Android OS
Moderator: Benq
-
Mega Man X
#23051 Re: Android OS
To su moja lična mišljenja. Kome se ne sviđa, eno mu crveni X u gornjem desnom uglu. Ili nek eventualno ugasi browser na telefonu.
Kao što sam naveo: Nek koristi šta ko hoće. Ali ako će mi neko doć i u facu počet bacat priču rekla-kazala oko Kineza i njihovih telefona, lagano produži jer me ne zanima.
Kao što sam naveo: Nek koristi šta ko hoće. Ali ako će mi neko doć i u facu počet bacat priču rekla-kazala oko Kineza i njihovih telefona, lagano produži jer me ne zanima.
- zateznistub
#23052 Re: Android OS
Mega Man X wrote:Kad ti dođe neki lik i počne ti valjat priču kako je npr. FIAT (u ovom slučaju Huawei i ostale qrčinele od Kineza) bolji od Mercedesa..
Nek koristi šta ko hoće, ali kazati da je Huawei zvijer.. vic godine.
Ali zato uvijek je važilo kod telefona: Koliko para, toliko muzike. Tako da ne možeš mi dokazivat da telefon od 350-400 maraka je bolji od telefona koji je 900-1200 KM. Znači odyebi jarane u skokovima.
- mufa1
#23053 Re: Android OS
Samo jos jednom da vam ponovim ovog malca je dileja isprovaljivo i to ARGUMENTIMA, tak da znate skim ulazite u raspravu..

- zateznistub
#23054 Re: Android OS
kad procitas sta pise, sve jasno ko dan...mufa1 wrote:Samo jos jednom da vam ponovim ovog malca je dileja isprovaljivo i to ARGUMENTIMA, tak da znate skim ulazite u raspravu..![]()
-
Mega Man X
#23055 Re: Android OS
Znači ne smije se iznositi lično mišljenje nego moraš se složiti sa svime u svim temama. Dobro da znam ubuduće.
Samo što je on u Banovićima pa sad zna se čemu svira.mufa1 wrote:dileja isprovaljivo i to ARGUMENTIMA:
- Dr Kova
#23056 Re: Android OS
Huawei je meni odličan telefon, mnogo više od "običnog kineza". Mate mi je bio fantazija, ne sumnjam da će i ovaj. Što se tiče Sonyja meni bezveze, zastario dizajn, dosadan, kamera najlošija od konkurencije...
- Quaresma
#23057 Re: Android OS
Kamera kod z5 je ocajna, aplikacija koju najmanje koristim je upravo kamera na z5. I ovo govorim iz licnog.iskustva, konkurencija ima bolju kameru.Mega Man X wrote:Stara uzela Xperiu Z5 2015. I dan danas sve fercera kako treba. Nikad se nije nijedan problem javio na telefonu. Kamera bolja od ovih Kineza i to na telefonu koji je STAR VEĆ 2 GODINE.mufa1 wrote:Hahaha cuj Sony nenadjebiv![]()
Sto se tice Huawei telefona, samo da se otrgnu od iphone look sindroma, i sve deset.. Ali i ovakav kakav je, daleko ispred sony-ja..
Kinezi mogu qrcu svirat sa ovim svojim qrčinelama od telefona. Ispadne jednom i ne upali se više.
Samo nemoj mi lijepiti linkove sa dxo mark
-
Mega Man X
#23058 Re: Android OS
Ne znam jarane, ja što sam uživo vidio djeluje impresivno na Z5. Barem meni djeluje impresivno.
A DxOmark vic od stranice ne treba ionako smatrat ozbiljno.
A DxOmark vic od stranice ne treba ionako smatrat ozbiljno.
Last edited by Mega Man X on 28/02/2017 13:07, edited 1 time in total.
- zateznistub
#23059 Re: Android OS
Ne pada mi na pamet da ja, sitna buranija, blatim bilo koji svjetski brand. citam kako raja pise o njima isto kao da se radi o lokalnoj zemljoradnji...
huawei je, kao i sve svjetske kompanije, brend i sve ostalo je nesuvislo pisati. ko smo mi da kazemo ovo valja...ovo ne valja...postujem kad se pise o ukusu
kad napise da citava jedna firma ne valja a ni u ruku ga nije uzeo tupavo...to odmah treba precrtati kao relevantnog sugovornika
huawei je, kao i sve svjetske kompanije, brend i sve ostalo je nesuvislo pisati. ko smo mi da kazemo ovo valja...ovo ne valja...postujem kad se pise o ukusu
kad napise da citava jedna firma ne valja a ni u ruku ga nije uzeo tupavo...to odmah treba precrtati kao relevantnog sugovornika
- Capsicum
#23060 Re: Android OS
Joj rasprave 
Ne valja Huawei, ne valja Sony. Jel to vi kupujete njihove dionice ili telefone?
I jedna i druga kompanija pravi odlicne uredjaje. Imaju i jeftinije, a Boga mi i skuplje. Pa ko voli nek izvoli.
Ne valja Huawei, ne valja Sony. Jel to vi kupujete njihove dionice ili telefone?
I jedna i druga kompanija pravi odlicne uredjaje. Imaju i jeftinije, a Boga mi i skuplje. Pa ko voli nek izvoli.
-
Mega Man X
#23061 Re: Android OS
Ma ja kontam kupit dionicu od Huaweia. Makar jedan dio. 
-
r_faruk
#23062 Re: Android OS
nije li fiat kupio uber super kompaniju ferari.... a nekad procitah da je gily kupio rols roys... ove kineske kompanije su nerijetko mnogo vece od brendiranih.... licno ne vidim neku prednost sony-a i iphone-a u odnosu na ostale kompanije kada su telefoni u pitanju. za mene je suludo dati vise od 300KM na telefon. kamere na svim telefonima su tesko smece, ali mogu odraditi par fotografija kako bi se zabiljezio trenutak, licno bih mogao i bez kamere na telefonu. do sada mi je vise trebala svjetiljka no kamera.... nije mi jasno kako kamera moze biti argument za dobar telefon.Mega Man X wrote:Kad ti dođe neki lik i počne ti valjat priču kako je npr. FIAT (u ovom slučaju Huawei i ostale qrčinele od Kineza) bolji od Mercedesa..
Nek koristi šta ko hoće, ali kazati da je Huawei zvijer.. vic godine.
Ali zato uvijek je važilo kod telefona: Koliko para, toliko muzike. Tako da ne možeš mi dokazivat da telefon od 350-400 maraka je bolji od telefona koji je 900-1200 KM. Znači odyebi jarane u skokovima.
ove godine sam kupio prvi android, huawei. ja prezadovoljan
- spree
#23063 Re: Android OS
najjaci su mi ovi sto s visoka gledaju i govore sta i kako treba raditi. ja ne bi platio mob vise od 300km, budala je ko plati vise, kamere ne valjaju na mobitelima, samo sa dslr se treba slikati
. e ja bas necu. meni su super kamere na mobitelima. meni su sve te slike dovoljno dobre i naravno da gledam koja je kamera bolja na kojem mobitelu (kao i uostalom sve ostalo sto gledam). hocu da dam 2k za mob jer mi je to uzitak. neko voli bubam biciklizam, pa daje ogromnu lovu za to i necu ja sad doci i reci ej ti su budala sto dajes toliku lovu, nikada bicikli nece biti ko motori.
- TAFKAP
#23064 Re: Android OS

Source: http://www.gartner.com/newsroom/id/3609817
Divi Sonija kako se procentualno protegao preko tabele
- shalla
#23065 Re: Android OS
+1spree wrote:meni su super kamere na mobitelima. meni su sve te slike dovoljno dobre i naravno da gledam koja je kamera bolja na kojem mobitelu (kao i uostalom sve ostalo sto gledam). hocu da dam 2k za mob jer mi je to uzitak. neko voli bubam biciklizam, pa daje ogromnu lovu za to i necu ja sad doci i reci ej ti su budala sto dajes toliku lovu, nikada bicikli nece biti ko motori.
Ne cugam, ne pušim, porodica hB zbrinuta, e pa vala mogu sebi za svoj ćeif uzeti mobitel od milju i po. Imam ja jarana koji pravo voli otići u ribu, svako malo je priča nabavio ovakav štap, ovu mašinicu, silk, pičku materinu i onda meni on jednom kaže bježi jebo te mobitel šta ti je falilo prošlom. Kad ga utukao nisam sa njim
-
Mega Man X
#23066 Re: Android OS
Trebo si ga sa Nokiom 3310 jer neće ništa telefonu bit. 
- Quaresma
#23067 Re: Android OS
ma to upravo to, svako ima svoj ćejf, i meni je ćejf dobar telefon, al opet kad dajem velike pare na taj telefon hoću i da bude hardware u skladu s tom cijenom.shalla wrote:+1spree wrote:meni su super kamere na mobitelima. meni su sve te slike dovoljno dobre i naravno da gledam koja je kamera bolja na kojem mobitelu (kao i uostalom sve ostalo sto gledam). hocu da dam 2k za mob jer mi je to uzitak. neko voli bubam biciklizam, pa daje ogromnu lovu za to i necu ja sad doci i reci ej ti su budala sto dajes toliku lovu, nikada bicikli nece biti ko motori.
Ne cugam, ne pušim, porodica hB zbrinuta, e pa vala mogu sebi za svoj ćeif uzeti mobitel od milju i po. Imam ja jarana koji pravo voli otići u ribu, svako malo je priča nabavio ovakav štap, ovu mašinicu, silk, pičku materinu i onda meni on jednom kaže bježi jebo te mobitel šta ti je falilo prošlom. Kad ga utukao nisam sa njim
tako sa Z5 se zaletim, pogledam koji video na yt za kameru, vidim ok su slike i to, kontam bice to jos bolje kad dodje telefon u moje ruke pa budem testirao iz prve ruke, i onda pogledam dxo mark ovi jos vise nahvale.
evo sad, slike na Z5 pogotovo nocu, očajne. nisam zadovoljan nikako, fali mi stara lumia 1020
-
Mega Man X
#23068 Re: Android OS
http://www.independent.co.uk/life-style ... 01476.html
Kupiš 3310 u Evropi a neće da se spoji na mrežu u Americi.. ako ništa možeš nekog izmlatit sa telefonom.
Kupiš 3310 u Evropi a neće da se spoji na mrežu u Americi.. ako ništa možeš nekog izmlatit sa telefonom.
- Maharadza
#23069 Re: Android OS
Na takve retardirane izjave/pitanja samo treba odgovoriti istom mjerom, npr. "Šta će tebi taj preskupi štap, oprema i vrijeme koje uložiš dok pecaš u nekoj divljini, na suncu okružen komarcima ili na kiši, kada možeš kupiti ribe u gotovo svakoj prodavnici? Jesi lud!"shalla wrote:+1spree wrote:meni su super kamere na mobitelima. meni su sve te slike dovoljno dobre i naravno da gledam koja je kamera bolja na kojem mobitelu (kao i uostalom sve ostalo sto gledam). hocu da dam 2k za mob jer mi je to uzitak. neko voli bubam biciklizam, pa daje ogromnu lovu za to i necu ja sad doci i reci ej ti su budala sto dajes toliku lovu, nikada bicikli nece biti ko motori.
PS. Da ne bi raspizdio ribolovce ovdje i otišlo sve u off: nemam ništa protiv ribolova, čak štaviše, nema po meni veće uživancije nego kraj rijeke Plive zabaciti udicu, ali ovo gore navodim samo primjer kako začepiti usta ovim sebičnim debilima koji ne kontaju da svako ima svoj "hobi", nekome je to štap, mašinica i mušica a nekome mobitel, pc i elektronika generalno...a nekome Boga mi i oboje!
- Quaresma
#23070 Re: Android OS
koga briga, sa 2g mrezom, ova 3310 ce disati punim plućima u bosniMega Man X wrote:http://www.independent.co.uk/life-style ... 01476.html
- Maharadza
#23071 Re: Android OS
Pa da se pita sda, pardon ovaj bh telecom nama svima bi ta 3310 bila plafon i komunicirali bi samo preko poziva i poruka puneći džepove parazitima i rastućoj glasačkoj armiji u toj firmi, a oni naravno svi "ekskluzivno" koristili sve najnovije flagship uređaje, uz 4G brzinu i flat mobilni internet, možda i 5G! Ali avaj, snovi im se ne ostvariše!Quaresma wrote:koga briga, sa 2g mrezom, ova 3310 ce disati punim plućima u bosniMega Man X wrote:http://www.independent.co.uk/life-style ... 01476.html
- mufa1
#23072 Re: Android OS
Upravo to bi trebala bit poenta cijele price! Svako za svoje pare kupuje sta ON misli je da je uredu i najbolje za njeg. Ali srati po drugima sto au se za nesto drugo odlučili, e to je vrhunac debilizma. Bilo to, ko sto je radio dileja, svi su sranje i precijenjeni, samo njegov kitotel je najbolji. I svi su glupi sto su izvalili veliku lovu. Ili ovaj njegov haver mega man, sto kaze, dje ce tamo neki Huawei bit isti ko moj sony. A bez da se prethodno uopste informisao koliko kosta jedan flagship recimo, ako nije skuplji, nije ni jeftiniji od sony-ja. A kamoli da ga je u ruke uzeo..Quaresma wrote:ma to upravo to, svako ima svoj ćejf, i meni je ćejf dobar telefon, al opet kad dajem velike pare na taj telefon hoću i da bude hardware u skladu s tom cijenom.shalla wrote:+1spree wrote:meni su super kamere na mobitelima. meni su sve te slike dovoljno dobre i naravno da gledam koja je kamera bolja na kojem mobitelu (kao i uostalom sve ostalo sto gledam). hocu da dam 2k za mob jer mi je to uzitak. neko voli bubam biciklizam, pa daje ogromnu lovu za to i necu ja sad doci i reci ej ti su budala sto dajes toliku lovu, nikada bicikli nece biti ko motori.
tako sa Z5 se zaletim, pogledam koji video na yt za kameru, vidim ok su slike i to, kontam bice to jos bolje kad dodje telefon u moje ruke pa budem testirao iz prve ruke, i onda pogledam dxo mark ovi jos vise nahvale.
evo sad, slike na Z5 pogotovo nocu, očajne. nisam zadovoljan nikako, fali mi stara lumia 1020
Telefon koji ja trenutno koristim, oneplus 3t, za mene prosto zvijer od telefona, ali necu nikad reci da je bolji od samsunga s7 edge, jer on to zaista nije. Samo je u necemu doooooooosta bolji, a to je cijena, a ona je kod mene presudna, uz ostale stvari koje moraju odgovarat naravno. I logicno je bilo da cu uzet njeg. Tačka.
-
Mega Man X
#23073 Re: Android OS
Da si lijepo pročito, vidio bi da sam reko da stara (mati) koristi Z5. Ja koristim stroj zvani Galaxy S7.mufa1 wrote: ovaj njegov haver mega man, sto kaze, dje ce tamo neki Huawei bit isti ko moj sony.
U tom grmu leži zec. Cijelo vrijeme čekam da to kažeš i konačno si rekao. Hajd da neko prizna nešta na ovoj temi.mufa1 wrote: Telefon koji ja trenutno koristim, oneplus 3t, za mene prosto zvijer od telefona, ali necu nikad reci da je bolji od samsunga s7 edge, jer on to zaista nije. Samo je u necemu doooooooosta bolji.
- mufa1
#23074 Re: Android OS
Da si ti okano citao, vidio bi da sam napiso s7 "edge" da je bolji od op 3t, dok obicna sedmica daleko daleko iza..Mega Man X wrote:Da si lijepo pročito, vidio bi da sam reko da stara (mati) koristi Z5. Ja koristim stroj zvani Galaxy S7.mufa1 wrote: ovaj njegov haver mega man, sto kaze, dje ce tamo neki Huawei bit isti ko moj sony.
U tom grmu leži zec. Cijelo vrijeme čekam da to kažeš i konačno si rekao. Hajd da neko prizna nešta na ovoj temi.mufa1 wrote: Telefon koji ja trenutno koristim, oneplus 3t, za mene prosto zvijer od telefona, ali necu nikad reci da je bolji od samsunga s7 edge, jer on to zaista nije. Samo je u necemu doooooooosta bolji.
A drugo, ne znam sta ci ceko cijelo vrijeme da neko nesto prizna, pa ja bolan nemam problem da kazem ako nesto bolje ima. Ti si očit primjer takvog ograničenog lika.. Tipični sto kad nema vise argumenata, kaže, al moj babo ima veću ćunu..
-
Mega Man X
#23075 Re: Android OS
Galaxy S7 Edge ili ne, reko si da je bolj od OnePlus 3 što mi je dovoljno bilo za pročitat. Tako da argument je završen.
Isto tako me ne može niko ubijedit da neki telefon od 400 maraka je bolji od telefona od 1200-1500 maraka. Nije nikad bio, nit će ikad bit. Znači taj argument možeš ti i ostali bacit u vodu jer ne pali.
Isto tako me ne može niko ubijedit da neki telefon od 400 maraka je bolji od telefona od 1200-1500 maraka. Nije nikad bio, nit će ikad bit. Znači taj argument možeš ti i ostali bacit u vodu jer ne pali.