Isti sam, maloga ne podnosim. Ali prava adresa je onaj seljacic iz neke Brijesnice, njegov otac Sejad. Gdje je tu roditeljski odgoj, da ne govorimo da je sam igrao za BiH. Jedno je mjesecima govorio bh.medijima a drugo radio. Kada je sve proslo i pristao mali igrati za kockice, iako je govorio kako ce odluku prepustiti sinu, drsko je rekao kako je to bio njegov savjet Alenu i da BiH ne dolazi u obzir.Tyke wrote:Meni je toliko drago sto Halilovic tone kao fudbaler, volio bih da vec naredne sezone ode negdje u Tursku ili Rusiju i tu i zavrsi karijeru kao jedan veliki talenat koji se nikad nije dokazao kao igrac. Priznajem da je ovo subjektivno misljenje i sve zbog neigranja za nasu reprezentaciju, ali me vise pogodila sva ona medijska prepucavanja, ogroman pritisak na momcica u Hrvatskoj i BiH od strane svih nas, ali eto, nije se opredjelio za prezime koje nosi (a to isto prezime je predstavljalo nasu zemlju), tako da... mozda je prevelik zalogaj bila Barcelona, ali je bio ogroman talenat i pruzao izvanredne igre tada, ko bi znao da ce propast ko muda kroz gace.
Zaletilo se da debituje za Hr, isto kao sto mi zelimo da kaparisemo neke igrace.Ali sam siguran da bi dobijao i dan-danas poziv za nasu selekciju i imao vec finih minuta u nogama, a to bi mu pomoglo i u klupskoj karijeri, kao i mnogim igracima.
Cudna je ta logika nasih susjeda, posebno njihovih novinara. Kada se rodi Hrvat u Kotor Varosi, Zenici, Doboju, Brckom, kao i djeca bosanskih Hrvata u Hrvatskoj (primjer tenisera Corica) logicno je da srce kuca za Hrvatsku i da igraju za njih. Doduse, tu se ne moze nista, ljudi imaju pravo izbora. Ali kada neki Halilovic iz Zagreba dodje u slicnu priliku, onda je, je li logicno igrati za Hrvatsku jer tamo se zaboga rodio, odrastao, tamo su mu prijatelji. Pusti djeda i nenu iz neke Brijesnice i ljetna ferija u Bosni.