FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
LSD

#23126 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

skenderija04 wrote:To Englesko trziste funkcionise samo za sebe i ima neka svoja pravila koja meni nisu jasna. Mislim na vrednovanje igraca. Mozes porediti,naci ces milion primjera. Eto da ne idemo daleko. United je razvlacio Piquea, posudjivao ga Zaragozi i na kraju ga prodao za 5 miliona. Zasto? Zato sto su vise nego pokriveni. Slicna situacija je i sa Thiagom. Moze izgledati da je malo, ok, ali sta sa Thiagom? Da se vucara kao Bojan od nemila do nedraga bez profita ni igracu ni klubu?
Ma naravno da ga treba prodati u ovoj situaciji, kad ima nenormalnu konkurenciju....ali prodati kako englezi prodaju svoje poluproizvode :wink: no Barca se više ne pita jbg
I namjerno sam navodio kakvi levati po Otockim mjerilima koštaju preko 20 miliona i zato kažem da je ova cijena Thiaga smijurija (da ne kažem bagatela).
dinty2

#23127 Re: FC Barcelona

Post by dinty2 »

fixer wrote:Meni se cini da je bilo likova u Barci koji su se htjeli njega rijesiti. Volio bih da je ostao. Forsirali bi ga da igra, a on nije nivo Xavija.
,,slazem se, xavi nije bio ovoliko talentovan u njegovim godinama,.. medjutim nikako necu da kazem kako ce ga alcantara nadmasiti.
ko sto kaze @ LSD englezi svoje antitalente znaju uvaliti i za 30 miliona a barcelona ovakav potencijal prodaje za mizerne cifre. oni bi na messiju zaradili 70 miliona maksimalno. :-)
skenderija04

#23128 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Riddle wrote:
skenderija04 wrote:@ Riddle

Naravno , @ultima je moj favorit :D . Svetogrdje? Ne znam , mozda. Ja jos uvijek nisam na cisto sta United ocekuje od Thiaga? Ako se ocekuje lider na terenu koji ce uvezati sve konce...Mozda. Cijena je realna po meni. Momak koji vuce istu povredu kao Villa prije loma je krhka roba. To sam ti vec rekao

Transfer Muppet? Zasto? Klub gleda da se pojaca tamo gdje skripi a to je napad. Ako bude sanse Barcelona je tu.
Ne znam sta United ocekuje od Thiaga, ali znam sta ja ocekujem. Da kontrolise utakmicu i mijenja tempo po potrebi. Da bude neko ko ne gubi loptu tako lako pod pritiskom. Unitedu nije problem stvoriti sansu i dati gol. Mirno privođenje utakmice kraju jeste. Ne znam zasto, ali to je bio tako veliki problem prosle sezone, a i ranije. Moze biti da postanu neozbiljni ili ko zna sta vec, ali taj jedan nedostatak u veznom redu je mislim najbolja dijagnoza.

Cijena jeste realna, ali ne na danasnjem trzistu. Takođe se placa i potencijal (vise nego ikad i Michael Jordan je o ovom pricao), a ovaj ga momak ima u izobilju.

Svako ko izgovori ta tri imena zajedno je transfer muppet. :mrgreen: To je nesto sto se viđa na PS. Mislim da bi od Rooneya trebao odustati. Previse je on vrijedan i igracki i marketinski da bi ga United tek tako pustio. A sigurno ne po cijeni koja se spominje. Ima jos vrlo dobrih napadaca. Ne mora Barcelona dovesti bas superstara.
E ovo boldirano je razlog sto Thiago nakon 100 utakmica u prvom timu nije uspio naci mjesto. Pazi,vjerovatno u Unitedu nece biti toliko skupo gubljenje par lopti ali u Barceloni je samoubistvo.

Neymar,Messi Rooney je puno bolje nego Messi,Villa,Sanchez. :D

Ako se bude moglo zasto da ne? Naravno, prvo i osnovno je vidjeti da li Rooney zeli da ide i ako zeli da li je Barcelona tim gdje bi on htio ici. Barcelona nije najbogatiji klub na svijetu, ali nudi igracima najbolju promociju na svijetu. Da je Alexis zabijac i da je Villa bolji ne bi pricali o Rooneyu. Svi gledaju da podebljaju tamo gdje su tanki.
skenderija04

#23129 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

LSD wrote:
skenderija04 wrote:To Englesko trziste funkcionise samo za sebe i ima neka svoja pravila koja meni nisu jasna. Mislim na vrednovanje igraca. Mozes porediti,naci ces milion primjera. Eto da ne idemo daleko. United je razvlacio Piquea, posudjivao ga Zaragozi i na kraju ga prodao za 5 miliona. Zasto? Zato sto su vise nego pokriveni. Slicna situacija je i sa Thiagom. Moze izgledati da je malo, ok, ali sta sa Thiagom? Da se vucara kao Bojan od nemila do nedraga bez profita ni igracu ni klubu?
Ma naravno da ga treba prodati u ovoj situaciji, kad ima nenormalnu konkurenciju....ali prodati kako englezi prodaju svoje poluproizvode :wink: no Barca se više ne pita jbg
I namjerno sam navodio kakvi levati po Otockim mjerilima koštaju preko 20 miliona i zato kažem da je ova cijena Thiaga smijurija (da ne kažem bagatela).
Jeste,ali opet bi bila ista prica. Zasto se prodaju igraci napravljeni kod kuce i sl. Mora se prodati.
LSD

#23130 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Vilanova želio njegov ostanak, Deulofeu odabrao posudbu

Katalonski "Sport" piše da je Tito Vilanova Gerardu Deulofeuu ponudio mogućnost da u sezoni 2013/14 bude "između" prve ekipe i Barçe B, ali mladi španski reprezentativac ima drugačije planove...

Tokom sezone iza nas, Barçin glavni trener je održao sastanak s Gerardom i ponudio mu ovu mogućnost. Kazao mu je kako ozbiljno računa na njega u budućnosti, ali i da bi ga želio imati na raspolaganju u određenim utakmicama u predstojećoj sezoni. Naravno, to bi podrazumijevalo i da će nekada igrati za ekipu Eusebija Sacristana, što je mladi napadač odbio, znajući da bi povratak u Barçu B predstavljao korak unazad u njegovoj karijeri.

Deulofeu, međutim, ima jasne planove za budućnost. Imajući u vidu kako su tokom prošle sezone tretirani mladi igrači poput Jonathana dos Santosa, Marca Bartre ili Martina Montoyje, on smatra da napredovati može samo ukoliko bude konstantno igrao. Preciznije rečeno, rasti kao igrač može samo ukoliko ode u neki drug klub. Također, treba imati u vidu da je konkurencija u napadu već sada prejaka. U prvom timu bi, uglavnom, trebali igrati Neymar, Messi i Pedro, što znači da bi na klupi ostali igrači kao što su Alexis ili Tello (Villa će otići ovog ljeta).

Kada je mladi Španac Vilanovi saoptšio svoju odluku, agentu Ginésu Carvajalu je naređeno da pronađe adekvatan klub za mladog napadača. FC Barcelona je sastavila listu ekipa koje igraju sličan fudbal, a treba napomenuti da su brojni klubovi iskazali interes. Međutim, čini se da su na kraju u opticaju ostali samo Tottenham Hotspur i Everton. Spomenuti agent se već sastao s čelnicima ekipe iz Liverpoola, kada je završavao transfer Marca Muniese u Stoke City. "RAC 1" javlja da su preostali samo sitni detalji i da će Deulofeu narednu sezonu provesti na posudbi u ovoj ekipi.

Inače, mladi napadač trenutno nastupa na Svjetskom prvenstvu do 20 godina. Večeras će španska reprezentacija u četvrtfinalu ovog turnira odmjeriti snage s Urugvajem (20:00 sati)

---------------------------------------

Skrenderija brate, šta li oni kontaju sa ovim hairlijom :mrgreen:
skenderija04

#23131 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

LSD

Posudba. Gdje ce? Drago mi je da su vidjeli da ako ostanu u klubu na silu, zavrsice kao Krkic. Ima 20 godina. Neka ide u Englesku sta ja znam. I on i Rafinha. Sta ce kad su prekucali Barcu B.
dinty2

#23132 Re: FC Barcelona

Post by dinty2 »

za balavca marquinhosa zele dati 32 miliona? :-) :oops: :run:
jel istina ovo..,,
skenderija04

#23133 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

dinty2 wrote:za balavca marquinhosa zele dati 32 miliona? :-) :oops: :run:
jel istina ovo..,,
Nije. Sky Sport Italia. Gluposti. Tolike pare je glupo dati. Ako ne moze T.Silva pusti Bartru da igra. Nije puno losiji od Marquinhosa,Aggera , Ramija .... Ako se pojacava onda neka dovedu macane. Ako ces kupiti ono sto vec imas to je bacanje para.
dinty2

#23134 Re: FC Barcelona

Post by dinty2 »

skenderija04 wrote:
dinty2 wrote:za balavca marquinhosa zele dati 32 miliona? :-) :oops: :run:
jel istina ovo..,,
Nije. Sky Sport Italia. Gluposti. Tolike pare je glupo dati. Ako ne moze T.Silva pusti Bartru da igra. Nije puno losiji od Marquinhosa,Aggera , Ramija .... Ako se pojacava onda neka dovedu macane. Ako ces kupiti ono sto vec imas to je bacanje para.
osim silve ja mislim da bi i vertonghen ili luiz bili dobra pojacanja. mozda rosell dogovara sa boasom oko ovog prvog,,
skenderija04

#23135 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Tesko. Ima ugovor do 2016.Ima ta prica Villa + posudba Deulofeua na 2 goodine (Barca bi mu placala platu) i 7 miliona. Ja u to ne vjerujem
skenderija04

#23136 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

KARTE NA STO. Thiago i koliko para ? Ovo je mirisalo jako dugo

Image
DonVito

#23137 Re: FC Barcelona

Post by DonVito »

Did ce ih sjebat.
skenderija04

#23138 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

DonVito wrote:Did ce ih sjebat.
Koga? Pa slusao si Moyesa, bilo je tako providno ono da nije na prodaju.... A klauzula od 18 miliona se ne polaze mjesec dana.
LSD

#23139 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Evo uzmimo hipotetski i da dođe Rooney u Barcu....koga onda otjerati (prodati), da mu se oslobodi mjesto :?:
skenderija04

#23140 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

LSD wrote:Evo uzmimo hipotetski i da dođe Rooney u Barcu....koga onda otjerati (prodati), da mu se oslobodi mjesto :?:
Pa i to se kuha :D Alexis u Romu i Marquinhos i pet miliona u BCN. Vratio se prije pola sata i vidim da sljakaju i subotom :-D
DonVito

#23141 Re: FC Barcelona

Post by DonVito »

skenderija04 wrote:
Koga? Pa slusao si Moyesa, bilo je tako providno ono da nije na prodaju.... A klauzula od 18 miliona se ne polaze mjesec dana.
United., ako predje.. :?
skenderija04

#23142 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

DonVito wrote:
skenderija04 wrote:
United., ako predje.. :?
Novi trener, nova situacija, nove ideje a stari licni problemi. Ovdje se Sport ne zajebava, kazu da je Manchester "namignuo" Barceloni da pogura. Oni znaju nesto sto mi ne znamo i vjerovatno ga smatraju delikatnim problemom za prvu godinu nakon Fergusona. A odlaskom u Barcelonu ne pojacavaju direktne rivale u svojoj ligi,
LSD

#23143 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

skenderija04 wrote:
LSD wrote:Evo uzmimo hipotetski i da dođe Rooney u Barcu....koga onda otjerati (prodati), da mu se oslobodi mjesto :?:
Pa i to se kuha :D Alexis u Romu i Marquinhos i pet miliona u BCN. Vratio se prije pola sata i vidim da sljakaju i subotom :-D
Nešto su pisali da im je Sociedadov Inigo Martinez interesantan ...hajd ga više znaj kojeg stopera ce dovesti :-?
Tito sanja o Silvi, a onaj arapin iz Katara ga udara po prstima :mrgreen:
skenderija04

#23144 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

LSD wrote:
skenderija04 wrote:
Nešto su pisali da im je Sociedadov Inigo Martinez interesantan ...hajd ga više znaj kojeg stopera ce dovesti :-?
Tito sanja o Silvi, a onaj arapin iz Katara ga udara po prstima :mrgreen:
Otvoreno su im rekli da dirati T.Silvu znaci dirati i u porodicu i da ne bi bilo pametno insistirati. Sumnjam. Dobar je Martinez ali nije on za Barcelonu. Marquinhos je i dalje broj1.
p206

#23145 Re: FC Barcelona

Post by p206 »

Picajzla
Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png

#23146 Re: FC Barcelona

Post by Picajzla »

Image
DonVito

#23147 Re: FC Barcelona

Post by DonVito »

:oops: samo kad se sjetim.. a kako bi Ronalda objesili da je ovako nesto uradio na Camp Nou.
gidra

#23148 Re: FC Barcelona

Post by gidra »

:D :run:
Image
Logovan

#23149 Re: FC Barcelona

Post by Logovan »

Picajzla wrote:Image
Vidi seljaka. :skoljka: :D
Pitralon

#23150 Re: FC Barcelona