Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Crvene_brigade

#23101 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Crvene_brigade »

Banksy wrote:
Crvene_brigade wrote: Moje pitanje ostaje: Odakle pare, gospodine Kojovicu?
:lol: :lol:

SDP je zaista najveća septička jama, ikad, i neka te takvog ovdje, da nas stalno podsjećaš, da nam više nikad na um ne padnete.
Opet samo uvrede i objede ad hominem.

Toliko o vasoj demokratiji i kulturi dijaloga.
Crvene_brigade

#23102 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Crvene_brigade »

Banksy wrote:

SDP je zaista najveća septička jama, ikad, i neka te takvog ovdje, da nas stalno podsjećaš, da nam više nikad na um ne padnete.
Opet samo uvrede i objede ad hominem.

Toliko o vasoj demokratiji i kulturi dijaloga, te raspravi zasnovanoj na suceljavanju argumenata, dokaza i cinjenica.
VjecitiStudent

#23103 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote:

+1
agent_zero

#23104 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by agent_zero »

Banksy wrote:

Eto nek' su ti riđobradi trezoraš, tornjak i čović dobri, pa da ti stalno na um padaju :-) :-) :-)

Najveća septička jama su takva razmišljanja, koja onda i dovedu ili indirektno pomognu gore navedenoj ekipi za propast ove zemlje da se održavaju na vlasti punih 25 godina.

Pljuc!
Crvene_brigade

#23105 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Crvene_brigade »

.
Last edited by Crvene_brigade on 04/11/2015 13:21, edited 1 time in total.
Crvene_brigade

#23106 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Crvene_brigade »

VjecitiStudent wrote:
Banksy wrote:

+1
Je li meni kao gradjaninu osporavate da postavljam pitanja izabranom funkcioneru kojem placam luksuzan zivot od svoje place i samim tim zabranjujete da govorim, pitam, razmisljam?

Zasto je tesko Predragu Kojovicu dati odgovor na konkretna i jasno postavljena pitanja? Je li mozda nesto krije?

Obaveza svih izabranih i imenovanih funkcionera je da polazu racune gradjanima, ili mozda po vama postoji izuzetak kada je u pitanju gospodin Predrag Kojovic?
kluz franjo

#23107 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Za predstojeću sjednicu SKS je Vlada predložila Nacrt Budžeta za 2016. koji je Vlada KS ocijenila kao realan!? - valjda kao poslijedica istrošenosti termina "socijalan, razvojni, stabilizirajući i sl."...
Ja bih isti nazvao Nacrtom budžeta "Kozadrinog kontinuiteta!"
U prilog tome "bezobrazno" ću aktivirati moju vremensku mašinu i vratiti nas u daleku zvizdićevsku 2005./2006. kada je uveden PDV

___________________________2005. (izvršenje)_______2006. (izvršenje)__________2016. (Nacrt)

Porezni prihodi______________474,4 mio KM__________585,8 mio KM_____________576,4 mio KM
Plaće, naknade, doprinosi___182,2 mio KM_________213,7 mio KM__________281,4 mio KM
Tekući transferi*____________227,5 mio KM___________263,8 mio KM_____________227,2 mio KM
Kapitalni transferi**__________95,8 mio KM____________85,9 mio KM______________56,2 mio KM

Ako Vas interesuje zašto isplate ionako mizernih naknada za dječiji dodatak, porodilje i socijalnu zaštitu (*tekući transferi) kasne i po mjesec dana ili zašto nam je sistem javnog prevoza i vodosnabdjevanja u raspadu (**kapitalni transferi), pitajte Vašeg zastupnika (ako smijete ;-) ).

Izvori:
http://skupstina.ks.gov.ba/sites/skupst ... ks2016.pdf
http://vlada.ks.gov.ba/aktuelnosti/novo ... utvrdila-1
http://www.saifbih.ba/javni-izvj/kanton ... o_2006.pdf
beniciodeltoro

#23108 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by beniciodeltoro »

Da budemo fer, ako većinu interesuje zašto Deen studira od naših para u Milanu, od kojih je para Reuf Bajrović kupio iPhone i što Željko ide na skijanje o državnom trošku mislim da je fer i pitati za stan. Samo što neki imaju strahopoštovanje jer je jedan političar lično na ovom forumu ne moraju to prikrivati smajlijima kako je pitanje šega a sutra će oni prvi pitati otkud Fadilu Novaliću novac za PlayStation 4 i od kojih je para Denis Zvizdić kupio Google Glass
VjecitiStudent

#23109 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

beniciodeltoro wrote:Da budemo fer, ako većinu interesuje zašto Deen studira od naših para u Milanu, od kojih je para Reuf Bajrović kupio iPhone i što Željko ide na skijanje o državnom trošku mislim da je fer i pitati za stan. Samo što neki imaju strahopoštovanje jer je jedan političar lično na ovom forumu ne moraju to prikrivati smajlijima kako je pitanje šega a sutra će oni prvi pitati otkud Fadilu Novaliću novac za PlayStation 4 i od kojih je para Denis Zvizdić kupio Google Glass
Jednake kriterije za sve, pliz
beniciodeltoro wrote: To sam ja naveo samo kao primjer jer znam isto kao vi, samo što ste vi sigurni da je na mutan način sve ostvario a nemate dokaza. Znate li iz kakve porodice dolazi? Da li je išta naslijedio? Da li je kredit u pitanju? Dokaze da je ukrao?
Pa ja znam Bošnju koji je otišao vani i radi one tipične Bosanćeros poslove i poslije 5 godina je kupio jedno ovakvo a da neće moći glavni muftija sebi priuštiti.
Ali važno je onako tipično bosanski popljuvati svakog ko ima više :roll:
beniciodeltoro

#23110 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by beniciodeltoro »

VjecitiStudent wrote:
beniciodeltoro wrote:Da budemo fer, ako većinu interesuje zašto Deen studira od naših para u Milanu, od kojih je para Reuf Bajrović kupio iPhone i što Željko ide na skijanje o državnom trošku mislim da je fer i pitati za stan. Samo što neki imaju strahopoštovanje jer je jedan političar lično na ovom forumu ne moraju to prikrivati smajlijima kako je pitanje šega a sutra će oni prvi pitati otkud Fadilu Novaliću novac za PlayStation 4 i od kojih je para Denis Zvizdić kupio Google Glass
Jednake kriterije za sve, pliz
beniciodeltoro wrote: To sam ja naveo samo kao primjer jer znam isto kao vi, samo što ste vi sigurni da je na mutan način sve ostvario a nemate dokaza. Znate li iz kakve porodice dolazi? Da li je išta naslijedio? Da li je kredit u pitanju? Dokaze da je ukrao?
Pa ja znam Bošnju koji je otišao vani i radi one tipične Bosanćeros poslove i poslije 5 godina je kupio jedno ovakvo a da neće moći glavni muftija sebi priuštiti.
Ali važno je onako tipično bosanski popljuvati svakog ko ima više :roll:
Velika razlika
Na onoj temi se pljuje neko samo što vozi BMWa a ne Golfa dvojku i odmah insajderi znaju da nije mogao to poštenim načinom ostvariti. Bošnjo traži manu kao što ih i nalazi Merlinu, Hadžihafizbegoviću, Džeki, Bešlagiću, Halidu, znači obično mahalanje

Na ovoj temi imamo grupu forumaša koji su stvorili negativno mišljenje o nekome samo radi kupljenog Iphonea, skijanja, kući na Poljinama (iako su imali prije negativno mišljenje nešto telefone i skijanje previše često pominju, kao da je to glavni argumenat zašto taj političar ne valja), jednom političaru su i dali ime ovdje Ajfon.
Sada imamo ovdje jednog političara koji želi ostaviti dojam da su on i njegova stranka nešto bolje, zašto bi trebali za njih glasati i tu je legitimno pitanje koje postavlja Crvene Brigade "da li je on drugačiji od ostalih"

Moj komentar nije bio upućen niti Pedji niti crevene_brigade nego više Pedjinim advokatima na ovoj stranici poput LeClerca koji se grohotom smije zašto neko gura nos u pitanje za stan a on prvi gura nos u Reufov iPhone i Komšićevo skijanje i ostali koji se kao zgražavaju na pitanje o stanu a interesuje ih otkud Emini Ganić, Danisu Tanoviću ili Deenu pare za novi stan.
Ako je kod mnogih kredibilitet od DFovaca opao radi materijalnih stvari poput telefona i skija onda bi trebao i stan biti argument da li još jedan političar živi onako tipično bosansko-politički
Crvene_brigade

#23111 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Crvene_brigade »

I dalje samo tišina i šutnja? Niko ne želi odgovoriti na pitanja jednog građanina? Naravno,upućene uvrede i diskreditacije od strane nekoliko ostrašćenih forumaša ne smatram nikakvim odgovorom, već dodatnim podstrekom za istraživanjem.

Obzirom da je ovo veoma zanimljiva tema pokušaću saznati u narednom periodu da li je skupocijeni stan u ulici Čekaluša, "kupljen" u drugoj polovini (prošlog) mandata, plaćen gotovinom ili kreditnim zaduženjem?

Koliko mi je poznato niti jedna banka ne odobrava tako visoke iznose-kredite u posljednje dvije godine mandata izabranom ili imenovanom funkcioneru.

I na to građani, odnosno, porezni obveznici Kantona Sarajevo imaju pravo dobiti jasan i tačan odgovor.
Banksy

#23112 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

agent_zero wrote:
Banksy wrote:

Eto nek' su ti riđobradi trezoraš, tornjak i čović[/b] dobri, pa da ti stalno na um padaju :-) :-) :-)

Najveća septička jama su takva razmišljanja, koja onda i dovedu ili indirektno pomognu gore navedenoj ekipi za propast ove zemlje da se održavaju na vlasti punih 25 godina.

Pljuc!
Moram te podsjetiti da je Lagumdžija svojom ručicom održao na životu ''riđobradog trezoraša, tornjaka i čovića'' biravši ih za svoje koalicione partnere, oni su njegov izbor ne moj.
Septička jama, dobro sam rekla. Pljuc.
It_is_a_Leclerc

#23113 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by It_is_a_Leclerc »

Crvene_brigade wrote:I dalje samo tišina i šutnja? Niko ne želi odgovoriti na pitanja jednog građanina? Naravno,upućene uvrede i diskreditacije od strane nekoliko ostrašćenih forumaša ne smatram nikakvim odgovorom, već dodatnim podstrekom za istraživanjem.

Obzirom da je ovo veoma zanimljiva tema pokušaću saznati u narednom periodu da li je skupocijeni stan u ulici Čekaluša, "kupljen" u drugoj polovini (prošlog) mandata, plaćen gotovinom ili kreditnim zaduženjem?

Koliko mi je poznato niti jedna banka ne odobrava tako visoke iznose-kredite u posljednje dvije godine mandata izabranom ili imenovanom funkcioneru.

I na to građani, odnosno, porezni obveznici Kantona Sarajevo imaju pravo dobiti jasan i tačan odgovor.
Normalno da ti niko ne zeli odgovoriti jer je tvoje pitanje glupo i na granici mahalanja tetki sa viklerima. To sto ti zoves istrazivanjem je notorno mahalanje i ljigavi komunisticki metod diskreditacije "burzuja".

Na pitanje od cega je ko kupio svoj stan, djetetu jaknu, gradjani nemaju pravo znati odgovor osim ako u tom nema izvrsenja krivicnog djela ili je kupljeno novcem iz budzeta. Svi, pa i zastupnici u Parlamentu, imaju pravo da svoju platu potrose u sta god im je volja bez da to pravdaju atroficnim jugokomunistickim elementima koji bi se na glavu usadili da saznaju sta ko radi.

Nemaju slucajevi iReufa i sefa mu nikakve veze s ovim. Reuf je iPhone kupio za novac ministarstva dobivsi pritom za to i priznanicu, dok se Komsicu skijanje zamjera zato sto ga upraznjava u danima kad bi trebao biti na poslu.

P.s. Ziv bio, kad neko napise da je SDP septicka jama, to nije ad hominem. Osim ako ti mislis da si ti stranka. Onda ok.
Crvene_brigade

#23114 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Crvene_brigade »

It_is_a_Leclerc wrote:
Crvene_brigade wrote:I dalje samo tišina i šutnja? Niko ne želi odgovoriti na pitanja jednog građanina? Naravno,upućene uvrede i diskreditacije od strane nekoliko ostrašćenih forumaša ne smatram nikakvim odgovorom, već dodatnim podstrekom za istraživanjem.

Normalno da ti niko ne zeli odgovoriti jer je tvoje pitanje glupo i na granici mahalanja tetki sa viklerima. To sto ti zoves istrazivanjem je notorno mahalanje i ljigavi komunisticki metod diskreditacije "burzuja".

Na pitanje od cega je ko kupio svoj stan, djetetu jaknu, gradjani nemaju pravo znati odgovor osim ako u tom nema izvrsenja krivicnog djela ili je kupljeno novcem iz budzeta. Svi, pa i zastupnici u Parlamentu, imaju pravo da svoju platu potrose u sta god im je volja bez da to pravdaju atroficnim jugokomunistickim elementima koji bi se na glavu usadili da saznaju sta ko radi.

Nemaju slucajevi iReufa i sefa mu nikakve veze s ovim. Reuf je iPhone kupio za novac ministarstva dobivsi pritom za to i priznanicu, dok se Komsicu skijanje zamjera zato sto ga upraznjava u danima kad bi trebao biti na poslu.

P.s. Ziv bio, kad neko napise da je SDP septicka jama, to nije ad hominem. Osim ako ti mislis da si ti stranka. Onda ok.
Ja zaista ne mogu da se otmem utisku kako svaki tvoj post počinje i završava sa grubim neistinama, jezivom ostrašćenošću, očitim falsifikatima, teškim uvredama i konstantnim pokušajima lične diskvalifikacije.

I sve to najbolje govori o tebi, više nego bilo kakav odgovor.

Ali zato veliki broj odgovornih forumaša, građana i poreznih obveznika neće odustati i očekuje jasne i konkretne odgovore, od u javnosti (ne)opravdano predstavljenog "principijelnog i transparetnog političara" Predraga Kojovića?
Last edited by Crvene_brigade on 04/11/2015 17:40, edited 1 time in total.
VjecitiStudent

#23115 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

Nije valjda da agitatori stranke koja je za šefa upravo izabrala perjanicu korupcije i nepotizma u zadnjem četverogodišnjem periodu imaju obraza da nekog nešto pitaju?
It_is_a_Leclerc

#23116 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by It_is_a_Leclerc »

Ne, nego velika grupa tetki sa viklerima koje nemaju pametnija posla nego nositi po ustima čestit svijet i gurati nos u tuđe novčanike, to očekuje. Ozbiljni i normalni forumaši su se davno distancirali.
kakonako

#23117 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kakonako »

Pravo da vam kazem na ovom forumu se pitalo otkud Seki ona tasna...e,sad,neko upita otkud stan predsjedniku jedne stranke i odmah halabuka,a,cini mi ser,samo zato sto to pita clan druge stranke(valjda SDP9.E ako je tako evo pitam i ja koji nisam clan nikakve stranke,dijaspora i sve sto ide uz to. Podsjecam poneke moralne velicine na predratne "Aferu Neum",kuca na Visnjiku i sl.koja je mnoge politicke glavesine kostala karijere(a radi se o vremenu jednoumlja).
Crvene_brigade

#23118 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Crvene_brigade »

VjecitiStudent wrote:

Nije valjda da agitatori stranke koja je za šefa upravo izabrala perjanicu korupcije i nepotizma u zadnjem četverogodišnjem periodu imaju obraza da nekog nešto pitaju?
Opet ponavljam, ne interesuje me SDP BIH, niti bilo koja druga stranka. Pitanja sam postavio kao građanin i porezni obveznik koji finansira dojučerašnjeg kokuza koji danas ima imovinu koja nije u skladu sa njegovim primanjima kao izabranog funkcionera.

Također, uskoro će biti objavljena i imovinska kartica dotičnog gospodina, prije početka mandata zastupnika 2010 godine, i biće upoređena sa svim prijavljenim primanjima, te stečenom pokretnom i nepokretnom imovinom koja je prijavljena na početku drugog zastupničko/delegatskog mandata.
fosna2014

#23119 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by fosna2014 »

Cestit svijet da su politicari ne bih rekao, ali dobro. Nekom ovako nekom onako. Za mene su supci.
fosna2014

#23120 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by fosna2014 »

Crvene_brigade wrote:
VjecitiStudent wrote:

Opet ponavljam, ne interesuje me SDP BIH, niti bilo koja druga stranka. Pitanja sam postavio kao građanin i porezni obveznik koji finansira dojučerašnjeg kokuza koji danas ima imovinu koja nije u skladu sa njegovim primanjima kao izabranog funkcionera.

Također, uskoro će biti objavljena i imovinska kartica dotičnog gospodina, prije početka mandata zastupnika 2010 godine, i biće upoređena sa svim prijavljenim primanjima, te stečenom pokretnom i nepokretnom imovinom koja je prijavljena na početku drugog zastupničko/delegatskog mandata.
Pa Pedja sad ocito ima vise para da sebi kupi na kredit veci stan u boljoj okolini. Da tih para (platu) nema, vjerovatno ne bi mogao. I u cemu je sada problem?
belfy

#23121 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by belfy »

neki dan idem kroz carsiju (Zenica) i vidim postavljene standove NS-a. zurim, pa nisam ni pogledao o cemu se radi, da bi sutradan procitao da je rijec o peticiji za biciklisticke staze. posto nemam bolje mjesto da pitam probat cu ovdje, sa malom uvertirom.

jos od kada je Huso (gradonacelnik, SDA) otpoceo sa projektom GGM-a ljudi su poceli da se zale na mnoge detalje koje je isti zahvatio. sto je razumljivo. izmedju ostalog, jedna od posljednjih pridika je bila "zasto GGM nije ukljucio i stazu za bicikliste u projekat". vec sam nekada prije pisao o tome na temi "Zenicani" gdje ljudi (snobovi) pricaju o temi koju samo prenose od usta do usta bez da su iole zainteresovani za problematiku, pa nisu ni korisnici iste (uopste ne koriste bicikl kao prevozno sredstvo).

ja bih volio cuti da li je NS, sada kada je GGM zavrsen, ovo "prepoznala" kao kljucni problem koji trenutacno mori Zenicu. tu mi naumpada sada EkoForum i DF koji se trenutacno spore oko grijanja koje je svaku godinu losije, pa do okolisnih dozvola za rad pojedinih pogona u kojima nisu otklonjeni direktno adresirani nedostaci.

dobro, NS je u Zenici dobila veliki broj umjetnika u svoje redove, pa vjerujem da isti nisu ni blizu ovakvim pitanjima, ali valjda bi trebalo biti ljudi i koji se razumiju u ista. tako da mene lisno interesuje smisao ovakve kampanje u ovom trenutku i da li zaista ljudi u NS Zenica misle da je ovo najbitniji problem u gradu (pogotovo uzimajuci u obzir vrijeme desavanja istog).

vjerovatno cu za odgovor morati sacekati nesto duze, ali unaprijed sam zahvalan za trud i odgovor bilo koje vrste.
Pedja Kojovic

#23122 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

Licno, smatram nepristojnim pitati bil koga odakle mu nesto - ukoliko nemam osnove sumnje da je to steceno na nezakonit nacin.
Za one koji to ne smatraju privatnom sferom...
Stan je nasljedstvo od dede i bake koji su u njega uselili 46/7 nakon sto se deda vratio iz partizana.
73m2
I taj stan i stan u DC-iju (Kao i sva ostala imovina inovac) su upisani u CIK-ov imovinski karton 2010. i kao takav dostupan javnosti.

p.k.
fosna2014

#23123 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by fosna2014 »

Pedja Kojovic wrote:Licno, smatram nepristojnim pitati bil koga odakle mu nesto - ukoliko nemam osnove sumnje da je to steceno na nezakonit nacin.
Za one koji to ne smatraju privatnom sferom...
Stan je nasljedstvo od dede i bake koji su u njega uselili 46/7 nakon sto se deda vratio iz partizana.
73m2
I taj stan i stan u DC-iju (Kao i sva ostala imovina inovac) su upisani u CIK-ov imovinski karton 2010. i kao takav dostupan javnosti.

p.k.
Pedja de ti nama kazi jesi li ti kupio onaj novi LCD i koliko si ga platio? :lol:

:thumbup:
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#23124 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

VjecitiStudent wrote:

Ma kakvi...oni samo recituju....hej , haj brigade....hej , haj ruke mlade....

Lagumdžija dr. Zlatko
Bećirević Dževad
Marković Ljubiša
Kamočai Igor
Magazinović Saša
Hadžić Damir
Fazlija Nedžad
Musić Fikret
Srna-Bajramović Segmedina
Lazović Miro
Komšić Ivo
Zlatar Emir
Nikšić Nermin
Komšić Željko
Bećirović Denis
Mašić Damir
Selimović Jasenko

i brojni , brojni drugi....

Imovinski karton , imovinski kartoni bliže porodice , udjeli u preduzećima , plate , naknade , paušali......

Do kog broja da brojimo ?

Bilo kakav pokušaj moralnog pravdanja SDP-ovih kadrova pred očima javnosti je jednak onoj HM-ovoj " u jedinstvu je snaga"...
Valjda zbog toga su u najčvršćoj koaliciji koja postoji....onoj u gradskom vijeću Sarajeva.
Da....taj ništavan pokušaj moralnog pravdanja je zapravo baziran na fantomskim napadima na valjda jedinog 100 % transparentnog kantonalnog zastupnika....
Last edited by sabina1 on 04/11/2015 19:43, edited 1 time in total.
Banksy

#23125 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

CIK kartoni pod šifrom: punac Fudo donio jabuke. :mrgreen:
Locked