evo i ovdje dokaza da mup ide linijom manjeg otpora ( sta je sa obicnim ljudima kojima treba ovaj prevoz u to vrijeme ) i gledaju sebe i da na laksi nacin rijese situaciju, kao sto su to pokusali i prevelikim tampon zonama.hrasno38 wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/obustav ... /170414087
Sarajevski derbi
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
lakilaka
#23051 Re: Sarajevski derbi
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#23053 Re: Sarajevski derbi
Pazi nije ovo njima prvi derbi a zadnji je bio bas ono zestok sa brukom problema i sto bi oni sebe maltretirali.lakilaka wrote:evo i ovdje dokaza da mup ide linijom manjeg otpora ( sta je sa obicnim ljudima kojima treba ovaj prevoz u to vrijeme ) i gledaju sebe i da na laksi nacin rijese situaciju, kao sto su to pokusali i prevelikim tampon zonama.hrasno38 wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/obustav ... /170414087
- duga puska
#23054 Re: Sarajevski derbi
Nisam po boji, a ni u vecini stavova ovdje na istoj strani sa Hrasnodolcemhrasno38 wrote:Pa prije rata bruka nas je imalo obadvije clanske i islo se jednu nedleju na Grbavicu a drugu na Kosevo ali kako da ti ovim danasnjim "huligancicima" objasnis!DonaldDuck wrote:Juče nam je lik koji nas je čuo kako se raspravljamo oko derbija iz novčanika izvadio i pokazao obje članske kartice i Želje i Sarajeva. RESPECT, fkt da ostaneš bez teksta kada vidimo koliko se raspravljamo naginjući svak na svoju stranu. Kaže to su moji klubovi, sarajevski, navijam i za Želju i za Sarajevo a kad je derbi za Želju. To je duh Sarajeva koji su ova mlađa raja izgubila i duh koji je napunio onih 55 000 1982. na Koševu!
-
lakilaka
#23055 Re: Sarajevski derbi
njihova duznost je, ne umanjujuci slobodu kretanja i ne umanjujuci ljudska prava, da obavljaju svoju duznost za sta su placeni. to im je posao. po njihovoj logici,a i logici pojedinaca ovdje, najlakse bi im bilo da cijelu subotu svi budu u svojim stanovima i da nema derbija. mogu onda i da ne rade svoj posao, za sto su placeni. ali i ljudi imaju svoja prava i slobodu kretanja.hrasno38 wrote:Pazi nije ovo njima prvi derbi a zadnji je bio bas ono zestok sa brukom problema i sto bi oni sebe maltretirali.lakilaka wrote:evo i ovdje dokaza da mup ide linijom manjeg otpora ( sta je sa obicnim ljudima kojima treba ovaj prevoz u to vrijeme ) i gledaju sebe i da na laksi nacin rijese situaciju, kao sto su to pokusali i prevelikim tampon zonama.hrasno38 wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/obustav ... /170414087
- hrasno38
#23056 Re: Sarajevski derbi
duga puska wrote:Nisam po boji, a ni u vecini stavova ovdje na istoj strani sa Hrasnodolcemhrasno38 wrote:Pa prije rata bruka nas je imalo obadvije clanske i islo se jednu nedleju na Grbavicu a drugu na Kosevo ali kako da ti ovim danasnjim "huligancicima" objasnis!DonaldDuck wrote:Juče nam je lik koji nas je čuo kako se raspravljamo oko derbija iz novčanika izvadio i pokazao obje članske kartice i Želje i Sarajeva. RESPECT, fkt da ostaneš bez teksta kada vidimo koliko se raspravljamo naginjući svak na svoju stranu. Kaže to su moji klubovi, sarajevski, navijam i za Želju i za Sarajevo a kad je derbi za Želju. To je duh Sarajeva koji su ova mlađa raja izgubila i duh koji je napunio onih 55 000 1982. na Koševu!,ali je cinjenica da se nekad u gradu drugacije gledalo na fudbali i rivalitet je bio na nekoj zdravijoj osnovi.I ja sam sve tamo do 87' i pojave HZ-a imao polugodisnje (tad dzacke) karte za Zeljeznicar, a prvih par komsija (anamo onih
) imali su nase polugodisnje.Generacije prije nas su mahom tako funkcionisale, islo se svake nedjelje na utakmicu.Sad da sam nesto plaho navijao za Zeljeznicar kad oni igraju, nisam, ali se islo i u izuzetnim situacijama cak zajedno navijalo.Toga je znalo biti i pojavom grupa i cesto je po nekoliko kontrasa islo sa na nama i to su fakti.Sad su moderne navijacke furke in, kodeksi, mentaliteti, picke materine i toga vise nema.
- hrasno38
#23057 Re: Sarajevski derbi
jarane pa u Sarajevo kad dolazi neki politicar n-tog ranga oni sve zivo blokiraju jer im je to najlakse:)lakilaka wrote:njihova duznost je, ne umanjujuci slobodu kretanja i ne umanjujuci ljudska prava, da obavljaju svoju duznost za sta su placeni. to im je posao. po njihovoj logici,a i logici pojedinaca ovdje, najlakse bi im bilo da cijelu subotu svi budu u svojim stanovima i da nema derbija. mogu onda i da ne rade svoj posao, za sto su placeni. ali i ljudi imaju svoja prava i slobodu kretanja.
- duga puska
#23058 Re: Sarajevski derbi
Pa prije rata bruka nas je imalo obadvije clanske i islo se jednu nedleju na Grbavicu a drugu na Kosevo ali kako da ti ovim danasnjim "huligancicima" objasnis![/quote]
Nisam po boji, a ni u vecini stavova ovdje na istoj strani sa Hrasnodolcem
,ali je cinjenica da se nekad u gradu drugacije gledalo na fudbali i rivalitet je bio na nekoj zdravijoj osnovi.I ja sam sve tamo do 87' i pojave HZ-a imao polugodisnje (tad dzacke) karte za Zeljeznicar, a prvih par komsija (anamo onih
) imali su nase polugodisnje.Generacije prije nas su mahom tako funkcionisale, islo se svake nedjelje na utakmicu.Sad da sam nesto plaho navijao za Zeljeznicar kad oni igraju, nisam, ali se islo i u izuzetnim situacijama cak zajedno navijalo.Toga je znalo biti i pojavom grupa i cesto je po nekoliko kontrasa islo sa na nama i to su fakti.Sad su moderne navijacke furke in, kodeksi, mentaliteti, picke materine i toga vise nema.[/quote]
[/quote]
Pa ja, sta je to Svrakino bolje od vas
Nisam po boji, a ni u vecini stavova ovdje na istoj strani sa Hrasnodolcem
Pa ja, sta je to Svrakino bolje od vas
- Logovan
#23059 Re: Sarajevski derbi
Niste imali da bi vas neko hvalio, ali čuj navijati za oba gradska kluba.hrasno38 wrote:
Cuj hvalitipa nismo mi to imali da bi nas neko hvalio....to je bio stil zivota....navike....tada je sport bio sve i sportom smo se bavili uglavnom svi. Tada nije bio zivotni rizik ici na utakmice (osim rijetkih rijetkih slucajeva koje je milicija ekspresno rjesavala). Tad je skoro svaki gledalac sa sobom na utakmice nosio tranzistor i slusao prenose cijele lige......ali kako to objasniti vama FB generaciji kad jednostavno vi to ne kontate.
Fb generacija...
- Haris.ba
#23060 Re: Sarajevski derbi
Ja sam zadnji put bio na sjeveru Koševa prije nekih 10ak godina. Išao sa rajom pitarima. Ne mogu se sjetiti, možda protiv Slavije.duga puska wrote:Nisam po boji, a ni u vecini stavova ovdje na istoj strani sa Hrasnodolcemhrasno38 wrote:Pa prije rata bruka nas je imalo obadvije clanske i islo se jednu nedleju na Grbavicu a drugu na Kosevo ali kako da ti ovim danasnjim "huligancicima" objasnis!DonaldDuck wrote:Juče nam je lik koji nas je čuo kako se raspravljamo oko derbija iz novčanika izvadio i pokazao obje članske kartice i Želje i Sarajeva. RESPECT, fkt da ostaneš bez teksta kada vidimo koliko se raspravljamo naginjući svak na svoju stranu. Kaže to su moji klubovi, sarajevski, navijam i za Želju i za Sarajevo a kad je derbi za Želju. To je duh Sarajeva koji su ova mlađa raja izgubila i duh koji je napunio onih 55 000 1982. na Koševu!,ali je cinjenica da se nekad u gradu drugacije gledalo na fudbali i rivalitet je bio na nekoj zdravijoj osnovi.I ja sam sve tamo do 87' i pojave HZ-a imao polugodisnje (tad dzacke) karte za Zeljeznicar, a prvih par komsija (anamo onih
) imali su nase polugodisnje.Generacije prije nas su mahom tako funkcionisale, islo se svake nedjelje na utakmicu.Sad da sam nesto plaho navijao za Zeljeznicar kad oni igraju, nisam, ali se islo i u izuzetnim situacijama cak zajedno navijalo.Toga je znalo biti i pojavom grupa i cesto je po nekoliko kontrasa islo sa na nama i to su fakti.Sad su moderne navijacke furke in, kodeksi, mentaliteti, picke materine i toga vise nema.
Sasvim normala. Uvijek je bilo pogleda kad ne ustaneš i ne navijaš, ali znalo nas je biti desetak na tribini (raštrkani). Nijedan problem nikada nije bio.
Isto je bilo i na Grbavici. Koliko puta sam vidio zagrižene pitare kako sjede na jugu.
Ništa to nije umanjivalo ljubav ili poštovanje prema klubu za kojega navijaš. NIšta to nije umanjivalo ni zafrkanciju ni podbadanje.
- hrasno38
#23061 Re: Sarajevski derbi
Ma ja nema nista dok mi ti ne objasnis kako i staLogovan wrote:Niste imali da bi vas neko hvalio, ali čuj navijati za oba gradska kluba.hrasno38 wrote:
Cuj hvalitipa nismo mi to imali da bi nas neko hvalio....to je bio stil zivota....navike....tada je sport bio sve i sportom smo se bavili uglavnom svi. Tada nije bio zivotni rizik ici na utakmice (osim rijetkih rijetkih slucajeva koje je milicija ekspresno rjesavala). Tad je skoro svaki gledalac sa sobom na utakmice nosio tranzistor i slusao prenose cijele lige......ali kako to objasniti vama FB generaciji kad jednostavno vi to ne kontate.
Velika stvar, pravi ste navijači.
![]()
Fb generacija...Kontroliši se malo. Ne piši kad ne znaš.
-
lakilaka
#23062 Re: Sarajevski derbi
pa i ja o tome govorim. idu linijom manjeg otopra i zato odredise onolike tampon zone na grbavici. a onda kone se ubise ubjedjujuci ostale da je siljak kriv za to. mup odredjuje sigurnosne aspekte svih desavanja u seheru. tako je to, pa cak i ako se to krsi sa osnovnim ljudskim pravima.hrasno38 wrote:jarane pa u Sarajevo kad dolazi neki politicar n-tog ranga oni sve zivo blokiraju jer im je to najlakse:)lakilaka wrote:njihova duznost je, ne umanjujuci slobodu kretanja i ne umanjujuci ljudska prava, da obavljaju svoju duznost za sta su placeni. to im je posao. po njihovoj logici,a i logici pojedinaca ovdje, najlakse bi im bilo da cijelu subotu svi budu u svojim stanovima i da nema derbija. mogu onda i da ne rade svoj posao, za sto su placeni. ali i ljudi imaju svoja prava i slobodu kretanja.
- hrasno38
#23063 Re: Sarajevski derbi
Oni da imaju pojma koliko je Pitara islo u Beograd na finale kupa Zeljo:Velez ruku bi sebi sjekli sto su ikada ista napisali. Pa Ramljak je vodio navijanje na jednom dijeluHaris.ba wrote:Ja sam zadnji put bio na sjeveru Koševa prije nekih 10ak godina. Išao sa rajom pitarima. Ne mogu se sjetiti, možda protiv Slavije.
Sasvim normala. Uvijek je bilo pogleda kad ne ustaneš i ne navijaš, ali znalo nas je biti desetak na tribini (raštrkani). Nijedan problem nikada nije bio.
Isto je bilo i na Grbavici. Koliko puta sam vidio zagrižene pitare kako sjede na jugu.
Ništa to nije umanjivalo ljubav ili poštovanje prema klubu za kojega navijaš. NIšta to nije umanjivalo ni zafrkanciju ni podbadanje.
- Logovan
#23064 Re: Sarajevski derbi
Tako je, vidiš kako si naučio s vremenom.hrasno38 wrote: Ma ja nema nista dok mi ti ne objasnis kako i sta
Ja se izvinjavam što ne navijam za oba gradska kluba.
- hrasno38
#23065 Re: Sarajevski derbi
Logovan wrote:Tako je, vidiš kako si naučio s vremenom.hrasno38 wrote: Ma ja nema nista dok mi ti ne objasnis kako i sta![]()
Ja se izvinjavam što ne navijam za oba gradska kluba.Ko ne navija za oba kluba, on je automatski fb generacija.
- Logovan
#23066 Re: Sarajevski derbi
Udari još jednom glavom, ali ovaj put najjače što možeš. 
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#23067 Re: Sarajevski derbi
Ma nije se to postovalo sa bordo strane, to kone morale k`o kad su pola vremena u Jugi proveli u drugoj ligi. Valjda onda moras alternativu ganjati....
- Edin H.
#23068 Re: Sarajevski derbi
Pa da, umjesto da uz kartu dobijes kisobran da te ne mogu spucati bakljom u vugla.lakilaka wrote: pa i ja o tome govorim. idu linijom manjeg otopra i zato odredise onolike tampon zone na grbavici. a onda kone se ubise ubjedjujuci ostale da je siljak kriv za to. mup odredjuje sigurnosne aspekte svih desavanja u seheru. tako je to, pa cak i ako se to krsi sa osnovnim ljudskim pravima.
- Edin H.
#23069 Re: Sarajevski derbi
Najsmjesnije je sto su se pitari uvijek privaljivali i kao navijaju za KK Bosna, umjesto da navijaju za KK Sarajevo. 
- hrasno38
#23070 Re: Sarajevski derbi
pa ja mada USD Bosna i FK Sarajevo ni u blizu nisu imali dodirnih tacaka osim iste boje dresova.Edin H. wrote:Najsmjesnije je sto su se pitari uvijek privaljivali i kao navijaju za KK Bosna, umjesto da navijaju za KK Sarajevo.
-
lakilaka
#23071 Re: Sarajevski derbi
a da mup radi svoj posao i da prvog koji izvali stolicu odvede u muriju i prvog koji bacu tu baklju prema navijacima odvede u muriju ( a to im je posao ) ne bi im trebalo onolike tampon zone. ali konama je lakse umjesto mupa osuditi siljka.Edin H. wrote:Pa da, umjesto da uz kartu dobijes kisobran da te ne mogu spucati bakljom u vugla.lakilaka wrote: pa i ja o tome govorim. idu linijom manjeg otopra i zato odredise onolike tampon zone na grbavici. a onda kone se ubise ubjedjujuci ostale da je siljak kriv za to. mup odredjuje sigurnosne aspekte svih desavanja u seheru. tako je to, pa cak i ako se to krsi sa osnovnim ljudskim pravima.
- rage_guy
#23072 Re: Sarajevski derbi
Mislis da ulete na tribinu cim neko baci baklju prema drugim navijacima? Pa morali bi prebit pola tribine onda jer bi se modjusobno stitili, i onda bi se zalili na policijsku brutalnost.lakilaka wrote:a da mup radi svoj posao i da prvog koji izvali stolicu odvede u muriju i prvog koji bacu tu baklju prema navijacima odvede u muriju ( a to im je posao ) ne bi im trebalo onolike tampon zone. ali konama je lakse umjesto mupa osuditi siljka.Edin H. wrote:Pa da, umjesto da uz kartu dobijes kisobran da te ne mogu spucati bakljom u vugla.lakilaka wrote: pa i ja o tome govorim. idu linijom manjeg otopra i zato odredise onolike tampon zone na grbavici. a onda kone se ubise ubjedjujuci ostale da je siljak kriv za to. mup odredjuje sigurnosne aspekte svih desavanja u seheru. tako je to, pa cak i ako se to krsi sa osnovnim ljudskim pravima.
Da huligani, klosari i kriminalci ne vode glavnu rijec na tribinama, ne bi morale bit ovolike tampon zone. Jesu li navijaci oba kluba u stanju da odrade koji derbi za redom bez ikakvih belaja? Mozda nakon toga iz MUP-a skontaju da ne moraju postavlat ovolike tampon zone. Naravno da nisu u stanju.
Last edited by rage_guy on 14/04/2017 16:41, edited 1 time in total.
- hrasno38
#23073 Re: Sarajevski derbi
Prosli ili predprosli derbi su prebili onog momka ispred stadiona samo zato sto je slikao telefonom ili snimao i to oni jazavci iz security agencije.rage_guy wrote:Mislis da ulete na tribinu cim neko baci baklju prema drugim navijacima? Pa morali bi prebit pola tribine onda jer bi se modjusobno stitili, i onda bi se zalili na policijsku brutalnost.
Da huligani, klosari i kriminalci ne vode glavnu rijec na tribinama, ne bi morale bit ovolike tampon zone. Jesu li navijaci oba kluba u stanju da se odrade koji derbi za redom bez ikakvih belaja? Mozda nakon toga iz MUP-a skontaju da ne moraju postavlat ovolike tampon zone. Naravno da nisu u stanju.
- rage_guy
#23074 Re: Sarajevski derbi
Pa sta bi onda tek bilo da pocnu hapsit po tribinama. Bilo bi mrtvih.hrasno38 wrote:Prosli ili predprosli derbi su prebili onog momka ispred stadiona samo zato sto je slikao telefonom ili snimao i to oni jazavci iz security agencije.rage_guy wrote:Mislis da ulete na tribinu cim neko baci baklju prema drugim navijacima? Pa morali bi prebit pola tribine onda jer bi se modjusobno stitili, i onda bi se zalili na policijsku brutalnost.
Da huligani, klosari i kriminalci ne vode glavnu rijec na tribinama, ne bi morale bit ovolike tampon zone. Jesu li navijaci oba kluba u stanju da se odrade koji derbi za redom bez ikakvih belaja? Mozda nakon toga iz MUP-a skontaju da ne moraju postavlat ovolike tampon zone. Naravno da nisu u stanju.
- hrasno38
#23075 Re: Sarajevski derbi
Ma jok znas onu "sila boga ne moli" naravno samo ciljano ne napamet!rage_guy wrote:Pa sta bi onda tek bilo da pocnu hapsit po tribinama. Bilo bi mrtvih.hrasno38 wrote:Prosli ili predprosli derbi su prebili onog momka ispred stadiona samo zato sto je slikao telefonom ili snimao i to oni jazavci iz security agencije.rage_guy wrote:Mislis da ulete na tribinu cim neko baci baklju prema drugim navijacima? Pa morali bi prebit pola tribine onda jer bi se modjusobno stitili, i onda bi se zalili na policijsku brutalnost.