i to a svakim izborima to postaje nesnosljivije...O'zone wrote:Pozitivna stvar iz svega ovoga jeste dokaz da nam je ovaj nametnuti ustav cirkusijada žešća
Demokratska fronta Željko Komšić
- Danguba
#23101 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
-
daddy-kool
#23102 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nije da nisu pokušali Pleho, Smajić i Bjelak. Pošto se tu CIK pitao, oni su ljudima osporili pravo na slobodno etničko izjašnjavanje, pa očekujem žalbu ustavnom sudu FBiH i presudu u njihovu korist.gospodja profiterka wrote:Pa jeste li slijepi ljudi? Jedini čiji je identitet obesmišljen su opet Ostali, JEDINI. Može konstitutivac u Ostale, može se iz Ostalih u konstitutivce, ali ne može konstitutivac u druge konstitutivce. To ne može. I oko te premise se sastavljaju vlade, svako može leći kao Ostali, a ustati kao Bošnjak, leći kao Srbin, a ustati kao Ostali.Može ako se taj identitet koristi u svrhu političke neravnopravnosti i diskriminacije, te stvaranja defacto aparthejda. U tom slučaju je to legitiman i moralan potez. Ipak, sumnjam u ovakve moralne motive u ovom slučaju, al' eto.
U tu ublehu koju mi ovdje pokušavaš servirati ću vjerovati kad neki od predloženih konstitutivnih kandidata pređe u Bošnjake/Srbe/Hrvate i nebo se ne sruši zbog toga. Ali klinac! Taj film nećemo gledati.
U ovoj zemlji su pravno, formalno, moralno i na svaki drugi način obesmišljeni samo Ostali, a danas ih je debelo obesmislio i besmisleni Reuf Bajrović.
- gospodja profiterka
#23103 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
PA TO I GOVORIM! Pokušali su preći iz jednog konstitutivnog jata u drugo, a to ne može! Može samo po Ostalima jašiti ko hoće. Čitati postove pažljivije.daddy-kool wrote:Nije da nisu pokušali Pleho, Smajić i Bjelak. Pošto se tu CIK pitao, oni su ljudima osporili pravo na slobodno etničko izjašnjavanje, pa očekujem žalbu ustavnom sudu FBiH i presudu u njihovu korist.gospodja profiterka wrote:Pa jeste li slijepi ljudi? Jedini čiji je identitet obesmišljen su opet Ostali, JEDINI. Može konstitutivac u Ostale, može se iz Ostalih u konstitutivce, ali ne može konstitutivac u druge konstitutivce. To ne može. I oko te premise se sastavljaju vlade, svako može leći kao Ostali, a ustati kao Bošnjak, leći kao Srbin, a ustati kao Ostali.Može ako se taj identitet koristi u svrhu političke neravnopravnosti i diskriminacije, te stvaranja defacto aparthejda. U tom slučaju je to legitiman i moralan potez. Ipak, sumnjam u ovakve moralne motive u ovom slučaju, al' eto.
U tu ublehu koju mi ovdje pokušavaš servirati ću vjerovati kad neki od predloženih konstitutivnih kandidata pređe u Bošnjake/Srbe/Hrvate i nebo se ne sruši zbog toga. Ali klinac! Taj film nećemo gledati.
U ovoj zemlji su pravno, formalno, moralno i na svaki drugi način obesmišljeni samo Ostali, a danas ih je debelo obesmislio i besmisleni Reuf Bajrović.
-
daddy-kool
#23104 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ako bi to neko želio da istjera na čistac - mogao bi po istom principu kao i S-F. Potpuno je pravno neutemeljena takva odluka CIK-a.gospodja profiterka wrote:PA TO I GOVORIM! Pokušali su preći iz jednog konstitutivnog jata u drugo, a to ne može! Može samo po Ostalima jašiti ko hoće. Čitati postove pažljivije.daddy-kool wrote:
Nije da nisu pokušali Pleho, Smajić i Bjelak. Pošto se tu CIK pitao, oni su ljudima osporili pravo na slobodno etničko izjašnjavanje, pa očekujem žalbu ustavnom sudu FBiH i presudu u njihovu korist.
- gospodja profiterka
#23105 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nismo u rodu i ne zanima me kome ti vjeruješ kad kaže da je nebo plavo, a kome ne. Ne intimiziraj se i da mi se više NIKADA nisi obratio tim tonom.Izvini al jedino ko vrijeđa nečiju inteligenciju si ti. Upala si ovdje, držiš neke dersove a sve to konstantno pljujuči po DF-u i držeći stranu HDZ-a i SDA. Ja potonjim ne vjerujem kad kažu da je nebo plavo. I gdje je to HDZ negirao da treba da daju ministra iz reda ostalih? Evo dva dana se ko Šoić "osećaju iznenađeno i uvređeno" i uz to se ponašaju kao da su pali sa Marsa. Evo ja ću biti malo tolerantniji od tebe pa ću ti oprostiti što si mi pokušala vrijeđati inteligenciju ali nemoj više molim te.
Postavila sam ti jednostavno pitanje. Ukoliko nemaš odgovor ni u snu mi se ne obraćaj. Jesam li pokazala interes za ćakulanje s tobom? Bilo šta? Mig? Osmjeh? Duhovita opaska?
Na pitanje - odgovor. Inače si nađi druge sagovornike.
- gospodja profiterka
#23106 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nema potrebe da se istjeruje na čistac, pogotovo preko mojih leđa, to jeste preko leđa Ostalih. Neka konstitutivci sami raspetljaju ono što su prije 25 godina zapetljali, a svaki udar na politička prava Ostalih treba popratiti medijskim linčom i poplavom tužbi. Ko god i radi čega god to činio.daddy-kool wrote:Ako bi to neko želio da istjera na čistac - mogao bi po istom principu kao i S-F. Potpuno je pravno neutemeljena takva odluka CIK-a.gospodja profiterka wrote:PA TO I GOVORIM! Pokušali su preći iz jednog konstitutivnog jata u drugo, a to ne može! Može samo po Ostalima jašiti ko hoće. Čitati postove pažljivije.daddy-kool wrote:
Nije da nisu pokušali Pleho, Smajić i Bjelak. Pošto se tu CIK pitao, oni su ljudima osporili pravo na slobodno etničko izjašnjavanje, pa očekujem žalbu ustavnom sudu FBiH i presudu u njihovu korist.
Motivi su nebitni, konstitutivci ionako ne mogu imati pozitivne motive. Bitno je da dobiju "i po nosu i po prstima" svaki put kada oskudna politička prava Ostalih koriste za dobijanje stolica pod svoje lakome guzice.
-
daddy-kool
#23107 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Eh kakvo je stanje, ko bi vjerovao da ćemo se u Evropi 21. stoljeća boriti za jednaka (politička) prava svih ljudi.gospodja profiterka wrote: Nema potrebe da se istjeruje na čistac, pogotovo preko mojih leđa, to jeste preko leđa Ostalih. Neka konstitutivci sami raspetljaju ono što su prije 25 godina zapetljali, a svaki udar na politička prava Ostalih treba popratiti medijskim linčom i poplavom tužbi. Ko god i radi čega god to činio.
Motivi su nebitni, konstitutivci ionako ne mogu imati pozitivne motive. Bitno je da dobiju "i po nosu i po prstima" svaki put kada oskudna politička prava Ostalih koriste za dobijanje stolica pod svoje lakome guzice.
-
starisalko
#23108 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Hocemo i novi popis stanovnistvagospodja profiterka wrote:Danguba wrote:Prijedlog novog Vijeća ministara nije u skladu s Ustavom i Zakonom
Ko zna za sto je ovo sve dobro.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
HOĆEMO VANREDNE IZBOREEEEEEEEEE!![]()
![]()
![]()
- gospodja profiterka
#23109 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Svi ljudi u ovoj zemlji NEMAJU ista prava niti su svi podjednako kreatori svojih prava. Konstitutivci su kreatori svoje mizerije te ih treba pogurati u smjeru potpune kataklizme, jer ih samo to može izbaviti. Ostali su žrtve konstitutivne politike, te ih treba zaštiti primjenom brutalne sile i mrcvarenjem do posljednjeg konstitutivca, e da bi se zaštitila prava jedine potlačene zajednice u ovoj zemlji, a to su Ostali.daddy-kool wrote:Eh kakvo je stanje, ko bi vjerovao da ćemo se u Evropi 21. stoljeća boriti za jednaka (politička) prava svih ljudi.gospodja profiterka wrote: Nema potrebe da se istjeruje na čistac, pogotovo preko mojih leđa, to jeste preko leđa Ostalih. Neka konstitutivci sami raspetljaju ono što su prije 25 godina zapetljali, a svaki udar na politička prava Ostalih treba popratiti medijskim linčom i poplavom tužbi. Ko god i radi čega god to činio.
Prava konstitutivaca su sekundarna, jer oni već 25 godina svojevoljno anuliraju vlastita prava. To je, zaista, samo njihov problem. Ali im se ne smije dopustiti da ga rješavaju preko leđa potlačene i obespravljene manjine, makar ga nikada ne riješili.
Last edited by gospodja profiterka on 20/03/2015 21:14, edited 1 time in total.
- lerdi
#23110 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
A gdje si ti vidjela moju želju za intimiziranjem. Vama gospođo svaka čast ali nisam zainteresovan. Moj ton za razliku od tvog nije ton osobe koja misli da može držati predavanja i koja očekuje da umjesto sagovornika ima slušaoce. Ovo je javni forum i služi za razmjenu mišljenja, ima svoja pravila i nesluži za držanje dersova.gospodja profiterka wrote:Nismo u rodu i ne zanima me kome ti vjeruješ kad kaže da je nebo plavo, a kome ne. Ne intimiziraj se i da mi se više NIKADA nisi obratio tim tonom.Izvini al jedino ko vrijeđa nečiju inteligenciju si ti. Upala si ovdje, držiš neke dersove a sve to konstantno pljujuči po DF-u i držeći stranu HDZ-a i SDA. Ja potonjim ne vjerujem kad kažu da je nebo plavo. I gdje je to HDZ negirao da treba da daju ministra iz reda ostalih? Evo dva dana se ko Šoić "osećaju iznenađeno i uvređeno" i uz to se ponašaju kao da su pali sa Marsa. Evo ja ću biti malo tolerantniji od tebe pa ću ti oprostiti što si mi pokušala vrijeđati inteligenciju ali nemoj više molim te.
Postavila sam ti jednostavno pitanje. Ukoliko nemaš odgovor ni u snu mi se ne obraćaj. Jesam li pokazala interes za ćakulanje s tobom? Bilo šta? Mig? Osmjeh? Duhovita opaska?
I da što se tiče pitanja. Svaki ministar priliko podnošenja aplikacija popunjava nacinalnost tako da DF nema ništa sa tim kako će se Zora izjasniti. Da se izjasnila kao Ostali vjerovatno bi CIK poništio aplikaciju ali to opet nije problem DF-a već HDZ-a.
Last edited by lerdi on 20/03/2015 21:18, edited 1 time in total.
- gospodja profiterka
#23111 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Tačno, ovo je javni forum, a ne web prezentacija političke stranke.lerdi wrote:A gdje si ti vidjela moju želju za intimiziranjem. Vama gospođo svaka čast ali nisam zainteresovan. Moj ton za razliku od tvog nije ton osobe koja misli da može držati predavanja i koja očekuje da umjesto sagovornika ima slušaoce. Ovo je javni forum i služi za razmjenu mišljenja, ima svoja pravila i nesluži za držanje dersova.gospodja profiterka wrote:Nismo u rodu i ne zanima me kome ti vjeruješ kad kaže da je nebo plavo, a kome ne. Ne intimiziraj se i da mi se više NIKADA nisi obratio tim tonom.Izvini al jedino ko vrijeđa nečiju inteligenciju si ti. Upala si ovdje, držiš neke dersove a sve to konstantno pljujuči po DF-u i držeći stranu HDZ-a i SDA. Ja potonjim ne vjerujem kad kažu da je nebo plavo. I gdje je to HDZ negirao da treba da daju ministra iz reda ostalih? Evo dva dana se ko Šoić "osećaju iznenađeno i uvređeno" i uz to se ponašaju kao da su pali sa Marsa. Evo ja ću biti malo tolerantniji od tebe pa ću ti oprostiti što si mi pokušala vrijeđati inteligenciju ali nemoj više molim te.
To će reći da ja postavim pitanje, a ti na njega odgovoriš. Ako nemaš odgovora, ne obraćaš mi se, jer mimo postavljenog pitanja i očekivanog odgovora nemamo o čemu pričati.
Imaš li već odgovor ili mi samo traćiš vrijeme drskim upadicama?
-
kox
#23112 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ako Bajrovićev slučaj želiš predstaviti kao diskriminaciju (što prema mom mišljenju nema veze sa životom), onda su diskriminisani Bošnjaci od strane Ostalih, tj. Bosanac se izjasnio kao Bošnjak i zauzeo ministarsko mjesto koje bi njima trebalo pripasti.gospodja profiterka wrote:PA TO I GOVORIM! Pokušali su preći iz jednog konstitutivnog jata u drugo, a to ne može! Može samo po Ostalima jašiti ko hoće. Čitati postove pažljivije.daddy-kool wrote:Nije da nisu pokušali Pleho, Smajić i Bjelak. Pošto se tu CIK pitao, oni su ljudima osporili pravo na slobodno etničko izjašnjavanje, pa očekujem žalbu ustavnom sudu FBiH i presudu u njihovu korist.gospodja profiterka wrote: Pa jeste li slijepi ljudi? Jedini čiji je identitet obesmišljen su opet Ostali, JEDINI. Može konstitutivac u Ostale, može se iz Ostalih u konstitutivce, ali ne može konstitutivac u druge konstitutivce. To ne može. I oko te premise se sastavljaju vlade, svako može leći kao Ostali, a ustati kao Bošnjak, leći kao Srbin, a ustati kao Ostali.
Plehi, Smajiću i Bjelaku se ne bi dozvolilo da se izjasne ni kao Ostali da su to slučajno pokušali, kao što nije dozvoljeno ni Sabini Ćudić.
- O'zone
- Globalni moderator
#23113 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Treba nam 'vakih na političkoj sceni kao što je gospoja profiterka
Ali eto tak'i uvjek završe ćumurajući po forumu kao da to mijenja svijet
- gospodja profiterka
#23114 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne, već se prvo Bošnjak izjasnio kao Ostali (poput svojih vrlih preteča Segmedine, Alaima, Ganića, Alkalaja, Radojičića i sličnih), a zatim se brzinski sjetio šta su mu bili roditelji, pa se nepogrešivo eholocirao na svoje jato i postao ministar iz reda Bošnjaka. TO je istina, ljudska i božija. A sve ostalo je laž i licemjerje i razlog više da Ostali konstitutivcima uskrate i slamku spasa i minimum saradnje u njihovom jadnom pokušaju da izađu iz septičke jame u koju su svojevoljno skočili prije 25 godina.Ako Bajrovićev slučaj želiš predstaviti kao diskriminaciju (što prema mom mišljenju nema veze sa životom), onda su diskriminisani Bošnjaci od strane Ostalih, tj. Bosanac se izjasnio kao Bošnjak i zauzeo ministarsko mjesto koje bi njima trebalo pripasti.
Plehi, Smajiću i Bjelaku se ne bi dozvolilo da se izjasne ni kao Ostali da su to slučajno pokušali, kao što nije dozvoljeno ni Sabini Ćudić.
- gospodja profiterka
#23115 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
gospodja profiterka dnevno profitira minimum devet sati, a na forum izlazi isključivo nakon radnog vremena, nakon što skuha ručak, opere suđe, upali mašinu, počeški svog čovjeka i zalije cvijeće.O'zone wrote:Treba nam 'vakih na političkoj sceni kao što je gospoja profiterka![]()
A politička scena je cijeli svijet.
- O'zone
- Globalni moderator
#23116 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Vama na čast gospoja, Vama na čast.gospodja profiterka wrote:gospodja profiterka dnevno profitira minimum devet sati, a na forum izlazi isključivo nakon radnog vremena, nakon što skuha ručak, opere suđe, upali mašinu, počeški svog čovjeka i zalije cvijeće.O'zone wrote:Treba nam 'vakih na političkoj sceni kao što je gospoja profiterka![]()
Blagodarim.
- gospodja profiterka
#23117 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Hvala, hvala.O'zone wrote:Vama na čast gospoja, Vama na čast.gospodja profiterka wrote:gospodja profiterka dnevno profitira minimum devet sati, a na forum izlazi isključivo nakon radnog vremena, nakon što skuha ručak, opere suđe, upali mašinu, počeški svog čovjeka i zalije cvijeće.O'zone wrote:Treba nam 'vakih na političkoj sceni kao što je gospoja profiterka![]()
Blagodarim.
-
daddy-kool
#23118 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kada su crncima priznavali jednako pravo glasa u USA i tada su morali bijelci na vlasti glasati za takav zakon.gospodja profiterka wrote:
Ne, već se prvo Bošnjak izjasnio kao Ostali (poput svojih vrlih preteča Segmedine, Alaima, Ganića, Alkalaja, Radojičića i sličnih), a zatim se brzinski sjetio šta su mu bili roditelji, pa se nepogrešivo eholocirao na svoje jato i postao ministar iz reda Bošnjaka. TO je istina, ljudska i božija. A sve ostalo je laž i licemjerje i razlog više da Ostali konstitutivcima uskrate i slamku spasa i minimum saradnje u njihovom jadnom pokušaju da izađu iz septičke jame u koju su svojevoljno skočili prije 25 godina.
Sličan napor kod nas će morati svi da učine da se ukine ova sramota od diskriminacije.
- lerdi
#23119 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Daleko je ovo od web prezentacije političke stranke, što se može vidjeti po broju kritika, ali Boga mi nije ni blog. Odgovor na pitanje ti je napisan kao dodatak u prethodnom postu. Nadam se da ćeš i ti meni odgovoriti gdje je to neko iz HDZ-a rekao da oni po dogovoru nisu trebali dati ministra iz reda ostalih već iz reda srba.gospodja profiterka wrote: Tačno, ovo je javni forum, a ne web prezentacija političke stranke.
To će reći da ja postavim pitanje, a ti na njega odgovoriš. Ako nemaš odgovora, ne obraćaš mi se, jer mimo postavljenog pitanja i očekivanog odgovora nemamo o čemu pričati.
Imaš li već odgovor ili mi samo traćiš vrijeme drskim upadicama?
-
daddy-kool
#23120 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Opa:
http://www.klix.ba/vijesti/bih/prijedlo ... /150320134

lavko Matanović iz DF-a kandidat je za ministra saobraćaja i komunikacija BiH. Predrag Kožul iz HDZ-a BiH predložen je za Matanovićevog zamjenika. Oba kandidata pripadaju istom narodu, hrvatskom.
Prema Ustavu BiH i Zakonu o Vijeću ministra BiH, ovakva raspodjela fotelja nije moguća.
Last edited by daddy-kool on 20/03/2015 21:31, edited 1 time in total.
-
kox
#23121 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nisam znao da sada postoji i pečat za certificiranje Ostalih i da je u tvom posjedu.gospodja profiterka wrote:Ne, već se prvo Bošnjak izjasnio kao Ostali (poput svojih vrlih preteča Segmedine, Alaima, Ganića, Alkalaja, Radojičića i sličnih), a zatim se brzinski sjetio šta su mu bili roditelji, pa se nepogrešivo eholocirao na svoje jato i postao ministar iz reda Bošnjaka. TO je istina, ljudska i božija. A sve ostalo je laž i licemjerje i razlog više da Ostali konstitutivcima uskrate i slamku spasa i minimum saradnje u njihovom jadnom pokušaju da izađu iz septičke jame u koju su svojevoljno skočili prije 25 godina.Ako Bajrovićev slučaj želiš predstaviti kao diskriminaciju (što prema mom mišljenju nema veze sa životom), onda su diskriminisani Bošnjaci od strane Ostalih, tj. Bosanac se izjasnio kao Bošnjak i zauzeo ministarsko mjesto koje bi njima trebalo pripasti.
- gospodja profiterka
#23122 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa bolan, vi NISTE glasali za prava crnaca, već je Evropa morala skinuti prava crnaca s dnenvog reda da se vi ne zahmetite.daddy-kool wrote:Kada su crncima priznavali jednako pravo glasa u USA i tada su morali bijelci na vlasti glasati za takav zakon.gospodja profiterka wrote:
Ne, već se prvo Bošnjak izjasnio kao Ostali (poput svojih vrlih preteča Segmedine, Alaima, Ganića, Alkalaja, Radojičića i sličnih), a zatim se brzinski sjetio šta su mu bili roditelji, pa se nepogrešivo eholocirao na svoje jato i postao ministar iz reda Bošnjaka. TO je istina, ljudska i božija. A sve ostalo je laž i licemjerje i razlog više da Ostali konstitutivcima uskrate i slamku spasa i minimum saradnje u njihovom jadnom pokušaju da izađu iz septičke jame u koju su svojevoljno skočili prije 25 godina.
Sličan napor kod nas će morati svi da učine da se ukine ova sramota od diskriminacije.
Vi pak očekujete od crnaca da glasaju za prava bijelaca, a to je nečuveno. I taj film nećete gledati. Nikada.
- gospodja profiterka
#23123 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa ako ti posjeduješ pečat za Bošnjake (a tvoj citirani post sugerira da ga imaš) posjedujem i ja pečat za Ostale. Zašto ga ne bih posjedovala? Je li vi mislite da smo mi retardirani pa ne znamo poznati svoga? Samo vi znate? Samo vi nepogrešivo birate svoje duže od dvije decenije, a mi smo "dobre budale"? Je li to to?kox wrote:Nisam znao da sada postoji i pečat za certificiranje Ostalih i da je u tvom posjedu.gospodja profiterka wrote:Ne, već se prvo Bošnjak izjasnio kao Ostali (poput svojih vrlih preteča Segmedine, Alaima, Ganića, Alkalaja, Radojičića i sličnih), a zatim se brzinski sjetio šta su mu bili roditelji, pa se nepogrešivo eholocirao na svoje jato i postao ministar iz reda Bošnjaka. TO je istina, ljudska i božija. A sve ostalo je laž i licemjerje i razlog više da Ostali konstitutivcima uskrate i slamku spasa i minimum saradnje u njihovom jadnom pokušaju da izađu iz septičke jame u koju su svojevoljno skočili prije 25 godina.Ako Bajrovićev slučaj želiš predstaviti kao diskriminaciju (što prema mom mišljenju nema veze sa životom), onda su diskriminisani Bošnjaci od strane Ostalih, tj. Bosanac se izjasnio kao Bošnjak i zauzeo ministarsko mjesto koje bi njima trebalo pripasti.
Varaš se. Poučeni iskustvom dali smo si izraditi pečat. Vrlo detaljan.
- gospodja profiterka
#23124 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Predlažem da se Matanović izjasni kao Bošnjak, a Kožul kao Srbin.daddy-kool wrote:Opa:
lavko Matanović iz DF-a kandidat je za ministra saobraćaja i komunikacija BiH. Predrag Kožul iz HDZ-a BiH predložen je za Matanovićevog zamjenika. Oba kandidata pripadaju istom narodu, hrvatskom.
Prema Ustavu BiH i Zakonu o Vijeću ministra BiH, ovakva raspodjela fotelja nije moguća.
-
daddy-kool
#23125 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kako ga prepoznate?gospodja profiterka wrote: Je li vi mislite da smo mi retardirani pa ne znamo poznati svoga? Samo vi znate? Samo vi nepogrešivo birate svoje duže od dvije decenije, a mi smo "dobre budale"? Je li to to?