Dobili su prostor gimnastickog kluba Partizan, za koji se sad traze donacije da se dovede u red, pa da onda privatna firma moze raditi narednih deset godina. Pazi apsurda._BataZiv_0809 wrote:A njih nije sramota rastaljivat društveno dobro u privatne svrheBobi wrote:jaooooo, pa jel mora to sve ovako javno
, da napravimo negdje privat grupu zatvorenog tipa
, meni se ne da pisati, sramota bolan ljudi, mahalamo previše
![]()
Papirna je rusevno nekadasnje igraliste ili ima jos nesto za sta ne znam a da ga tako zovu?channel10 wrote: Aldobasic dobio prostor Papirne na 10 godina, a danas gledam traze donacije na RTVZE i ne mogu da vjerujem. Dzenu ne treba tu mijesati. Kenan i Adnan su koliko ja znam badze. Ozenili kcerke Mirse Mesica. Kazu da ih je Dofu smjestio. Onda jedna iz SC je smjestena u Prostor ili gdje vec na drzavnu dojku.
Falili li ko?
![]()
Kakav Donzefu Mesic je to sve potrpao, pa sjecas se kad je dao izjavu na tv? Jesam zaposlio sam scerku, znam da nije okej, ali zaposlio sam jos bruku omladine...tako je nekako izjavio![]()
Fata je koliko znam u Prostor ugurana.
Za ostalo ne znam....
Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
channel10
#23101 Re: Zeničani
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#23102 Re: Zeničani
Budi slobodan da nas ispravisBobi wrote:Ma bato, sta mi imamo od toga i samo da dodam malo fulate usput sa tim info, nego sta je ono folovi golovi grijači na Bilinom Polju a oni traktorom čiste snijeg
, šta je fol
?
Sta dobijamo? Ne dobijamo nista, ali nek se javno prica o njihovim marifetlucima. Pa makar na ovom forumu pod pseudonimima.
- Casual's
#23103 Re: Zeničani
Što nešto Clio plaho zna otkad je dobio tu poslovnu ponudu u Ze (a bolju nego u Sa).

-
slavemaster
#23104 Re: Zeničani
pa i treba pricat..sve se te stvari znaju..al nek znaju i oni koji nisu bliski tim krugovima...ja bi samo preporucio da whistleblowerima ne oktrivate identitet (ni inicijale)
ostecemo bez informacija

ostecemo bez informacija
- Freamon Lester
#23105 Re: Zeničani
Zamisli Škola sporta dobila derutnu salu na 10 godina. SDA kroz sportske kolektive isisala bar 20 miliona od rata do sad, a sad kad jednom neko dobije nesto od grada jer radi kvalitetno odmah mito i korupcija?channel10 wrote:Aldobasic dobio prostor Papirne na 10 godina, a danas gledam traze donacije na RTVZE i ne mogu da vjerujem. Dzenu ne treba tu mijesati. Kenan i Adnan su koliko ja znam badze. Ozenili kcerke Mirse Mesica. Kazu da ih je Dofu smjestio. Onda jedna iz SC je smjestena u Prostor ili gdje vec na drzavnu dojku_BataZiv_0809 wrote:Sabanova zena je u Termoelektrani Kakanj odavno. Dzenanova radi u AE. Aldobasic ne znam je li ozenjen kao i Fetahagic?channel10 wrote: Svima je zene pozaposljavao, podijelio im prostore za njihove privatne firme za narednih deset godina bez placanja zakupnine... Mislim da znam i za kamenog, ali samo ako su mu inicijali N.B.. Ako nisu onda sam fulio skroz na skroz
Dalje?.
Falili li ko?
Btw. imas kakav ugovor gdje pise da je dobio besplatno?
-
channel10
#23106 Re: Zeničani
Kazem ti sta sam cuo. A to za ugovorFreamon Lester wrote:Zamisli Škola sporta dobila derutnu salu na 10 godina. SDA kroz sportske kolektive isisala bar 20 miliona od rata do sad, a sad kad jednom neko dobije nesto od grada jer radi kvalitetno odmah mito i korupcija?channel10 wrote:Aldobasic dobio prostor Papirne na 10 godina, a danas gledam traze donacije na RTVZE i ne mogu da vjerujem. Dzenu ne treba tu mijesati. Kenan i Adnan su koliko ja znam badze. Ozenili kcerke Mirse Mesica. Kazu da ih je Dofu smjestio. Onda jedna iz SC je smjestena u Prostor ili gdje vec na drzavnu dojku_BataZiv_0809 wrote: Svima je zene pozaposljavao, podijelio im prostore za njihove privatne firme za narednih deset godina bez placanja zakupnine... Mislim da znam i za kamenog, ali samo ako su mu inicijali N.B.. Ako nisu onda sam fulio skroz na skroz
Sabanova zena je u Termoelektrani Kakanj odavno. Dzenanova radi u AE. Aldobasic ne znam je li ozenjen kao i Fetahagic?
Dalje?.
Falili li ko?
Btw. imas kakav ugovor gdje pise da je dobio besplatno?
- Freamon Lester
#23107 Re: Zeničani
Prozivati skolu sporta jer je dobila derutnu dvoranu da si obnovi je stvarno van pameti.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#23108 Re: Zeničani
Veci je problem sto se vodja skole sporta mora ukljuciti u politiku pa da u okviru politicke pijace dobije sredstva za nju.
-
channel10
#23109 Re: Zeničani
Izgleda da i ti imas oraha u dzepovima.
Ovdje se govorilo o prelasku SC na stranu gradonacelnika i pocela je prica sta su dobili. A ovo sto ti sad pricas puno vise govori o tebi, nego o toj skoli i tom potezu gradonacelnika i ljudi iz SC. Mislio sam da si drugaciji, ali haman sam se zaj.....
Ovdje se govorilo o prelasku SC na stranu gradonacelnika i pocela je prica sta su dobili. A ovo sto ti sad pricas puno vise govori o tebi, nego o toj skoli i tom potezu gradonacelnika i ljudi iz SC. Mislio sam da si drugaciji, ali haman sam se zaj.....
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#23110 Re: Zeničani
Isti je profil glasaca glasao za SC i za Fudu, te je politicko saveznistvo sasvim prirodno i ocekivano. Sto kaze kamen vijecnici su izraz biracke volje
potpuno zanemarujuci cinjenicu da zahvaljujuci suprotstavljenim stvarima sjede u istim klupama
Sad sa ovim cirkusom kojeg su napravili sve to ostavlja gorak trag. Ali hajde evo imaju sad 3 godine da rade pa cemo vidjeti.
Sad sa ovim cirkusom kojeg su napravili sve to ostavlja gorak trag. Ali hajde evo imaju sad 3 godine da rade pa cemo vidjeti.
-
channel10
#23111 Re: Zeničani
Pa pametnije bi im bilo da ostanu uz Fudu jer su sa njim i protiv SDA dobili izbore. Kad bi se svrstali uz SDA vjerovatno bi bili donji na sljedecim izborima. Sto se tice ove price, da ne bi ko pogresno shvatio, meni licno ne smeta sto je Fudo nekoga zaposlio ili nekome dao dvoranu, ovo ili ono jer je tako radila SDA zadnjih 20 i kusur godina, kao sto sam i naveo u prvom postu. I sve sto njima (SDA) radi Fudo, to je SDA radila svih tih godina i ko nesto se bune._BataZiv_0809 wrote:Isti je profil glasaca glasao za SC i za Fudu, te je politicko saveznistvo sasvim prirodno i ocekivano. Sto kaze kamen vijecnici su izraz biracke voljepotpuno zanemarujuci cinjenicu da zahvaljujuci suprotstavljenim stvarima sjede u istim klupama
![]()
- kamen spoticanja
#23112 Re: Zeničani
za vas ne znam,ali ja sam dao nesto para za Partizan
i ne razumijem sta je problem...dzaba ili ne,decki su se uhvatili posla
hamko bi uzeo dzaba,dobio poticaj i opet sve sjebao
btw haman oni turci ulaze u klub
i ne razumijem sta je problem...dzaba ili ne,decki su se uhvatili posla
hamko bi uzeo dzaba,dobio poticaj i opet sve sjebao
btw haman oni turci ulaze u klub
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#23113 Re: Zeničani
Ma koliko treba dati para, daj da to sve iskeširam
, da nemate o čemu više pričati
.
-
clio_dci120
#23114 Re: Zeničani
Dvorana je dodjeljena djaba na koristenje 10 godina plus oslobodjeni taksi. Po kojem osnovu njih oslobde kgz-a a meni naplate?
Donirao sam i ja neka manja sredstva, podrzao akciju.
By the way, o svakom zaposljavanju na stelu treba javno napisati ime i prezime!
- avenija
#23115 Re: Zeničani
Kako djaba, zar ne ulazu 100 milja u nju da je osposobe.clio_dci120 wrote:Dvorana je dodjeljena djaba na koristenje 10 godina plus oslobodjeni taksi. Po kojem osnovu njih oslobde kgz-a a meni naplate?
Ja im skidam kapu za taj potez i onome ko je odlucio da sve to osposobi iz licnih izvora i donacija.
- Freamon Lester
#23116 Re: Zeničani
Onda ti imas problem sam sa sobom. De sjedi to pa rjesi.clio_dci120 wrote:Dvorana je dodjeljena djaba na koristenje 10 godina plus oslobodjeni taksi. Po kojem osnovu njih oslobde kgz-a a meni naplate?
-
channel10
#23117 Re: Zeničani
Dobili su dzabe na koristenje. A to 100 000, jel to oni ulazu ili skupljaju humanitrnom akcijom, pa onda kad osposobe, onda pare u njihove dzepove?!
Sve neka magla, zakukuljeno, ne zna se gdje je ulaz, a gdje izlaz
Ovako nesto samo kod nas moze.
Sve neka magla, zakukuljeno, ne zna se gdje je ulaz, a gdje izlaz
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#23118 Re: Zeničani
Auuu 100k, nemam toliko
, koliko ste vi dali da ne ispadnem cicija
?
-
clio_dci120
#23119 Re: Zeničani
Fakat nisam skotnao sta si mislio reci?Freamon Lester wrote:Onda ti imas problem sam sa sobom. De sjedi to pa rjesi.clio_dci120 wrote:Dvorana je dodjeljena djaba na koristenje 10 godina plus oslobodjeni taksi. Po kojem osnovu njih oslobde kgz-a a meni naplate?
Ne bi trebalo biti razlike kod naplate taksi, da su neki privredni subjekti (sto sportski klub jeste) oslobdjeni, a da neki nisu... hajmo i ove male piljare podrzati, sto ljudi prehranjuju samo svoju porodicu i zive od toga? Hajmo onda ukinuti i placarine na pijaci ako se tako vodimo...
Vidim da nisi objektivan pa se necu raspravljati, znam i ja Zuku kojeg niko ne spominje, a koji je i obezbjedio dvoranu da se dobije pod tim uvijetima, sjajan covjek, kultura, najkulturniji i najprizemniji od svih centrasa, izuzetan sportski radnik, i opet naglasavam ko covjek insan na mjestu, ali to ne znaci da nije trebalo raspisati tender pa da svi dobiju priliku da se nadmecu, pa ko ponudi bolji projekat sanacije da taj i dobije...Ovako je ispalo kako i jeste bilo zaista, dvorana je dodjeljena u vezi sa politickom trgovinom.
Sve dok ovakve poteze opravdavamo, nikada kod nas nece biti drzave, zna se red, javni poziv, tender, pa ko vise ponudi, bolji projekat za grad , taj i prodje...
Ovako kada ovo opravdavate, u istoj ste mi ravni kad zeleni pravdaju svoja zaposljavanja, covjek je u vjeri, ide u dzamiju, neka dobije posao, bolje i on nego neki cjafir...
- Casual's
#23120 Re: Zeničani
Fakat ne mogu vjerovati da neko može reći da su likovi dobili dvoranu koja godinama propada zbog nekog dogovora.
Svaka čast ko god učestvuje u tom projektu, pa makar bio i SC, SDA, SNSD, KF...
-
clio_dci120
#23121 Re: Zeničani
Jesu, dobili su zbog dogovora.Casual's wrote:Fakat ne mogu vjerovati da neko može reći da su likovi dobili dvoranu koja godinama propada zbog nekog dogovora.
Zasto im odmah nije dao? Dugo su cekali na ovo, da Dofu pristane...
Last edited by clio_dci120 on 09/12/2017 22:25, edited 1 time in total.
-
channel10
#23122 Re: Zeničani
Ma hajde neka su dobili, ali meni nije jasno ako su se oni obavezali da ce uloziti 100 000 KM, cemu onda humanitarna akcija? Ono da im gradjani dovedu u red, a da onda oni sebi pare uzimaju od pruzanja usluge. Nesto tu ne stima?!
-
clio_dci120
#23123 Re: Zeničani
Naravno da sam za akciju obnove, i sam sam dao prilog, i pored obaveza dosao i kartu kupio...
Ali ne mogu reci da nije trebao javni poziv ili tender, pa ko ponudi vise da prodje...otkud znamo da je ovo najbolja opcija za grad?
Dobili su dzaba prostor koji ce im finu zaradu donositi.
Valjda smo pored toliko nepotizma vec oguglali na ove stvari...
Ali ne mogu reci da nije trebao javni poziv ili tender, pa ko ponudi vise da prodje...otkud znamo da je ovo najbolja opcija za grad?
Dobili su dzaba prostor koji ce im finu zaradu donositi.
Valjda smo pored toliko nepotizma vec oguglali na ove stvari...
-
channel10
#23124 Re: Zeničani
Stani bolan. Tebi je normalno da ti, on , ona i ostali doniraju pare privatnoj firmi da obnovi trenutno svoj poslovni prostor i da nakon te obnove sve para sto zarade, ostave sebi??? Ako jeste, hajde onda i mene pogurajte, ali sacekajte da skontam sta bih radio 
- Norm
#23125 Re: Zeničani
...ma sta je to bilo?