Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ali_G wrote:Nije bas najlogicnija cijena Xa. Za 2 mjeseca ce izaci nasljednik XR-a. Zadnji cip, dvostruka kamera, vjerovatno opet jaka baterija, cijena vjerovatno ista, jedino nema AMOLED. X ce vjerovatno kostati isto, u najgoru ruku za par mjeseci ce biti iste cijene, a ne moze sam ekran i malo celika opravdati to
Moze moze, vidis tamo pocophone f1, kosta u pola manje nego ostali, jer ima pisljiv ekran. Baterija je bolja bas zbog tog ekrana prvenstveno.
Kako je ruzan dizajn novih Iphoena...kad vidjeh kamere kockaste i koliko prostora zauzimaju, Jobs im se u grobu okrece
Sad sta je bolje kupiti, 8+, X ili Xr?!
Bitna mi je memorija (zato koristim Iphone i sto nema stalno azuriranja), kamera sto kvalitetnija jer volim fotografisati sve i svasta...i da LIJEPO IZGLEDA!
Nisrin wrote:Kako je ruzan dizajn novih Iphoena...kad vidjeh kamere kockaste i koliko prostora zauzimaju, Jobs im se u grobu okrece
Bitna mi je memorija (zato koristim Iphone i sto nema stalno azuriranja), kamera sto kvalitetnija jer volim fotografisati sve i svasta...i da LIJEPO IZGLEDA!
Ja glasam za iPhone 8+. Top je telefon, ja kad prodam svoj S9+ vjerovatno cu ga kupiti. X, Xs i Xr sa onim zarezima mi se ne svidjaju nikako.
Nisrin wrote:Kako je ruzan dizajn novih Iphoena...kad vidjeh kamere kockaste i koliko prostora zauzimaju, Jobs im se u grobu okrece
Ja glasam za iPhone 8+. Top je telefon, ja kad prodam svoj S9+ vjerovatno cu ga kupiti. X, Xs i Xr sa onim zarezima mi se ne svidjaju nikako.
Meni estetski jeste ljepsi, alli kontam sad ce izaci tri nova telefona i koliko ih je izaslo poslije 8+ i jos ima najnormalniju cijenu za razliku od ovih novih...ja obozavam svoju 7icu, upravo radi velicine/estetike, i zao mi je sto i dalje ne naprave barem po jedan model da je 4.7 inca...
Raja uzeo sam iPhone nakon dugo razmišljanja i dvoumljenja, jedina stvar koju ne mogu skontati je backup whatsappa, da li je neko od vas prebacivao whatsapp chat sa androida na iPhone i koja metoda radi provjereno? Gledam po google i youtube i dosta njih radi preko dr.fone aplikacije, u komentarima vidim da se mora platiti ta aplikacija jer free aplikacija ne radi taj restore i ima mnogo negativnih komentara. Da li imate iskustva sa ovim i koje je rješenje?
username_here wrote:Kupis aplikaciju i problem rijesen. Zar je tesko par markica potrositi nakon toliko potrosenih za iphone?
Naravno da nije ali me zanima da li je neko od raje sa foruma već radio sa tom aplikacijom i kakva su iskustva.
zar ne mozes uraditi ovo kroz G drive ? ja sam tako nekada davno prebacivao... uradio normalni backup na androidu, onda se prijavio na ajfonu i ponudilo mi da vratim backup... prijavio se u G drive na ajfonu i to je to...
Mozda su u medjuvremenu nesto promijenili
exampLe. wrote:Instalirao sam iOS 13 public betu, radi k’o singerica.
Mnogo su brze animacije nego na iOS 12.
Uradio nadgradnju iOS na 13 beta 4, kao i iPadOS na 13 beta 4
Photos opcije, volume HUD, dark mode
Na iPadu widgets on home screen, uz gore nabrojano, su najveće novine..
Limited Sky wrote:trenutno imam iphone 6, da li je bolje uzeti 6s plus ili obicnu sedmicu? vidim da je puno veci ekran na 6s plus a to mi i nije toliko bitno.
Pozdrav
Dugo se ne druzih sa stvarima sa prefiskom "i"
Cak naprotiv protivnik sam apple-a. Android forever.
Medjutim dobih besplatno neki iPad Air. A1474
Koristim ga na balkonu za malo fb, malo surf itd....
E sad sa kucnog NAS-a ponekad "povucem" neki film ili seriju. Medjutim vlc mi malo "stuca" kod prikaza. Najcesce je to neki mkv ili mp4 format.
Da li je to do vlc-a, protoka iz mreze, ili je jedostavno do starosti iPad-a jer koliko vidim ovo je neki stari model.
Hvala.
zdruzdjo wrote:Pozdrav
Dugo se ne druzih sa stvarima sa prefiskom "i"
Cak naprotiv protivnik sam apple-a. Android forever.
Medjutim dobih besplatno neki iPad Air. A1474
Koristim ga na balkonu za malo fb, malo surf itd....
E sad sa kucnog NAS-a ponekad "povucem" neki film ili seriju. Medjutim vlc mi malo "stuca" kod prikaza. Najcesce je to neki mkv ili mp4 format.
Da li je to do vlc-a, protoka iz mreze, ili je jedostavno do starosti iPad-a jer koliko vidim ovo je neki stari model.
Hvala.
Iskren da budem to je zadnje sto sam ocekivao da bi moglo biti.
Na mobitelu(android) to isto uradim I nemam problema. Ide I na 2,4 I na 5,0 Ghz mrezi.
Net dobijam sa kablovskog modema/rutera koji ide dalje na drugi ruter. Sa tog drugog rutera kad povucem speed test preko 5ghz mreze dobijem oko 90. cak I sa iPad-om dobijem na isti nacin oko 85-90.
Vjerovatno ce biti da je komunikacija izmedju nas-a I rutera usko grlo.
Iskren da budem to je zadnje sto sam ocekivao da bi moglo biti.
Na mobitelu(android) to isto uradim I nemam problema. Ide I na 2,4 I na 5,0 Ghz mrezi.
Net dobijam sa kablovskog modema/rutera koji ide dalje na drugi ruter. Sa tog drugog rutera kad povucem speed test preko 5ghz mreze dobijem oko 90. cak I sa iPad-om dobijem na isti nacin oko 85-90.
Vjerovatno ce biti da je komunikacija izmedju nas-a I rutera usko grlo.
OK salim se malo...
najbolje sto mozes je da pustis da video uradi buffering sto je duze moguce i onda pustis...
Ako ne bude stucalo onda nije do iPada, nego je do streaminga...
S druge strane ako ti normalno radi na drugom uredjaju onda ne bi trebalo ni da je do toga...
Mozda samo VLC za iPad ne valja... probaj neki drugi player pa vidi desava li se isto... takodjer probaj i npr youtube video u sto visoj kvaliteti vidi ima li sa tim probleme...
Naumpada mi jos da zbog same rezolucije iPad-a VLC radi up/downscaling pa ga to opterecava, meni se to desavalo sa nekim drugim playerima (npr. plex)