BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
shake69

#23051 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by shake69 »

Tyke wrote:Meni je toliko drago sto Halilovic tone kao fudbaler, volio bih da vec naredne sezone ode negdje u Tursku ili Rusiju i tu i zavrsi karijeru kao jedan veliki talenat koji se nikad nije dokazao kao igrac. Priznajem da je ovo subjektivno misljenje i sve zbog neigranja za nasu reprezentaciju, ali me vise pogodila sva ona medijska prepucavanja, ogroman pritisak na momcica u Hrvatskoj i BiH od strane svih nas, ali eto, nije se opredjelio za prezime koje nosi (a to isto prezime je predstavljalo nasu zemlju), tako da... mozda je prevelik zalogaj bila Barcelona, ali je bio ogroman talenat i pruzao izvanredne igre tada, ko bi znao da ce propast ko muda kroz gace.

Zaletilo se da debituje za Hr, isto kao sto mi zelimo da kaparisemo neke igrace. :D Ali sam siguran da bi dobijao i dan-danas poziv za nasu selekciju i imao vec finih minuta u nogama, a to bi mu pomoglo i u klupskoj karijeri, kao i mnogim igracima.
Isti sam, maloga ne podnosim. Ali prava adresa je onaj seljacic iz neke Brijesnice, njegov otac Sejad. Gdje je tu roditeljski odgoj, da ne govorimo da je sam igrao za BiH. Jedno je mjesecima govorio bh.medijima a drugo radio. Kada je sve proslo i pristao mali igrati za kockice, iako je govorio kako ce odluku prepustiti sinu, drsko je rekao kako je to bio njegov savjet Alenu i da BiH ne dolazi u obzir.
Cudna je ta logika nasih susjeda, posebno njihovih novinara. Kada se rodi Hrvat u Kotor Varosi, Zenici, Doboju, Brckom, kao i djeca bosanskih Hrvata u Hrvatskoj (primjer tenisera Corica) logicno je da srce kuca za Hrvatsku i da igraju za njih. Doduse, tu se ne moze nista, ljudi imaju pravo izbora. Ali kada neki Halilovic iz Zagreba dodje u slicnu priliku, onda je, je li logicno igrati za Hrvatsku jer tamo se zaboga rodio, odrastao, tamo su mu prijatelji. Pusti djeda i nenu iz neke Brijesnice i ljetna ferija u Bosni.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#23052 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by malakh »

milošević zabio za konyaspor.
mega_mashcine

#23053 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by mega_mashcine »

malakh wrote:milošević zabio za konyaspor.
:thumbup:
I Vrsajevic asistent, vode protiv Viljareala 2-0 :lol:
Nadzorna_ploca

#23055 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Nadzorna_ploca »

A ovaj Hadzikic na golu Austrie?
shake69

#23056 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by shake69 »

Kakva partija Seada Kolasinca protiv Dortmunda! KLasa!
Laertes

#23058 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Laertes »

insaneinthebrain wrote:zabi ga lulic :thumbup: :bih:
Drago mi je zbog njega, ali ako ćemo pošteno, čist ofsajd.
Logovan

#23059 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Logovan »

Za sad dva gola i tri asistencije. :thumbup:
luckylaka

#23060 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by luckylaka »

Logovan wrote:
Za sad dva gola i tri asistencije. :thumbup:
Pa neki dan ga ,,strucnjaci"ovdje na forumu prozivali da je zalutao u fudbal i da se ostavi corava posla.
ljevoruki

#23061 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by ljevoruki »

Laka, ja prvi bih volio da ga moje oci vise ne vide u reprezentaciji.
Mozda u Lazio igra dobro, ne znam, ne pratim ga u klubu, ali u reprezentaciji je katastrofa.
Mozda je do formacije, mozda do pozicije ali u reprezentaciji izgleda kao prava trkaca kokos.
:bih:
Mirza007

#23062 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Mirza007 »

ljevoruki wrote:Laka, ja prvi bih volio da ga moje oci vise ne vide u reprezentaciji.
Mozda u Lazio igra dobro, ne znam, ne pratim ga u klubu, ali u reprezentaciji je katastrofa.
Mozda je do formacije, mozda do pozicije ali u reprezentaciji izgleda kao prava trkaca kokos.
Cuj trkaca kokos a nas daleko najbolji asistent u proslim kvalifikacijama i jedan od najboljih generalno u kvalifikacijama.
Lulic mozda nije atraktivan igrac ali je izuzetno koristan (i u napadu i u defanzivi). Kako se moze igrac koji napravi takvu karijeru u jednoj od liga 5 diskvalificirati?
Tyke

#23063 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Tyke »

Mirza007 wrote:
ljevoruki wrote:Laka, ja prvi bih volio da ga moje oci vise ne vide u reprezentaciji.
Cuj trkaca kokos a nas daleko najbolji asistent u proslim kvalifikacijama i jedan od najboljih generalno u kvalifikacijama.
Lulic mozda nije atraktivan igrac ali je izuzetno koristan (i u napadu i u defanzivi). Kako se moze igrac koji napravi takvu karijeru u jednoj od liga 5 diskvalificirati?
Ja citam ljevorukog i ne vjerujem. Igrac koji najmanje zasluzuje kritike u zadnje vrijeme, najvise zrtvovan igrac i skoro pa nema gdje ga se ne stavlja da igra, protiv Belgije i u prosloj tekmi jedna od svijetlih karika... izgleda ja nemam pojma o fudbalu ili gledamo razlicitog Lulica.
ljevoruki

#23064 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by ljevoruki »

Mirza007 wrote: Cuj trkaca kokos a nas daleko najbolji asistent u proslim kvalifikacijama i jedan od najboljih generalno u kvalifikacijama.
Za mene jeste trkaca kokos, asistencije na stranu iako su bile tri protiv Andore. :-)
Igrac koji igra po boku a ne zna poslati pristojan centarsut, ni lijevom ni desnom nogom, ni iz mjesta kamoli iz trka je ubleha i nista vise.
U zadnje vrijeme je nas najgori igrac, postotak tacnih dodavanja mu je jedno 9%, jedino sto mu se ne moze prigovoriti je sprema i trka.
Moje skromno misljenje, ne volim ga i kapak.
ljevoruki

#23065 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by ljevoruki »

Tyke wrote: Ja citam ljevorukog i ne vjerujem. Igrac koji najmanje zasluzuje kritike u zadnje vrijeme, najvise zrtvovan igrac i skoro pa nema gdje ga se ne stavlja da igra, protiv Belgije i u prosloj tekmi jedna od svijetlih karika... izgleda ja nemam pojma o fudbalu ili gledamo razlicitog Lulica.
Nismo ti i ja gledali istog Lulica, vrati se na temu o utakmici protiv Belgije i vidjeces reakcije navijaca o njegovoj igri.
Ako je on bio najbolji, jbg onda ko je bio najgori?
MOSALJOZE

#23066 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by MOSALJOZE »

Problem sa Lulićem su one situacije kada uradi 90% dobrog posla,i onda kada treba centritati to bude na nivou amatera.
palermo

#23067 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by palermo »

MOSALJOZE wrote:Problem sa Lulićem su one situacije kada uradi 90% dobrog posla,i onda kada treba centritati to bude na nivou amatera.
Ma problem sa Lulićem je što on kod nas igra poziciju (lijevo krilo) koja njemu nije primarna pozcija. Treba ga prebaciti u vezni red i iskoristiti njegov nesumljivi trkački potencijal i brzinu
Tyke

#23068 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Tyke »

ljevoruki wrote:
Tyke wrote: Ja citam ljevorukog i ne vjerujem. Igrac koji najmanje zasluzuje kritike u zadnje vrijeme, najvise zrtvovan igrac i skoro pa nema gdje ga se ne stavlja da igra, protiv Belgije i u prosloj tekmi jedna od svijetlih karika... izgleda ja nemam pojma o fudbalu ili gledamo razlicitog Lulica.
Nismo ti i ja gledali istog Lulica, vrati se na temu o utakmici protiv Belgije i vidjeces reakcije navijaca o njegovoj igri.
Ako je on bio najbolji, jbg onda ko je bio najgori?
Pa upravo, zamisli koliko su tek ostali bili losi. Lulic je protiv Belgije bio ponajmanje los u nasem timu, daleko da je bio dobar. Zrtvovan je, ali je trcao kao lud, ginuo za svaku loptu, pokusavao nesto... nemojmo biti toliko nezahvalni i subjektivni.
ljevoruki

#23069 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by ljevoruki »

palermo wrote:
MOSALJOZE wrote:Problem sa Lulićem su one situacije kada uradi 90% dobrog posla,i onda kada treba centritati to bude na nivou amatera.
Ma problem sa Lulićem je što on kod nas igra poziciju (lijevo krilo) koja njemu nije primarna pozcija. Treba ga prebaciti u vezni red i iskoristiti njegov nesumljivi trkački potencijal i brzinu
Na koju poziciju u vezni red? :run:
Ima slabu kontrolu lopte, nije od pasova i golova ( da citiram bivseg selektora :oops: ), centarsut nula bodova itd, itb.....
Mirza007

#23070 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Mirza007 »

ljevoruki wrote: Na koju poziciju u vezni red? :run:
Ima slabu kontrolu lopte, nije od pasova i golova ( da citiram bivseg selektora :oops: ), centarsut nula bodova itd, itb.....
I takav igrac godinama u Seria A, standardan (I jedan od boljih igraca) u jednom od jacih timova te lige. 'Ta ce talijani, pojma nemaju od fudbalu. A cini se da ne citaju (prevode) ni ovaj forum.
palermo

#23071 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by palermo »

ljevoruki wrote:
Na koju poziciju u vezni red? :run:
pa eno, onu koju igra u Laziju.......to da nije od pasova i golova je prilično olako izrečena konstatacija...centaršut mu zaista nije jača strana, baš kao i Višći koji je isto žrtva postavke reprezentacije.....inače postavka 4 3 3 sa Lulićem i Višćem nikada neće biti uspješna upravo zato što oni nisu klasični krilni igrači
Muhamed Đakmić

#23072 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Muhamed Đakmić »

Pa Višća upravo jeste za 4-3-3 igrač, dok u 4-4-2 nikako ne može igrati.

A Lulić ove sezone u Laziju uglavnom igra u sredini, neku verziju onog borbenog veznjaka i trkača gore dole koji će uvijek biti dodatna opcija za pas i prenosit će loptu brzo u tranziciji. Mogao bi to igrati i kod nas, ali Meša je nažalost previše demode da to i proba.
palermo

#23073 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by palermo »

Muhamed Đakmić wrote:Pa Višća upravo jeste za 4-3-3 igrač, dok u 4-4-2 nikako ne može igrati.

A Lulić ove sezone u Laziju uglavnom igra u sredini, neku verziju onog borbenog veznjaka i trkača gore dole koji će uvijek biti dodatna opcija za pas i prenosit će loptu brzo u tranziciji. Mogao bi to igrati i kod nas, ali Meša je nažalost previše demode da to i proba.
Može kad bi umjesto Džeke devetku igrao Aguero, pošto igra Džekson onda je Višća prilično neupotrebljiv u 4 3 3...ja ga kod nas vidim jedino u formaciji 4 4 2...da igra uz Edina.

Ovo oko Lulića se slažem, ja mislim da je čak u onoj utakmici sa Švajcarskom Lulić i igrao tako nešto. E sad, ima li Meša hrabrosti ili ne, ne znam, ali mi se ovo oko Lulića nekako nameće kao logičan potez
Muhamed Đakmić

#23074 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Muhamed Đakmić »

Pa ne igra Aguero sa njim ni u Turskoj pa rastura. Možda nisu vrhunski nivo te ekipe iz turskog prvenstva, ali osim Belgije, nema ni vrhunskih ekipa u našoj grupi.

Protiv ekipa kakva je Grčka, Višća bi trebao biti upotrebljiv igrač.
palermo

#23075 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by palermo »

Muhamed Đakmić wrote:Pa ne igra Aguero sa njim ni u Turskoj pa rastura. Možda nisu vrhunski nivo te ekipe iz turskog prvenstva, ali osim Belgije, nema ni vrhunskih ekipa u našoj grupi.

Protiv ekipa kakva je Grčka, Višća bi trebao biti upotrebljiv igrač.
Mislio sam na to da upravo Višća u svom klubu igra mnogo bliže sredini nego u reprezentaciji....on je kod nas neiskorišten igrajući uz liniju....
Post Reply