FC Bayern Munchen

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
simonese

#23051 Re: FC Bayern Munchen

Post by simonese »

sve se vise povezuje Bale sa Bayernom
Bosanski_kralj

#23052 Re: FC Bayern Munchen

Post by Bosanski_kralj »

Tomahawk11 wrote:Uh, to je već krupan zalogaj, ne znam je li realno postaviti pred njega. Drugo su bili provjereni treneri poput Carla ili Guardiole, mislim da ovdje treba dati malo kredita.
Sve je to do igračkog kadra. Ako ostane postojeći nije realno očekivati osvajanje LP.
simonese wrote:sve se vise povezuje Bale sa Bayernom

Davno sam ja to predlagao da ga dovedu. :oops: Mrsko mi sad tražiti te postove na forumu.

Legao bi Bayernu samo tako, a i Bayern njemu.
pizarro

#23053 Re: FC Bayern Munchen

Post by pizarro »

daj boze da ga puste poslije onog gola u subotu :D
aveos

#23054 Re: FC Bayern Munchen

Post by aveos »

pizarro wrote:daj boze da ga puste poslije onog gola u subotu :D
U Robbenu su se zajebali sumnjam da ce isto ucinit s Baleom..
Partijaner

#23055 Re: FC Bayern Munchen

Post by Partijaner »

Treba jos jedan takav igrac da se uklopi sa povredama
Sa ostalim igracima pred kraj sezone :D
Bosanski_kralj

#23056 Re: FC Bayern Munchen

Post by Bosanski_kralj »

aveos wrote:
Kako su se zajebali sa Robbenom?
pizarro

#23057 Re: FC Bayern Munchen

Post by pizarro »

zahavi govori da lewa osjeti kako mu je promjena potrebna i novi izazov.
nekako sve pokazuje na njegov odlazak.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#23058 Re: FC Bayern Munchen

Post by _BataZiv_0809 »

Tomahawk11 wrote:Uh, to je već krupan zalogaj, ne znam je li realno postaviti pred njega. Drugo su bili provjereni treneri poput Carla ili Guardiole, mislim da ovdje treba dati malo kredita.
Znas sta toma nek ide kredite zaradjivati po Darmstatima i Maderburzima, u Bajernu se ocekuje vise.

Nemam nista protiv Kovaca jako mi je drag i sto je nase gore list, samo smatram da Bajernu treba prekaljeno trenersko ime plus remont ekipe ali pravi remont ne dovodjenje anonimusa iz francuske i holandske ekipe.

Sta ce Kovac sutra na Bernabeu protiv Reala a najveca utakmica u zivotu mu bundesliga ili kup protiv Bajerna.
Tomahawk11
Globalni moderator

#23059 Re: FC Bayern Munchen

Post by Tomahawk11 »

_BataZiv_0809 wrote:
Znas sta toma nek ide kredite zaradjivati po Darmstatima i Maderburzima, u Bajernu se ocekuje vise.

Nemam nista protiv Kovaca jako mi je drag i sto je nase gore list, samo smatram da Bajernu treba prekaljeno trenersko ime plus remont ekipe ali pravi remont ne dovodjenje anonimusa iz francuske i holandske ekipe.

Sta ce Kovac sutra na Bernabeu protiv Reala a najveca utakmica u zivotu mu bundesliga ili kup protiv Bajerna.
Ja to i govorim iz konteksta kakvo je on trenersko ime sada.
Njega je Bayern angažovao, pa su valjda svjesni s koliko konjskih snaga raspolažu i šta mogu izvući iz njega.
pizarro

#23060 Re: FC Bayern Munchen

Post by pizarro »

imas pogresan nacin razmisljanja, sa takvim stavom i guardiola i zidane nisu trebali preuzeti real i barcu.
ali kovac nece zbog nekog drugog razloga uspjeti.
Partijaner

#23061 Re: FC Bayern Munchen

Post by Partijaner »

Bati imali smo prekaljena imena poput Pepija i Carla pa sta su uradili, nista posebno, on nista ne moze biti losiji od njih dvojice, cak sta vise nece biti mozda toliko ni pritiska na njemu, samo nemoj da cujem da smo igrali lijep fudbal, to danas kako vidimo i ne igra ulogu, nije ni Real nesto igrao lijepo ovih par godina pa su zaredali tri puta LP.

Veci je meni problem kako to da se igraci vazda povrede pred kraj sezone kad ti je najbitnije da imas jak roster za vece domete, znaci medicinski tim je zakazao i tu treba malo procistit.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#23062 Re: FC Bayern Munchen

Post by _BataZiv_0809 »

pizarro wrote:
imas pogresan nacin razmisljanja, sa takvim stavom i guardiola i zidane nisu trebali preuzeti real i barcu.
ali kovac nece zbog nekog drugog razloga uspjeti.
To su prekaljeni igraci i sampioni. Sta je Kovac kao igrac postigao osim ispadanja u cetvrtfinalu od Turske i jednog bundesa sa Bajernom u kojem je imao sekundarnu ulogu?
Tomahawk11
Globalni moderator

#23063 Re: FC Bayern Munchen

Post by Tomahawk11 »

Ima evo i kup Njemačke sa Frankfurtom.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#23064 Re: FC Bayern Munchen

Post by _BataZiv_0809 »

Partijaner wrote:Bati imali smo prekaljena imena poput Pepija i Carla pa sta su uradili, nista posebno, on nista ne moze biti losiji od njih dvojice, cak sta vise nece biti mozda toliko ni pritiska na njemu, samo nemoj da cujem da smo igrali lijep fudbal, to danas kako vidimo i ne igra ulogu, nije ni Real nesto igrao lijepo ovih par godina pa su zaredali tri puta LP.

Veci je meni problem kako to da se igraci vazda povrede pred kraj sezone kad ti je najbitnije da imas jak roster za vece domete, znaci medicinski tim je zakazao i tu treba malo procistit.
Osim Hamesa i Alonsa na zalasku koga su to oni dobili od vrhunskih igraca?

Real je pokupovao svojevremeno sve sto umije sutat loptu, istrenirao ih i uigrao i sad mu se sve stostruko vratilo.
Tomahawk11
Globalni moderator

#23065 Re: FC Bayern Munchen

Post by Tomahawk11 »

Ko je kriv Bayernu što im se Kroos nije uklapao u stil igre? Doduše, mislim da je Guardiola kriv za to.
ultima_palabra

#23066 Re: FC Bayern Munchen

Post by ultima_palabra »

Tomahawk11 wrote:Ko je kriv Bayernu što im se Kroos nije uklapao u stil igre? Doduše, mislim da je Guardiola kriv za to.
Na ovoj temi je 100% mišljenje bilo da se radi o prosječnom igraču.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#23067 Re: FC Bayern Munchen

Post by _BataZiv_0809 »

Tomahawk11 wrote:Ko je kriv Bayernu što im se Kroos nije uklapao u stil igre? Doduše, mislim da je Guardiola kriv za to.
Kroosu treba Modric da mu drzi ledja i Kasemiro za poganstinu.

U Bajernu nemas ekvivalenta Modricu, Vidal moze odigrati pogano ali i dobiti crveni i jednom budalastinom sjebat ekipu.
Partijaner

#23068 Re: FC Bayern Munchen

Post by Partijaner »

_BataZiv_0809 wrote:
Partijaner wrote:Bati imali smo prekaljena imena poput Pepija i Carla pa sta su uradili, nista posebno, on nista ne moze biti losiji od njih dvojice, cak sta vise nece biti mozda toliko ni pritiska na njemu, samo nemoj da cujem da smo igrali lijep fudbal, to danas kako vidimo i ne igra ulogu, nije ni Real nesto igrao lijepo ovih par godina pa su zaredali tri puta LP.

Osim Hamesa i Alonsa na zalasku koga su to oni dobili od vrhunskih igraca?

Real je pokupovao svojevremeno sve sto umije sutat loptu, istrenirao ih i uigrao i sad mu se sve stostruko vratilo.
Pa kakve je van Gaal imao imena :lol:

U tome i jeste sada kvaka, Uli i Rumeni su slijepi i ne zele malo da izvale na igrace, sve je to odabira i selekcije i nije Niko kriv ako mu nece dovest jaka imena i onda sta ce mora da se krpi sa ovim sto ima trenutno, ko da je meni lijepo bilo gledat da ti se povrijede tri igraca u toku tekme.

Sacekajmo sta ce uradit, lahko je sad pljuvat prije nego je sjeo.
Tomahawk11
Globalni moderator

#23069 Re: FC Bayern Munchen

Post by Tomahawk11 »

_BataZiv_0809 wrote:

U Bajernu nemas ekvivalenta Modricu, Vidal moze odigrati pogano ali i dobiti crveni i jednom budalastinom sjebat ekipu.
Imao je Bayern materijala, recimo sa Martinezom nešto iskombinovati.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#23070 Re: FC Bayern Munchen

Post by _BataZiv_0809 »

Tomahawk11 wrote:
_BataZiv_0809 wrote:

Imao je Bayern materijala, recimo sa Martinezom nešto iskombinovati.
Sudaraju se oni na terenu, a kad se ne sudaraju Havi krpi mjesto stopera :-)
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#23071 Re: FC Bayern Munchen

Post by _BataZiv_0809 »

ultima_palabra wrote:
Uklapao se on u Hajnkesov sistem. Njega je igracki i profilisao Jupp koji ga je vodio u Leverkuzenu ako se dobro sjecam.

Ali tek u Realu pod Karlom i Zidanom u paru sa Modricem i Alonsom/Kazemirom je postao svjetska klasa.
Tomahawk11
Globalni moderator

#23072 Re: FC Bayern Munchen

Post by Tomahawk11 »

Strašna kupovina i u ono doba, evo gledam, njemu je tek 28 godina. :shock:
Tito_i_Partija

#23073 Re: FC Bayern Munchen

Post by Tito_i_Partija »

Ovo za Kroos-a je kriv iskljucivo Rummenigge.

https://www.si.com/soccer/2017/09/19/fr ... adrid-move
Toni Kroos's decision to leave Bayern Munich and join Real Madrid was down to the lack of faith shown in him by chief executive Karl-Heinz Rummenigge.

The staggering claim has been made by one of Kroos' closest friends and former youth teammate Stefan Reinhartz, who told the Bleacher Report that the playmaker reached "breaking point" at the Allianz Arena after Rummenigge's dismissal of his talents.

"Bayern Munich offered Toni a new contract. Toni knew what Mario Gotze was earning at Bayern Munich; Toni and Mario Gotze are [roughly] the same age. Bayern Munich didn't want to pay Toni more than €10 million.

"Bayern Munich CEO Karl-Heinz Rummenigge told Toni: 'We won't pay you more than €10 million a year because you're not a world-class player.'
Sto je implicitno potvrdio i sam Kroos:

http://www.espn.com/soccer/real-madrid/ ... id-in-2014
"Looking back at the whole situation now I'm honestly glad that I didn't agree terms with Bayern," Kroos told Sport Bild. "Initially, I had planned to stay if we could agree a deal, but you can definitely say we didn't agree financial terms. In the end, though, it wasn't only about financial matters.
Sto me i ne cudi, jer je valjda dosad postalo jasno k'o dan da su Rummenigge i Hoeness izgubili dodir sa realnoscu.
ultima_palabra

#23074 Re: FC Bayern Munchen

Post by ultima_palabra »

_BataZiv_0809 wrote:
ultima_palabra wrote:
Uklapao se on u Hajnkesov sistem. Njega je igracki i profilisao Jupp koji ga je vodio u Leverkuzenu ako se dobro sjecam.

Ali tek u Realu pod Karlom i Zidanom u paru sa Modricem i Alonsom/Kazemirom je postao svjetska klasa.
Meni je u sjećanju ostalo da je u onom dvomeču koji je Bayern dobio na penale on bio ključni igrač.

Nije on igrao sa Alonsom, oni su otišli u različitim smjerovima isto ljeto ;-)
aveos

#23075 Re: FC Bayern Munchen

Post by aveos »

Bosanski_kralj wrote:
aveos wrote:
Kako su se zajebali sa Robbenom?
Mislim na Real
Post Reply