Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Zaitsev

#23051 Re: Zeničani

Post by Zaitsev »

Casual's

#23052 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Zenička čarolija

Image
clio_dci120

#23053 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

A covjece, pa po KbZ zeleni uposljavaju pichoke 97 98 godiste...dana biroa ne vide...
A ja se sve debil pitam kome su rasprodani Makovi i sve druge novogradnje po Zenici, otkud klicni voze auto koji i ja vozim... Mislim nisam ljubomoran, ali na kakav nacin nekom omoguceno sve, a neki na birou po 5-6 godina....
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#23054 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Valjaju li sta te picoke?
clio_dci120

#23055 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Vlaze na vozace Lancije :P Kupi sebi jednu sto prije :oops:
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#23056 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Norm je ovdje najNORMalniji...meni su živci toliko popustili da je to strašno, ubi me ova nepravda. Da imam para sad bih nešto završio i otišao odavde za sva vremena, jbm ti i boga i allaha i državu i bolnicu i rudnike i duvnjaka i SDa i fudu i zenicu komplet.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#23057 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

clio_dci120 wrote:Vlaze na vozace Lancije :P Kupi sebi jednu sto prije :oops:
Uh ako je tako onda sam vec zavrsio posao :izet:

Dzimi, toliko si depresivan da to ujeda za oci preko ekrana :(
clio_dci120

#23058 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Hajd bolan Jimi, mislis da je nama islo sve od ruke uvijek? Jest malo morgen, nekad ide dobro, nekad lose, mora se gurati...Kad si na dnu, ne znaci da vec sljedece godine neces moci vjerovati koliko si ostvario, da ces se pitati jesi li to ti bio prije godinu dana. Vjeruj, prije ili kasnije krenut ce te, ako nisi bas neki totalni baksuz.
A jbg iskreno nemoj ni sjediti samo tako, glupo mi pisati jer te ne znam, a opet zao mi vidjeti takav komentar. Ako nista, skupi lovu kako znas polozi C i idi za vozaca kamiona dok sta ne skontas. Tu sad dobivas glat posao, kamioni po placevima vec stoje, jer ovi iskusni odose voziti vani.
Nadji neku pichoku i bjezi. Zadaj sebi cilj za narednu godinu i bori se da ga ostvaris. :wink:
Zaitsev

#23059 Re: Zeničani

Post by Zaitsev »

Ja radim od svoje 17. godine i stigao sam završiti i 3 godine faksa. 26 mi je, imam skoro 4 godine upisanog radnog staža. Nemam auto jer mi ne treba, živim još uvijek kod oca. Ne znam da sam sastavio ikad 3 mjeseca da sam lezihljebario i jeb'o bogove i državu i one koji su se uhljebili. Rado bih se isto uhljebio da mogu, ali ne mogu. Zato pljunut u šake i lagano. Da je bajno - ni blizu, da je toliko loše - nije. Problem nastaje u glavama ljudi kad očekuju da sve može lahko i linijom manjeg otpora. Meni nije ispod časti konobarisati sa pola fakultetske diplome. Isto tako me ne tangira kad vidim da kćerka direktora bolnice koja je išla u medicinsku, pa studirala malo njemački jezik sad radi u BHTelecomu. Nafaka, jebeš je. Sa svojih 10 nokata imam to šta imam. Ne nadam se puno da će biti bolje, ali sam svjestan da će biti onako kako se sam izborim za to, pa bila to njemačka bauštela - njemačka bauštela... Svi bismo mi kakve kancelarije, dobre sekretarice i udri, ali kurko...
Norm

#23060 Re: Zeničani

Post by Norm »

Jimmy McNulty wrote:Norm je ovdje najNORMalniji...meni su živci toliko popustili da je to strašno, ubi me ova nepravda. Da imam para sad bih nešto završio i otišao odavde za sva vremena, jbm ti i boga i allaha i državu i bolnicu i rudnike i duvnjaka i SDa i fudu i zenicu komplet.
eh drug moj, Norm je prosao svasta u zivotu, od gladi, rova (doduse, samo malo ;-) ) preko istovaranja i utovaranja kamiona, kopanja kanala - rucno :izet: ali eto vec se skupilo 20 god. staza (u hladu) bez da mu je iko DAO ista...ali obzirom da nisam zeeeleniii nisam ni napredovao sekunde... :mrgreen:
...nemoj psovati, Bogohuliti, nesto je zapisano i za tebe, najiskrenije ti kazem ako mozes idi odavde, pa patnja ti je prve godine, baustel, dok se jezik ne savlada dok ne pokupis fazone, a svugdje je uredjenije i u takvim drustvima se nasi ljudi snadju, jer te ovdje, gdje je svaki dan bukvalno borba za goli opstanak, tako izdriluje da nismo ni svjesni...Meni da se sad ukaze prilika, bez obzira na koliko toliko sredjen zivot ja bih otisao...ja poravno i zelene i crvene i Mesiceve projekte u vidu S.C-a i zetove i napirlitane 'lutke'...eto nek dolaze na posao, jer sam se uvjerio da neznaju i nece nista da rade, nek nam prosipaju muda pod bubrege parolama 'sposobni a ne podobni'...nek sve ide u 1000 u 100000 persina...ali to opet valjda dodje sa godinama...nije OVO za iole normalna insana...a evo i da iskoristim ovu priliku da pozdravim Tetovo, imam ti ja pola Tetovske krvi... :D
kakavdanakneiskustvu

#23061 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

radi li pijaca?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#23062 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Burazengija sta dobijas tim sekiranjem? Nista, mozes samo čir fasovat. A kad se kao sekiras i brines imas utisak da nesto radis a u sustini ne radis nista. Pusti to bolan.

Vjerujem da svi koji tipkamo na ovoj temi imamo staza na birou. Ja prvi skoro godinu dana. U tih godinu dana, nisam jedan jedini dan bio besposlen. Od kurseva racunara preko biroa, do volontiranja u nevladnoj organizaciji preko honorarnih poslova...istina nisam tacnu nosao, ali jesam pakete.

I tad su govorili diplomirani pravnik a istovara pakete...pa sta? Je li to sramota? Nije. Sramota je samo krasti i kukati. Mlad si zdrav prav, konju rep mozes iscupati, nisi gladan, nisi go, bos imas krov nad glavom...

I meni je to volontiranje i nosanje paketa donijelo jedan posao, pa drugi, pa treci, tu sam se izbrusio i sad sam evo na cetvrtom mjestu gdje imam solidne uslove.

Od kukanja i prosipanja zuči na forumu neces nista postici.

Nihilo te vec jednom dobro savjetovao, vidim nisi ga poslusao...
Kralj Tvrtko I.

#23063 Re: Zeničani

Post by Kralj Tvrtko I. »

Đimi buraz...razumijem te 120%
Bio sam u istim govnima. I sad sam iako radim.
Gledam na poslu kako ljudi prolaze pored mene i napreduju a ja, iako imam uslove da napredujem, JAVNO MI NEDAJU I ČEKAJU OD MENE PARE, JANJE...BILO ŠTA!!!
I TAKO 3 GODINE!!!
Stekao sam uslove i položio sve moguće obuke i stručne ispite ali kurac...nedam im para i mesa i ne mogu dalje....
Ljudi javno u oći govore...nema više stida i okolišanja...
A ljudi koji su dali pare i meso nabijeno na kolac...iako su poslije mene počeli raditi i poslije mene stekli uslove da napreduju...odoše pored mene ko voz u Podlugovima...
Norm

#23064 Re: Zeničani

Post by Norm »

kakavdanakneiskustvu wrote:radi li pijaca?
...sto se mene tice nemora ni proraditi...imaju zelenare, roba ista, cijena ista, a mozes birat i svojim rukicama...
Warashii

#23065 Re: Zeničani

Post by Warashii »

Norm wrote:
Jimmy McNulty wrote:Norm je ovdje najNORMalniji...meni su živci toliko popustili da je to strašno, ubi me ova nepravda. Da imam para sad bih nešto završio i otišao odavde za sva vremena, jbm ti i boga i allaha i državu i bolnicu i rudnike i duvnjaka i SDa i fudu i zenicu komplet.
eh drug moj, Norm je prosao svasta u zivotu, od gladi, rova (doduse, samo malo ;-) ) preko istovaranja i utovaranja kamiona, kopanja kanala - rucno :izet: ali eto vec se skupilo 20 god. staza (u hladu) bez da mu je iko DAO ista...ali obzirom da nisam zeeeleniii nisam ni napredovao sekunde... :mrgreen:
...nemoj psovati, Bogohuliti, nesto je zapisano i za tebe, najiskrenije ti kazem ako mozes idi odavde, pa patnja ti je prve godine, baustel, dok se jezik ne savlada dok ne pokupis fazone, a svugdje je uredjenije i u takvim drustvima se nasi ljudi snadju, jer te ovdje, gdje je svaki dan bukvalno borba za goli opstanak, tako izdriluje da nismo ni svjesni...Meni da se sad ukaze prilika, bez obzira na koliko toliko sredjen zivot ja bih otisao...ja poravno i zelene i crvene i Mesiceve projekte u vidu S.C-a i zetove i napirlitane 'lutke'...eto nek dolaze na posao, jer sam se uvjerio da neznaju i nece nista da rade, nek nam prosipaju muda pod bubrege parolama 'sposobni a ne podobni'...nek sve ide u 1000 u 100000 persina...ali to opet valjda dodje sa godinama...nije OVO za iole normalna insana...a evo i da iskoristim ovu priliku da pozdravim Tetovo, imam ti ja pola Tetovske krvi... :D
Samo odlazak i odlazak.
Ovdje mos do smrti posteno sljakati i mozda ali samo mozda ces nesto imati kasnije, penzija je veoma upitna, zdravstveno kar`na, potomstvo perspektiva samo takva, konstantno hebavanje u zdrav mozak, gledat napredak podobnih itd itd.
Odlazak prije nego li zaposlenje ovdje.
kamen spoticanja

#23066 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

dajdza-ze

#23067 Re: Zeničani

Post by dajdza-ze »

Norm wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:radi li pijaca?
...sto se mene tice nemora ni proraditi...imaju zelenare, roba ista, cijena ista, a mozes birat i svojim rukicama...
Slazem se 100%. Neki dan na pijaci kazem prodavacici daj mi kesu da uzmem jabuke koje hocu rece mi "dobices al u qrcu, gdje to ima"
Odes brate u prodavnicu proberes ko covjek, cjena ista a jos si u toplom. :thumbup:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#23068 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

kamen spoticanja wrote:bato evo ti jaran izasao na tv-ju :mrgreen:
https://www.klix.ba/vijesti/bih/omer-sk ... /171208048
Znas kako kazu druze kameni...koga je gladan qrtz pravio, nikad mu dosta :mrgreen:

Sad ce se Dzimi dodatno isfurat :skoljka:
Norm

#23069 Re: Zeničani

Post by Norm »

...'ta ce se isfuravat, jak je on i pametan momak...samo treba malo otpuhnut', konsolidovat se i napraviti taj prvi, najtezi korak...ali zar Omer nije tvoj stranacki ahbab @kameni?
..uostalom on je samo jedan od, u nizu, 'najboljih' koje izabere 'ovi svit'... :izet:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#23070 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Kameni je "disident" u ezdea, ali ne kao Sepic otvoreni, ni ni tamo ni vamo kao Mehmedovic, vise kao Konakovic, kritikuje ezdea ali privilegija se ne odrice :P
kakavdanakneiskustvu

#23071 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

cuj traziti 15000 za odlazak u penziju,hebemte drzavo ko te napravi,pa i sestru prebacio iz muo-a u elektozenicu za vjerovatno duplo bolju platu pa jos trazi otpremninu pred penziju
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 08/12/2017 15:00, edited 1 time in total.
avenija

#23072 Re: Zeničani

Post by avenija »

Samo ti idi Dzimi ima ko doseliti :lol:

Image
Norm

#23073 Re: Zeničani

Post by Norm »

_BataZiv_0809 wrote:Kameni je "disident" u ezdea, ali ne kao Sepic otvoreni, ni ni tamo ni vamo kao Mehmedovic, vise kao Konakovic, kritikuje ezdea ali privilegija se ne odrice :P
Offspring... :lol:...samo da bi imao privilegije i u SDA moras biti od privilegovanih... ;-)
@danak, sto se ibretis, zar u policiji nije isto?
kamen spoticanja

#23074 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

Norm wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Kameni je "disident" u ezdea, ali ne kao Sepic otvoreni, ni ni tamo ni vamo kao Mehmedovic, vise kao Konakovic, kritikuje ezdea ali privilegija se ne odrice :P
Offspring... :lol:...samo da bi imao privilegije i u SDA moras biti od privilegovanih... ;-)
@danak, sto se ibretis, zar u policiji nije isto?
nazalost je nas
mada bice zanimljivo vidjeti na cijoj ce se listi pojaviti :mrgreen:
inace clanak ne spominje sestru i zenu...i one su strujnom kolu :-)
jos sad kad se zgrada na bulevaru ugleda :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#23075 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

To on ovu novu na bulevaru on pravi?

Sta sve uradi bivsi UDBaš, a teska seljacina. Samo vidis kakve cipele covjek obuce na odijelo i sve ti je jasno...
Post Reply