iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
diablobih

#23076 Re: iPhone - All about

Post by diablobih »

Ali_G wrote:Nije bas najlogicnija cijena Xa. Za 2 mjeseca ce izaci nasljednik XR-a. Zadnji cip, dvostruka kamera, vjerovatno opet jaka baterija, cijena vjerovatno ista, jedino nema AMOLED. X ce vjerovatno kostati isto, u najgoru ruku za par mjeseci ce biti iste cijene, a ne moze sam ekran i malo celika opravdati to
Moze moze, vidis tamo pocophone f1, kosta u pola manje nego ostali, jer ima pisljiv ekran. Baterija je bolja bas zbog tog ekrana prvenstveno.

iPhone X ce opet biti bolji izbor od Xr.
Nisrin

#23077 Re: iPhone - All about

Post by Nisrin »

Kako je ruzan dizajn novih Iphoena...kad vidjeh kamere kockaste i koliko prostora zauzimaju, Jobs im se u grobu okrece :run:

Sad sta je bolje kupiti, 8+, X ili Xr?!

Bitna mi je memorija (zato koristim Iphone i sto nema stalno azuriranja), kamera sto kvalitetnija jer volim fotografisati sve i svasta...i da LIJEPO IZGLEDA!
Grom2017

#23078 Re: iPhone - All about

Post by Grom2017 »

Nisrin wrote:Kako je ruzan dizajn novih Iphoena...kad vidjeh kamere kockaste i koliko prostora zauzimaju, Jobs im se u grobu okrece :run:

Bitna mi je memorija (zato koristim Iphone i sto nema stalno azuriranja), kamera sto kvalitetnija jer volim fotografisati sve i svasta...i da LIJEPO IZGLEDA!
Ja glasam za iPhone 8+. Top je telefon, ja kad prodam svoj S9+ vjerovatno cu ga kupiti. X, Xs i Xr sa onim zarezima mi se ne svidjaju nikako.
Nisrin

#23079 Re: iPhone - All about

Post by Nisrin »

Grom2017 wrote:
Nisrin wrote:Kako je ruzan dizajn novih Iphoena...kad vidjeh kamere kockaste i koliko prostora zauzimaju, Jobs im se u grobu okrece :run:

Ja glasam za iPhone 8+. Top je telefon, ja kad prodam svoj S9+ vjerovatno cu ga kupiti. X, Xs i Xr sa onim zarezima mi se ne svidjaju nikako.

Meni estetski jeste ljepsi, alli kontam sad ce izaci tri nova telefona i koliko ih je izaslo poslije 8+ i jos ima najnormalniju cijenu za razliku od ovih novih...ja obozavam svoju 7icu, upravo radi velicine/estetike, i zao mi je sto i dalje ne naprave barem po jedan model da je 4.7 inca...
diablobih

#23080 Re: iPhone - All about

Post by diablobih »

Napravljen ti je X, nije on velik uopste.
arnes_king

#23081 Re: iPhone - All about

Post by arnes_king »

Ljudi poceli obozavati mobitele :-) sta se sve danas ne moze cuti! (procitati)
jubix

#23082 Re: iPhone - All about

Post by jubix »

Raja uzeo sam iPhone nakon dugo razmišljanja i dvoumljenja, jedina stvar koju ne mogu skontati je backup whatsappa, da li je neko od vas prebacivao whatsapp chat sa androida na iPhone i koja metoda radi provjereno? Gledam po google i youtube i dosta njih radi preko dr.fone aplikacije, u komentarima vidim da se mora platiti ta aplikacija jer free aplikacija ne radi taj restore i ima mnogo negativnih komentara. Da li imate iskustva sa ovim i koje je rješenje?
username_here

#23083 Re: iPhone - All about

Post by username_here »

Kupis aplikaciju i problem rijesen. Zar je tesko par markica potrositi nakon toliko potrosenih za iphone?
jubix

#23084 Re: iPhone - All about

Post by jubix »

username_here wrote:Kupis aplikaciju i problem rijesen. Zar je tesko par markica potrositi nakon toliko potrosenih za iphone?
Naravno da nije ali me zanima da li je neko od raje sa foruma već radio sa tom aplikacijom i kakva su iskustva.
Teufik

#23085 Re: iPhone - All about

Post by Teufik »

Nisrin

#23086 Re: iPhone - All about

Post by Nisrin »

arnes_king wrote:Ljudi poceli obozavati mobitele :-) sta se sve danas ne moze cuti! (procitati)

Bukvalistima nije mjesto na FORUMU definitivno...
azdralovic

#23087 Re: iPhone - All about

Post by azdralovic »

jubix wrote:
username_here wrote:Kupis aplikaciju i problem rijesen. Zar je tesko par markica potrositi nakon toliko potrosenih za iphone?
Naravno da nije ali me zanima da li je neko od raje sa foruma već radio sa tom aplikacijom i kakva su iskustva.
zar ne mozes uraditi ovo kroz G drive ? ja sam tako nekada davno prebacivao... uradio normalni backup na androidu, onda se prijavio na ajfonu i ponudilo mi da vratim backup... prijavio se u G drive na ajfonu i to je to...
Mozda su u medjuvremenu nesto promijenili
Leopard_SA

#23088 Re: iPhone - All about

Post by Leopard_SA »

Mozda sam pogresno procitao, pa da ovdje pitam.
Da li ce Apple preskociti iPhone 9 i 9+?
exampLe.

#23089 Re: iPhone - All about

Post by exampLe. »

Leopard_SA wrote:Mozda sam pogresno procitao, pa da ovdje pitam.
Da li ce Apple preskociti iPhone 9 i 9+?
Preskocio davno.
exampLe.

#23090 Re: iPhone - All about

Post by exampLe. »

Instalirao sam iOS 13 public betu, radi k’o singerica.

Mnogo su brze animacije nego na iOS 12.
Haris033

#23091 Re: iPhone - All about

Post by Haris033 »

exampLe. wrote:Instalirao sam iOS 13 public betu, radi k’o singerica.

Mnogo su brze animacije nego na iOS 12.
Uradio nadgradnju iOS na 13 beta 4, kao i iPadOS na 13 beta 4
Photos opcije, volume HUD, dark mode :thumbup:
Na iPadu widgets on home screen, uz gore nabrojano, su najveće novine..
Limited Sky

#23092 Re: iPhone - All about

Post by Limited Sky »

trenutno imam iphone 6, da li je bolje uzeti 6s plus ili obicnu sedmicu? vidim da je puno veci ekran na 6s plus a to mi i nije toliko bitno.
exampLe.

#23093 Re: iPhone - All about

Post by exampLe. »

Limited Sky wrote:trenutno imam iphone 6, da li je bolje uzeti 6s plus ili obicnu sedmicu? vidim da je puno veci ekran na 6s plus a to mi i nije toliko bitno.
Ako ti velicina ekrana nije bitna uzmi Iphone 7.
kokikol

#23094 Re: iPhone - All about

Post by kokikol »

Zašto ova funkcija za daljinski upravljač na Iphonu ne radi za LG televizore a na Androidu aplikacija radi,
zdruzdjo

#23095 Re: iPhone - All about

Post by zdruzdjo »

Pozdrav
Dugo se ne druzih sa stvarima sa prefiskom "i"
Cak naprotiv protivnik sam apple-a. Android forever.
Medjutim dobih besplatno neki iPad Air. A1474
Koristim ga na balkonu za malo fb, malo surf itd....
E sad sa kucnog NAS-a ponekad "povucem" neki film ili seriju. Medjutim vlc mi malo "stuca" kod prikaza. Najcesce je to neki mkv ili mp4 format.
Da li je to do vlc-a, protoka iz mreze, ili je jedostavno do starosti iPad-a jer koliko vidim ovo je neki stari model.
Hvala.
azdralovic

#23096 Re: iPhone - All about

Post by azdralovic »

zdruzdjo wrote:Pozdrav
Dugo se ne druzih sa stvarima sa prefiskom "i"
Cak naprotiv protivnik sam apple-a. Android forever.
Medjutim dobih besplatno neki iPad Air. A1474
Koristim ga na balkonu za malo fb, malo surf itd....
E sad sa kucnog NAS-a ponekad "povucem" neki film ili seriju. Medjutim vlc mi malo "stuca" kod prikaza. Najcesce je to neki mkv ili mp4 format.
Da li je to do vlc-a, protoka iz mreze, ili je jedostavno do starosti iPad-a jer koliko vidim ovo je neki stari model.
Hvala.
do protoka iz mreze
zdruzdjo

#23097 Re: iPhone - All about

Post by zdruzdjo »

azdralovic wrote:........do protoka iz mreze
Iskren da budem to je zadnje sto sam ocekivao da bi moglo biti.
Na mobitelu(android) to isto uradim I nemam problema. Ide I na 2,4 I na 5,0 Ghz mrezi.
Net dobijam sa kablovskog modema/rutera koji ide dalje na drugi ruter. Sa tog drugog rutera kad povucem speed test preko 5ghz mreze dobijem oko 90. cak I sa iPad-om dobijem na isti nacin oko 85-90.
Vjerovatno ce biti da je komunikacija izmedju nas-a I rutera usko grlo.
azdralovic

#23098 Re: iPhone - All about

Post by azdralovic »

zdruzdjo wrote:
azdralovic wrote:........do protoka iz mreze
Iskren da budem to je zadnje sto sam ocekivao da bi moglo biti.
Na mobitelu(android) to isto uradim I nemam problema. Ide I na 2,4 I na 5,0 Ghz mrezi.
Net dobijam sa kablovskog modema/rutera koji ide dalje na drugi ruter. Sa tog drugog rutera kad povucem speed test preko 5ghz mreze dobijem oko 90. cak I sa iPad-om dobijem na isti nacin oko 85-90.
Vjerovatno ce biti da je komunikacija izmedju nas-a I rutera usko grlo.
OK salim se malo...
najbolje sto mozes je da pustis da video uradi buffering sto je duze moguce i onda pustis...
Ako ne bude stucalo onda nije do iPada, nego je do streaminga...
S druge strane ako ti normalno radi na drugom uredjaju onda ne bi trebalo ni da je do toga...
Mozda samo VLC za iPad ne valja... probaj neki drugi player pa vidi desava li se isto... takodjer probaj i npr youtube video u sto visoj kvaliteti vidi ima li sa tim probleme...
Naumpada mi jos da zbog same rezolucije iPad-a VLC radi up/downscaling pa ga to opterecava, meni se to desavalo sa nekim drugim playerima (npr. plex)
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#23099 Re: iPhone - All about

Post by gentoo »

Vjerovatno do codec-a, bitrate ili neceg slicnog na istu temu (H.265 npr mislim da nema ni sanse). Taj iPad je star 5 godina..
arnes_king

#23100 Re: iPhone - All about

Post by arnes_king »

gentoo wrote:Vjerovatno do codec-a, bitrate ili neceg slicnog na istu temu (H.265 npr mislim da nema ni sanse). Taj iPad je star 5 godina..
Do ipada je, pregazile ga godine.
Post Reply