Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
exhtc

#23051 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by exhtc »

Postavlja se pitanje ko koga ovdje laze? Citam ovog Djonlagica kaze da je dogovor bio da SDA daje 6 Bosnjaka i premijera, DF 3 Srbina i jednog Bosnjaka, te HDZ 5 Hrvata i 1 iz Ostalih. I kazu da je HDZ prevario sviju jer je predlozio Srpkinju umjesto OStalih.

Pa kako je onda DF predlozio Reufa Bajrovica koji je iz reda Ostalih? I danas pise da ce se tek izjasniti kao Bosnjak, do jucer kad je potpis stavljen na sastavljanje vlade, bio je Ostali.

Ko koga laze i ko petlja? Mislim d ane znaju ni jedni ni drugi sta su se dogovorili. Ova koalicija na startu pokazuje da nece izdrzati ni mjesec dana, ako se formira.
Kolinda

#23052 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Kolinda »

zagor 19 wrote:
Kolinda wrote:Nevjerojatno da DF ne želi poziciju "ostalih" a od svog osnivanja se kunu da su baš oni predstavnici tih istih.
Neki dan pročitah, da slovenski antifašisti Kolindu nazivaju " naparfemisana vreća ustaških govana", pa ne znam šta ti misliš o tome :skoljka:
Ja mislim kad baciš bumerang da ti se on vrati :-)
Last edited by Kolinda on 20/03/2015 17:34, edited 1 time in total.
ins

#23053 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ins »

exhtc wrote:
Pa kako je onda DF predlozio Reufa Bajrovica koji je iz reda Ostalih? I danas pise da ce se tek izjasniti kao Bosnjak, do jucer kad je potpis stavljen na sastavljanje vlade, bio je Ostali.
Avazov spin je da je Bajrovic prijavljen kao Ostali, čovjek je u startu prijavljen u kvotu Bošnjaka! :-)
de balzac

#23054 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by de balzac »

Koji ba jebeni spin?! Reuf oduvijek gusla o građanskoj bih, o izjašnjavanju kao Bosanac. Uostalom to im je bila glavna mantra pred popis. Brkanu, Suljagiću i njemu. Ko ih zna, zna da je strast ubjeđivanja raje po birtijama, (a i javno, po različitim tribinama) kako je spas za BiH jedino u tome što više Bosanaca na popisu, graničila sa ludilom.
StupskaBitanga

#23055 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

DF je u akciji a u SDA spavaju i čude se
Gle ovo
Dragan Čović, predsjednik DHZ-a BiH najavio je da će već na prvim sjednicama Vlade FBiH biti odlučeno da se u Ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata u Vladi FBiH uspostave dva sektora, jedno za Armiju RBiH a drugo za HVO, piše novinska agencija Patria.

Pojedine stranke već su osudile ovakvu retoriku, a jučer smo pisali kako je upravo ovu tačku dnevnog reda Marinko Čavara, predsjednik FBiH izdiktirao premijeru Fadilu Novaliću (!?).

Međutim, Salko Bukvarević, kandidat SDA za ministra za boračka pitanja kazao je u izjavi za Patriu da je ovu vijest o pravljenju H iB odjela u Ministrastvu za boračaka pitanja čuo iz medija.
gospodja profiterka

#23056 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by gospodja profiterka »

ins wrote:
exhtc wrote:
Avazov spin je da je Bajrovic prijavljen kao Ostali, čovjek je u startu prijavljen u kvotu Bošnjaka! :-)
Kakav ba Avazov spin, eno DF trči na bajonete da odbrani Avaz i slobodne medije od Čampare. Prestanite više lagati!
Vrlo je lako razjasniti ovu situaciju: postoji li negdje napismeno koalicijski sporazum? Piše li u njemu nešto o tome da je HDZ pristao da imenuje jednog Ostalog? Ima li crno na bijelo ili se sve svodi na "rek'o je ocam', čuo je i Hamo"? Ako ne piše, mrka kapa.
Da ne spominjem činjenicu da je rečena Zora sve vrijeme sjedila u klubu Srba Doma naroda, pa i onoga dana kad je proguran DF-ov Srbin za potpredsjednika Federacije. Tada je bila ašćare Srpkinja, bila je Srpkinja i prvog dana kad ju je HDZ predložio za ministricu, a DF tek sada primijetio da je Zora srpske nacionalnosti? Ta nemojte kasti...
Ovo oblijetanje oko Radončićevog avaza govori glasnije od riječi o tome kakve su stvarne namjere DF-a i tu se više ništa ne može dodati. Nemam ništa protiv, zaboli me, ali treba reći naglas da narod ne gubi vrijeme već da na sljedećim izborima jednostavno glasa za SDA i SBB i poštedi se ovih muka.

Što se tiče etničkog monopola u Vladi, nema ta pita na nivou Federacije, ni u zakonu ni u poslovniku.
gospodja profiterka

#23057 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

StupskaBitanga wrote:DF je u akciji a u SDA spavaju i čude se
Gle ovo
Dragan Čović, predsjednik DHZ-a BiH najavio je da će već na prvim sjednicama Vlade FBiH biti odlučeno da se u Ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata u Vladi FBiH uspostave dva sektora, jedno za Armiju RBiH a drugo za HVO, piše novinska agencija Patria.

Pojedine stranke već su osudile ovakvu retoriku, a jučer smo pisali kako je upravo ovu tačku dnevnog reda Marinko Čavara, predsjednik FBiH izdiktirao premijeru Fadilu Novaliću (!?).

Međutim, Salko Bukvarević, kandidat SDA za ministra za boračka pitanja kazao je u izjavi za Patriu da je ovu vijest o pravljenju H iB odjela u Ministrastvu za boračaka pitanja čuo iz medija.
Tako to biva kad Željko Komšić šalje Bakira Izetbegovića da mu bude šef pregovaračkog tima za formiranje koalicije. Nazdravlje!
Bravo DF! :thumbup: Bravo SDA! :thumbup: Bravo Željko! :thumbup: Bravo Bakire! :thumbup: :bih:
sandra01

#23058 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sandra01 »

de balzac wrote:Koji ba jebeni spin?! Reuf oduvijek gusla o građanskoj bih, o izjašnjavanju kao Bosanac. Uostalom to im je bila glavna mantra pred popis. Brkanu, Suljagiću i njemu. Ko ih zna, zna da je strast ubjeđivanja raje po birtijama, (a i javno, po različitim tribinama) kako je spas za BiH jedino u tome što više Bosanaca na popisu, graničila sa ludilom.

A sta je po tebi spas za BiH?
Sta je to toliko lose u tome da se svi gradjani BiH izjasne kao Bosanci i Hercegovci,onako kako se izjasnjavaju Amerikanci,Rusi,Svedi,Njemci i ostale napredne zemlje.
Ja sta smo svi ako ne Bosanci i Hercegovci? :bih:
de balzac

#23059 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by de balzac »

ili drugim riječima - u jedinstvu je snaga! :D :lol:
de balzac

#23060 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by de balzac »

sandra01 wrote:
de balzac wrote:Koji ba jebeni spin?! Reuf oduvijek gusla o građanskoj bih, o izjašnjavanju kao Bosanac. Uostalom to im je bila glavna mantra pred popis. Brkanu, Suljagiću i njemu. Ko ih zna, zna da je strast ubjeđivanja raje po birtijama, (a i javno, po različitim tribinama) kako je spas za BiH jedino u tome što više Bosanaca na popisu, graničila sa ludilom.

Sta je to toliko lose u tome da se svi gradjani BiH izjasne kao Bosanci i Hercegovci,onako kako se izjasnjavaju Amerikanci,Rusi,Svedi,Njemci i ostale napredne zemlje.

Haj još jednom od početka pređi gradivo. Ili barem dva posta iznad. Pa onda pitaj, ako ne skontaš.
sandra01

#23061 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sandra01 »

de balzac wrote:
sandra01 wrote:

Haj još jednom od početka pređi gradivo. Ili barem dva posta iznad. Pa onda pitaj, ako ne skontaš.
Predj ti gradivo,po tome kako rezonujes treba te vratiti u prvi razred. :roll:
de balzac

#23062 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by de balzac »

jah...
gospodja profiterka

#23063 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

sandra01 wrote:

Kakve to veze ima sa ovom temom pobogu? Poenta balzacovog upisa jeste da je Bajrović bio jedan od najstrastvenijih zagovarača izjašnjavanja kao Bosanac, a za potrebe fotelje se u jednom danu javno "preveo" u Bošnjake, čime se i javno pokakio na bosanstvo za koje se prigodno zalagao. Baš kao što se i njegov haver Suljagić zalagao za povratak, registraciju i glasanje u RS-u, pa se registrirao u Federaciji, opet radi fotelje, te se tako javno pokakio na povratak.
Šta god da nam je spas, šta god da nam prijeko treba, neka se njih dvojica više ne zalažu za to ako Boga znaju.

Baška što je sasvim bespredmetno pitati se šta bi nam falilo da svi budemo Bosanci i Hercegovci, kad to nismo i nikada nećemo biti. To smo trebali biti na predratnom popisu i predratnim izborima, sad je kasno za kajanje.
Helena2014

#23064 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Helena2014 »

travnik wrote:
JThomas wrote:DF je podnosio listu poslije HDZ, a ova zora je bila i u prethodnom sazivu doma naroda kao srpkinja. tako da se nije moralo čitati u zadnji momenat, ali loši đaci jedino tad nešto i pročitaju.

To je ključ svega. Čović, a niti bilo 'ko iz HDZ-a nisu spominjali ministra iz reda ostalih. To smo tek danas saznali od ovih "neovisnih" i "nepristrasnih" medija. Mjescima se vode nadmudrivanja oko dva Čovićeva zahtjeva. Prvi, 6 ministara, 5H + 1S. Drugi, ministarstvo financija HDZ-ovo. Onda, konačno se dogovore, i jedini kompromis oko ovoga je da ministra financija trebaju potvrditi, osim DČ, i ŽK i BI. Dakle, ništa više. Osim toga, ta ista Zora je bila u DN kao S i HDZ izašao ne nekoliko sati, već nekoliko dana prije DF-a sa kandidatima i svi pisali kako je HDZ-ova S upravo Zora. DF kao da je na Marsu, a ne u BiH.

Cujes li ti sebe, pa nije to kafana da se tako radi, to je institucija, imaju ljudi koji tu sjede i brinu se o provodjenju Ustava, kao i zakonitosti donosenja svih odluka.

Nije posao DF da gleda kako se ko izjasnjava u drugim strankama i da povlaci pricu- eno stavili Zoru, a ona je Srpkinja, svasta cudim ti se

Logicno, stranke dostavljaju prijedloge predsjedniku Federacije BiH, a taj covjek koji za to prima platu, gleda prijedloge i zajedno sa 2 zamjenika provjeri da li su prijedlozi ustavni ili nisu i sve sto je u njegovom opisu posla i onda salje na potvrdjivanje.

Jel Cavara to uradio - NIJE, pa o cemu dalje da pricamo, iz toga proizilazi i odgovor kome nije u cilju formiranje ove Vlade kao i drzavne

Zeli vam svima pokazati da bez Dodika je nemoguce uraditi ista, a kako vidim Covicu ide od ruke da stvar predstavi na nacin na koji on to zeli da vidite

Kukavicje jaje, jasno je kao dan
sandra01

#23065 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sandra01 »

gospodja profiterka wrote:
sandra01 wrote:

Kakve to veze ima sa ovom temom pobogu? Poenta balzacovog upisa jeste da je Bajrović bio jedan od najstrastvenijih zagovarača izjašnjavanja kao Bosanac, a za potrebe fotelje se u jednom danu javno "preveo" u Bošnjake, čime se i javno pokakio na bosanstvo za koje se prigodno zalagao. Baš kao što se i njegov haver Suljagić zalagao za povratak, registraciju i glasanje u RS-u, pa se registrirao u Federaciji, opet radi fotelje, te se tako javno pokakio na povratak.
Šta god da nam je spas, šta god da nam prijeko treba, neka se njih dvojica više ne zalažu za to ako Boga znaju.

Baška što je sasvim bespredmetno pitati se šta bi nam falilo da svi budemo Bosanci i Hercegovci, kad to nismo i nikada nećemo biti. To smo trebali biti na predratnom popisu i predratnim izborima, sad je kasno za kajanje.
Zao mi je sto se ne osjecas kao Bosanka ,ja sam to bila i u predratnom i postratnom periodu i to cu biti dok disem.
Predlazem da prekinemo prepisku na ovu temu,jer kao sto si vec primjetila ovo je off topic.
de balzac

#23066 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by de balzac »

Fala nebesima za sve bistre glave na ovom forumu! Fala profiterko :) Ja nisam imao živaca da joj pojašnjavam.

I da kvotam druga misteryesa :D ako ti je promaklo, meni je ovo post mjeseca :-D
Mister Yes wrote:
Evo meni srodne duše. Godine nisu bitne. Razvest ću se razvest ćeš se. Provedimo ostatak naših života zajedno? :kiss:

I am in love :shock:
gospodja profiterka

#23067 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Zao mi je sto se ne osjecas kao Bosanka ,ja sam to bila i u predratnom i postratnom periodu i to cu biti dok disem.
Predlazem da prekinemo prepisku na ovu temu,jer kao sto si vec primjetila ovo je off topic.
I ja gubim vrijeme, ali vrijedi pokušati još jednom: tvoja opaska o bosanstvu nema nikakve veze sa ovom temom. U tome je problem.

Ti nemaš pojma kako se ja osjećam niti je to relevantno. Bila su dva popisa, svi su imali priliku, završena priča.
gospodja profiterka

#23068 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

de balzac wrote:Fala nebesima za sve bistre glave na ovom forumu! Fala profiterko :) Ja nisam imao živaca da joj pojašnjavam.

I da kvotam druga misteryesa :D ako ti je promaklo, meni je ovo post mjeseca :-D
Mister Yes wrote:
Evo meni srodne duše. Godine nisu bitne. Razvest ću se razvest ćeš se. Provedimo ostatak naših života zajedno? :kiss:

I am in love :shock:
Aaaaaa... E kasno je sad. :D
disney

#23069 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by disney »

sandra01 wrote:

Ti si đevojko ovdje fakat zalutala.
Objasniše ti ljudi, bolje ne može, al džaba...
Helena2014

#23070 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Helena2014 »

StupskaBitanga wrote:DF je u akciji a u SDA spavaju i čude se
Gle ovo

Spavaju i cude se :? Sta to znaci :shock:

SDA je tu da ispunjava zelje i jedina cini ustupke od pocetka pregovora, kako bi ta vlast zazivila, ali kako stvari stoje, jedino njima je to u cilju.

Covic ceka da se DF odlijepi od SDA ili obrnuto i tada ide potez SNSD-SBB cime bi se ozvanicio i novi pocetak koji je davno dogovoren. Zivi bili
Helena2014

#23071 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Helena2014 »

pumica wrote:
JoseMujica wrote:
zato što se od KraDeZea tako što i očekivalo a od DF nije da če toliki klocevi bit

jebo ih Koke da ih jebo i taki likovi nekaki

:lol:

Kad je Dodikovu pruzenu ruku pogazio ... :qq:

Mislim da bi se Legitimni ipak lijepo slagao sa Fahrom ( :nosic: ) i Dodom ... ovo su smicalice specijalno za Zeljku.
@pumice

Upravo tako, bravo :thumbup:
starisalko

#23072 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by starisalko »

Helena2014 wrote:
travnik wrote:
JThomas wrote:DF je podnosio listu poslije HDZ, a ova zora je bila i u prethodnom sazivu doma naroda kao srpkinja. tako da se nije moralo čitati u zadnji momenat, ali loši đaci jedino tad nešto i pročitaju.

To je ključ svega. Čović, a niti bilo 'ko iz HDZ-a nisu spominjali ministra iz reda ostalih. To smo tek danas saznali od ovih "neovisnih" i "nepristrasnih" medija. Mjescima se vode nadmudrivanja oko dva Čovićeva zahtjeva. Prvi, 6 ministara, 5H + 1S. Drugi, ministarstvo financija HDZ-ovo. Onda, konačno se dogovore, i jedini kompromis oko ovoga je da ministra financija trebaju potvrditi, osim DČ, i ŽK i BI. Dakle, ništa više. Osim toga, ta ista Zora je bila u DN kao S i HDZ izašao ne nekoliko sati, već nekoliko dana prije DF-a sa kandidatima i svi pisali kako je HDZ-ova S upravo Zora. DF kao da je na Marsu, a ne u BiH.

Cujes li ti sebe, pa nije to kafana da se tako radi, to je institucija, imaju ljudi koji tu sjede i brinu se o provodjenju Ustava, kao i zakonitosti donosenja svih odluka.

Nije posao DF da gleda kako se ko izjasnjava u drugim strankama i da povlaci pricu- eno stavili Zoru, a ona je Srpkinja, svasta cudim ti se

Logicno, stranke dostavljaju prijedloge predsjedniku Federacije BiH, a taj covjek koji za to prima platu, gleda prijedloge i zajedno sa 2 zamjenika provjeri da li su prijedlozi ustavni ili nisu i sve sto je u njegovom opisu posla i onda salje na potvrdjivanje.

Jel Cavara to uradio - NIJE, pa o cemu dalje da pricamo, iz toga proizilazi i odgovor kome nije u cilju formiranje ove Vlade kao i drzavne

Zeli vam svima pokazati da bez Dodika je nemoguce uraditi ista, a kako vidim Covicu ide od ruke da stvar predstavi na nacin na koji on to zeli da vidite

Fali ti i 2 zamjenika
baxul

#23073 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by baxul »

Helena2014 wrote:
pumica wrote:
JoseMujica wrote:
zato što se od KraDeZea tako što i očekivalo a od DF nije da če toliki klocevi bit

jebo ih Koke da ih jebo i taki likovi nekaki

:lol:

Kad je Dodikovu pruzenu ruku pogazio ... :qq:

Mislim da bi se Legitimni ipak lijepo slagao sa Fahrom ( :nosic: ) i Dodom ... ovo su smicalice specijalno za Zeljku.
@pumice

Upravo tako, bravo :thumbup:
jah eto hdz naćero reufa da bude ostali do podne a bošnjak od podne...
ovo je čisti DFov zaeb get over it...
nabijanje nekakvih neprijatelja unutar sopstvene koalicije ne iđe u pravcu funkcionisanja koalicije... nije ih niko ćero da iđu u vlast sa SDA i HDZ a u kampanji DFu ni fahro ni avaz nisu smetali koliko se sjećam... sad nešto snsd sbb koji ba snsd u federaciji svega vam?
umjesto da skoču i kažu jesmo prebrojali smo se sutra ćemo riješit vi počeli paranoju dodikom širit pa nie niko budala
Helena2014

#23074 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Helena2014 »

starisalko wrote:
Helena2014 wrote:
travnik wrote:

Fali ti i 2 zamjenika
Predsjednik je predsjednik, nece njemu more soliti zamjenici, ipak...........

Ipak je jedan zamjenik (mislim na Dunovica :thumbup: ) prvo potpisao, pa onda citao :D ali i reagovao

A za Meliku nema rijeci, :-? po Ustavu 8 Bosnjaka, ona se nije ni pocesala da prebroji bar ima li 6-7 na spisku, nit je citala nit je briga, gdje treba potpisati, et odoh sad ima rasprodaja obuce :twisted: pa cu doci u 14h kad budete birali Vladu da vidim jel sve OK

Melika, srami se :(

Image
starisalko

#23075 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by starisalko »

Helena2014 wrote:
starisalko wrote:
Helena2014 wrote:

Fali ti i 2 zamjenika
Predsjednik je predsjednik, nece njemu more soliti zamjenici, ipak...........

Ipak je jedan zamjenik (mislim na Dunovica :thumbup: ) prvo potpisao, pa onda citao :D ali i reagovao

A za Meliku nema rijeci, :-? po Ustavu 8 Bosnjaka, ona se nije ni pocesala da prebroji bar ima li 6-7 na spisku, nit je citala nit je briga, gdje treba potpisati, et odoh sad ima rasprodaja obuce :twisted: pa cu doci u 14h kad budete birali Vladu da vidim jel sve OK

Melika, srami se :(

Ko dijete kad se usere pa onda trazi tutu
Post Reply