Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
avetinja

#23076 Re: Sarajevski derbi

Post by avetinja »

Ne pretjerujte. Staviš red specijalaca sa odriješenim rukama oko njih, pa se neće niko majmunisati. Ovo mislim na sve navijačke skupine.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#23077 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

avetinja wrote:Ne pretjerujte. Staviš red specijalaca sa odriješenim rukama oko njih, pa se neće niko majmunisati. Ovo mislim na sve navijačke skupine.
Najjednostavnije rjesenje i zato ne kontam zaista koji ce im kurac onolike tampon zone. Stavis specijalce i mrezu i bog te veselio
avetinja

#23078 Re: Sarajevski derbi

Post by avetinja »

hrasno38 wrote:
avetinja wrote:Ne pretjerujte. Staviš red specijalaca sa odriješenim rukama oko njih, pa se neće niko majmunisati. Ovo mislim na sve navijačke skupine.
Najjednostavnije rjesenje i zato ne kontam zaista koji ce im kurac onolike tampon zone. Stavis specijalce i mrezu i bog te veselio
Isto sam govorio, ali MUP ima svoje uslove od koji ne odstupa.
DonaldDuck

#23079 Re: Sarajevski derbi

Post by DonaldDuck »

Samo ih staviš nekoliko u civilu među njih da šmekaju, naravno sve to sa strane snimaš kao dokaz i izvodiš jednog po jednog kako ko počne sranja praviti a zatim udaraš po džepu gdje najviše boli. Sljedeći derbi bi svi bili kao bubice ili bi ga bojkotovali po običaju.
avetinja

#23080 Re: Sarajevski derbi

Post by avetinja »

Prošli derbi je bilo masu policijaca u civilu, veoma složena organizacija, detaljni pretresi, a rezultat smo vidjeli - nikad manje baklji u posljednjih 5 godina. Doduše, nije se smijela ni koregrafija unijeti sa naše strane, kao ni zastave i ostali transparenti (samo je jedan prošao). Recimo, u Italiji smiješ unijeti baklje regularno na ulazu, ali kad je zapališ smiješ je samo držati u ruci ili spustiti pored sebe. U slučaju bilo kakve štete ili ubacivanja u teren, kamere će biti dokaz zbog kojeg nećeš ući na stadion određen period uz adekvatnu kaznu.
leškarenje

#23081 Re: Sarajevski derbi

Post by leškarenje »

DonaldDuck wrote:Samo ih staviš nekoliko u civilu među njih da šmekaju, naravno sve to sa strane snimaš kao dokaz i izvodiš jednog po jednog kako ko počne sranja praviti a zatim udaraš po džepu gdje najviše boli. Sljedeći derbi bi svi bili kao bubice ili bi ga bojkotovali po običaju.
Dje ste vi izmisljali pravila majke vam :lol: :lol: :lol:

Vidjecemo hoces tako pricati kad se sprcite u zagradjeni prostor na Kosevu :kiss:
last mohicans

#23082 Re: Sarajevski derbi

Post by last mohicans »

Nego, ko ce prenositi ovu utakmicu?
strong69

#23083 Re: Sarajevski derbi

Post by strong69 »

hrasno38 wrote:
Edin H. wrote:Najsmjesnije je sto su se pitari uvijek privaljivali i kao navijaju za KK Bosna, umjesto da navijaju za KK Sarajevo. :oops:
pa ja mada USD Bosna i FK Sarajevo ni u blizu nisu imali dodirnih tacaka osim iste boje dresova.
Toliko godina imate a ne znate relacije Bosne i Sarajeva... Inače ne bi pisali ove gluposti. Nisu se Pitari nikome privaljivali. Ali neću vam objašnjavati, mrsko mi je.
avetinja

#23084 Re: Sarajevski derbi

Post by avetinja »

last mohicans wrote:Nego, ko ce prenositi ovu utakmicu?
Moja TV.
Edin H.

#23086 Re: Sarajevski derbi

Post by Edin H. »

last mohicans

#23087 Re: Sarajevski derbi

Post by last mohicans »

Ne znam sta je čudno u tome da se islo na Grbavicu i kontra,a da to nije bio derbi. Ni sam ne znam koliko sam puta bio na jugu, a isto tako i moje raje koja su navijala za Zelju je znalo biti na sjeveru da bi se dala podrska. Posebno ako su protivnici bile ekipe velike cetvorke. Cesto je se dešavalo da Zeljo igra kuci, a Sarajevo u gostima, pa je i to bila prilika da se iskoristi i ode na utakmicu. Manijaci se cesto fale posjetom protiv New Castla kao posljeratnom najvecom koji je ikad zabiljezena, sto vjerovatno i jeste, a ne zele priznati da su hiljade pitara bile na toj istoj utakmici. A malo koji manijak je htio doci na AFH kad je Sarajevo igralo protiv Borusije i ako ih je bilo to su pojedinačni slucajevi.
emigrazione

#23088 Re: Sarajevski derbi

Post by emigrazione »

Meni je drazi Obilic nego zeljeznicar, pogotovo nakon ovoga sto su uradili...
Bambino Blu

#23089 Re: Sarajevski derbi

Post by Bambino Blu »

Po broju pitara na kosevu moze se zaključiti da je siljak i gore udario zabrane :izet: :izet: :D
KPNCTNJAH

#23090 Re: Sarajevski derbi

Post by KPNCTNJAH »

Nema nista gore od ovih objektivnih navijaca :oops: navijac i objektivno ne moze u istu recenicu, mozes biti simpatizer jedino...

Ja sam jednom bio na tekmi Zeljeznicara, protiv Wisle... i to na jugu :mrgreen: izgubio opkladu i morao s haverom tamo, al' je on platio kartu :oops: kasnije je on morao na sjever... al' definitivno nisam navijao za njih u toj ili bilo kojoj drugoj utakmici... jedina situacija u kojoj mogu biti na njihovoj strani je kad dodju neki levati tipa Torcida, oni karinasi iz Slovenije i slicni, pa krene kurcenje po nasem gradu, tad mogu dobiti i pomoc... sto se tice terena, ne mogu se jednostavno ni natjerati da navijam za njih :oops:
s3d4m

#23091 Re: Sarajevski derbi

Post by s3d4m »

emigrazione wrote:
Meni je drazi Obilic nego zeljeznicar, pogotovo nakon ovoga sto su uradili...
To je taj mentalitet !
emigrazione

#23092 Re: Sarajevski derbi

Post by emigrazione »

Bambino Blu wrote:Po broju pitara na kosevu moze se zaključiti da je siljak i gore udario zabrane :izet: :izet: :D
Jel ono ti zensko sto se oblaci ko musko, neko ti je jednom zalijepio sliku ovdje pa fasovo ban...
bersK

#23093 Re: Sarajevski derbi

Post by bersK »

Išao sam na utakmicu kad je Sarajevo igralo protiv Švaba prije 3 ljeta. A, kad vidim kakvi su im stavovi, bolje da sam otišo na jug sa Švabama da navijam.

Samo zato što su oni kao Horde Zla, velika navijačka skupina, moraju imat prekozakonski broj stolica. Halo, Legia Warszawa, lakse malo. Pogledajte kako su Francuzi sinoć pustili Turke, pa šta im se desilo.

A znajući kako ste vi FGR i građani, a Željovci seljačine i došlje, bolje je da vas nikako nema nego da se strahuje od belaja. Udara vam na savjest što ne možete da udjelite Manijacima stolica na Koševu koliko vi hoćete, pa ubi vuna.

Fino maloprije Dobrača na pinku reče - nama nisu bitniji gosti od domaćeg navijača sa godišnjom ulaznicom. U prevodu, bitni ste ko licenca za WinRar.
Bambino Blu

#23094 Re: Sarajevski derbi

Post by Bambino Blu »

Traze 3000 karata a na treningu ih 200 fol neke podrske nesto ja cirkusa Boze dragi
vryzas

#23095 Re: Sarajevski derbi

Post by vryzas »

emigrazione wrote:
Ko nas bre zavadi :-)
Do kada ce ovi novinari prditi ispod jorgana i namjerno skretati vodu na neki drugi mlin...ovome smeta sto je klub stao uz navijace koji jednostavno ne zele da se uguse, pa sta treba dragi Hajrudine sutimo o ovome evo vec 20 godina...i trpimo uredno, dokle...

Normala text, a to sto ti ne vidis dalje od svoje guzice je tvoj problem.
Normalno da se gusis kad dobijete milju karata, a udje vas dvije milje, nema prostora da se "rasirite" po staroj dobroj navici sa sjevera Koseva(jedan navijac na tri stolice), a onda se zapali stotinjak baklji...normala da nema have.
Sjedi na svoje mjesto, zapali prskalicu i navijaj za Obilic.
leškarenje

#23096 Re: Sarajevski derbi

Post by leškarenje »

bersK wrote:Išao sam na utakmicu kad je Sarajevo igralo protiv Švaba prije 3 ljeta. A, kad vidim kakvi su im stavovi, bolje da sam otišo na jug sa Švabama da navijam.

Samo zato što su oni kao Horde Zla, velika navijačka skupina, moraju imat prekozakonski broj stolica. Halo, Legia Warszawa, lakse malo. Pogledajte kako su Francuzi sinoć pustili Turke, pa šta im se desilo.

A znajući kako ste vi FGR i građani, a Željovci seljačine i došlje, bolje je da vas nikako nema nego da se strahuje od belaja. Udara vam na savjest što ne možete da udjelite Manijacima stolica na Koševu koliko vi hoćete, pa ubi vuna.

Fino maloprije Dobrača na pinku reče - nama nisu bitniji gosti od domaćeg navijača sa godišnjom ulaznicom. U prevodu, bitni ste ko licenca za WinRar.
Jel Dobraca onaj sto vodi janje na onom klipu :shock:
Logovan

#23097 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

Bambino Blu wrote:Traze 3000 karata a na treningu ih 200 fol neke podrske nesto ja cirkusa Boze dragi
Nek' ti je Bog na pomoći. :)
KPNCTNJAH

#23098 Re: Sarajevski derbi

Post by KPNCTNJAH »

I dalje o kartama... koga boli racku, eto imate svoj taj nekakav derbi na Grbavici i to je to.. nama je sutra utakmica kao i svaka druga, nazalost bez nase podrske na stadionu, ali vidjecemo, mozda to bude i nasa prednost... znamo mi odavno s kim imao posla, sad se napokon glasno i jasno reklo sta mislimo o tom tretmanu... godinama slusali kako cemo dobiti vise prostora ako nekad izgradite istok, eto dodje i to, vase rjesenje je jos manji broj karata za nas... tu sva prica s vama zavrsava kad su u pitanju neki komsijski odnosi... sad pisite pateticne clanke po portalima i kukajte kako derbi vise nije kao prije, sami ste iskali, eto vam... jos kad je glavonja pricao kako je stadion njegova kafana, kraj price i te zajebancije, tad je trebalo vratiti istom mjerom, al' nema veze... bolje ikad...

Znamo mi sta bi za vas znacilo pola sjevera za nase navijace 8-) samo je tesko priznati da je to najveci razlog za sve ovo...
Last edited by KPNCTNJAH on 14/04/2017 17:56, edited 2 times in total.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#23099 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

:thumbup: ma nije evo kazu @logovan i njegovi ahbabi :lol: :lol: :lol: :lol:
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#23100 Re:Ex-Sarajevski derbi

Post by Pitar sa Kariba »

Daj Boze da bude sutra 4k poslije ovoga svega, al` eto.... :(

Image
Mozda ovih bez LK. :oops:
Last edited by Pitar sa Kariba on 14/04/2017 18:29, edited 1 time in total.
Post Reply