Greece Greece 6 13
Slovakia Slovakia 6 9
Lithuania Lithuania 6 5
Latvia Latvia 6 4
Liechtenstein Liechtenstein 6 2
Group details
Moderators: Charuga, Tomahawk11
Inšpape!mleetavi wrote:Pape ekber.
Nonsens. Koliko znam, i kako je objavljeno, u pitanju je EP 2020, kada ce UEFA obiljeziti veliku obljetnicu i kada ce se domacinstvo podijeliti na maksimalan broj zemalja da dadnu po jednog domacina, jer je , eto UEFA dernek u pitanju. Sve poslije ce biti kao i do sada, dabome.jeza u ledja wrote:Bila je nedavno prica kako je 2016 EP zadnje koje ce se igrati u jednoj zemlji. Ubuduce, bice gradovi domacini, po jedan u svakoj zemlji, i mislim ovako 10ak gradova sveukupno.burek_in_space wrote:Ma 'ebem mu zhivot, smijem se zakleti da je donedavno bila pricha da je EP 2016. zadnje sa 16 ekipa
Na EP ce ici skoro pola evropskih zemalja , ali sam koncept zavrsnice EP (jer i kvalifikacije su kako sam shvatio dio EP) ce biti drukciji od dosadasnjeg.
shake69 wrote:Nonsens. Koliko znam, i kako je objavljeno, u pitanju je EP 2010, kada ce UEFA obiljeziti veliku obljetnicu i kada ce se domacinstvo podijeliti na maksimalan broj zemalja da dadnu po jednog domacina, jer je , eto UEFA dernek u pitanju. Sve poslije ce biti kao i do sada, dabome.jeza u ledja wrote:Bila je nedavno prica kako je 2016 EP zadnje koje ce se igrati u jednoj zemlji. Ubuduce, bice gradovi domacini, po jedan u svakoj zemlji, i mislim ovako 10ak gradova sveukupno.burek_in_space wrote:Ma 'ebem mu zhivot, smijem se zakleti da je donedavno bila pricha da je EP 2016. zadnje sa 16 ekipa
Na EP ce ici skoro pola evropskih zemalja , ali sam koncept zavrsnice EP (jer i kvalifikacije su kako sam shvatio dio EP) ce biti drukciji od dosadasnjeg.
jedini pravi naslijednik papeta bi trebao biti vladimir petković kad pape preuzme jednog dana psg. neka vahe u africiArtest wrote:Vaha, preuzmi.
I nakon tog mandata za EP 2016 produži ugovor, pa opet, itd.LSD wrote:Pape ce dobiti još jedan mandat nakon SP (za Euro 2016)....prema tome, nema potrebe da pricamo o Vahidu, Petkoviću, petom desetom
Ma ja pretpostavljam da što god bude, Safet će ići poslije svjetskog. Vjerujem da će poželjeti još neki izazov. Uostalom, ako bude otišao na svjetsko, i plus i tamo postigne uspjeh, onda bi mu zaista najpametniji potez bio otići nakon toga. Pametni ljudi odlaze kad su na vrhuncu.BHF_Manijak wrote:Pa iskreno najveci moguci kretenluk bi bio da frajer ne dobije mandat poslije SP, jer je napravio jedan sistem i uhodao igrace u njega i bio bi sunovrat to prekinuti!
Nismo mi bas tako velika nacija i repka, koja ima izgradjen sistem decenijama unazad tipa Holandija ili Njemacka, pa da se promjena selektora ne osjeti, tj. da selektor upada u jedan kolosijek a ne obrnuto, tako da mislim da bi izuzetno glup potez bio da Safet ne dobije da radi i za EP 2016.
Mislis da ce i nakon eventualnog nastupa na SP i moguceg uspjeha tamo, on nastaviti raditi za 5000 eura mjesecno?LSD wrote:Pape ce dobiti još jedan mandat nakon SP (za Euro 2016)....prema tome, nema potrebe da pricamo o Vahidu, Petkoviću, petom desetom
Slažem se da je 5000 ojra najniža selektorska plata u Evropi, ali takva nam je država jbg....loša država, loše stanje opcenito, loša primanja....gledajuci prosjek - 5000 je za naše uslove (bosanske) je vrhunska plata, ali stoji svakako da je zaslužio i vecu platu, kada vidimo kakvi levati širom evrope i svijeta primaju vece plate od njega.cindrlimindrli wrote:Mislis da ce i nakon eventualnog nastupa na SP i moguceg uspjeha tamo, on nastaviti raditi za 5000 eura mjesecno?LSD wrote:Pape ce dobiti još jedan mandat nakon SP (za Euro 2016)....prema tome, nema potrebe da pricamo o Vahidu, Petkoviću, petom desetom
Moguce, samo ne vjerujem da ce nas savez i pored novcane naknade biti finansijski konkurentan klubovima po Evropi.JThomas wrote:savez dobija dobru, dobru lovu i za sam plasman, a naročito ako tamo nešto i napravimo. valjda će bar dio toga biti investiran u platu stručnom štabu, bio to pape ili neko drugi...
Ma jašta Vaha odma 500 000 $JThomas wrote:savez dobija dobru, dobru lovu i za sam plasman, a naročito ako tamo nešto i napravimo. valjda će bar dio toga biti investiran u platu stručnom štabu, bio to pape ili neko drugi...
U redu, da li bi ti volio raditi za neku bosansku firmu koja ce ti davati platu 5000 eura mjesecno ili za neku njemackuŠibicar wrote:Pape ima najveću,legalnu,platu u državi,ne vidim u čemu je problem?10 000 maraka je super plata,a druga je stvar što većina gleda stvari kroz prizmu modernog fudbala u kojem se vrte nenormalne cifre,pa su svi zaslijepljeni time,ne želeći uopšte razmisliti o tome šta je ispravno a šta ne.
Jest', ali potencijalni novi poslodavac za Papeta nisu Toplane i Elektroprivreda, nego klubovi po Francuskoj, Turskoj i reprezentacije Afrike i AzijeŠibicar wrote:Pape ima najveću,legalnu,platu u državi,ne vidim u čemu je problem?10 000 maraka je super plata,a druga je stvar što većina gleda stvari kroz prizmu modernog fudbala u kojem se vrte nenormalne cifre,pa su svi zaslijepljeni time,ne želeći uopšte razmisliti o tome šta je ispravno a šta ne.
To je plata masera.Šibicar wrote:Pape ima najveću,legalnu,platu u državi,ne vidim u čemu je problem?10 000 maraka je super plata,a druga je stvar što većina gleda stvari kroz prizmu modernog fudbala u kojem se vrte nenormalne cifre,pa su svi zaslijepljeni time,ne želeći uopšte razmisliti o tome šta je ispravno a šta ne.