Napad na Manbij je u fazi pripreme. Ameri danima unazad unistavaju ISIL infrastrukturu u Manbiju i okolini. Recimo, omjer je otprilike ovakav 'pet bombi na Manbij i jedna na Mare'. Nisam primjetio da su djelovali na Jarabulus. Ne rokaju Manbij bezveze, mozes biti siguran u to.DuckZz wrote:
Preko Turske da.
Amerikanci, ili da budem politički korektan "Anti-ISIS koalicija", trenutno slažu kocke u Turskoj kako šta, if this then what.
Figurativno, nek imaju 10 faza ovog plana, prva faza je uvijek pronalaženje ljudstva, a imam spisak 650 vojnika koji su se prijavili za ovaj projekat. Da li je ovo pocelo jučer, prije 10 dana itd. ne znam. Ali znam da je ovo tek početak, tj. bit će još dosta prijavljenih.
U biti, 650 je i više nego dosta da se zauzme grad Jarabulus, ali prema mojim informacijama, trebali bi oni još dalje dogurat i osigurat Tursku granicu.
Što se tiće Kurda, oni se neće pomjerit dok im USA ne kaže, tj. dok im ne naprave plan.
Tj. znaš da je ovaj plan aktivat sve dok vidiš da se Kurdi ne pomjeraju oko Manbija, ako ukoliko se fakat pomjere, onda znaš da su Ameri odlučili nešto drugo.
Sirija vol. 2
- Kikibombona
#23076 Re: Sirija vol. 2
- Krokodajl
#23077 Re: Sirija vol. 2
Qawat al-Nimr - Tigrove snage. Njihov zapobjednik he Suheil Hassan, zadatak čisto ofanzivni i riječ je o najeltnijoj jedinici SAA.sumirprimus wrote:Zar nisu tigrove snage pustinjski sokolovi na celu sa tigrom?
I da li su povratili svoju bazu?
Suqur al-Sahra - Pustinjski sokolovi. Njihova komanda je u Aleppu, njihovi zadaci su više tipa nekih komandosa jer oni su zaduženi da probijaju crte i napadaju sa leđa. Komadant je Muhamed Jaber.
Al - Quds - Brigada Jerusalem, sastavljena uglavnom od Sirijskih Palestinaca i riječ je isto tako o komandosima.
-
sumirprimus
#23078 Re: Sirija vol. 2
Joj 650 stoja.dje je madner. 
-
sumirprimus
#23079 Re: Sirija vol. 2
Znaci u alepi su se preselili nakon gubitka baze?Krokodajl wrote:Qawat al-Nimr - Tigrove snage. Njihov zapobjednik he Suheil Hassan, zadatak čisto ofanzivni i riječ je o najeltnijoj jedinici SAA.sumirprimus wrote:Zar nisu tigrove snage pustinjski sokolovi na celu sa tigrom?
I da li su povratili svoju bazu?
Suqur al-Sahra - Pustinjski sokolovi. Njihova komanda je u Aleppu, njihovi zadaci su više tipa nekih komandosa jer oni su zaduženi da probijaju crte i napadaju sa leđa. Komadant je Muhamed Jaber.
Al - Quds - Brigada Jerusalem, sastavljena uglavnom od Sirijskih Palestinaca i riječ je isto tako o komandosima.
- DuckZz
#23080 Re: Sirija vol. 2
Al jel, ti znaš bolje ?Kikibombona wrote:Napad na Manbij je u fazi pripreme. Ameri danima unazad unistavaju ISIL infrastrukturu u Manbiju i okolini. Recimo, omjer je otprilike ovakav 'pet bombi na Manbij i jedna na Mare'. Nisam primjetio da su djelovali na Jarabulus. Ne rokaju Manbij bezveze, mozes biti siguran u to.DuckZz wrote:
Preko Turske da.
Amerikanci, ili da budem politički korektan "Anti-ISIS koalicija", trenutno slažu kocke u Turskoj kako šta, if this then what.
Figurativno, nek imaju 10 faza ovog plana, prva faza je uvijek pronalaženje ljudstva, a imam spisak 650 vojnika koji su se prijavili za ovaj projekat. Da li je ovo pocelo jučer, prije 10 dana itd. ne znam. Ali znam da je ovo tek početak, tj. bit će još dosta prijavljenih.
U biti, 650 je i više nego dosta da se zauzme grad Jarabulus, ali prema mojim informacijama, trebali bi oni još dalje dogurat i osigurat Tursku granicu.
Što se tiće Kurda, oni se neće pomjerit dok im USA ne kaže, tj. dok im ne naprave plan.
Tj. znaš da je ovaj plan aktivat sve dok vidiš da se Kurdi ne pomjeraju oko Manbija, ako ukoliko se fakat pomjere, onda znaš da su Ameri odlučili nešto drugo.
Jučer su Amerikanci izveli 20 zračnih napada na linije pobunjenika. Sumnjam da piše igdje na Rudawu ?
- Krokodajl
#23081 Re: Sirija vol. 2
Pustinjski sokolovi - da, oni su mislim imali bazu kod Palmire ili negdje južnije, ne sjećam se sada, ali da oni su se preselili u Aleppo, učestovali su u svim ofanzivama SAA na jug Aleppa
Tigrove snage - ne znam, TIgar jeste izgbio Idlib ali mislim da jedinice koje je on tada vodio nisu još postojale službeno kao Tigrove snage, to valjda neko zna bolje, oni imaju nekoliko jedinica unutar samih sebe pa su tako učestovali na više frontova u isto vrijeme, tipa Latakija - Kweirs.
Inače tebe je vjerovatno zbunila činjenica da je Suheil Hassan Tigar sada General pa on upravlja operacijom Palmyra tako da upravlja i svojim Tigrovima ali i svim ostalim SAA jedinicama pa tako i pustinjskim sokolovima.
Tigrove snage - ne znam, TIgar jeste izgbio Idlib ali mislim da jedinice koje je on tada vodio nisu još postojale službeno kao Tigrove snage, to valjda neko zna bolje, oni imaju nekoliko jedinica unutar samih sebe pa su tako učestovali na više frontova u isto vrijeme, tipa Latakija - Kweirs.
Inače tebe je vjerovatno zbunila činjenica da je Suheil Hassan Tigar sada General pa on upravlja operacijom Palmyra tako da upravlja i svojim Tigrovima ali i svim ostalim SAA jedinicama pa tako i pustinjskim sokolovima.
- Kikibombona
#23082 Re: Sirija vol. 2
Daj dokaz, americki ako mozes, posto ljudi sve objave.DuckZz wrote:
Al jel, ti znaš bolje ?
Jučer su Amerikanci izveli 20 zračnih napada na linije pobunjenika. Sumnjam da piše igdje na Rudawu ?
- insomnia78
#23083 Re: Sirija vol. 2
Hajd' da se i ja slozimRepublikanskaGarda wrote:Da se nadovežem na ovaj post koji apsoltno potpisujem, Assad treba i mora otići iz xxxx razloga.....ali ja imam dojam da se teoretski održe demokratski, pošteni izbori na teritoriju cijele Sirije, i da Assad sudjeluje na tim izborima da bi komotno osvojio 50%+ glasova....njegova popularnost i pozicija(paradoksalno) je jača sada nego što je bila 2008, 09, 10, 011(namjerno sam počeo od 2008 jer se procjenjuje da je tada assad izgubio povjerenje večine sirijskog društva, nakon smrti Hafeza od njega su se očekivale velike reformske stvari, teror i stisak rezima se smanjio ali su se korupcija i nepotizam nastavile a reforme i politicke slobode izostale). U ovom ratu sekularna, urbana, napredna, manjinska Sirija se poistovjetila sa Assadom, njima sekularna prijeratna Sirija nema alternativu a Assad predstavlja takvu Siriju, ja ne vidim osobu koja bi u ovom trenutku nasljedila Assada i smatram da je opasno traziti njegov odlaska bez dobro pripremljenog plana tranzicije i predaje vlasti. Imam rodbine dole...znam kako disu ljudi koji zive pod kontrolom vlade u Damasku, razmisljanje je jednostavno.....sa Assadom znamo na čemu smo....šta smijemo šta nesmijemo....daleko od toga da sam ja neki assadista ili baathista, štovše prezirem sve oblike totalitarnih rezima i diktatura ...ali arapski svijet je toliko kompleksan da neke stvari nekad treba i gledat drugačije...Krokodajl wrote:@savo.
Život, pa tako ni ovaj rat nisu crni i bijeli, ti kažeš da ja podržavam fašistu i krvoločnika Assada, dobro.
Ja živim za dan kad će Assad izaći pred lice pravde i odgovarati za sva zlodjela koja je učinio protiv svog vlastitog naroda, on je diktator on je zločinac i ja sam ubjeđen da će do tranzicije vlasti doći i doći će, ali o tome će se odlučiti za zelenim stolom a ne na čaršafima Kafr Nabela.
To čiji je babo jači i čiji je skup veći ostavi za mahalske priče, činjenica je da imamo dvije Sirije i činjenica je da je ona SAA Sirija brojnija.
Možžeš lagati druge, možeš lagati i sebe ali mene lagati ne možeš, barem ne u ovom svijetu tehnologije kad jednim klikom možeš otići na bilo koji kraj svijeta pa tako i u bilo koju zabit Sirije.
SAA =/= Assad, većina stanovnika Sirije, pa tako i onih koji žive pod Assadom NE ŽELE Assada, ali isto tako velika većina stanovnika Sirije NIJE spremna mjenjati kakvu takvu buudćnost i viziju koju imaju pod SAA za neizvjesnost koju im nudi FSA.
Narod NIKO ne može pobjediti, i narod NIKAD neće biti pobjeđen, kada se desi NAROD nema te sile koja može zaustaviti promjene, Čaušesku, Poljski režim, Pol Pot, Baltičke zemlje...
Kada se narod desi onda vlast pada bez ispaljenog metka, kao što je Assad na vlast došao tako, da je narod bio protiv Assada on ne bi dočekao večeru živ. Kakvi Rusi kakvi Iranci, da je Sirijski narod uistinu želio smijeniti Assada on bi bio Allahrahmetelje evo peta godina, Amerikanci nisu mogli spasiti Južni Vijetnam jer se desio narod u vidu Viet Konga, ako misliš da je šaka Libanonaca, napaćenih Hazara i 200 aviona dovoljno da spasi diktatora u zemlji od 23 miliona stanovnika onda imaš nekih problema sa precpecijom stvarnošću.
SAA ima više vojnika nego sve ostale pobunjeničke frakcije zajedno, SVI pripadnici SAA su SIRIJSKI državljani, to da li su oni sposobni da nešto odbrane ili ne odbrane je druga stvar.
Assad će otići to zapamti, ali nećete gledat nabijanje na kolac kao u Libiji, nego dogovor Sirijskih patriota, i sa jedne i sa druge strane.
I da, usput poselamim Esmu ako cita
- fosna2014
- fosna2014
#23085 Re: Sirija vol. 2
#SAA #NDF have advanced east of Salamiyah highway #Hama and have taken control of a number of hills
- Ironmen
#23086 Re: Sirija vol. 2
sarajevoxxxx wrote:Lira jutros na 523 za jedan dolar![]()
Na početku rata omjer je bio 50:1
Plate državnim službenicima u Siriji oko 50 dolara.
Kakvo je stanje u zlocinackom kalifatu sta kazu twiterasi iz ISILA kazi nam ???????
- fosna2014
#23087 Re: Sirija vol. 2
#DeirEzzor: #NOW: #SAA clashing with #IS in Al-Hawiqa neighbourhood. #Sy
- Ironmen
#23088 Re: Sirija vol. 2
Krokodajl wrote:@savo.
Život, pa tako ni ovaj rat nisu crni i bijeli, ti kažeš da ja podržavam fašistu i krvoločnika Assada, dobro.
Ja živim za dan kad će Assad izaći pred lice pravde i odgovarati za sva zlodjela koja je učinio protiv svog vlastitog naroda, on je diktator on je zločinac i ja sam ubjeđen da će do tranzicije vlasti doći i doći će, ali o tome će se odlučiti za zelenim stolom a ne na čaršafima Kafr Nabela.
To čiji je babo jači i čiji je skup veći ostavi za mahalske priče, činjenica je da imamo dvije Sirije i činjenica je da je ona SAA Sirija brojnija.
Možžeš lagati druge, možeš lagati i sebe ali mene lagati ne možeš, barem ne u ovom svijetu tehnologije kad jednim klikom možeš otići na bilo koji kraj svijeta pa tako i u bilo koju zabit Sirije.
SAA =/= Assad, većina stanovnika Sirije, pa tako i onih koji žive pod Assadom NE ŽELE Assada, ali isto tako velika većina stanovnika Sirije NIJE spremna mjenjati kakvu takvu buudćnost i viziju koju imaju pod SAA za neizvjesnost koju im nudi FSA.
Narod NIKO ne može pobjediti, i narod NIKAD neće biti pobjeđen, kada se desi NAROD nema te sile koja može zaustaviti promjene, Čaušesku, Poljski režim, Pol Pot, Baltičke zemlje...
Kada se narod desi onda vlast pada bez ispaljenog metka, kao što je Assad na vlast došao tako, da je narod bio protiv Assada on ne bi dočekao večeru živ. Kakvi Rusi kakvi Iranci, da je Sirijski narod uistinu želio smijeniti Assada on bi bio Allahrahmetelje evo peta godina, Amerikanci nisu mogli spasiti Južni Vijetnam jer se desio narod u vidu Viet Konga, ako misliš da je šaka Libanonaca, napaćenih Hazara i 200 aviona dovoljno da spasi diktatora u zemlji od 23 miliona stanovnika onda imaš nekih problema sa precpecijom stvarnošću.
SAA ima više vojnika nego sve ostale pobunjeničke frakcije zajedno, SVI pripadnici SAA su SIRIJSKI državljani, to da li su oni sposobni da nešto odbrane ili ne odbrane je druga stvar.
Assad će otići to zapamti, ali nećete gledat nabijanje na kolac kao u Libiji, nego dogovor Sirijskih patriota, i sa jedne i sa druge strane.
Sarajevoxxx opet dobio svoje po ko zna koji put do sada
-
sumirprimus
#23089 Re: Sirija vol. 2
No medjutimKrokodajl wrote:Pustinjski sokolovi - da, oni su mislim imali bazu kod Palmire ili negdje južnije, ne sjećam se sada, ali da oni su se preselili u Aleppo, učestovali su u svim ofanzivama SAA na jug Aleppa
Tigrovi sokolovi
Sokolovi tigrovi
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#23090 Re: Sirija vol. 2
fak, ode gasovod
- fosna2014
-
solar7
#23092 Re: Sirija vol. 2
Dok je bacuska kod asada nemaju sta da se sekiraju i uvijek ce biti ta SAA u dobitku,i nek se samo nadaju da se ponovo ne desi npr:Ukrajina il neko drugo podrucje gdje se rusi moraju jace angazirati.Tad bi bilo THE END za SAAzrakomlat wrote:Jest, pisalo se o tome ovdje. Ali evo SAA će je izgleda osloboditisolar7 wrote:Zar jos uvijek nije pala ta Palmira u ruke djecoubica.
- nixon69
#23093 Re: Sirija vol. 2
Da nije Prdogan pozvao ove placenike da obave prljavi posao za njega?DuckZz wrote:U biti, 650 je i više nego dosta da se zauzme grad Jarabulus, ali prema mojim informacijama, trebali bi oni još dalje dogurat i osigurat Tursku granicu.
The chairman of the notorious American Black Water company (also known as paid killers), Erik Prince, visited Turkey amid media blackout. According to the 7 Sabah website quoting Dursun Ali Bulut (Gazzette national journalist) Prince was secretly picked up from the airport by MIT agents in order to conceal the suspicious visit. Immediately after entering Ankara, he [Prince] held meetings with senior Turkish officials, including intelligence and security services managers and mayors.a According to some analysts, the Turkish authorities’ strict measures to conceal the visit is triggered by fears from possible riots and potential tensions in the country Blackwater is actually a security contractor firm attached to American armed forces special teams who in exchange for large sums of money make security or carrying out acts of sabotage. “Now in all countries that are at war, or where chaos and anarchy reigns, this company’s footprint can be seen. We operate everywhere in the world as requested by allies and government friends of America and Israel; as soon as they demand we leave no opponent alive”, Blackwater spokeswoman wrote on his personal page a while ago. Following the recent secret agreements with Israel, the AK Party government has been advised to leverage from Black Water capability to create terrorist groups in Turkey. Analysts believe the group known as Asadullah, that has recently been active in Kurdish areas is nothing but a state-sponsored group working in line with Turkey’s strategy to crush all opponents.
-
Novak20
#23094 Re: Sirija vol. 2
Mapa od prije par minuta.

- exliberal-ex
#23095 Re: Sirija vol. 2
solar7 wrote:Dok je bacuska kod asada nemaju sta da se sekiraju i uvijek ce biti ta SAA u dobitku,i nek se samo nadaju da se ponovo ne desi npr:Ukrajina il neko drugo podrucje gdje se rusi moraju jace angazirati.Tad bi bilo THE END za SAAzrakomlat wrote:Jest, pisalo se o tome ovdje. Ali evo SAA će je izgleda osloboditisolar7 wrote:Zar jos uvijek nije pala ta Palmira u ruke djecoubica.
a zao ti brace??...nemozes da prebolis da ih sad svi rasturaju....o savo evo ti jednog brata...naravno nije sa njima nego ususkan u finom i toplom...
Last edited by exliberal-ex on 26/03/2016 17:15, edited 1 time in total.
-
hAZNADAR
#23096 Re: Sirija vol. 2
ISIS je uvijek imao bolje borce i vise borbenog morala.Chisum wrote:Ako SAA u skorije vrijeme do kraja zavrsi Palmyru, zanima me imaju li ulojeni babuni snage za kakavu ozbiljniju kontru na tom dijelu ratista... Mada, uzimajuci u obzir arapski izbij-nabij nacin ratovanja i komandovanja, ne bi me cudilo da se i ovdje od gotovine napravi veresija, barem koji put.
Lijepo je gledati ove karte i kako manje zlo uzima teritoriju vecem zlu.
Ali to je mukotrpno, metar po metar,... muka ziva dok se osvoji kota. A ISIS bez pomoci avijacije za dan uzimao vise teritorija i zarobljavao, ubijao vise vojnika negoli sva koalicija za mjesec.
Arapi nisu vojska, nemaju potrebnu disciplinu, autoritet oficira, moral,... i idu samo na sigurno. ISIS je jedina formacija koja se zalijece i pravi blickrig. Pa samo ova Palmira sapatom pade, a tek Mosul.
Zato lojave babune ne treba podcjenjivati nikada. I da im prekines sve komunikacije - pod svojom okupacijom drze milione ljudi kojima je lako isprati mozak i lako ih je mobilisati.
ISIS se nazalost ne pobjedjuje na frontu, taman da ih vojno porazis - ideolozi lako nadju drugo zariste i zapocnu drugdje kalifat.
ISIS se moze samo pobijediti ako oduzmes razlog i motiv. A to je kao promijeniti svijet i ovakav poredak, ovakvu nepravdu,... Zato je ovo rat u kojem nema pobjednika.
-
zrakomlat
#23097 Re: Sirija vol. 2
Šta bi bilo kad bi bilo. Nije valjda da ti je žao što SAA vjerovatno preuzima Palmiru od tzv IS?solar7 wrote:Dok je bacuska kod asada nemaju sta da se sekiraju i uvijek ce biti ta SAA u dobitku,i nek se samo nadaju da se ponovo ne desi npr:Ukrajina il neko drugo podrucje gdje se rusi moraju jace angazirati.Tad bi bilo THE END za SAAzrakomlat wrote:Jest, pisalo se o tome ovdje. Ali evo SAA će je izgleda osloboditisolar7 wrote:Zar jos uvijek nije pala ta Palmira u ruke djecoubica.
- DuckZz
#23098 Re: Sirija vol. 2
Vecina je tokom noći, nema dokaza.Kikibombona wrote:Daj dokaz, americki ako mozes, posto ljudi sve objave.DuckZz wrote:
Al jel, ti znaš bolje ?

- fosna2014
#23099 Re: Sirija vol. 2
once again #SAA Tiger forces enters and captures #Palmyra airbase after retreating from it yesterday
#Syria #ISIS
-
cbrt
#23100 Re: Sirija vol. 2
Elijah J. Magnier @EjmAlrai 21m21 minutes ago
#BreakingNews:
#Russia #SAA #Hezbollah #IRGC special forces entered #Palmyra, liberated more than half of the city form #ISIS. Fierce battle