Ukrajina

Post Reply
General War

#23101 Re: Ukrajina

Post by General War »

Challenger__ wrote:Đenerale. Memorandum nije obavezivao samo RF, nego i USA i GB. A u memorandumu stoji zabrana sile, ne samo protiv narušavanja teritorijalnog integriteta, nego i "upotrebi sile protiv političke nezavisnosti zemlje". Državni udari i obojene revolucije su kršenje tog Memoranduma, ništa manje nego kršenje teritorijalnog integriteta zemlje.

Ali, to tebe ne interesuje, ti si samo mali subjektivni navijač.
:lol:
Aha, USA i GB slali male zelene i strizije da ruse vlast :zzzz:
Nisam ni sumnjao da ce obektivni navijaci naci neko opravdanje...tako da je unutrasnje pitanje i duhanje izmedju ukrajinaca, krsenje tog sporazuma...sto nisu intervenisali kad su htjeli da otruju bivseg predsjenika ukrajine (posto se predsjednik stalno potencira a ne parlament)...tehnicki jos gora situacija...
Lokman

#23103 Re: Ukrajina

Post by Lokman »

https://www.youtube.com/watch?v=mJBLlBvI3bw

Historija je učiteljica života.
Renta

#23104 Re: Ukrajina

Post by Renta »

Challenger__ wrote:
Lajavikrelac wrote: Pročitao sam gomilu analiza i one govore da su teret zapadu, jer su SAD i EU preuzele skrbništvo nad ovim budalama u Kijevu. Sada, kada je jasno da ne mogu da dobiju ono što su željeli (Krim, Donbas i Ukrajinu u cjelini), jedva daju "kreditne garancije" za tekuće mjesečne troškove. Vašington (Brzezinski) je priznao poraz u Siriji, a o porazu u Ukrajini se naveliko piše. Ovo je geopolitička katastrofa američke vanjske politike, sa ili bez priznanja, sa ili bez "popuštanja".

Challenger__ wrote:Paušalna ocjena. Wishful-thinking. Budalaština.

Ovom mojom konstrukcijom sam si sebi odgovorio.

Slabo me ima na forumu u zadnje vrijeme ali na zadnjim stranicama uprizoren je pravi bal vampira koji likuju nad kojim izgubljenim selom ukrajinske vojske i NADAJU se (to vrijedi baš za rusofile na ovoj temi) kako će zapad potpuno izgubiti ovu bitku.

Već sam pisao o tome prije dvadedetak dana pa ću samo sažet...
Kremlj (namjerno njega naglašavam jer u Rusiji postoji snažno antiratno demokratsko raspoloženje ruskih građana koji su protiv bratoubilačkog rata i ne vide ni pravde ni opravdanja u ovoj Putinovoj ratnoj avanturi) je izgubio ovaj geopolitički sukob danom pada Janukoviča i njegove proruske vlasti.
Od tada je Ukrajina izgubljena za Rusiju nepovratno i potpada pod interesnu sferu zapada, EU i NATO-a.
Ovo čemu svjedočimo u zadnjih godinu dana je tek silan napor Kremlja i Putina da ZADRŽI MRVICE ili šahovskim rječnikom da pojede par pijuna i pokojeg lovca/konja koji se olako nude (rusofilno stanovništvo na Krimu i Donbasu) dok će se morati pomiriti s gubitkom topova i kraljice (Kijev i 80% Ukrajine).

Zapad nikada nije bio bliži Rusiji a operativci NATO-a zasigurno nadugačko i naširoko već operiraju Ukrajinom.
Ne treba biti lumen da zaključimo što je Kremlj imao prije Majdana (cijelu Ukrajinu) a što ima danas. Time nam se i odgovor tko je dobitnik a tko gubitnik ove drame sam nameće...
Last edited by Renta on 02/02/2015 22:17, edited 4 times in total.
Renta

#23105 Re: Ukrajina

Post by Renta »

japin_mutapi wrote:
Kikibombona wrote: Bolit ce ih lijevo jaje sto su Ukrajinci pali pod rusku cizmu.

Odvratno je koliko su glupi, odvratno......
pa ukrajinci su pod ruskom čizmom veoma dugo čak i prije nego je USA nastala i postala svjetska sila
kada su pokušali da se izvuku rusija im pravi igranku i otima dijelove teritorije ... pokušava ukrajinu kao državu što više urušiti i sabotirati

svi bježe od majčice rusije tj. bježe oni koji to mogu
ostalima grad i artiljerija

:thumbup:
Apsolutno točno. Glas razuma, istine i objektivnosti. Drago mi je da se ovakvih postova još uvijek da pročitati na ovoj temi.
haos1

#23106 Re: Ukrajina

Post by haos1 »

pasha078 wrote: 3. Price o "dvije sedmica pa u Kijevu"...... Neka proba :-)
3. rusija ima najopasniji nuklearni arsenal na svijetu. rusija moze sad bez problema izvrsiti potpunu invaziju ukrajine i NATO ne bi prstom maknuo.
Klavikula

#23107 Re: Ukrajina

Post by Klavikula »

pasha078 wrote:
haos1 wrote:
pasha078 wrote: 3. Price o "dvije sedmica pa u Kijevu"...... Neka proba :-)
3. rusija ima najopasniji nuklearni arsenal na svijetu. rusija moze sad bez problema izvrsiti potpunu invaziju ukrajine i NATO ne bi prstom maknuo.
A zapad nema nikakvog oruzja za masovno unistenje.....
ima zapad oruzja, ali nece ga upotrijebiti u slucaju ruske invazije na Ukrajinu, kao sto nisu nista upotrijebili u Gruziji.

btw. sta je sve zapad poslo Ukrajini od pocetka rata? ja koliko znam samo zastitnu opremu.
Drvenija87

#23108 Re: Ukrajina

Post by Drvenija87 »

Klavikula wrote: ima zapad oruzja, ali nece ga upotrijebiti u slucaju ruske invazije na Ukrajinu, kao sto nisu nista upotrijebili u Gruziji.

btw. sta je sve zapad poslo Ukrajini od pocetka rata? ja koliko znam samo zastitnu opremu.
Poredis malu Gruziju sa Ukrajinom.
nosara

#23109 Re: Ukrajina

Post by nosara »

pasha078 wrote: Slazem se Drvenija. Osjeti se da je ovo drukcije nego Gruzija i da je na Ukrajini zapad povukao liniju. Po meni najindikativnija stvar, koja nije bila prisutna tokom rata u Gruziji, je opseg i dubina medijskih napada na Rusiju u US. Posebno na putina. Vrlo indikativno da se stvari nece bas odvijati kako se klavikula nada...... I da se amerikenci psiholoski pripremaju za odredjenu vrstu sukoba, bilo ekonomskog ili nesto drugo.....
Zapad se priprema da aminuje podjelu ukrajine... A liniju ce povuc Predsjednik...

Imate pozdrav od legitimno izabranih vlasti u Kijevu...

Image
Challenger__

#23110 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Vidi ovo: tender USA NAVY za preuređenje škole u Sevastopolju, Krim, za njihove potrebe, septembar 2013 - LINK

a onda, buđenje iz snova, Apr 15, 2014:
Due to the current climate in Ukraine, the subject solicitation is hereby cancelled.
Hajde sad ozbiljno... Pa jesu li oni normalni?
nosara

#23111 Re: Ukrajina

Post by nosara »

Challenger__ wrote:Vidi ovo: tender USA NAVY za preuređenje škole u Sevastopolju, Krim, za njihove potrebe, septembar 2013 - LINK

a onda, buđenje iz snova, Apr 15, 2014:
Due to the current climate in Ukraine, the subject solicitation is hereby cancelled.
Hajde sad ozbiljno... Pa jesu li oni normalni?

"current climate in Ukraine..." Koji klovnovi... :lol:
Challenger__

#23112 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

:lol:
Klavikula

#23113 Re: Ukrajina

Post by Klavikula »

pasha078 wrote:
Drvenija87 wrote:
Klavikula wrote: ima zapad oruzja, ali nece ga upotrijebiti u slucaju ruske invazije na Ukrajinu, kao sto nisu nista upotrijebili u Gruziji.

Poredis malu Gruziju sa Ukrajinom.
Slazem se Drvenija. Osjeti se da je ovo drukcije nego Gruzija i da je na Ukrajini zapad povukao liniju. Po meni najindikativnija stvar, koja nije bila prisutna tokom rata u Gruziji, je opseg i dubina medijskih napada na Rusiju u US. Posebno na putina. Vrlo indikativno da se stvari nece bas odvijati kako se klavikula nada...... I da se amerikenci psiholoski pripremaju za odredjenu vrstu sukoba, bilo ekonomskog ili nesto drugo.....
po cemu se konkretno vidi da je zapad povukao crvenu liniju?

evo ja tebe pitam, da sutra Putin odluci poslati vojsku u Kijev sta bi to zapad uradio da ga zaustavi?

@Drvenija :kiss:
5 0 5

#23114 Re: Ukrajina

Post by 5 0 5 »

Klavikula wrote: po cemu se konkretno vidi da je zapad povukao crvenu liniju?

evo ja tebe pitam, da sutra Putin odluci poslati vojsku u Kijev sta bi to zapad uradio da ga zaustavi?

isto tako, da putin moze poslati vojsku, on bi je poslao.
Herr Flick

#23115 Re: Ukrajina

Post by Herr Flick »

Rusija i Amerika konstatno ratuju preko drugih zemalja.Prva je Sirija gdje Rusi salje oruzje Sirijskoj vojsci a Amerika nekim "umjerenim pobunjenicima".Sada imamo situaciju u kojoj ce najvjerovatnije Amerika slati oruzje Ukrajinskoj vojci :-) :-) Jadan narod,samo dzaba stradaju za necije interese i ciljeve
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#23116 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

što bi slali vojsku na kijev ili bilo gdje
zar nije rusija miroljubiva
dječak sa šibicama

#23117 Re: Ukrajina

Post by dječak sa šibicama »

Brigadni general Isa Munaev, koga je lider ruske Čečenske Republike Ramzan Kadirov proglasio ličnim neprijateljem i čiju je smrt naredio, likvidiran je predhodnih dana u borbama kod Debaljceva.

Infomraciju o pogibiji generala saopštio je komandant bataljona „Donbas“ Semjon Semčenko.

Isa Munaev je Čečen koji je ratovao na strani Ukrajine. Munaev se borio protiv Rusa u vreme rata u Čečeniji, a bio je komandant odbrane Groznog. Munaev je uhapšen u Ukrajini 2012. godine zbog posedovanja eksploziva, a istraga je utvrdila da je planirao ubistvo Vladimira Putina. Vlast u Kijevu je početkom januara oslobidila Munaeva koji se odmah priključio ratu protiv Novorusije.

On je u Ukrajini pokušao da organizuje jedan ukrajinski bataljon koji je trebao da se nazove po čečenskom separatisti „Džohar Dudajev“. Do tada Munev je bio zamenik komandanata u bataljonima „Donbas“ i „Azov“.

Njegovu likvidaciju ranije je naredio lider Čečenije Ramzan Kadirov. Osim Munaeva Kadirov je naredio likvidaciju i nekoliko ukrajinskih komandata koji su u izjavama podržali nedavni teroristički napad u Groznom.

Munaev je likvidiran u pokušaju deblokade Debaljceva.
Klavikula

#23118 Re: Ukrajina

Post by Klavikula »

5 0 5 wrote:
Klavikula wrote: po cemu se konkretno vidi da je zapad povukao crvenu liniju?

isto tako, da putin moze poslati vojsku, on bi je poslao.
kad je trebalo poslo je. stabilizovali front i vrnuli se.
5 0 5

#23119 Re: Ukrajina

Post by 5 0 5 »

Klavikula wrote: kad je trebalo poslo je. stabilizovali front i vrnuli se.
stabilizovali front, stabilizovali valutu, stabilizovali ekonomiju. izvoz. uvoz. sad mogu uzivati u blagodatima aneksije. :lol: :thumbup:
nosara

#23120 Re: Ukrajina

Post by nosara »

Invazija... :lol:

Pasa moj solidni... :-)
nosara

#23121 Re: Ukrajina

Post by nosara »

pasha078 wrote:
A za ovu sliku, sram nek te bude! Gdje si sa svojim progresivnim stavovima kada u Moskvi u Dumi glasaju najreakcionarnije zakone u Europi? Gdje si kad se odrzavaju neo-nacisticki skupovi po Moskvi, koji su usput i najjaci u Europi? Gdje si kad se po Krimu slikaju cetnici sa svojim piratskim zastavama? Gdje si kad se pise o ruskom financiranju Pegide?

Vidim da imas na avataru grb SFRJ..... So btw, zbog takvih kao ti, mi vise nismo ni htjeli tu SFRJ.....

Najvise mi se gade kvazi-komunisti.... Sta li bi Marx ili Gramsci rekli za ovaj novi i cudnovati mix reakcionarnog nacionalizma i komunizma.... Nacional-socijalizam???
Sto mene da bude sram, pa ti likovima sa slike drzis stranu...?

Koga boli kurac sta su takvi kao ti htjeli...?

Ti nisi pasa, ti si vise neki hamal placen judinim skudima... :D
nosara

#23122 Re: Ukrajina

Post by nosara »

pasha078 wrote:
nosara wrote:
pasha078 wrote:
A za ovu sliku, sram nek te bude! Gdje si sa svojim progresivnim stavovima kada u Moskvi u Dumi glasaju najreakcionarnije zakone u Europi? Gdje si kad se odrzavaju neo-nacisticki skupovi po Moskvi, koji su usput i najjaci u Europi? Gdje si kad se po Krimu slikaju cetnici sa svojim piratskim zastavama? Gdje si kad se pise o ruskom financiranju Pegide?

Vidim da imas na avataru grb SFRJ..... So btw, zbog takvih kao ti, mi vise nismo ni htjeli tu SFRJ.....

Najvise mi se gade kvazi-komunisti.... Sta li bi Marx ili Gramsci rekli za ovaj novi i cudnovati mix reakcionarnog nacionalizma i komunizma.... Nacional-socijalizam???
Sto mene da bude sram, pa ti likovima sa slike drzis stranu...?

Koga boli kurac sta su takvi kao ti htjeli...?

Ti nisi pasa, ti si vise neki hamal placen judinim skudima... :D
Idi palamudi nekom drugom, takve ko ti ja znam jos od Vukovara.....
Vukovar, to je onaj grad sto ga je krivousti ljigavac predao slobi bez borbe...?

A kakve veze ja imam sa dogovorenim srpsko-hrvatskim nazovi ratom...? :D
hillbill

#23123 Re: Ukrajina

Post by hillbill »

prvi dan kad je pocelo

zazeleo sam im dug rat.....................i granicu na rijeci........bratski po pola
Klavikula

#23124 Re: Ukrajina

Post by Klavikula »

pasha078 wrote: Ne znam kako da razgovaram sa tobom jer ne prihvatas hipoteticki odgovor sa moje strane, dok sam nudis hipoteticke odgovore i ocekujes da ih ja prihvatim. Moramo prije svega imati ravan u kojoj razgovaramo i koji su argumenti prihvatljivi a koji nisu. Inace, ova diskusija postaje sbbkbb.....
ok. upravu si. moja greska.

ovako, moja hipoteza je da zapad nece vojno uci u Ukrajinu i da je pomoc na koju ce se ograniciti uglavnom nevojna.

u prilog tome ide cinjenica da nema znacajnjih isporuka oruzja.
fino Merkelica rekla neki dan, necemo slati vojsku u Ukrajinu.
ono na sto ce se ograniciti su sankcije, koje pogadjaju Rusiju, ali i dalje nisu dovoljne da bi zaustavile pohod Novorusa.
od ulaska u NATO nema nista, niti ce biti.
jastuk1

#23125 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

:idea: :idea: :idea:

Fantastičan duel između četnika Strelkova i još nekog čini se Putinu bliskog političara Starikova.

Radi se o tome da Strelkov daje sve argumente grešaka u koracima koje čini RF, a koje i ovdje Putinoljupci zdušno brane. Treća i četvrta runda su naročito interesantne. Ima prevod i na engleNski, kliknuti na cc.
Govore o Maidanu onome šta je Majdan između redova, Krim, moguca izgubljena bitka za novorusiju, puč u RF i kako reagovati ako do njega dođe. Četnik podvlači postojanje opasnih tajkuna oko Putina i sumnja u njihovu vjernost.

Yao ima i jedan dio oko Kadirova - nije mu drago što je ovaj sve bliži Putinu - uopšte ne misli da bi Kadirov bio izdajnik, naprotiv, zna da bi 20,000 Kadirovaca odrađivalo posao, ali to je kaže krajnje opasno jer "ko se oslanja na pretorijansku gardu, njega pretorijanci svrgnu." Kaže zar Putin ne uživa podršku među ruskim patriotama (pa se oslanja na Kadirovce) - kaže to je stanje koje bi ruski neonacisti i fašisti mogli iskoristiti za svrgavanje Putina.

http://vineyardsaker.blogspot.com/2015/ ... ebate.html

A ako i neko i dalje misli da će Novorusija ići dalje od Dnjepra i sklučaju totalnog kolapsa Ukraine, :roll: :roll: :roll:

Zar RF stvarno misli da može vratiti cijelu Ukrajinu u svoju orbitu. ??? :-) Zapad može neograničeno da štampa novac i finansira stanje u Ukrajini kakvo žele, Rusija ne može.
Post Reply