Dok god je zakljucan iPhone ne bi trebao dopustiti pristup memoriji... sretno u svakom slucajuLeopard_SA wrote:Problem je sto nemam ni wi fi na kojem je 2017. Telefon radio niti imam backupe koje sam napravio.azdralovic wrote:Postoje neke fore kako se moze bypass lock screen ali to zavisi od verzije iOS potrazi to po youtube.Leopard_SA wrote:Raja, imam jedan problem.
Imao sam iPhone 6 kojem sam razbio display 2017. godine. S obzirom da sam tada poceo koristiti drugi telefon, taj je iPhone stajao u ladici 2 godine. Danas sam zamjenio displey na tom telefonu i telefon radi odlicno, ali imam problem sa sifrom.
Nakon 2 godine sam zaboravio password i ne mogu uci u telefon. Telefon nema cloud lock srecom vec samo ovaj screen lock.
Da li postoji ikakva mogucnost da udjem u telefon barem da spasim podatke jer imam dosta slika na tom telefonu?
Unaprijed hvala
Ako je na njemu prijavljen neki account i upaljen backup valjda ce se telefon sam spojiti na neki wifi koji mu je poznat od ranije i onda cekaj da uradi backup na icloud, kad odradi backup mozes napraviti restore telefona i ponistit ce ti se sifra.
Bez toga mozes samo napraviti restore kroz itunes ali gubis podatke.
Evo nasao sam neki program koji bi trebao extractovati podatke. Program se zove iMyPhone.
Valjda ce raditi
iPhone - All about
Moderator: Benq
-
azdralovic
#23051 Re: iPhone - All about
-
Vertig0
#23052 Re: iPhone - All about
Neces ti tu nista uspjeti uraditi. Nije djaba to napravljeno jer bi u protivnom svako mogao pristupiti tudjem uredjaju. Tu ti je druze jedina opcija da uradis dfu restore i to ukoliko nema iclouda ili ako znas sofru od iclouda.
- Leopard_SA
#23053 Re: iPhone - All about
Clouda srećom nema, ali sada imam drugi problem.
Znači, nisam mogao spasiti podatke tako da sam spojio telefon na iTunes i odabrao opciju obnovi uređaj tj. vratio telefon na tvorničke postavke.
Taj se postupak završio maloprije i kada sam upalio telefon izbacilo mi je poruku iPhone je blokiran. Pokušajte za 60 minuta.
Na Apple stranici je pisalo da bi nakon navedenih koraka iPhone trebao biti upotrebljiv, ali nije.
Zbog nekih problema na stranici, nisam mogao kontaktirati Apple podršku.
Da li neko zna u čemu je sada problem.
Unaprijed hvala
Znači, nisam mogao spasiti podatke tako da sam spojio telefon na iTunes i odabrao opciju obnovi uređaj tj. vratio telefon na tvorničke postavke.
Taj se postupak završio maloprije i kada sam upalio telefon izbacilo mi je poruku iPhone je blokiran. Pokušajte za 60 minuta.
Na Apple stranici je pisalo da bi nakon navedenih koraka iPhone trebao biti upotrebljiv, ali nije.
Zbog nekih problema na stranici, nisam mogao kontaktirati Apple podršku.
Da li neko zna u čemu je sada problem.
Unaprijed hvala
- diablobih
#23054 Re: iPhone - All about
Jesi li sacekao 60 minuta ili si ovdje odmah napisao post?
- Leopard_SA
#23055 Re: iPhone - All about
Odmah sam napisao post.diablobih wrote:Jesi li sacekao 60 minuta ili si ovdje odmah napisao post?
Mozda je telefon poceo normalno raditi u medjuvremenu, ali trenutno nisam kuci pa ne mogu provjeriti
- Leopard_SA
#23056 Re: iPhone - All about
Opet ja sa telefonom
Nakon što sam ga uspio resetovati i nakon što je poruka "iPhone je blokiran" nestala, telefon se upalio. Nažalost, dočekalo me neugodno iznenađenje nakon što sam počeo postavljati jezik i ostale stvari na iPhoneu. Telefon je tražio moj stari Apple ID i šifru. Što mi opet nije bio problem jer se hvala Bogu toga sjećam, ALI Apple me je na neki način sljedećim postupcima razočarao(koliko god ovo smiješno možda nekome zvučalo).
Kada sam unio mail i šifru, dobio sam poruku "Vaš Apple ID je iz sigurnosnih razloga blokiran" i upućen sam da idem Apple-a i tamo da probam povratiti svoj račun. Kada sam unio mail i šifru, od mene je zatraženo da odgovorim na sigurnosna pitanja, na koja sam ja prije 3 godine kada sam dobio telefon odgovorio Bog zna kako jer se moji odgovori ne slažu sa onim što sam postavio kao odgovor na sigurnosno pitanje tada.
Apple korisnička podrška ne radi i ne mogu im se obratiti.
Da li postoji ikakav način da povratim moj telefon koji mi Apple očigledno pokušava ukrasti.
Nakon što sam ga uspio resetovati i nakon što je poruka "iPhone je blokiran" nestala, telefon se upalio. Nažalost, dočekalo me neugodno iznenađenje nakon što sam počeo postavljati jezik i ostale stvari na iPhoneu. Telefon je tražio moj stari Apple ID i šifru. Što mi opet nije bio problem jer se hvala Bogu toga sjećam, ALI Apple me je na neki način sljedećim postupcima razočarao(koliko god ovo smiješno možda nekome zvučalo).
Kada sam unio mail i šifru, dobio sam poruku "Vaš Apple ID je iz sigurnosnih razloga blokiran" i upućen sam da idem Apple-a i tamo da probam povratiti svoj račun. Kada sam unio mail i šifru, od mene je zatraženo da odgovorim na sigurnosna pitanja, na koja sam ja prije 3 godine kada sam dobio telefon odgovorio Bog zna kako jer se moji odgovori ne slažu sa onim što sam postavio kao odgovor na sigurnosno pitanje tada.
Apple korisnička podrška ne radi i ne mogu im se obratiti.
Da li postoji ikakav način da povratim moj telefon koji mi Apple očigledno pokušava ukrasti.
-
exampLe.
#23057 Re: iPhone - All about
Ti si ga ukrao sam sebi.
Da nema security questionsa onda bi jedina linija odbrane bila sifra, a ovako cak i kad ti neko “provali” sifru mora znati odgovoriti na ta pitanja na koja samo ti znas odgovor kako bi dobio pristup tvom iCloudu.
To sto si ti zaboravio ta pitanja nije Appleova krivica.
Da nema security questionsa onda bi jedina linija odbrane bila sifra, a ovako cak i kad ti neko “provali” sifru mora znati odgovoriti na ta pitanja na koja samo ti znas odgovor kako bi dobio pristup tvom iCloudu.
- Leopard_SA
#23058 Re: iPhone - All about
Znam sve, ali kada sam se vec uspio sjetiti maila i sifre, mislim da nema potrebe za sigurnosnim pitanjima.exampLe. wrote:Ti si ga ukrao sam sebi.
Sto je najgore, nisam zaboravio odgovore na pitanja nego sam vjerovatno napisao neke gluposti...
- diablobih
#23059 Re: iPhone - All about
Sad znas da to nije bezveze postavljeno, nego da trebas znati sta pises.
-
probook
#23060 Re: iPhone - All about
Neki keyloger ti bez ikakvih problema ukrade mail i sifru, zato postoje sigurnosna pitanja i verifikacije preko sms porukeLeopard_SA wrote:Znam sve, ali kada sam se vec uspio sjetiti maila i sifre, mislim da nema potrebe za sigurnosnim pitanjima.exampLe. wrote:Ti si ga ukrao sam sebi.
Sto je najgore, nisam zaboravio odgovore na pitanja nego sam vjerovatno napisao neke gluposti...
- Leopard_SA
#23061 Re: iPhone - All about
Koliko su pouzdane web stranice koje nude otključavanje iClouda.
Npr. ova stranica: https://appleiphoneunlock.uk/network/Sp ... 0Lock?aff=
Proces ide na sljedeći način: Ja bih trebao njima napisati IMEI mog telefona i odabrati model telefona(u mom slučaju iPhone 6), zatim bih trebao platiti određenu cijenu. Na stranici piše da otključavaju telefone po cijeni od 27$ i više, a u roku od 1-3 dana bi cloud lock trebao nestati sa mog telefona i telefon bi mi postao slobodan za korištenje.
Koliko je ovo pouzdana metoda?
Npr. ova stranica: https://appleiphoneunlock.uk/network/Sp ... 0Lock?aff=
Proces ide na sljedeći način: Ja bih trebao njima napisati IMEI mog telefona i odabrati model telefona(u mom slučaju iPhone 6), zatim bih trebao platiti određenu cijenu. Na stranici piše da otključavaju telefone po cijeni od 27$ i više, a u roku od 1-3 dana bi cloud lock trebao nestati sa mog telefona i telefon bi mi postao slobodan za korištenje.
Koliko je ovo pouzdana metoda?
-
dassa
#23063 Re: iPhone - All about
Imam problem sa Iphone 7, pa bi svaka pomoc dobrodosla.
Znaci, vec nekoliko dana mi ne radi slusalica, koja je i drugi zvucnik. Kada nekoga zovem ne mogu ga cuti, pa moram ukljuciti speakerphone kako bih razgovarao. Pokusao sam rijesiti problem tako sto sam uradio restore telefona i onda je slusalica proradila. Medjutim, dan poslije opet je prestala raditi. Nisam siguran je li u pitanju problem u softwareu ili hardwareu. Takodje sam citajuci iskustva drugih korisnika, koji su se susreli sa slicnim problemom, pokusao otkloniti kvar, ali bezuspjesno. Ocistio sam slusalicu misleci da je prljavstina zacepila slusalicu, ali nije. I sam znam da cu vjerovatno morati otici u servis, ali prije nego sto to uradim mozda ovdje nadjem neko rjesenje.
Znaci, vec nekoliko dana mi ne radi slusalica, koja je i drugi zvucnik. Kada nekoga zovem ne mogu ga cuti, pa moram ukljuciti speakerphone kako bih razgovarao. Pokusao sam rijesiti problem tako sto sam uradio restore telefona i onda je slusalica proradila. Medjutim, dan poslije opet je prestala raditi. Nisam siguran je li u pitanju problem u softwareu ili hardwareu. Takodje sam citajuci iskustva drugih korisnika, koji su se susreli sa slicnim problemom, pokusao otkloniti kvar, ali bezuspjesno. Ocistio sam slusalicu misleci da je prljavstina zacepila slusalicu, ali nije. I sam znam da cu vjerovatno morati otici u servis, ali prije nego sto to uradim mozda ovdje nadjem neko rjesenje.
- Leopard_SA
#23064 Re: iPhone - All about
HvalaexampLe. wrote:Scam.
-
Vertig0
#23065 Re: iPhone - All about
Ovo zvuci kao problem sa audio sistemom koji je poznat problem na sedmicama.dassa wrote:Imam problem sa Iphone 7, pa bi svaka pomoc dobrodosla.
https://youtu.be/NOl_CtMBgW8
Ukoliko je ovo to ti je problem na maticnoj ploci. Neki neovlasteni servisi ti mogu pokusati popraviti.
-
dassa
#23066 Re: iPhone - All about
Pogledao sam ovaj video i mislim da nije ovo problem kod mog telefona, jer ja mogu prilikom poziva pritisnuti speaker tipku. Ja samo ne cujem pozivaoca na slusalicu. Ovaj video najblize objasnjava problem.
https://youtu.be/IGnpCsgGpBM
Tebi hvala na trudu da pronadjes dijagnozu.
https://youtu.be/IGnpCsgGpBM
Tebi hvala na trudu da pronadjes dijagnozu.
Vertig0 wrote:Ovo zvuci kao problem sa audio sistemom koji je poznat problem na sedmicama.dassa wrote:Imam problem sa Iphone 7, pa bi svaka pomoc dobrodosla.
https://youtu.be/NOl_CtMBgW8
Ukoliko je ovo to ti je problem na maticnoj ploci. Neki neovlasteni servisi ti mogu pokusati popraviti.
-
Vertig0
#23067 Re: iPhone - All about
Jel ne cujes nikako na slusalicu, ili cujes ali slabo?
Mozes li otici u voice memo app i snimiti se ili ce ti izbaciti poruku “no audio devices found” (ili tako nesto)?
Mozes li otici u voice memo app i snimiti se ili ce ti izbaciti poruku “no audio devices found” (ili tako nesto)?
-
dassa
#23068 Re: iPhone - All about
Ne cujem nikako. U aplikaciji Voice memo se normalno snimim i cujem snimak, ali samo na donjem zvucniku.
Vertig0 wrote:Jel ne cujes nikako na slusalicu, ili cujes ali slabo?
-
Vertig0
#23069 Re: iPhone - All about
Mozda ti je samo crkla slusalica.
-
dassa
#23070 Re: iPhone - All about
Sve su sanse da je to sve vrijeme stvaralo problem 
-
EKSER1337
#23071 Re: iPhone - All about
Sta moze biti problem sa naglim gasenjem telefona iPhone 6s.
Baterija je nova, stara 5 mjeseci, 100% health, ali mislim da to telefon ne J
Baterija 90% uletim na Snap, gasenje.
60-70% ako dozivi nenormalno stopanje.
Pitam cisto informativno, odradio je sve svoje.
Baterija je nova, stara 5 mjeseci, 100% health, ali mislim da to telefon ne J
-
azdralovic
#23072 Re: iPhone - All about
Pa moguce je da mu je stavljena neka lijeva baterija pa da health ne prikazuje ispravan broj...EKSER1337 wrote:Sta moze biti problem sa naglim gasenjem telefona iPhone 6s.
Baterija je nova, stara 5 mjeseci, 100% health, ali mislim da to telefon ne J![]()
Takodjer moguce da je otisla ploca, kontakti ili nesto slicno sto u odredjenim uslovima dovede do gasenja (zagrije se npr...)
-
boltstream
#23073 Re: iPhone - All about
Zašto je X skuplji od XR-a ako je godinu stariji ?
Govorim u slučaju oba mobitela iste memorije.
Nema mi baš pretjerane logike.
- diablobih
#23074 Re: iPhone - All about
Zato sto je bolji.boltstream wrote:Zašto je X skuplji od XR-a ako je godinu stariji ?
-
Ali_G
#23075 Re: iPhone - All about
Nije bas najlogicnija cijena Xa. Za 2 mjeseca ce izaci nasljednik XR-a. Zadnji cip, dvostruka kamera, vjerovatno opet jaka baterija, cijena vjerovatno ista, jedino nema AMOLED. X ce vjerovatno kostati isto, u najgoru ruku za par mjeseci ce biti iste cijene, a ne moze sam ekran i malo celika opravdati to