Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#23101 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

vjeshalica wrote: Mora se to konkretnije napisati u zakonu i naravno radarom izmjeriti pa nek pizde pizdarosi
sta ce onda ''pravnici'' :lol:
530i

#23102 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by 530i »

vjeshalica wrote:Jednom smo srali na temu spore voznje
Zakon nije definisao sta je konkretno spora voznja npr voznja od 30 kmh ali to se samo more mjeriti radarom jer je to jedino dokaz o brzini kretanja....
Samo.pise ometanje,ali sutra moras dokazati na sudu i svasta nesto
Mora se to konkretnije napisati u zakonu i naravno radarom izmjeriti pa nek pizde pizdarosi
35 na sat vožnja, a da za to nema nikakvog razumnog razloga, na mjestu gdje je 60 ograničenje je klasično ometanje saobraćaja. Za takve struĆnjake treba uvesti kazne od 1000 maraka i ne bi se više niko zajebav'o. Isto i za telefon. Imaju Mostarci dobar fol, kamera za nadzor i čovjek sjedi u mup-u i gleda ko prođe na crveno ili preko pune linije. Ne treba imati posebnu kameru za to niti biti na terenu.
Laplace

#23103 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

NediM17 wrote:
amar1994 wrote::thumbup:

sve glupani voze,neki dan dadnem zmigavac za preticanje i blicnem dvaput da cu preticat,kad u po preticanja frajer mota u mene da i on pretekne :lol: :run:
K'o da on gleda u retrovizor. Sirena tu obavezno ide kao dodatak.
Ne pomaže ni sirena, ovi ne samo da ne gledaju nego i ne slušaju. Kao da su ona dvojica iz filma "Niti vidim niti čujem" spojenu u jednu osobu i sjeli za volan.
Laplace

#23104 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

vjeshalica wrote:Jednom smo srali na temu spore voznje
Zakon nije definisao sta je konkretno spora voznja npr voznja od 30 kmh ali to se samo more mjeriti radarom jer je to jedino dokaz o brzini kretanja....
Samo.pise ometanje,ali sutra moras dokazati na sudu i svasta nesto
Mora se to konkretnije napisati u zakonu i naravno radarom izmjeriti pa nek pizde pizdarosi
Zato napisah: samo jedna izmjena u zakonu i problem riješen.
amar1994

#23105 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

Laplace wrote:
NediM17 wrote:

sve glupani voze,neki dan dadnem zmigavac za preticanje i blicnem dvaput da cu preticat,kad u po preticanja frajer mota u mene da i on pretekne :lol: :run:
K'o da on gleda u retrovizor. Sirena tu obavezno ide kao dodatak.
Ne pomaže ni sirena, ovi ne samo da ne gledaju nego i ne slušaju. Kao da su ona dvojica iz filma "Niti vidim niti čujem" spojenu u jednu osobu i sjeli za volan.
upravo,vratio se tek kad me vidio debil..
lijepa u dusi

#23106 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by lijepa u dusi »

Glupaca u traci za iskljucenje lijevo prema zeljeznickoj tandrce po mobitelu, napravila rupu od bar 10 m ispred sebe, zacepila se lijeva traka autima koji bi realno stali taman da se kobila pomjeri naprijed. Svirnem, pokazem joj rupu, jebe mi majku i nastavi tipkat. Svirnem opet malo duze, krmasto udari po gasu i pomjeri se.
Tacno joj izac i za kosu je izvuc iz auta. Kroz poluotvoren prozor.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#23107 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

ma takve treba izvlacit i nogom u zvalje
Laplace

#23108 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

lijepa u dusi wrote:Glupaca u traci za iskljucenje lijevo prema zeljeznickoj tandrce po mobitelu, napravila rupu od bar 10 m ispred sebe, zacepila se lijeva traka autima koji bi realno stali taman da se kobila pomjeri naprijed. Svirnem, pokazem joj rupu, jebe mi majku i nastavi tipkat. Svirnem opet malo duze, krmasto udari po gasu i pomjeri se.
Kad pomenu željezničku: neki dan čekam oca na autobuskoj (ona je pored željezničke, da neko ne pita kakve veze ia). Nravno, na ulaznim peronima (od Zmaja prije zgrade, gdje obično autobusi budu kratko), do ograde parkirani automobili. Valjda čekaju one koji dolaze tim autobusima. Da napomenem da sam i ja isto čekao, ali sam parkirao na parkingu koji se naplaćuje i koji je bio poluprazan.

I sad, kraj samog izlaza parkiran je neki auto, autobus krene da izađe ali ne može od tog auta. Vozač autobusa legao na sirenu, niko u autu ne benda. Do auta dolazi neki čovjek i nešto razgovara sa suvozačem, vraća se a auto i dalje ne miče. Gledam na glavnom putu policijski auto i kontam da bi dobro bilo da t dođe i reguliše, ali oni odoše negdje.

Epilog je da se autobus nekako provukao gazeći trotoar, a i to jedva (i to je uspio samo zato što nije bio veliki autobus, nego neki manji). Dosta kasnije nailazi vozač, sjeda u auto i ide.
Laplace

#23109 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Neki dan neki kamionet, pickup, šta l već (jedan od onih kojim idu radnici građevinskih firmi na posao) "ravna" krivinu i prelazi na moju stranu. Ja ga upozoravam sirenom, a on izbacuje ruku kroz (obavezno otvoren) prozor i maše u stilu "šta je, šta hoćeš?".
Hoću da vozim svojom trakom, majmune (izvinjavam se majmunima).

P.S. Nisam ovo gore naglas rekao jer je njih bilo više. Kad si u majini bolje je da šutiš. :run:
Travnički Noćni Šetač

#23110 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Travnički Noćni Šetač »

I onda mene pitaju sta ti sad i to snimas malo ti nagaze na liniju a ti odmah na internet... a on pola metra preko linije a jos vidi mene da dolazim u susret... a tek kad ne vidi nikog onda oplete skroz na lijevu do suprotne bankine se uzmrda ko oni strucnjaci sto sam ih vec pokazivao...
Dope_Man

#23111 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Dope_Man »

Laplace wrote:Neki dan neki kamionet, pickup, šta l već (jedan od onih kojim idu radnici građevinskih firmi na posao) "ravna" krivinu i prelazi na moju stranu. Ja ga upozoravam sirenom, a on izbacuje ruku kroz (obavezno otvoren) prozor i maše u stilu "šta je, šta hoćeš?".
Hoću da vozim svojom trakom, majmune (izvinjavam se majmunima).

P.S. Nisam ovo gore naglas rekao jer je njih bilo više. Kad si u majini bolje je da šutiš. :run:
Slicno iskustvo nedavno na jednom uskom mostu. Most je svega 5-6 metara dug, ali sa jednom trakom. Ja vec na sredini kad s druge strane zaletio se kombi i primakao se na sam ulaz toliko da ja ne mogu normalno sici sa mosta. Stanem, svirnem, nista.. posaljem ga u tri lijepe jasno kroz otvoren prozor dok se provlacim pored njeg, on nesto mase rukama, dere se u tom ''sta je, sta hoces'' stilu kao nije mu jasno, upropastih mu dan ja svojim ponasanjem ocito. Otisao sam vec 50 i vise metara, i dalje u retrovizoru vidim mase nesto rukama i dernja se seljacina, na istom mjestu.

A tih koji mi izlete iz krivine sa pola auta u mojoj traci sam se nagledao da vise i ne brojim.
nepass1

#23112 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

isto mi se desilo neki dan, g2 guzi 40 na sat iza g3 pa ja, protegao se pravac, 5 6 sec cekam g3 hoce li krenuti, ne reaguje, ja zmigavac poceo preticati samo lola namota da pretice. koci sviraj blicaj mase ko halali nisam te vidio.
nepass1

#23113 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

Laplace wrote:
lijepa u dusi wrote:Glupaca u traci za iskljucenje lijevo prema zeljeznickoj tandrce po mobitelu, napravila rupu od bar 10 m ispred sebe, zacepila se lijeva traka autima koji bi realno stali taman da se kobila pomjeri naprijed. Svirnem, pokazem joj rupu, jebe mi majku i nastavi tipkat. Svirnem opet malo duze, krmasto udari po gasu i pomjeri se.
Kad pomenu željezničku: neki dan čekam oca na autobuskoj (ona je pored željezničke, da neko ne pita kakve veze ia). Nravno, na ulaznim peronima (od Zmaja prije zgrade, gdje obično autobusi budu kratko), do ograde parkirani automobili. Valjda čekaju one koji dolaze tim autobusima. Da napomenem da sam i ja isto čekao, ali sam parkirao na parkingu koji se naplaćuje i koji je bio poluprazan.

I sad, kraj samog izlaza parkiran je neki auto, autobus krene da izađe ali ne može od tog auta. Vozač autobusa legao na sirenu, niko u autu ne benda. Do auta dolazi neki čovjek i nešto razgovara sa suvozačem, vraća se a auto i dalje ne miče. Gledam na glavnom putu policijski auto i kontam da bi dobro bilo da t dođe i reguliše, ali oni odoše negdje.

Epilog je da se autobus nekako provukao gazeći trotoar, a i to jedva (i to je uspio samo zato što nije bio veliki autobus, nego neki manji). Dosta kasnije nailazi vozač, sjeda u auto i ide.
nije svakodnevnica vec svakosatnica, bude i policija pisu i kazne, rastjeraju ali ne mozes u kraj stati.
amar1994

#23114 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

nepass1 wrote:

isto mi se desilo neki dan, g2 guzi 40 na sat iza g3 pa ja, protegao se pravac, 5 6 sec cekam g3 hoce li krenuti, ne reaguje, ja zmigavac poceo preticati samo lola namota da pretice. koci sviraj blicaj mase ko halali nisam te vidio.
ma ja ba,halali sto sam te "ubio" :roll:
Better Man

#23115 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Better Man »

amar1994 wrote:vidi ovih drzaĆa odstojanja :-)

Image
Vidio ih danas kad sam išao kući. Prilazim naplatnim i vidim rotaciju od policije i prođem naplatne i vidim ovaj udes. Nije mi jasno kako su uspjeli od toliko širokog prostora da se sudare. Doduše mislim da je glavni krivac sivi Renault.
kloniran

#23116 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kloniran »

ne pocnu bezveze znakovi ogranicenja kilometar prije naplatnih
al to da ikako moze 80 bi proslo kroz naplatne kucice :-)
dadoka84

#23117 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dadoka84 »

juče iza mene dva majmuna u golfu i idiot jedva zakoči da me ne udari. okrenem se i mahnem u u stilu jesi dobar a on i suvozač budalešu. stanem sa strane tj izađem sa ceste da prođu i da ih ne gledam. kad su prošli smrdi trava iz auta čudo jedno.
bio sam na motoru pa mi je zato prpa bilo.
NediM17

#23118 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by NediM17 »

Treb'o si im skočit' na šajbu k'o onaj albanski Grk onim Špancima.
https://naslovi.net/2019-08-23/mondo/ga ... o/24018703
NediM17

#23119 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by NediM17 »

.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#23120 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by konektovan »

Kokedima 5 km bio na haubi..... :-)
530i

#23121 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by 530i »

dadoka84 wrote:juče iza mene dva majmuna u golfu i idiot jedva zakoči da me ne udari. okrenem se i mahnem u u stilu jesi dobar a on i suvozač budalešu. stanem sa strane tj izađem sa ceste da prođu i da ih ne gledam. kad su prošli smrdi trava iz auta čudo jedno.
Trebao si pozvati 122, možda bi i reagovali.
dadoka84

#23122 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dadoka84 »

530i wrote:
dadoka84 wrote:juče iza mene dva majmuna u golfu i idiot jedva zakoči da me ne udari. okrenem se i mahnem u u stilu jesi dobar a on i suvozač budalešu. stanem sa strane tj izađem sa ceste da prođu i da ih ne gledam. kad su prošli smrdi trava iz auta čudo jedno.
Trebao si pozvati 122, možda bi i reagovali.
Da sam se sjetio u tom trenutku vjerovatno bih to i uradio. al me trznuo i izbacio iz takta.
vjeshalica

#23123 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vjeshalica »

Laplace wrote:

Nazoves centrotrans i zalis se sto parkiraju u njiihovom posjedu vizila koja ometaju izlaz autobusa
Ako je to u njihovom posjedu a njima ne ameta nece tu policija ni intervenisag
Travnički Noćni Šetač

#23124 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Travnički Noćni Šetač »

Pored standardnih pogrešnih situacija noćas imamo i pješake koji izlijeću pred auta, nepažljive auto škole, pogrešan način izlaska sa autoputa, bicikliste na putu rezervisanom za motorna vozila i tako dalje... vesela družina...

alibaba_i_30_godina

#23125 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by alibaba_i_30_godina »

vjeshalica wrote:
Laplace wrote:

Nazoves centrotrans i zalis se sto parkiraju u njiihovom posjedu vizila koja ometaju izlaz autobusa
Ako je to u njihovom posjedu a njima ne ameta nece tu policija ni intervenisag
Na onoj fakin' Zeljeznickoj, tj. ulazu na parking, niko ne poštuje onaj kružni tok, svi krenu odmah lijevo. :twisted:
Post Reply