Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Muhamed Đakmić

#23101 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Muhamed Đakmić »

Šibicar wrote:Ja samo kažem da je meni normalnije da selektor ima platu 10 milja maraka nego pola miliona,ali očito da vama nije.
Pa nije, jer se selektor može porediti samo sa onima sa kojima se takmiči.
Šibicar

#23102 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Šibicar »

Sarajevo1946 wrote:
Šibicar wrote:Ja samo kažem da je meni normalnije da selektor ima platu 10 milja maraka nego pola miliona,ali očito da vama nije.
Pa nije, jer se selektor može porediti samo sa onima sa kojima se takmiči.

Pa ok,zato je fudbal iz godine u godinu sve veći i veći kurac od igre.
Muhamed Đakmić

#23103 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Muhamed Đakmić »

E jbg, pa koliki je naš uticaj na to? Nemoj zajebavati, onda da uzmemo Tulića za selektora da tuši igrače iz Crvene Zemlje, Crnog Đorđa i Omladinac Mobi's-a? :D On će biti zadovoljan i sa dvije milje :D
Šibicar

#23104 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Šibicar »

Ma nije sve baš tako crno sa selektorskom platom,evo npr. on ima veću platu od svih fudbalera iz naše lige,čisto sumnjam da je tako sa selektorima Engleske,Italije,Francuske i njihovim fudbalerima itd... :mrgreen:
JThomas

#23105 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JThomas »

ali naša reprezentacija baš i nije većinski sastavljena od igrača iz naše lige.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#23106 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Velkoski »

JThomas wrote:ali naša reprezentacija baš i nije većinski sastavljena od igrača iz naše lige.
Imaš li argumente za ovu tvrdnju?
Šibicar

#23107 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Šibicar »

Sarajevo1946 wrote:E jbg, pa koliki je naš uticaj na to? Nemoj zajebavati, onda da uzmemo Tulića za selektora da tuši igrače iz Crvene Zemlje, Crnog Đorđa i Omladinac Mobi's-a? :D On će biti zadovoljan i sa dvije milje :D
Ma znaš šta jarane,tol'ko mi se više počelo gaditi minimiziranje te selektorove plate da ispade k'o da nema za hljeba i argetu,a ustvari to nije tako,koliko god to izgledalo mizerno u odnosu na neke druge selektore,to je po meni sasvim dobra plata.
cindrlimindrli

#23108 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cindrlimindrli »

mleetavi wrote:
JThomas wrote:ali naša reprezentacija baš i nije većinski sastavljena od igrača iz naše lige.
Imaš li argumente za ovu tvrdnju?
ma daj :lol:
Muhamed Đakmić

#23109 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Muhamed Đakmić »

A dobra tebi i meni, ali Sušić se kreće upravo u tim selektorskim krugovima. Ovo je anomalija da smo prvi u grupi, a da nam selektor ima takvu platu. Džeko sedmično zaradi kao on za cijeli ugovor, to nije realno.
LSD

#23110 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by LSD »

Šibicar wrote:Ma nije sve baš tako crno sa selektorskom platom,evo npr. on ima veću platu od svih fudbalera iz naše lige,čisto sumnjam da je tako sa selektorima Engleske,Italije,Francuske i njihovim fudbalerima itd... :mrgreen:
Ma nije crno...možda Safetu i nije toliko do samih para :? možda putem selekcije želi trenersku afirmaciju (a na jako dobrom je putu) što je sasvim normalno, možda je zadovoljan i sa ovom platom :? ....mislim sad nagađam i lupam...ko ce ga znati šta on misli o svemu.

Ali cinjenica jeste da je u odnosu na druge i lošije trenere od njega - poprilicno potplacen.
Pa zna i Safet sve to, sigurno...hajd što Džeko zaradi njegovu mjesecnu platu za jedan dan, ali što su selektori Crne Gore ili Slovenije placeniji od njega.

Da je do same plate, da je ona osnovni motiv - Pape vjerovatno nikad ne bi vodio selekciju.
Muhamed Đakmić

#23111 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Muhamed Đakmić »

Ma nije do plate nego do respekta. Plata je najbolja metoda valorizacije nečijeg rada, ne uvijek dobra i ne uvijek uspješna, ali bolja od svih ostalih.
shake69

#23112 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by shake69 »

shake69 je napisao/la:
jeza u ledja je napisao/la:
burek_in_space je napisao/la:
Ma 'ebem mu zhivot, smijem se zakleti da je donedavno bila pricha da je EP 2016. zadnje sa 16 ekipa

Bila je nedavno prica kako je 2016 EP zadnje koje ce se igrati u jednoj zemlji. Ubuduce, bice gradovi domacini, po jedan u svakoj zemlji, i mislim ovako 10ak gradova sveukupno.

Na EP ce ici skoro pola evropskih zemalja , ali sam koncept zavrsnice EP (jer i kvalifikacije su kako sam shvatio dio EP) ce biti drukciji od dosadasnjeg.

Nonsens. Koliko znam, i kako je objavljeno, u pitanju je EP 2010, kada ce UEFA obiljeziti veliku obljetnicu i kada ce se domacinstvo podijeliti na maksimalan broj zemalja da dadnu po jednog domacina, jer je , eto UEFA dernek u pitanju. Sve poslije ce biti kao i do sada, dabome.

Jel' to povratak u budućnost?

Šibicar

Ne rugaj se na typing error vec (od)govori argumengtima. Naravno da je u pitanju 2020 g.
Šibicar

#23113 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Šibicar »

Sarajevo1946 wrote:A dobra tebi i meni, ali Sušić se kreće upravo u tim selektorskim krugovima. Ovo je anomalija da smo prvi u grupi, a da nam selektor ima takvu platu. Džeko sedmično zaradi kao on za cijeli ugovor, to nije realno.
E vidiš,tu ljudi griješe,jer ne igraju pare nego igrači,(znam sad će se naći neko ko će reći kolko para tolko muzike),doduše slažem se da nije realno to za Džeku,ali ja smatram da je greška to što Džeko ili peti deseti,ima takva primanja,a ne to što naš selektor ima tih"mizernih" 10 tisuća maraka.Moraće doći vrijeme kad će se u fudbalu početi vrtiti normalne sume novca,jer ništa ne može vječno trajati.
Šibicar

#23114 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Šibicar »

LSD wrote:
Šibicar wrote:Ma nije sve baš tako crno sa selektorskom platom,evo npr. on ima veću platu od svih fudbalera iz naše lige,čisto sumnjam da je tako sa selektorima Engleske,Italije,Francuske i njihovim fudbalerima itd... :mrgreen:
Ma nije crno...možda Safetu i nije toliko do samih para :? možda putem selekcije želi trenersku afirmaciju (a na jako dobrom je putu) što je sasvim normalno, možda je zadovoljan i sa ovom platom :? ....mislim sad nagađam i lupam...ko ce ga znati šta on misli o svemu.

Ali cinjenica jeste da je u odnosu na druge i lošije trenere od njega - poprilicno potplacen.
Pa zna i Safet sve to, sigurno...hajd što Džeko zaradi njegovu mjesecnu platu za jedan dan, ali što su selektori Crne Gore ili Slovenije placeniji od njega.

Da je do same plate, da je ona osnovni motiv - Pape vjerovatno nikad ne bi vodio selekciju.

Upravo tako :thumbup:
JThomas

#23115 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JThomas »

dok god su ljudi voljni da plate da gledaju fudbal koliko jesu, to će biti tako.
Šibicar

#23116 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Šibicar »

JThomas wrote:dok god su ljudi voljni da plate da gledaju fudbal koliko jesu, to će biti tako.
Danas reklama prodaje a ne kvalitet,a kad tad će i tome doći kraj.
Muhamed Đakmić

#23117 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Muhamed Đakmić »

Šibicar wrote:
Sarajevo1946 wrote:A dobra tebi i meni, ali Sušić se kreće upravo u tim selektorskim krugovima. Ovo je anomalija da smo prvi u grupi, a da nam selektor ima takvu platu. Džeko sedmično zaradi kao on za cijeli ugovor, to nije realno.
E vidiš,tu ljudi griješe,jer ne igraju pare nego igrači,(znam sad će se naći neko ko će reći kolko para tolko muzike),doduše slažem se da nije realno to za Džeku,ali ja smatram da je greška to što Džeko ili peti deseti,ima takva primanja,a ne to što naš selektor ima tih"mizernih" 10 tisuća maraka.Moraće doći vrijeme kad će se u fudbalu početi vrtiti normalne sume novca,jer ništa ne može vječno trajati.
Dok je ovaca, biće i vune, a tendencija je da se lova u fudbalu povećava. Vjerovatno ni Džeko, a ni Sušić neće dočekati kao fudbaler i trener vrijeme kad se plate počnu enormno smanjivati, jer to će biti dokaz da nema interesa, odnosno da je drugi vid zabave ili drugi sport preuzeo primat. Ja to ne vidim za svoga vijeka, a ne za njihovog :D

Bilo bi blesavo stopirati napredak reprezentacije radi kaprica da ne pretjerujemo sa platama.
Zmijuga loma

#23118 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Zmijuga loma »

Fudbal je divna profesija. Pa ko nebi volio raditi u firmi gdje rukovoditelj prima manje od 'zaposlenog'. :D

Ima li Sajo i od koga veću platu u ekipi? :D Koliko $vraka obrće? :D
Šibicar

#23119 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Šibicar »

Ma brate reprezentacija će napredovati dok god je zdrava atmosfera u i oko iste,a da je do para u istoj mi bi se sa Lihtenštajnom borili za drugu poziciju odzada.
Zmijuga loma

#23120 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Zmijuga loma »

4:08 :run:
Kemal Malovčić

#23121 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Kemal Malovčić »

@ZMIJUGA LOMA, BOKTE, SREDNJI VIJEK U ODNOSU NA OVO DANAS :shock:
DonVito

#23122 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by DonVito »

Pape hvala ti.
Šibicar

#23123 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Šibicar »

Pape hvala ti.
Pape gracias.
Pape thank you.
Pape merci.
Pape شكرا
Pape danke.
Pape 謝謝
Pape ありがとう
Pape gratias agimus tibi
Pape 감사합니다
Pape σας ευχαριστώ
Pape אַ דאַנק
Dead Man Walking

#23124 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dead Man Walking »

Svako vrijedi onoliko koliko je neko spreman da mu ponudi. Kad je dolazio za selektora Safet je vrijedio upravo onoliko koliko mu je ponudjeno a on prihvatio. Kroz reprezentaciju se izreklamirao i podigao sebi cjenu (barem mi to tako mislimo). A koliko je podigao vidjecemo u slucaju neke eventualne ponude. Ukoliko mu se ukaze prilika da vodi neki klub za basnoslovniju cifru sigurno ce odjezditi brzinom munje jer mi necemo biti u stanju da tome pariramo. Ali, ipak je to jedno veliko ako...
zlajapravaraja

#23125 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zlajapravaraja »

Odmah nakon uspjesno zavrsenih kvalifikacija Papetu treba dati blanko chek i neka covjek sam upise cifru za sljedeci ciklus kvalifikacija.

Kol'ko god da je, naci ce se.

A sto se njega tice, nadam se da shvata da sa ovom reprezentacijom moze postati kult - ne samo u BiH, nego i u svijetu.
Upitno je da li bi ovakvo nesto uspio stvoriti u bilo kojem klubu. Jedino bih razumio kad bi otisao u PSG :D
Locked