije, kravetino! A treće kako bih ja kao obični smrtik nešto pitao Bakira ili Željka , dakle očito samo provociraš i zajebaješ! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Last edited by zagor 19 on 20/03/2015 23:15, edited 1 time in total.
de balzac

#23175 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by de balzac »

Gube se živci :D Profiterki ne mogu opepeliti, pa džentlmeni krenuli u vrijeđanje :-)

Forzaaaa GP!! :bih:
Post Reply