Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Laplace wrote:Neki dan neki kamionet, pickup, šta l već (jedan od onih kojim idu radnici građevinskih firmi na posao) "ravna" krivinu i prelazi na moju stranu. Ja ga upozoravam sirenom, a on izbacuje ruku kroz (obavezno otvoren) prozor i maše u stilu "šta je, šta hoćeš?".
Hoću da vozim svojom trakom, majmune (izvinjavam se majmunima).
P.S. Nisam ovo gore naglas rekao jer je njih bilo više. Kad si u majini bolje je da šutiš.
Slicno iskustvo nedavno na jednom uskom mostu. Most je svega 5-6 metara dug, ali sa jednom trakom. Ja vec na sredini kad s druge strane zaletio se kombi i primakao se na sam ulaz toliko da ja ne mogu normalno sici sa mosta. Stanem, svirnem, nista.. posaljem ga u tri lijepe jasno kroz otvoren prozor dok se provlacim pored njeg, on nesto mase rukama, dere se u tom ''sta je, sta hoces'' stilu kao nije mu jasno, upropastih mu dan ja svojim ponasanjem ocito. Otisao sam vec 50 i vise metara, i dalje u retrovizoru vidim mase nesto rukama i dernja se seljacina, na istom mjestu.
A tih koji mi izlete iz krivine sa pola auta u mojoj traci sam se nagledao da vise i ne brojim.
Kad smo kod mosta, meni je prije desetak godina na uskom mostu (doduše, ovdje se mogu dva auta mimoići ako su oba na svojoj traci) otkinuo lijevi retrovizor. Jasno, bio na mojoj traci (linija se jasno vidjela). Naravno, produžio je bez usporavanja.
Kako duže vrijeme nisam uspijevao naći retrovizor, koristio sam pomoćni dok nisam našao odgovarajući. Pogađate - policija me je jednom zaustavila i napisao mi je kaznu (neispravna oprema, tako nekako).
lijepa u dusi wrote:Glupaca u traci za iskljucenje lijevo prema zeljeznickoj tandrce po mobitelu, napravila rupu od bar 10 m ispred sebe, zacepila se lijeva traka autima koji bi realno stali taman da se kobila pomjeri naprijed. Svirnem, pokazem joj rupu, jebe mi majku i nastavi tipkat. Svirnem opet malo duze, krmasto udari po gasu i pomjeri se.
Tacno joj izac i za kosu je izvuc iz auta. Kroz poluotvoren prozor.
Kad pomenu željezničku: neki dan čekam oca na autobuskoj (ona je pored željezničke, da neko ne pita kakve veze ia). Nravno, na ulaznim peronima (od Zmaja prije zgrade, gdje obično autobusi budu kratko), do ograde parkirani automobili. Valjda čekaju one koji dolaze tim autobusima. Da napomenem da sam i ja isto čekao, ali sam parkirao na parkingu koji se naplaćuje i koji je bio poluprazan.
I sad, kraj samog izlaza parkiran je neki auto, autobus krene da izađe ali ne može od tog auta. Vozač autobusa legao na sirenu, niko u autu ne benda. Do auta dolazi neki čovjek i nešto razgovara sa suvozačem, vraća se a auto i dalje ne miče. Gledam na glavnom putu policijski auto i kontam da bi dobro bilo da t dođe i reguliše, ali oni odoše negdje.
Epilog je da se autobus nekako provukao gazeći trotoar, a i to jedva (i to je uspio samo zato što nije bio veliki autobus, nego neki manji). Dosta kasnije nailazi vozač, sjeda u auto i ide.
Nazoves centrotrans i zalis se sto parkiraju u njiihovom posjedu vizila koja ometaju izlaz autobusa
Ako je to u njihovom posjedu a njima ne ameta nece tu policija ni intervenisag
Pretpostavljam da je čovjek koji je došao do auta i razgovarao sa suvozačem radnik Centrotransa, tako da ne bi imalo koristi da ih nazovem. A i brže bih došao pješice do njih nego što bi se neko javio, bio sam kraj njihove zgrade.
alibaba_i_30_godina wrote:
Na onoj fakin' Zeljeznickoj, tj. ulazu na parking, niko ne poštuje onaj kružni tok, svi krenu odmah lijevo.
Da, i to sam zaboravio napisati. Jedan sam od rijetkih koji pravilno tu prođe, a često moram stati da propustim vozilo koje ide suprotnim smjerom, tj. kako mu je lakše. A strelica za obavezan smjer ubi u oči.
Laplace wrote:
Da, i to sam zaboravio napisati. Jedan sam od rijetkih koji pravilno tu prođe, a često moram stati da propustim vozilo koje ide suprotnim smjerom, tj. kako mu je lakše. A strelica za obavezan smjer ubi u oči.
prodjem i ja pravim smjerom uvijek.cesto parkiram tamo na parkingu ,a nisam naletio nikad da neko ide kontra
Laplace wrote:
prodjem i ja pravim smjerom uvijek.cesto parkiram tamo na parkingu ,a nisam naletio nikad da neko ide kontra
Sta ce to biti da ti prodjes pravilno i ne "zaždiješ" se u nekog?!
Nekada davno je policija znala tu zaustavljati sve one koji ne poštuju pravila kružnog toka. Lično svojim očima jednom vidio.
Da su pametniji i smjeliji, kako bi samo lako mogli puniti budžet.
Btw. I ja sam očito jedan od rijetkih pored vas dvojice koji to poštuje.
ne kontam? gdje sam ja to nepravilno prolazio? negdje si me vidio?
ako se ne slazemo po nekim pitanjima na drugom podforumu ne znaci da ce svugdje biti tako..
na ''zaždijavam'' se u druge jer nemam trulju,da imam vjerovatno bi se ''zaždio'',a ovako da sam naletio na takvog u konta smjeru sigurno bi mu blokirao prolaz
ne kontam? gdje sam ja to nepravilno prolazio? negdje si me vidio?
ako se ne slazemo po nekim pitanjima na drugom podforumu ne znaci da ce svugdje biti tako..
na ''zaždijavam'' se u druge jer nemam trulju,da imam vjerovatno bi se ''zaždio'',a ovako da sam naletio na takvog u konta smjeru sigurno bi mu blokirao prolaz
Ti izgleda zaboravio da si mi pisao ovdje da ćeš mi naglo zakociti da se zalijepim u tebe.
Sve super. I ja tako blokiram prolaz idiotima. Ali neki dan se taj drugi snašao, lagano nagazi na kružni i samo prodje.
Ja sam jednom popušio foru na tom parkingu ispred pošte 2 i od tada kad trebam na parking uredno prođem okolo, a foru sam popušio tako što je policajac u uniformi bez kape stajao pokraj praznog mjesta i ja ko levat kontam vidi parking majstora stoji pored praznog mjesta i hajde rekoh što da se patim i obilazi krug kada je odmah tu i "doziva me" "ja tamo kad ono međutim" kaže policajac znate li šta ste uradili jok rekoh ne znam... Popušio foru k'o levat u sred čaršije..
alipasijaner wrote:Ja sam jednom popušio foru na tom parkingu ispred pošte 2 i od tada kad trebam na parking uredno prođem okolo, a foru sam popušio tako što je policajac u uniformi bez kape stajao pokraj praznog mjesta i ja ko levat kontam vidi parking majstora stoji pored praznog mjesta i hajde rekoh što da se patim i obilazi krug kada je odmah tu i "doziva me" "ja tamo kad ono međutim" kaže policajac znate li šta ste uradili jok rekoh ne znam... Popušio foru k'o levat u sred čaršije..
alipasijaner wrote:Ja sam jednom popušio foru na tom parkingu ispred pošte 2 i od tada kad trebam na parking uredno prođem okolo, a foru sam popušio tako što je policajac u uniformi bez kape stajao pokraj praznog mjesta i ja ko levat kontam vidi parking majstora stoji pored praznog mjesta i hajde rekoh što da se patim i obilazi krug kada je odmah tu i "doziva me" "ja tamo kad ono međutim" kaže policajac znate li šta ste uradili jok rekoh ne znam... Popušio foru k'o levat u sred čaršije..
Bravo za gospodina policajca.
Jašta je nego dingospo.. rekoh piši i daj da odmah platim.. dade čovjek nalog ja da se parkiram on kaže neka nemoj samo ostani tu.. rekoh hoću ako me neće sačekat' i kazna za nepropisno parkiranje.. smije se i kaže neće... I fakat me samo cvaja doš'o desetominutni parking.. k'o da sam se najnormalnije parkirao na Menhetnu
Bravo za gospodina policajca.
Jašta je nego dingospo.. rekoh piši i daj da odmah platim.. dade čovjek nalog ja da se parkiram on kaže neka nemoj samo ostani tu.. rekoh hoću ako me neće sačekat' i kazna za nepropisno parkiranje.. smije se i kaže neće... I fakat me samo cvaja doš'o desetominutni parking.. k'o da sam se najnormalnije parkirao na Menhetnu
A mogo si ko pravi dinGospo parkirati i ništa ne platiti, samo da si prošao, kružni kako treba i onom čiki rekao da se brzo vraćaš.
Sta reci za ove sto ne koriste zmigavce ili ih pale u mili sekund prije nego ce skrenuti, da ne pricamo o kraljevima cesta taksistima (cast pojedincima).
DonieBrasco wrote:Sta reci za ove sto ne koriste zmigavce ili ih pale u mili sekund prije nego ce skrenuti, da ne pricamo o kraljevima cesta taksistima (cast pojedincima).
DonieBrasco wrote:Sta reci za ove sto ne koriste zmigavce ili ih pale u mili sekund prije nego ce skrenuti, da ne pricamo o kraljevima cesta taksistima (cast pojedincima).
Debili, blago receno
Mene najvise to nervira kad hocu u kruzni tok
Ukljuci zmigavac kada ulazi u kruzni tok, ali ga zato ne pali kada izlazi iz njega.
Ne pali zmigavac kada se prestrojava iz trake u traku, ali ga zato upali kad skrece iz trake gdje samo moze skrenuti i zna se gdje ce iz te trake.
OD DO majmunu koji je skontao da bi semafor trebao biti kod Hifine pumpe u Svrakinom, onda OD DO majmunu koji je odobrio sve to a onda OD DO majmunu koji je sve to implementirao...
shandrprcSA wrote: OD DO majmunu koji je skontao da bi semafor trebao biti kod Hifine pumpe u Svrakinom, onda OD DO majmunu koji je odobrio sve to a onda OD DO majmunu koji je sve to implementirao...
shandrprcSA wrote: OD DO majmunu koji je skontao da bi semafor trebao biti kod Hifine pumpe u Svrakinom, onda OD DO majmunu koji je odobrio sve to a onda OD DO majmunu koji je sve to implementirao...
do 10 koljena 35 min od okretnice do semafora... znaci po ko zna koji put OD DO majmunima
Na onoj fakin' Zeljeznickoj, tj. ulazu na parking, niko ne poštuje onaj kružni tok, svi krenu odmah lijevo.
Evo da se prijavim, poštujem i ja.
A nisam jednom naletio na papka koji ne poštuje taj detalj na stanici.
Neko bio pametan i fino napravio kružni da ubrza ulazak i izlazak s parkinga, ali džaba.