Sirija vol. 2

Locked
sumirprimus

#23051 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

Ja zajebancija.a kad.zaginu onda je herojski povuko sa sobom jos stodvajs svaba... :skoljka:
RepublikanskaGarda

#23052 Re: Sirija vol. 2

Post by RepublikanskaGarda »

Krokodajl wrote:
RepublikanskaGarda wrote:Pripadnici Baath bataljona iz Palmyre nakon 11 mjeseci rade selfie u rodnom gradu :thumbup: , edit. ili oko grada nemam pojma di je ta lokacija

Image
Rusi iz Vladikavkaza. A ovaj što slika izvještavao u Ukrajini...
:D , ili rusi ili djecoubojice iz Latakije, nem trećeg :-)
sumirprimus

#23053 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

Bice bice...
Krokodajl

#23054 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Muslimanska elita iz Al Talla, Shady i njih pola miliona :D
RepublikanskaGarda

#23055 Re: Sirija vol. 2

Post by RepublikanskaGarda »

Krokodajl wrote:@savo.

Život, pa tako ni ovaj rat nisu crni i bijeli, ti kažeš da ja podržavam fašistu i krvoločnika Assada, dobro.
Ja živim za dan kad će Assad izaći pred lice pravde i odgovarati za sva zlodjela koja je učinio protiv svog vlastitog naroda, on je diktator on je zločinac i ja sam ubjeđen da će do tranzicije vlasti doći i doći će, ali o tome će se odlučiti za zelenim stolom a ne na čaršafima Kafr Nabela.
To čiji je babo jači i čiji je skup veći ostavi za mahalske priče, činjenica je da imamo dvije Sirije i činjenica je da je ona SAA Sirija brojnija.
Možžeš lagati druge, možeš lagati i sebe ali mene lagati ne možeš, barem ne u ovom svijetu tehnologije kad jednim klikom možeš otići na bilo koji kraj svijeta pa tako i u bilo koju zabit Sirije.

SAA =/= Assad, većina stanovnika Sirije, pa tako i onih koji žive pod Assadom NE ŽELE Assada, ali isto tako velika većina stanovnika Sirije NIJE spremna mjenjati kakvu takvu buudćnost i viziju koju imaju pod SAA za neizvjesnost koju im nudi FSA.

Narod NIKO ne može pobjediti, i narod NIKAD neće biti pobjeđen, kada se desi NAROD nema te sile koja može zaustaviti promjene, Čaušesku, Poljski režim, Pol Pot, Baltičke zemlje...

Kada se narod desi onda vlast pada bez ispaljenog metka, kao što je Assad na vlast došao tako, da je narod bio protiv Assada on ne bi dočekao večeru živ. Kakvi Rusi kakvi Iranci, da je Sirijski narod uistinu želio smijeniti Assada on bi bio Allahrahmetelje evo peta godina, Amerikanci nisu mogli spasiti Južni Vijetnam jer se desio narod u vidu Viet Konga, ako misliš da je šaka Libanonaca, napaćenih Hazara i 200 aviona dovoljno da spasi diktatora u zemlji od 23 miliona stanovnika onda imaš nekih problema sa precpecijom stvarnošću.

SAA ima više vojnika nego sve ostale pobunjeničke frakcije zajedno, SVI pripadnici SAA su SIRIJSKI državljani, to da li su oni sposobni da nešto odbrane ili ne odbrane je druga stvar.

Assad će otići to zapamti, ali nećete gledat nabijanje na kolac kao u Libiji, nego dogovor Sirijskih patriota, i sa jedne i sa druge strane.
Da se nadovežem na ovaj post koji apsoltno potpisujem, Assad treba i mora otići iz xxxx razloga.....ali ja imam dojam da se teoretski održe demokratski, pošteni izbori na teritoriju cijele Sirije, i da Assad sudjeluje na tim izborima da bi komotno osvojio 50%+ glasova....njegova popularnost i pozicija(paradoksalno) je jača sada nego što je bila 2008, 09, 10, 011(namjerno sam počeo od 2008 jer se procjenjuje da je tada assad izgubio povjerenje večine sirijskog društva, nakon smrti Hafeza od njega su se očekivale velike reformske stvari, teror i stisak rezima se smanjio ali su se korupcija i nepotizam nastavile a reforme i politicke slobode izostale). U ovom ratu sekularna, urbana, napredna, manjinska Sirija se poistovjetila sa Assadom, njima sekularna prijeratna Sirija nema alternativu a Assad predstavlja takvu Siriju, ja ne vidim osobu koja bi u ovom trenutku nasljedila Assada i smatram da je opasno traziti njegov odlaska bez dobro pripremljenog plana tranzicije i predaje vlasti. Imam rodbine dole...znam kako disu ljudi koji zive pod kontrolom vlade u Damasku, razmisljanje je jednostavno.....sa Assadom znamo na čemu smo....šta smijemo šta nesmijemo....daleko od toga da sam ja neki assadista ili baathista, štovše prezirem sve oblike totalitarnih rezima i diktatura ...ali arapski svijet je toliko kompleksan da neke stvari nekad treba i gledat drugačije...
ioannes

#23056 Re: Sirija vol. 2

Post by ioannes »

walter kurtz wrote:
sarajevoxxxx wrote:Lira jutros na 523 za jedan dolar :-)

Na početku rata omjer je bio 50:1

Plate državnim službenicima u Siriji oko 50 dolara. :-)
Upravo si napisao post u korist asada :zoka:
koja perverzna situacija...
sve humanisti do humanista a vec pet god. drze Siriju pod najvecim sankcijama
Čitalac

#23057 Re: Sirija vol. 2

Post by Čitalac »

RepublikanskaGarda wrote:Imam rodbine dole...znam kako disu ljudi koji zive pod kontrolom vlade u Damasku, razmisljanje je jednostavno.....sa Assadom znamo na čemu smo....šta smijemo šta nesmijemo....daleko od toga da sam ja neki assadista ili baathista, štovše prezirem sve oblike totalitarnih rezima i diktatura ...ali arapski svijet je toliko kompleksan da neke stvari nekad treba i gledat drugačije...
Upravo ovo je podvukao i New York Times pre neki dan.
Opponents also miscalculated the willingness of a critical mass of ordinary Syrians, including many who dislike Mr. Assad, to remain quiescent for fear of uncertain alternatives.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#23058 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

salik79 wrote:
insomnia78 wrote::lol:

Kada mi samo naumpadne "iranska zabrana pojedinih nepozeljnih rijeci, kao sto su vino i sl." :-) :roll: , koja je skoro plasirana putem "demokratskih" medija i klixa, nista me vise zacuditi ne moze...
salik je na platnoj listi iranaca, pare mu šalje lično ajatolah hamenei, koje prebroji svojim mubareć rukama i lično ih stavi u kovertu, zapečati i preko fondacije mula sadr dostavi na adresu
plaća se po broju postova i slova, a poseban bonus ide za spominjanje(u negativnom svjetlu) muavije, jezida, kuće tani, saudijske arabije, erdoana, i turske ... bude i bakšiša, nije ajatolah cicija, 90 milijardi nije malo
exliberal-ex

#23059 Re: Sirija vol. 2

Post by exliberal-ex »

ifas wrote:Što ker edituje postove :izet:

neznam na koga mislis ( pretpostavljam na posti prije tvog) ali nazivat nekog psom je za bana......i to malo duzeg
fosna2014

#23060 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

Opp. source: #ISIS is abandoning positions inside #Palmyra to establish a new line of defense at #Sukhna. #Syria
Kikibombona

#23061 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Saxxx, radosne vijesti!
Efrîn Canton's Union of Religious Affairs organizse renovation and cleaning of Mosques in liberated areas.

Mosque renovations were recently carried in the villages of Deir Cemal, Kafr Nasih, Kafr Naya, Kishataar and al-Sahabya.

Chairman Abdulhamid Qasim says efforts are being made to bring back the real Islam that was corrupted by the gangs.
Image
Shammar Sheikh Hamidi Daham held a meeting with other Arab Sheiks to gather support for the Federal system.

Sheikh Hamidi Daham: "Assyrians, Arabs and Kurds are brothers and no one can threaten our brothers"

Sheikh Hamidi Daham: "We as children of the region have the natural and legitimate duty to defend the land with our fellow Kurds"
Image
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#23062 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

opasnost od izbijanja mira u siriji

nixon69

#23063 Re: Sirija vol. 2

Post by nixon69 »

Vijest je od prosle sedmice,ali interesantna.
The EU is interested in receiving natural gas from Israel, according to Israel's energy ministry, with ministry sources saying Thursday that preliminary talks on future sales of gas are underway.
http://www.platts.com/latest-news/natur ... s-26400348

Ako Izrael napravi taj ugovor sa EU,onda cisto sumnjam da ce se to dopasti Rusima,jer iz tog razloga su sigurno sad i u Siriji,da sprijece planirani gasovod kroz Siriju.
Mozda onda sa Iranom zbombaju Izrael.(toga vec ima u raznoraznim prorocanstvima) U tom slucaju bi im se cijeli BI prikljucio,bez obzira na trenutne nesporazume i ratovanje izmedju sebe,jer toliko obozavaju Izrael da bi sve trenutne probleme zgurali na stranu i krenuli prema Jeruzalemu. :-)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#23064 Re: Sirija vol. 2

Post by Truba »

sveta zemlja treba biti distrikt i to na planetarnom nivou
Juliuscezar

#23065 Re: Sirija vol. 2

Post by Juliuscezar »

nixon69 wrote:Vijest je od prosle sedmice,ali interesantna.
The EU is interested in receiving natural gas from Israel, according to Israel's energy ministry, with ministry sources saying Thursday that preliminary talks on future sales of gas are underway.
http://www.platts.com/latest-news/natur ... s-26400348

Ako Izrael napravi taj ugovor sa EU,onda cisto sumnjam da ce se to dopasti Rusima,jer iz tog razloga su sigurno sad i u Siriji,da sprijece planirani gasovod kroz Siriju.
Mozda onda sa Iranom zbombaju Izrael.(toga vec ima u raznoraznim prorocanstvima) U tom slucaju bi im se cijeli BI prikljucio,bez obzira na trenutne nesporazume i ratovanje izmedju sebe,jer toliko obozavaju Izrael da bi sve trenutne probleme zgurali na stranu i krenuli prema Jeruzalemu. :-)
Ma nema to ni u bajkama
Chisum

#23066 Re: Sirija vol. 2

Post by Chisum »

Ako SAA u skorije vrijeme do kraja zavrsi Palmyru, zanima me imaju li ulojeni babuni snage za kakavu ozbiljniju kontru na tom dijelu ratista... Mada, uzimajuci u obzir arapski izbij-nabij nacin ratovanja i komandovanja, ne bi me cudilo da se i ovdje od gotovine napravi veresija, barem koji put.
fosna2014

#23067 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

#Homs: #UPDATE: #SAA (Al-Quds Brigades) reporting that battles intensifying with #IS as they progress further into Palmyra city. #Sy #Russia
zrakomlat

#23068 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

solar7 wrote:Zar jos uvijek nije pala ta Palmira u ruke djecoubica.
Jest, pisalo se o tome ovdje. Ali evo SAA će je izgleda osloboditi :thumbup:
zrakomlat

#23069 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

sarajevoxxxx wrote:Pjesma i u izbjegličkom logoru Bab Es-Selameh na jučerašnjim demonstracijama pod nazivom "petak - Asad je tvornica terorizma"

https://m.youtube.com/watch?v=zKdk0WxFc ... e=youtu.be
Maštovito

:lol: :lol:
Kikibombona

#23070 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Chisum wrote:Ako SAA u skorije vrijeme do kraja zavrsi Palmyru, zanima me imaju li ulojeni babuni snage za kakavu ozbiljniju kontru na tom dijelu ratista... Mada, uzimajuci u obzir arapski izbij-nabij nacin ratovanja i komandovanja, ne bi me cudilo da se i ovdje od gotovine napravi veresija, barem koji put.
Nemaju. SAA I pobunjenici su potpisali primirje, tako da su trenutno u Palmiri elitne jedinice. Zbog toga SAA netipicno brzo napreduje. Dovukli su najbolje sto imaju, ukljucujuci Tigar forces iz Alepa, Pustinjske sokolove i slicne jedinice. Tu je i Hezbolah itd.

ISIL je gotov. Razvuceni su na sve strane. Kurdi im uzimaju ogroman teritorij. Od glavnog grada hilafeta, su udaljeni 50km, od Deir ez Zora isto toliko, te od Manbija 10ak kilometara. To su tri najveca grada koja kontrolise ISIL.

Pobunjenici ih pritiscu na sjeveru Alepa. Turci forsiraju pobunjenike kako bi Kurdi uzeli sto manje. I to stvara pritisak na ISIL.

I sada SAA napeduje u Palmiri. Kada zauzmu Palmiru bez sumnje ce ici na Deir ez Zor gdje je Brko nakon duzeg vremena u potpunom okruzenju iz defanzive presao u ofanzivu.

U Iraku situacija isto tako kriticna. O tome sam pisao na temi Irak.

Mislim da ce ISIL biti potpuno unisten u narednih 6 mjeseci. Svi su protiv njih. Ubise Ameri i Rusi. Samo zestoki fanatizam sprijecava domino efekat. Bice da ih se mora zatuci do posljednjeg.

A nakon toga, nazalost, mozemo ocekivati teroristicke napade.
Lincoln-Burrows

#23071 Re: Sirija vol. 2

Post by Lincoln-Burrows »

zrakomlat wrote:
sarajevoxxxx wrote:Pjesma i u izbjegličkom logoru Bab Es-Selameh na jučerašnjim demonstracijama pod nazivom "petak - Asad je tvornica terorizma"

https://m.youtube.com/watch?v=zKdk0WxFc ... e=youtu.be
Maštovito

:lol: :lol:
Na tom videu nema ni jedne ženske osobe niti djevojčice,
muškarci plešu i pjevaju sami.
DuckZz

#23072 Re: Sirija vol. 2

Post by DuckZz »

Lincoln-Burrows wrote:
DuckZz wrote:Potvrđeno.
Pobunjenici uskoro ulaze u grad Jarabulus :izet:
Taj grad je na granici s Turskom, nema pobunjenika u blizini.
Dali to ulaze iz Turske?
Preko Turske da.
Amerikanci, ili da budem politički korektan "Anti-ISIS koalicija", trenutno slažu kocke u Turskoj kako šta, if this then what.
Figurativno, nek imaju 10 faza ovog plana, prva faza je uvijek pronalaženje ljudstva, a imam spisak 650 vojnika koji su se prijavili za ovaj projekat. Da li je ovo pocelo jučer, prije 10 dana itd. ne znam. Ali znam da je ovo tek početak, tj. bit će još dosta prijavljenih.

U biti, 650 je i više nego dosta da se zauzme grad Jarabulus, ali prema mojim informacijama, trebali bi oni još dalje dogurat i osigurat Tursku granicu.
Što se tiće Kurda, oni se neće pomjerit dok im USA ne kaže, tj. dok im ne naprave plan.
Tj. znaš da je ovaj plan aktivat sve dok vidiš da se Kurdi ne pomjeraju oko Manbija, ako ukoliko se fakat pomjere, onda znaš da su Ameri odlučili nešto drugo.
sumirprimus

#23073 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

Zar nisu tigrove snage pustinjski sokolovi na celu sa tigrom?
I da li su povratili svoju bazu?
fosna2014

#23074 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

zrakomlat

#23075 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

RepublikanskaGarda wrote:
Krokodajl wrote:@savo.

Život, pa tako ni ovaj rat nisu crni i bijeli, ti kažeš da ja podržavam fašistu i krvoločnika Assada, dobro.
Ja živim za dan kad će Assad izaći pred lice pravde i odgovarati za sva zlodjela koja je učinio protiv svog vlastitog naroda, on je diktator on je zločinac i ja sam ubjeđen da će do tranzicije vlasti doći i doći će, ali o tome će se odlučiti za zelenim stolom a ne na čaršafima Kafr Nabela.
To čiji je babo jači i čiji je skup veći ostavi za mahalske priče, činjenica je da imamo dvije Sirije i činjenica je da je ona SAA Sirija brojnija.
Možžeš lagati druge, možeš lagati i sebe ali mene lagati ne možeš, barem ne u ovom svijetu tehnologije kad jednim klikom možeš otići na bilo koji kraj svijeta pa tako i u bilo koju zabit Sirije.

SAA =/= Assad, većina stanovnika Sirije, pa tako i onih koji žive pod Assadom NE ŽELE Assada, ali isto tako velika većina stanovnika Sirije NIJE spremna mjenjati kakvu takvu buudćnost i viziju koju imaju pod SAA za neizvjesnost koju im nudi FSA.

Narod NIKO ne može pobjediti, i narod NIKAD neće biti pobjeđen, kada se desi NAROD nema te sile koja može zaustaviti promjene, Čaušesku, Poljski režim, Pol Pot, Baltičke zemlje...

Kada se narod desi onda vlast pada bez ispaljenog metka, kao što je Assad na vlast došao tako, da je narod bio protiv Assada on ne bi dočekao večeru živ. Kakvi Rusi kakvi Iranci, da je Sirijski narod uistinu želio smijeniti Assada on bi bio Allahrahmetelje evo peta godina, Amerikanci nisu mogli spasiti Južni Vijetnam jer se desio narod u vidu Viet Konga, ako misliš da je šaka Libanonaca, napaćenih Hazara i 200 aviona dovoljno da spasi diktatora u zemlji od 23 miliona stanovnika onda imaš nekih problema sa precpecijom stvarnošću.

SAA ima više vojnika nego sve ostale pobunjeničke frakcije zajedno, SVI pripadnici SAA su SIRIJSKI državljani, to da li su oni sposobni da nešto odbrane ili ne odbrane je druga stvar.

Assad će otići to zapamti, ali nećete gledat nabijanje na kolac kao u Libiji, nego dogovor Sirijskih patriota, i sa jedne i sa druge strane.
Da se nadovežem na ovaj post koji apsoltno potpisujem, Assad treba i mora otići iz xxxx razloga.....ali ja imam dojam da se teoretski održe demokratski, pošteni izbori na teritoriju cijele Sirije, i da Assad sudjeluje na tim izborima da bi komotno osvojio 50%+ glasova....njegova popularnost i pozicija(paradoksalno) je jača sada nego što je bila 2008, 09, 10, 011(namjerno sam počeo od 2008 jer se procjenjuje da je tada assad izgubio povjerenje večine sirijskog društva, nakon smrti Hafeza od njega su se očekivale velike reformske stvari, teror i stisak rezima se smanjio ali su se korupcija i nepotizam nastavile a reforme i politicke slobode izostale). U ovom ratu sekularna, urbana, napredna, manjinska Sirija se poistovjetila sa Assadom, njima sekularna prijeratna Sirija nema alternativu a Assad predstavlja takvu Siriju, ja ne vidim osobu koja bi u ovom trenutku nasljedila Assada i smatram da je opasno traziti njegov odlaska bez dobro pripremljenog plana tranzicije i predaje vlasti. Imam rodbine dole...znam kako disu ljudi koji zive pod kontrolom vlade u Damasku, razmisljanje je jednostavno.....sa Assadom znamo na čemu smo....šta smijemo šta nesmijemo....daleko od toga da sam ja neki assadista ili baathista, štovše prezirem sve oblike totalitarnih rezima i diktatura ...ali arapski svijet je toliko kompleksan da neke stvari nekad treba i gledat drugačije...
Dobro ste vi to sročili :thumbup:
Locked