Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
channel10 wrote:Stani bolan. Tebi je normalno da ti, on , ona i ostali doniraju pare privatnoj firmi da obnovi trenutno svoj poslovni prostor i da nakon te obnove sve para sto zarade, ostave sebi??? Ako jeste, hajde onda i mene pogurajte, ali sacekajte da skontam sta bih radio
Naravno da nije, taj neki manji iznos sam dao od sebe, sto god uradili halal bilo, jer ne mogu sad pisati...iz nekih drugih razloga sam ja licno donirao, vratit cu ja to...opet i ja mogu napraviti donatorsko vece da osnujem svoju firmu, niko mi ne brani, ako ima budala platit ce mi...
Ali vidis da je vecini forumasa to normalno..ne bi bilo normlano da je npr. sin od Skalje dobio dvoranu. Ali kad su centrasi, normalno je...
Nisam upucen, da li ima u Zenici vise ijedno sportsko drustvo ili sportska skola, da ima gimnasticku sekciju? Ako nema, po meni je onda logicno da se Winneru ustupi prostor Partizana. Ako ima, onda ili da idu zajedno u projekat ili da po principu tendera prodje - Almy jbg, navika.
A ovo za donacije, pa niko nikog ne tjera da dadne. Nije ti na platu sjeo i rekao moras dati Zukinim da prave sta hoce.
Ma naravno da nije, halal bilo, ne bi dao da ne zelim, Zuka je zasluzio da mu mnogo vise ljudi pomogne na ovaj nacin, putem donacija.
Medjutim, opet kazem, nije posteno odradjeno, dodjeljivanje prostora jeste stvar politike, a tender je trebalo raspisati. Mozda je jos neko imao ideju za osnivanje sportskog drustva, a nije mogao da je predoci nadleznim?
Nista, mislite sta hocete, pa i to da ce djeca besplatno tu ici, i oni koji zive od 300 400 maraka mjesecno tamo ce djecu slati djaba, ovi ce to raditi altruisticki...
channel10 wrote:
Aldobasic dobio prostor Papirne na 10 godina, a danas gledam traze donacije na RTVZE i ne mogu da vjerujem. Dzenu ne treba tu mijesati. Kenan i Adnan su koliko ja znam badze. Ozenili kcerke Mirse Mesica. Kazu da ih je Dofu smjestio. Onda jedna iz SC je smjestena u Prostor ili gdje vec na drzavnu dojku .
Falili li ko ?
"Jedna is SCa" je smještena u kancelariju 202 u zgradi Prostora kao sekretarica... Inače ona duhovita, mlada, lijepa, diplomirana pravnica što priča viceve po CDu sa Senom Hadžifejzovićem, a on joj laska kako bi mogla Ustav promijeniti...
Pa jos jedan dokaz da je dvorana dodjeljena politickim putem jeste da ce je koristiti jos neko pored ovih Zukinih, jos jedan sportski kolektiv u neformalnom vlasnistvu jednog vijecnika van sc-a... ali hajd bitno je da objekat ne propada
Sportsko skola Winner, Zukic (mislim da je vlasnik), dobili su od grada na koristenje od 10 godina, bivsu gmnasticku dvoranu na Papirnoj. Posto je dvorana u katastrofalnoj situaciji, i trebaju znacajna sredstva, Zukic je valjda preko svojih clanova (odnosno njihovih roditelja) pokrenuo akciju doniranja.
Koliko sam upratio danas na FTV imali su prilog o ovome na Federaciji plus.
Za te društvene objekte koji godinama stoje i zjape prazni, ko god nadje način da funkcionišu i da od njih napravi nešto smisleno, ima moju podršku. A ako neko misli da će se neko opariti na školi za gimnastiku, grdno se vara..
Upravo. Bolje da se koristi na bilo koji nacin nego da propada i na kraju se srusi. Jedino je sporan taj nacin dobijanja prostora po jaranskoj liniji i te eventualne donacije,nije mi jasno zbog cega se to kao donira. Malo je to moglo legalnije da ide, da se i drugima da prilika, al eto, ko prije djevojci... a izgleda da je u ovom slucaju djevojka neko na polozaju bio
Papirnu je trebalo obnavljati kao kompleks. Igralište, dvoranu, Gatto pa sve do dimnjaka. Ona je jedna od rijetkih zgrada onakvog tipa u Zenici i grijeh je da propada.
kamberovica polje wrote:Papirnu je trebalo obnavljati kao kompleks. Igralište, dvoranu, Gatto pa sve do dimnjaka. Ona je jedna od rijetkih zgrada onakvog tipa u Zenici i grijeh je da propada.
Jos je to nacionalni spomenik, znaci mogu se neka sredstva osigurati kroz vise nivoa.
Throttle wrote:Upravo. Bolje da se koristi na bilo koji nacin nego da propada i na kraju se srusi. Jedino je sporan taj nacin dobijanja prostora po jaranskoj liniji i te eventualne donacije,nije mi jasno zbog cega se to kao donira. Malo je to moglo legalnije da ide, da se i drugima da prilika, al eto, ko prije djevojci... a izgleda da je u ovom slucaju djevojka neko na polozaju bio
Ti si bolan dobar i ti priznajes da nisu cista posla , a vidi ovdje pola foruma protiv mene (sta pola, haman svi) i mog misljenja . Mi nismo ni svjesni u kakvom smo mi qrc, generalno kao drustvo. Sve sto je nenormalno kod nas je postalo normalno. Kad ukazes na to, ti najebes
Ma znaju svi sta je i kako je, nije niko lud, moj channel10. Ovdje se procedura ne postuje ni kad se u wc ide. Ali haman svi misle da je bolje da je i Zuka dobio, pa ce biti neke koristi i on i nasa djeca, nego da je ostalo i propadalo i dalje, ili da je neki drugi dobio i otvorio piljaru.
Zbog čega je to neka jaranska osnova ? Ljudi tražili i dobili. Mislite da bi nekog odbili da kaže evo uložit ću 100.000 KM u bazene koji nam trenutno propadaju (i otvoreni i zatvoreni) a dajte mi 10 godina besplatno ? Vjerujem da bi isto uradili i za stadion Papirna da se neko ponudi.
Ma to je jedini nacin da se ista od toga revitalizuje. Evo sad da imam sto milja mambi, zenicki bazen bi mi bio mozda 50-ti na listi za ulaganje, bez da mi se da na besplatno koristenje.
Kao sto ni svaka diskriminacija nije negativna, tako ni svako politicko pogodovanje ne mora biti negativno. Bolje je svakako od zaposljavanja Fate mimo konkursa ili davanja to privatniku a la Ekro pa da od njega napravi kokosinjac.