Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#23051 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by _BataZiv_0809 »

stubrijez wrote: 08/01/2025 11:11 Ima ih ovde sto su prosli indiju uzduz i poprijeko :-x jedan je moj poznanik otisao tako moro poslom i odma fasuje neku bakteriju tri mjeseca se vukario po bolnicama.
Ma sve u svemu generalno su bezveze, sad uspjesan neuspjesan manje bitno, svi se hvataju toga a ja sam i ovde prvi napisao da ce jebat oni EU. Cistim brojevima a kvaliteta u tom moru mora bit pokoja kap. Jebace nam Gandi majku.
Samo mi nije jasan covjek u Americi zivi i izabere doktora indijca... ne znam ko je pisao neda mi se traziti, ja mislim ima tu neki komplex nas balkanaca uvijek letimo tim losijim od nas. Uvijek neki downgrade izaberemo...
Prije pola sata udjem u sobu za pauzu, jedan se sakrio iza vrata, telefonira i prdi.
Bio je onaj pustolov Britanac na Discovery ili NatGeo
Lego samo frajer u rijeku
Fasovo nekog bičara tripanosomu
Jedva ziv osto frajko
ZoomZoomKiwi

#23052 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by ZoomZoomKiwi »

Imam jaku želju da u životu obiđem skoro cijelu Zemlju. Od svih država na svijetu, u nekih 5% u koje uopće nemam želju da odem, al' ni najmanje, spada svakako Indija.

Taj pesinluk mi je odvratan.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#23053 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by _BataZiv_0809 »

ZoomZoomKiwi wrote: 08/01/2025 13:17 Imam jaku želju da u životu obiđem skoro cijelu Zemlju. Od svih država na svijetu, u nekih 5% u koje uopće nemam želju da odem, al' ni najmanje, spada svakako Indija.

+1
Indija (i sav taj dole dio jugoistocne Azije) i Dubai

Sad cu potpisat da ne moram nikad otic.

Haj eto vidjeti Tadz Mahal ok ako ima varijanta da me avion spusti i pokupi nedje u blizini.
eluna

#23054 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by eluna »

hatemondays wrote: 07/01/2025 23:23 Posao menadzera je posao da rijesi probleme izmedju radnika kojima rukovodi pa makar oni bili neciji miris ,menstruacija , lose ponasanje prema kolegama je ipak bio moj posao. Nazalost po gospodju se nije prilagodila ostalima a to obicno zavrsi tako kako je zavrsilo. Posto zivis u Americi nema nista licno u biznisu. I da puno zena danas uzima bolovanje zbog menstruacije tako da je i to moj posao, kad me radnica nazove i kaze da uzima day off zato sto ima period i to je ok , nema tabua oko toga vise. Cak postoji mogucnost da ce zaposlene zene uskoro imati extra sick days zbog perioda. Ne kupanje i licna higijena je ipak druga prica.
:thumbup:
eluna

#23055 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by eluna »

jeza u ledja wrote: 08/01/2025 05:01 I generalno, treba jako puno raznih ljudi iz neke zemlje/regije/naroda da upoznas da zakljucis da kod svakog naroda ima svakakvih i da ne mozes na osnovu jednog, dva, tri iskustva izvlaciti pausalne zakljucke o cijelom narodu/naciji.
za ovo ne moraš putovati daleko ...... dovoljno je malo više se potruditi upoznati prekogranične komšije da bi se shvatio da u svakom društvu ima i ovih i onih, i ovakvih i onakvih
Logovan

#23056 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Logovan »

_BataZiv_0809 wrote: 08/01/2025 13:19 Indija (i sav taj dole dio jugoistocne Azije) i Dubai
Isto i ja nemam para. :mrgreen:
Ozimician

#23057 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Ozimician »

Dubai je izgleda samo zenama zanimljiv.

Samo sam od jednog muskarca cuo da je rekao kako mu je Dubai top, a i on je gay.

(turisticki naravno; za iseljavanju su ipak drugi faktori u igri)
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#23058 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by _BataZiv_0809 »

Logovan wrote: 08/01/2025 14:17
_BataZiv_0809 wrote: 08/01/2025 13:19 Indija (i sav taj dole dio jugoistocne Azije) i Dubai
Isto i ja nemam para. :mrgreen:
Samo Evropa i Amerike bruzba sto se mene tice
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#23059 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by _BataZiv_0809 »

Ozimician wrote: 08/01/2025 14:20 Dubai je izgleda samo zenama zanimljiv.

Samo sam od jednog muskarca cuo da je rekao kako mu je Dubai top, a i on je gay.

Cime se bavis?
Elitnom prostitucijom.
Aha i ja cesto idem u Dubai.
:mrgreen:
mali_balon

#23060 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by mali_balon »

Ozimician wrote: 08/01/2025 14:20 Dubai je izgleda samo zenama zanimljiv.

Jbga laka zarada..pojede govance i 20milja u dzep
eluna

#23061 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by eluna »

da rezimiramo i vratimo se na temu - u indiju haman niko ne bi selio
stubrijez

#23062 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by stubrijez »

_BataZiv_0809 wrote: 08/01/2025 13:19
ZoomZoomKiwi wrote: 08/01/2025 13:17 Imam jaku želju da u životu obiđem skoro cijelu Zemlju. Od svih država na svijetu, u nekih 5% u koje uopće nemam želju da odem, al' ni najmanje, spada svakako Indija.

+1

Haj eto vidjeti Tadz Mahal ok ako ima varijanta da me avion spusti i pokupi nedje u blizini.
Dubai sam bio usput pocesto, bzvz. jos tada (ima 10+ godina) je za Istanbul ili BG stalno bilo pola aviona omladine iz Srbije, Rumunije, Bugarske sve maserke i treneri. Poslije sam skonto sto idu, sad ide i nasa omladina cesto istim poslom uglavnom. Dubai je vaser obicni, ko voli to extra. Preko Indije ne bih ni preletio :evil:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#23063 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by _BataZiv_0809 »

stubrijez wrote: 08/01/2025 14:56

+1

Dubai sam bio usput pocesto, bzvz. jos tada (ima 10+ godina) je za Istanbul ili BG stalno bilo pola aviona omladine iz Srbije, Rumunije, Bugarske sve maserke i treneri. Poslije sam skonto sto idu, sad ide i nasa omladina cesto istim poslom uglavnom. Dubai je vaser obicni, ko voli to extra. Preko Indije ne bih ni preletio :evil:
Maserke i treneri a u stvarnosti? :mrgreen:
1Dante1

#23064 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by 1Dante1 »

U stvarnosti im se kenjaju u usta za 5000$. Sto da ne, svako ima pravo kako da zaradi.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#23065 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by izvrsni direktor »

Isti sam ti. Indija mi je na vrhu liste zemalja koje ne zelim vidjeti. Kao i mnoge okolne zemlje, koje su iste..
Da budem iskren i mnoge africke drzave, zao mi ih je, ali me ne privlaci da idem da gledam tudji nered i siromastvo..
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#23066 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by izvrsni direktor »

https://m.youtube.com/watch?v=RF01sA40K ... lqYQ%3D%3D

Evo ovdje lijepo opisano. Dodao je i pakistan u prici
jeza u ledja

#23067 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by jeza u ledja »

stubrijez wrote: 08/01/2025 11:11 Ima ih ovde sto su prosli indiju uzduz i poprijeko :-x jedan je moj poznanik otisao tako moro poslom i odma fasuje neku bakteriju tri mjeseca se vukario po bolnicama.
Ma sve u svemu generalno su bezveze, sad uspjesan neuspjesan manje bitno, svi se hvataju toga a ja sam i ovde prvi napisao da ce jebat oni EU. Cistim brojevima a kvaliteta u tom moru mora bit pokoja kap. Jebace nam Gandi majku.
Samo mi nije jasan covjek u Americi zivi i izabere doktora indijca... ne znam ko je pisao neda mi se traziti, ja mislim ima tu neki komplex nas balkanaca uvijek letimo tim losijim od nas. Uvijek neki downgrade izaberemo...
Prije pola sata udjem u sobu za pauzu, jedan se sakrio iza vrata, telefonira i prdi.
Fasovo sam i ja bubu u Indiji, ali sam izdrzao mjesec dana zdrav. Bitno je izbjegavati sve sto ima nekuhanu vodu u sebi. Cetiri dana u bolnici. Imaju vrhunske doktore, a i bolnice, ko ima para. Sam u sobi, kablovska, kupatilo, tim doktora dolazi svaki dan. Medicinske sestre dolaze da me obilaze svakih pola sata, hoce malo da probaju na engleskom, :D i tako.

Ali tesko je to objasnit nekome ko misli kao ti o doktorima. :-)

+1

Tadz Mahal je bezveze, a grad u kojem (Agra) je rupa. Ne bih preporucio. Definitivno je sok prvi put kad dodjes.

Rajasthan i Kerala su top. I gore Shimla i Darjeeling.
Ko ide poslovno i ne zeli puno vrludati nek se drzi Bangalorea ili Noide i Gurgaona (pregdradja Delhija).
Osim Bombaja i Delhija ne bi ni u jedan veci grad sto se tice turistike.

JI Azija je drasticna razlika. Tajland je mnogo razvijeniji, a klima fantazija. Malezija i naravno Singapur su vrlo razvijene zemlje.

Generalno sam primjetio da Zapadnjaci vole otici u ove egzoticne zemlje prije nego istocnoevropljani ili ljudi koji su dosli iz takvih zemalja na Zapad. Razumljivo valjda. :-?
dr_Evil

#23068 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by dr_Evil »

jeza u ledja wrote: 08/01/2025 15:44

Generalno sam primjetio da Zapadnjaci vole otici u ove egzoticne zemlje prije nego istocnoevropljani ili ljudi koji su dosli iz takvih zemalja na Zapad. Razumljivo valjda. :-?
Ne mozes ti da ga ne zadas na kraju :)

Nije razumljivo, prije bih rekao da neko voli da koristi malo logike u zivotu i zna da "pozdrav suncu" nije jednako kupanju u kanalizaciji(rijeci) gdje pluta mrtva krava.

Egzoticna je i Juzna Amerika, pa vjerujem da 95% forumasa zeli da ode u istu, pogotovo Bata cuo sam. Znamo da i tamo mozemo biti ubijeni, silovani, oteti.
jeza u ledja

#23069 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by jeza u ledja »

Nego da se i ja vratim na temu:
Hendrix wrote: 08/01/2025 07:02 Elem natrag na temu. Indijci definitivno srozavaju standard zapada na ovaj ili onaj nacin. Sad ce neko reci CEO gugla je Indijac ovo ono... to je 0.0001% njihove imigracije. Vecina su nisko obrazovani ili sa laznim diplomama i svakim jebenim mogucim certifikatom koji postoji ili ne postoji. Opet ja ne krivim direktno te ljude, bore se za sebe kako znaju i umiju. Dodju u zemlju gdje te sef ne udara papucom u glavu i dozvoljava ti normalan zivot, oni iskoriste svu naivnost odma. Jbg, borba je njima ista u Bangaloru, Los Angelesu ili Zagrebu. Igra brojeva je neumoljiva, milijarda ljudi tezi da pobjegne iz svoje zemlje. Uskoro i u vasem komsiluku.
Izvini ali ovo sto pises jednostavno nije tacno. U stvari je suprotno. Mozda je EU situacija drukcija, ali u zemljama engleskog govornog podrucja konkretno indijska imigracija ili ljudi porijeklom od tamo su iznad prosjeka. U Americi konkretno ne da su iznad imigrantskog prosjeka vec su na vrhu liste i to daleko ispred ostalih, ukljucujuci i domace bijelce. Ovo je znaci uzorak od skoro 5 miliona stanovnika, znaci ne CEO Gugla (i Microsofta, Novartisa, IBMa, Adobea, Starbucksa, itd), ne neki politicar (samo pogledati broj ljudi porijeklom iz Indije koji se vrte u vrhu politicke kreme u USA, UK, Kanadi), vec prosjecni imigrant ili druga generacija.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_e ... old_income

Ista je stvar u UK, gdje su najbogatija etnicka grupa, ukljucujuci i domace bijelce:
https://commonslibrary.parliament.uk/wh ... %20lowest.

Za Kanadu sam vec postavljao.

Tako da mi je nejasno na osnovu cega ovo iznad pises...kazem mozda je u Njemackoj ili tako nekoj zemlji EU drukcije. Obrazovani Indijci vjerovatno gledaju da odu na englesko govorno podrucje, jer za razliku od prosjecnog imigranta iz neke druge zemlje pricaju engleski savrseno.

Ostalo sto si napisao ranije meni savrseno opisuje Balkan, a ne Indiju.
jeza u ledja

#23070 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by jeza u ledja »

dr_Evil wrote: 08/01/2025 15:56

Nije razumljivo, prije bih rekao da neko voli da koristi malo logike u zivotu i zna da "pozdrav suncu" nije jednako kupanju u kanalizaciji(rijeci) gdje pluta mrtva krava.

Egzoticna je i Juzna Amerika, pa vjerujem da 95% forumasa zeli da ode u istu, pogotovo Bata cuo sam. Znamo da i tamo mozemo biti ubijeni, silovani, oteti.
Ne kontam kako sam to zado? :-)

Zasto ne bi bilo razumljivo? Neko ko dodje iz siromastva manje ima zelje da ode negdje drugo da gleda tudje siromastvo.
I Zapadnjaci ce prije negdje drugo na Zapad nego u Aziju ili Afriku (osim ako nije neka bogata zemlja ili resort).

Govorim od ovih sto se odvaze ici u ove egzoticne zemlje (pod egzoticne mislio sam siromasne), to su u mnogo vecem omjeru Zapadnjaci, uglavnom mladji ljudi zeljni avanture. Takodje sam primjetio da se neki Zapadnjaci ne ustrucavaju placati vrlo malo, odsjedati u hostelima, kampovati, i jednostavno putovati drukcije nego recimo nasi ljudi. (Ovo znam od malena, sto se tice recimo stereotipa o skrtim Njemcima na Jadranu).

Latinska Amerika je uglavnom daleko ispred Indije. Neke od tih zemalja su ispred BiH po mnogo cemu. Vec sam rekao Indija je nivo crne Afrike samo sa jednom drugom kulturno-historijskom dimenzijom i raznolikoscu koje u Africi nema toliko, tako da ti to nije bas dobar primjer.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#23071 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Velkoski »

Urugvaj i Čile su iznad ostalih mensčini po standardu, jelde?
detroit-mercy

#23072 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by detroit-mercy »

Velkoski wrote: 08/01/2025 16:21 Urugvaj i Čile su iznad ostalih mensčini po standardu, jelde?
Jesu, stim da ni Argentina (vratio se prekjuce iz Argentine i Cilea) nije tako losa. Argentinu ne znam kako da ocijenim ponkead mi se cini da su iznad nas ali ponekad ispod nas. Ono sto izdvaja Argentinu i Urugvaj je osjecaj da nisi u Latinskoj Americi vec u nekoj evropskoj zemlji obzirom da je ogromna vecin stanovnistva europskog porijekla.
dr_Evil

#23073 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by dr_Evil »

jeza u ledja wrote: 08/01/2025 16:19

Zasto ne bi bilo razumljivo? Neko ko dodje iz siromastva manje ima zelje da ode negdje drugo da gleda tudje siromastvo.
I Zapadnjaci ce prije negdje drugo na Zapad nego u Aziju ili Afriku (osim ako nije neka bogata zemlja ili resort).

Govorim od ovih sto se odvaze ici u ove egzoticne zemlje (pod egzoticne mislio sam siromasne), to su u mnogo vecem omjeru Zapadnjaci, uglavnom mladji ljudi zeljni avanture. Takodje sam primjetio da se neki Zapadnjaci ne ustrucavaju placati vrlo malo, odsjedati u hostelima, kampovati, i jednostavno putovati drukcije nego recimo nasi ljudi. (Ovo znam od malena, sto se tice recimo stereotipa o skrtim Njemcima na Jadranu).

Latinska Amerika je uglavnom daleko ispred Indije. Neke od tih zemalja su ispred BiH po mnogo cemu. Vec sam rekao Indija je nivo crne Afrike samo sa jednom drugom kulturno-historijskom dimenzijom i raznolikoscu koje u Africi nema toliko, tako da ti to nije bas dobar primjer.
I rest my case ovdje, nek forumsko pucanstvo presudi :)
jeza u ledja

#23074 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by jeza u ledja »

Velkoski wrote: 08/01/2025 16:21 Urugvaj i Čile su iznad ostalih mensčini po standardu, jelde?
I mislim Kostarika, eventualno Panama.

Tesko je to porediti jer su neke od tih zemalja ogromne sa velikim urbanim centrima gdje postoji ekonomsko ili kulturno jezgro za koje smo mi mali igraci.
jeza u ledja

#23075 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by jeza u ledja »

dr_Evil wrote: 08/01/2025 16:33
jeza u ledja wrote: 08/01/2025 16:19

I rest my case ovdje, nek forumsko pucanstvo presudi :)
Nidze veze.
Post Reply