Demokratska fronta Željko Komšić
- pumica
#23076 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ima ih sto se useru pa ni tutu ne traze ... neki razumiju samo kad im ovako napises 
- gospodja profiterka
#23077 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa šta će koji kua tražit tutu kad su se već ukakili!! Sav problem sa ovom situacijom i leži u tome što se neki prvo ukake, a onda kobajagi traže tutu. 
-
starisalko
#23078 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
gospodja profiterka wrote:Pa šta će koji kua tražit tutu kad su se već ukakili!! Sav problem sa ovom situacijom i leži u tome što se neki prvo ukake, a onda kobajagi traže tutu.
- pumica
#23079 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
A sta je "kobajagi"?gospodja profiterka wrote:Pa šta će koji kua tražit tutu kad su se već ukakili!! Sav problem sa ovom situacijom i leži u tome što se neki prvo ukake, a onda kobajagi traže tutu.
I da li ne treba trazit tutu?
Bezveze pises.
Obzirom da za tebe i slicne ne postoji varijanta da je DF uradio pravi potez, suvisna je polemika.
- gospodja profiterka
#23080 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne treba bona, ne treba tražiti ako si se već ukakio. Šta će ti?pumica wrote:A sta je "kobajagi"?gospodja profiterka wrote:Pa šta će koji kua tražit tutu kad su se već ukakili!! Sav problem sa ovom situacijom i leži u tome što se neki prvo ukake, a onda kobajagi traže tutu.
I da li ne treba trazit tutu?
Bezveze pises.
Obzirom da za tebe i slicne ne postoji varijanta da je DF uradio pravi potez, suvisna je polemika.
Ako je polemika suvišna, zašto polemiziraš?
- Ridjobrki
#23081 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
A zašto... Zašto se kitovi nasuču?
- gospodja profiterka
#23082 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da Japanci imaju šta jesti. 
- kamen spoticanja
#23083 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ako se ova telad slucajno i dogovori, kakav ceto show od vlade biti
- pumica
#23084 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kad se ukakis red je da se operes od go.vana i sprijecis vecu stetu ... ili - da se vratim na temu - DF je sprijecio neustavnu vladu.
Ali nekima (Cavari i Bosnjakinji) ne smeta da "hodaju us.rani".
DF
DF
- gospodja profiterka
#23086 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ovakav:kamen spoticanja wrote:Ako se ova telad slucajno i dogovori, kakav ceto show od vlade biti

- gospodja profiterka
#23087 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
E kuku meni... Bona nebila, DF se usrao i hoda usran otkako je Bakira Izetbegovića poslao da im ispregovara koaliciju te otkako je HDZ objavio imena ministarskih kandidata, među njima i Zorino, članice kluba Srba u Domu naroda.pumica wrote:Kad se ukakis red je da se operes od go.vana i sprijecis vecu stetu ... ili - da se vratim na temu - DF je sprijecio neustavnu vladu.
DF
A sada bi trebali tražiti lavorčić tople vode i malo pudera, a ne tutu.
- Danguba
#23088 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Prijedlog novog Vijeća ministara nije u skladu s Ustavom i Zakonom
Ko zna za sto je ovo sve dobro.
- Better Man
#23089 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Cirkus oko formiranja vlasti nam je jasno dao do znanja kakva će biti ova vlast i da ne možemo očekivati bili kakve promjene. Čak šta više imaju priliku da nadmaše odlazeću vlast po ne sposbnosti, kriminalu i korupciji. Sa SDA i HDZ nema, niti će ikad biti napretka i prosperiteta u ovoj zemlji, jer su to mafijaške stranke, koje su opljačkale ovu zemlju i koje su odgovorna za mnoga politčka ubistva poput Joze Leutara ida ne nabrajam dalje.
Last edited by Better Man on 20/03/2015 20:26, edited 1 time in total.
- gospodja profiterka
#23090 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Danguba wrote:Prijedlog novog Vijeća ministara nije u skladu s Ustavom i Zakonom
HOĆEMO VANREDNE IZBOREEEEEEEEEE!
-
daddy-kool
#23091 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Može se tvrditi da je to ustvari konzistentan pristup i obesmišljavanje izjašnjavanja o etničkoj pripadnosti. Jedan dan Bosanac, drugi Bošnjak, treći Hrvat, četvrti Srbin. Sve je isti čovjek.gospodja profiterka wrote: Kakve to veze ima sa ovom temom pobogu? Poenta balzacovog upisa jeste da je Bajrović bio jedan od najstrastvenijih zagovarača izjašnjavanja kao Bosanac, a za potrebe fotelje se u jednom danu javno "preveo" u Bošnjake, čime se i javno pokakio na bosanstvo za koje se prigodno zalagao. Baš kao što se i njegov haver Suljagić zalagao za povratak, registraciju i glasanje u RS-u, pa se registrirao u Federaciji, opet radi fotelje, te se tako javno pokakio na povratak.
- lerdi
#23092 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
@profiterka usra ti i šefa i stanicu što bi rekli naši stari. Ako je DF napravio previd, a u ovom slučaju nije, oni su ga ispravili pa nećemo imati situaciju da imamo neustavnu Vlast ma kakva ona bila. Ako išta DF pokušava da stvari drži u okvirima sistema i to potenciraju kroz skoro sve što rade. Kad bi i ostali poštovali ustav i zako bar upola ko oni bilo bi nam kud i kamo bolja situacija u državi. Apsurd Bosne i jeste u ponašanju da se svemu dobrom pokušava tražiti mana dok se na loše više i ne osvrćemo. Dikla se halabuka na DF a svi zanemarili da je HDZ pokušao ući u kvotu srpskih ministara te da SDA u tome nije vidjela ništa loše predlažući da se jedan od DF-ovih ministara izjasni kao ostali iako je dogovor bio potpuno drugačiji. Znaš ti nas...
- gospodja profiterka
#23093 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne može se, ljudi moji, obesmisliti nečiji identitet samo zato što ga Reuf nema (tačnije, ima ga, ali ga skloni u seharu za potrebe fotelje). Građani ove zemlje su to što jesu, bili su to i prije prvih demokratskih izbora, bili su to i u Titino vrijeme, nije u tome problem. Kakvu god mi vlast da imamo, kakav god da nam je ustav, zemlja koju tvore tri naroda različitog etničkog i konfesionalnog identiteta može opstati samo ako se njihovi odnosi temelje na uzajamnom povjerenju. A svako narušavanje tog povjerenja vodi ka daljnjem produbljivanju jaza među njima, neprijateljstva i mržnje, što neumitno vodi u disfunkciju i neformalni raspad. Moramo jedni s drugima ovakvi KAKVI JESMO, a ne kakvi bismo trebali biti. To kakvi bismo trebali biti nikada nećemo dočekati.daddy-kool wrote:Može se tvrditi da je to ustvari konzistentan pristup i obesmišljavanje izjašnjavanja o etničkoj pripadnosti. Jedan dan Bosanac, drugi Bošnjak, treći Hrvat, četvrti Srbin. Sve je isti čovjek.gospodja profiterka wrote: Kakve to veze ima sa ovom temom pobogu? Poenta balzacovog upisa jeste da je Bajrović bio jedan od najstrastvenijih zagovarača izjašnjavanja kao Bosanac, a za potrebe fotelje se u jednom danu javno "preveo" u Bošnjake, čime se i javno pokakio na bosanstvo za koje se prigodno zalagao. Baš kao što se i njegov haver Suljagić zalagao za povratak, registraciju i glasanje u RS-u, pa se registrirao u Federaciji, opet radi fotelje, te se tako javno pokakio na povratak.
Na stranu to što u ovom cirkusu koji upravo gledamo nema mrve plemenite namjere, sve je rezultat ili zlonamjernosti ili gluposti. Stoga se pokenjam na to sve, a pogotovo na obesmišljavanje izjašnjavanja u korist osmišljavanja fotelje.
- gospodja profiterka
#23094 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne vrijeđaj mi inteligenciju, to ne praštam!lerdi wrote:@profiterka usra ti i šefa i stanicu što bi rekli naši stari. Ako je DF napravio previd, a u ovom slučaju nije, oni su ga ispravili pa nećemo imati situaciju da imamo neustavnu Vlast ma kakva ona bila. Ako išta DF pokušava da stvari drži u okvirima sistema i to potenciraju kroz skoro sve što rade. Kad bi i ostali poštovali ustav i zako bar upola ko oni bilo bi nam kud i kamo bolja situacija u državi. Apsurd Bosne i jeste u ponašanju da se svemu dobrom pokušava tražiti mana dok se na loše više i ne osvrćemo. Dikla se halabuka na DF a svi zanemarili da je HDZ pokušao ući u kvotu srpskih ministara te da SDA u tome nije vidjela ništa loše predlažući da se jedan od DF-ovih ministara izjasni kao ostali iako je dogovor bio potpuno drugačiji. Znaš ti nas...
Šta će mi DF držati u okvirima sistema ako im nije smetalo kad im je Zora Srpkinja izglasala potpredsjednika Federacije zato što oni nisu mogli natjerati svoje glasačko tijelo da izglasa makar dva Srbina u Parlament? Ali su zato nabešali Srba u vladu gdje god su kojeg našli, uključujući Fatmirovog jarana i osobu s "33 godine iskustva na raznim funkcijama u opštini Ilidža".
Uostalom, na sunce s tim koalicijskim sporazumom, da PROČITAM šta je dogovoreno, kao što je red u demokracijama koje ostaju "u okvirima sistema", a ne da slušam kako se neko kune da je Čova rek'o, a Čova se kune da nije rek'o. Poslali ste Bakira da vam pregovara, pa ste tek jutros čuli da će se spajati ministarstva kulture i obrazovanja, razdvajati ministarstvo energetike i industrije, praviti sektori za boračka pitanja ARBiH i HDZ i pretvoriti pomoćničke funkcije u političke. DILETANTI!!
-
daddy-kool
#23095 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Može ako se taj identitet koristi u svrhu političke neravnopravnosti i diskriminacije, te stvaranja defacto aparthejda. U tom slučaju je to legitiman i moralan potez. Ipak, sumnjam u ovakve moralne motive u ovom slučaju, al' eto.gospodja profiterka wrote:Ne može se, ljudi moji, obesmisliti nečiji identitet samo zato što ga Reuf nema (tačnije, ima ga, ali ga skloni u seharu za potrebe fotelje). Građani ove zemlje su to što jesu, bili su to i prije prvih demokratskih izbora, bili su to i u Titino vrijeme, nije u tome problem. Kakvu god mi vlast da imamo, kakav god da nam je ustav, zemlja koju tvore tri naroda različitog etničkog i konfesionalnog identiteta može opstati samo ako se njihovi odnosi temelje na uzajamnom povjerenju. A svako narušavanje tog povjerenja vodi ka daljnjem produbljivanju jaza među njima, neprijateljstva i mržnje, što neumitno vodi u disfunkciju i neformalni raspad. Moramo jedni s drugima ovakvi KAKVI JESMO, a ne kakvi bismo trebali biti. To kakvi bismo trebali biti nikada nećemo dočekati.daddy-kool wrote:Može se tvrditi da je to ustvari konzistentan pristup i obesmišljavanje izjašnjavanja o etničkoj pripadnosti. Jedan dan Bosanac, drugi Bošnjak, treći Hrvat, četvrti Srbin. Sve je isti čovjek.gospodja profiterka wrote: Kakve to veze ima sa ovom temom pobogu? Poenta balzacovog upisa jeste da je Bajrović bio jedan od najstrastvenijih zagovarača izjašnjavanja kao Bosanac, a za potrebe fotelje se u jednom danu javno "preveo" u Bošnjake, čime se i javno pokakio na bosanstvo za koje se prigodno zalagao. Baš kao što se i njegov haver Suljagić zalagao za povratak, registraciju i glasanje u RS-u, pa se registrirao u Federaciji, opet radi fotelje, te se tako javno pokakio na povratak.
Na stranu to što u ovom cirkusu koji upravo gledamo nema mrve plemenite namjere, sve je rezultat ili zlonamjernosti ili gluposti. Stoga se pokenjam na to sve, a pogotovo na obesmišljavanje izjašnjavanja u korist osmišljavanja fotelje.
- Danguba
#23096 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Upravo to. Ulazimo u novu fazu koja se do sada endemicno pojavljivala a sada se omasovila tako da u buducnosti ako ostane ovako, dogovori se ministarstvo i covjek se ''etnicki'' izjasni pro forme radi.daddy-kool wrote:Može se tvrditi da je to ustvari konzistentan pristup i obesmišljavanje izjašnjavanja o etničkoj pripadnosti. Jedan dan Bosanac, drugi Bošnjak, treći Hrvat, četvrti Srbin. Sve je isti čovjek.gospodja profiterka wrote: Kakve to veze ima sa ovom temom pobogu? Poenta balzacovog upisa jeste da je Bajrović bio jedan od najstrastvenijih zagovarača izjašnjavanja kao Bosanac, a za potrebe fotelje se u jednom danu javno "preveo" u Bošnjake, čime se i javno pokakio na bosanstvo za koje se prigodno zalagao. Baš kao što se i njegov haver Suljagić zalagao za povratak, registraciju i glasanje u RS-u, pa se registrirao u Federaciji, opet radi fotelje, te se tako javno pokakio na povratak.
- O'zone
- Globalni moderator
#23097 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pozitivna stvar iz svega ovoga jeste dokaz da nam je ovaj nametnuti ustav cirkusijada žešća
-
megaman4
#23098 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ovo nema ni u pickhi matherinoj.Danguba wrote:Prijedlog novog Vijeća ministara nije u skladu s Ustavom i Zakonom
- gospodja profiterka
#23099 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa jeste li slijepi ljudi? Jedini čiji je identitet obesmišljen su opet Ostali, JEDINI. Može konstitutivac u Ostale, može se iz Ostalih u konstitutivce, ali ne može konstitutivac u druge konstitutivce. To ne može. I oko te premise se sastavljaju vlade, svako može leći kao Ostali, a ustati kao Bošnjak, leći kao Srbin, a ustati kao Ostali.Može ako se taj identitet koristi u svrhu političke neravnopravnosti i diskriminacije, te stvaranja defacto aparthejda. U tom slučaju je to legitiman i moralan potez. Ipak, sumnjam u ovakve moralne motive u ovom slučaju, al' eto.
U tu ublehu koju mi ovdje pokušavaš servirati ću vjerovati kad neki od predloženih konstitutivnih kandidata pređe u Bošnjake/Srbe/Hrvate i nebo se ne sruši zbog toga. Ali klinac! Taj film nećemo gledati.
U ovoj zemlji su pravno, formalno, moralno i na svaki drugi način obesmišljeni samo Ostali, a danas ih je debelo obesmislio i besmisleni Reuf Bajrović.
- lerdi
#23100 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Izvini al jedino ko vrijeđa nečiju inteligenciju si ti. Upala si ovdje, držiš neke dersove a sve to konstantno pljujuči po DF-u i držeći stranu HDZ-a i SDA. Ja potonjim ne vjerujem kad kažu da je nebo plavo. I gdje je to HDZ negirao da treba da daju ministra iz reda ostalih? Evo dva dana se ko Šoić "osećaju iznenađeno i uvređeno" i uz to se ponašaju kao da su pali sa Marsa. Evo ja ću biti malo tolerantniji od tebe pa ću ti oprostiti što si mi pokušala vrijeđati inteligenciju ali nemoj više molim te.gospodja profiterka wrote:Ne vrijeđaj mi inteligenciju, to ne praštam!lerdi wrote:@profiterka usra ti i šefa i stanicu što bi rekli naši stari. Ako je DF napravio previd, a u ovom slučaju nije, oni su ga ispravili pa nećemo imati situaciju da imamo neustavnu Vlast ma kakva ona bila. Ako išta DF pokušava da stvari drži u okvirima sistema i to potenciraju kroz skoro sve što rade. Kad bi i ostali poštovali ustav i zako bar upola ko oni bilo bi nam kud i kamo bolja situacija u državi. Apsurd Bosne i jeste u ponašanju da se svemu dobrom pokušava tražiti mana dok se na loše više i ne osvrćemo. Dikla se halabuka na DF a svi zanemarili da je HDZ pokušao ući u kvotu srpskih ministara te da SDA u tome nije vidjela ništa loše predlažući da se jedan od DF-ovih ministara izjasni kao ostali iako je dogovor bio potpuno drugačiji. Znaš ti nas...
Šta će mi DF držati u okvirima sistema ako im nije smetalo kad im je Zora Srpkinja izglasala potpredsjednika Federacije zato što oni nisu mogli natjerati svoje glasačko tijelo da izglasa makar dva Srbina u Parlament? Ali su zato nabešali Srba u vladu gdje god su kojeg našli, uključujući Fatmirovog jarana i osobu s "33 godine iskustva na raznim funkcijama u opštini Ilidža".
Uostalom, na sunce s tim koalicijskim sporazumom, da PROČITAM šta je dogovoreno, kao što je red u demokracijama koje ostaju "u okvirima sistema", a ne da slušam kako se neko kune da je Čova rek'o, a Čova se kune da nije rek'o. Poslali ste Bakira da vam pregovara, pa ste tek jutros čuli da će se spajati ministarstva kulture i obrazovanja, razdvajati ministarstvo energetike i industrije, praviti sektori za boračka pitanja ARBiH i HDZ i pretvoriti pomoćničke funkcije u političke. DILETANTI!!