BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
leškarenje

#23101 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by leškarenje »

jeza u ledja wrote:E jesi mi naso sta cu gledat. :-)

:D
1:1 ,najbolja tekma.......DZEKOOOOO
Fudo387

#23102 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Fudo387 »

leškarenje wrote:Ja cu Dzeksona :D

acestream://97b86c30c70c446cb06393734183717e28f5b5dd

Evo brani za Austriju Osman Hadzikic,jesam li fulio ili je on spominjan kao nas :roll:
Pa je li nas?
Po imenu mi djeluje nas. :D
leškarenje

#23103 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by leškarenje »

Ne znam,ko da sam negdje citao nesto o njemu :roll:

Al joj Rudigera i golmana Rome :lol:
jeza u ledja

#23104 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by jeza u ledja »

Logovan wrote:
jeza u ledja wrote:Vidi sta nasih igraca pocinje za 10 minuta, valja ih pohvatat. :shock:

Dzeko u Austria-Roma

Susic u Bilbao-Genk

Grahovac u Sassuolo-Rapid

Medunjanin u Maccabi-AZ

Sta da gledam sad jebemti... :sabur:
Gledaj strašnog veznjaka iz Izraela.
Ma gledam Romu i Genk. Gledam TSSa, vec je zaradio zuti i to tako sto je gurnuo na pod Raul Garciju :D
Fudo387

#23105 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Fudo387 »

Joj ovog de rosija...je krkana.
tctctct
jeza u ledja

#23106 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by jeza u ledja »

Ovo je Dzekina asistencija thank you very much. :oops:
jeza u ledja

#23107 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by jeza u ledja »

Evo zabi ga Susic Bilbau. :bih:

4-3!

Joj sto volim ovu Europa Ligu. Hem se moze nac fin stream, hem golova ko salate.

Nije los Susic uopste. Mislim nije im sad najbolji igrac al ono za ovaj nivo sasvim solidan. Poceo je lijevo. Sad nekako vise po sredini igra.
Tyke

#23108 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Tyke »

Amra ce biti ljubomorna na Filipovica veceras, izjebo ga je Dzeko, fudbal mu je ogadio.
Ne bi me cudilo za par mjeseci da mediji objave kako Filipovic nosi njegovo dijete.
jeza u ledja

#23109 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by jeza u ledja »

E jebiga Bilbao 3 penala im dosudise. Ovaj Haris Aduritz dao 5 golova. :shock:
Laertes

#23110 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Laertes »

jeza u ledja wrote:Evo zabi ga Susic Bilbau. :bih:

4-3!

Joj sto volim ovu Europa Ligu. Hem se moze nac fin stream, hem golova ko salate.

Nije los Susic uopste. Mislim nije im sad najbolji igrac al ono za ovaj nivo sasvim solidan. Poceo je lijevo. Sad nekako vise po sredini igra.
5-3!
Jel' ovo Aduriz dao 5 golova :shock: Tako kaže rezultati.com.
jeza u ledja

#23112 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by jeza u ledja »

Da. Tri iz penala. :oops:

Martin Atkinson bio sudac. :skoljka:
Tyke

#23113 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Tyke »

Lulic opet odlican protiv Napolija, ne mozes ga ne pohvaliti.
Nisam nesto ni gledao nase reprezentativce jucer, znam da je Spaha igrao, Vrancic i Bica na klupi bili, ne znam jesul ulazili.
Edit: Vrancic usao i postigao gol.

Citam sad i da Gudelj u Ajaxu istjeran iz prvog tima, u uzasnoj formi valjda. On i Halilovic izgleda trpe nas urok. :lol:
luckylaka

#23114 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by luckylaka »

Tyke wrote:Lulic opet odlican protiv Napolija, ne mozes ga ne pohvaliti.
Nisam nesto ni gledao nase reprezentativce jucer, znam da je Spaha igrao, Vrancic i Bica na klupi bili, ne znam jesul ulazili.

Citam sad i da Gudelj u Ajaxu istjeran iz prvog tima, u uzasnoj formi valjda. On i Halilovic izgleda trpe nas urok. :lol:
Bico usao u drugom odlican bio.
SkyLimit

#23115 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by SkyLimit »

Dok mi slavimo svaki puti kad se Burnić uopće nađe na klupi Dortmunda, njegov vršnjak Pulišić se skoro pa ustalio u prvoj postavi. Godinu stariji Gojak u Dinamu uglavnom igra samo za Dinamo II.

Ima li u našoj ligi igrača 1998. i 1999. godište? U puno kvalitetnijim i zahtjevnijim ligama mogu se pronaći igrači te dobi koji zapravo i igraju.
Paul F.

#23116 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Paul F. »

Dobar Kolašinac u ovih prvih 10 minuta tekme.
ljevoruki

#23117 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by ljevoruki »

Tyke wrote:Lulic opet odlican protiv Napolija, ne mozes ga ne pohvaliti.

Lulic zamijenjen u 70. min kad vise nije mogao da hoda, stigle godine jbg, ne moze se vise trcati ko nekada.
:bih:
Muhamed Đakmić

#23118 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Muhamed Đakmić »

SkyLimit wrote:Dok mi slavimo svaki puti kad se Burnić uopće nađe na klupi Dortmunda, njegov vršnjak Pulišić se skoro pa ustalio u prvoj postavi. Godinu stariji Gojak u Dinamu uglavnom igra samo za Dinamo II.

Ima li u našoj ligi igrača 1998. i 1999. godište? U puno kvalitetnijim i zahtjevnijim ligama mogu se pronaći igrači te dobi koji zapravo i igraju.
Kod nas se u ligi tek etabliraju 1996. godišta. Zašto?

Zato što smo indijanska liga. Ajdin Redžić i Sanjin Lelić su rođeni u januaru 1997. godine, jedino njih dvojica imaju značajniju minutažu a da nisu 1996. godišta.

8 igrača rođenih 1998. ili 1999. godine je u ovih 15 kola igralo za naše klubove barem minutu. Samo su dvojica upisali po 90 minuta, ostali su svi debelo ispod te brojke.

Naše klubove vode totalne debilčine.
Tyke

#23119 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Tyke »

Muhamed Đakmić wrote:
SkyLimit wrote:Dok mi slavimo svaki puti kad se Burnić uopće nađe na klupi Dortmunda, njegov vršnjak Pulišić se skoro pa ustalio u prvoj postavi. Godinu stariji Gojak u Dinamu uglavnom igra samo za Dinamo II.

Kod nas se u ligi tek etabliraju 1996. godišta. Zašto?

Zato što smo indijanska liga. Ajdin Redžić i Sanjin Lelić su rođeni u januaru 1997. godine, jedino njih dvojica imaju značajniju minutažu a da nisu 1996. godišta.

8 igrača rođenih 1998. ili 1999. godine je u ovih 15 kola igralo za naše klubove barem minutu. Samo su dvojica upisali po 90 minuta, ostali su svi debelo ispod te brojke.

Naše klubove vode totalne debilčine.
Darko Todorovic (FK Sloboda) je rodjen u maju '97. i ima vec znacajan broj utakmica ove sezone, a i prosle sezone kod Husrefa je imao nekoliko nastupa.
Edis Smajic (FK Sloboda) je ove sezone prekomandovan u prvi tim (iako nastupa i za mladje kategorije nekad), godiste 1999. U 4 utakmice ulazio, istina, nije zapazena rola i neka minutaza, ali je napredak kad je nasa liga u pitanju.
Muhamed Đakmić

#23120 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Muhamed Đakmić »

Todorović ima 6 nastupa i 463 minute ove sezone. Složit ćeš se da to nije nešto, ukupno je mogao igrati 1350 minuta.

Naš savez ne shvata da će narednu generaciju reprezentacije kreirati u velikoj većini Premijer liga BiH. Naravno, igrači koji igraju Premijer ligu BiH nisu na zadovoljavajućem nivou, što znači da je cilj da oni idu vani.

Daljom logikom se ispostavlja da su najbolji je l' on koji igraju u najvećim klubovima. Pošto se naši igrači ne prodaju iz Premijer lige BiH u najveće klubove Evrope, znači da moraju proći nekoliko koraka prije nego dođu do kvalitetnih klubova i postanu vrsni reprezentativci.

To dalje znači da igrač koji sa 23 ili 24 godine ode iz Premijer lige BiH neće napraviti nikakvu karijeru i neće dobaciti do vrhunskog kluba. Naši klubovi počinju igrače etablirati kad imaju 20 ili 21 godinu. Treba im minimalno godinu dana igranja standardnog da bi napravili inostrani transfer, a taj transfer zasad mogu napraviti samo iz Sarajeva i Željezničara (uz dužno poštovanje ostalih klubova, ni Široki ni Zrinjski ni Sloboda nemaju historiju dobrih transfera).

Dakle, ako igrač teoretski počne igrati standardno za Mladost sa 20 godina, on ima godinu dana da igra baš natprosječno za Mladost pa nakon te godine bude primijećen od Sarajeva ili Željezničara, gdje onda mora odigrati još drastično bolje da bi ga primijetio inostrani klub i da klubovi mogu profitirati, a on se nastaviti razvijati. Jer on ima najmanje još jednu stepenicu prije liga petice, nerijetko i dvije. I opet mu je upitno da li će ikad doći do liga petice. Evo primjera Gojka Cimirota.

Rješenje je naravno da se igrače puno ranije baca u vatru, ove sezone je trebalo biti barem 3-4 igrača rođena 1999. godine koji dobijaju u Premijer ligi BiH ozbiljnu šansu, ali njih nigdje nema. Naša liga je svrha sama sebi i bez trunke poštovanja prema klubovima koji znaju da ne mogu izboriti evropska takmičenja, oni su najveći kočničar razvoja domaćeg fudbala. Nikakav im rizik ne predstavlja da napune sastav sa nekoliko mlađih igrača, ali kakvi, nema teorije. Nisu igrali evropska takmičenja posljednjih 15 godina, neće ni narednih 15, ali ne d'o Bog promijeniti šta u rezonovanju.

A i ovi veći klubovi kojima je šatro rizik staviti mlađeg igrača među 11 su ublehaši.
SkyLimit

#23121 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by SkyLimit »

Tek sad vidim da je nekadašnji igrač Čelika Kenan Horić iz Slovenije gdje je nastupao posljednih par sezona prešao u Antalyaspor gdje mu je suigrač Samuel Eto'o. Ako se izbori za prvu postavu izvjesno je da bi dobio poziv Baždarevića.
Muhamed Đakmić

#23122 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Muhamed Đakmić »

SkyLimit wrote:Tek sad vidim da je nekadašnji igrač Čelika Kenan Horić iz Slovenije gdje je nastupao posljednih par sezona prešao u Antalyaspor gdje mu je suigrač Samuel Eto'o. Ako se izbori za prvu postavu izvjesno je da bi dobio poziv Baždarevića.
Pa ne bi trebao prije Bajića nikako dobiti poziv. Em igra u jačem klubu Bajić, em je ponajbolji igrač Konyaspora. Nisu na istoj poziciji, ali i ovaj ima gužvu prije sebe.

Inače, odigrao je samo jednu cijelu utakmicu za Antalyaspor, a u posljednja tri kola je redom zabilježio 6 minuta, 2 minute i minutu.

1990. godište. Slabo tu reprezentativnog hljeba ima.
SkyLimit

#23123 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by SkyLimit »

Da samo trenira protiv Eto'a spremniji je od Cocalića :D
Dino Djurbuzovic

#23124 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Dino Djurbuzovic »

SkyLimit wrote:Da samo trenira protiv Eto'a spremniji je od Cocalića :D
Eto je divan momak i sa njim se covjek uvijek moze razveseliti a ti uz duzno postovanje pricas gluposti i neces dobiti hvalospjevku.
luckylaka

#23125 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by luckylaka »

SkyLimit wrote:Da samo trenira protiv Eto'a spremniji je od Cocalića :D
Ma nema Coca sta traziti u reprezentaciji i nije jedini.
Post Reply