Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
NediM17

#23026 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by NediM17 »

Bakir1 wrote:Ja sam bio odmah iza nje, zakucala 36, valjda je bilo strah onih sto stoje u koloni :lol:
Cim je moglo odmah pun gas :mrgreen:
Kad si na slepera pres'o? :lol:
zigson

#23027 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zigson »

kakaljin wrote:Koga sleper, kamion, autobus pretekne, taj treba da ostavi vozacku i da nikada vise ne sjedne za volan jer ne zna voziti i opasnost je na cesti.
mene je autobus preteko na ulazu u sarajevo u stari grad, sa pala kad se ide, isao sam 90kmh
Bakir1

#23028 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bakir1 »

NediM17 wrote:
Bakir1 wrote:Ja sam bio odmah iza nje, zakucala 36, valjda je bilo strah onih sto stoje u koloni :lol:
Cim je moglo odmah pun gas :mrgreen:
Kad si na slepera pres'o? :lol:
Joj jeste bukvalci, pa nisu ta dva slepera ili tri bila jedini auti iza fabije :lol:
Deni kad je naisao bili su sleperi iza, ja sam bio ispred slepera sa svojim N1 :mrgreen:
kakaljin

#23029 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kakaljin »

zigson wrote:
kakaljin wrote:Koga sleper, kamion, autobus pretekne, taj treba da ostavi vozacku i da nikada vise ne sjedne za volan jer ne zna voziti i opasnost je na cesti.
mene je autobus preteko na ulazu u sarajevo u stari grad, sa pala kad se ide, isao sam 90kmh

Znas na sta sam mislio. Ti si vozio normalno, a taj bus nije, ali ja govorim o sporacima gdje ih ovi preticu.
zomri

#23030 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zomri »

prestizao je mene autobus više puta, uglavnom globtour. vozim ograničenje + 10.
promaha

#23031 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by promaha »

isto mi se desilo ....

snijeg na cesti, ja vozio cak oko ogranicenja i mozda malo brze a degenerik iz globtura me prestize ...
Throttle

#23032 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Throttle »

Šta je ovo, prvo tamići, sad autobusi, još radne mašine i dotakli smo dno :lol:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#23033 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by konektovan »

Mene u tunelu sticar poceo preticati. Vozio 70 + koji km, ogranicenje 70 km,.... :-)
amar1994

#23034 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

ma samo gas prije nego sto krene preticat,da odustane :)
konektovan

#23035 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by konektovan »

amar1994 wrote:ma samo gas prije nego sto krene preticat,da odustane :)
Ne bih se bas zahebavao sa 8 - 10 tona zeljeza ...
amar1994

#23036 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

konektovan wrote:
amar1994 wrote:ma samo gas prije nego sto krene preticat,da odustane :)
Ne bih se bas zahebavao sa 8 - 10 tona zeljeza ...
:mrgreen:

Image
Laplace

#23037 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

kakaljin wrote:
zigson wrote:

Znas na sta sam mislio. Ti si vozio normalno, a taj bus nije, ali ja govorim o sporacima gdje ih ovi preticu.
Ma, koga pretekne bilo koje vozilo a da pri tome ne mora prekoračiti ograničenje brzine, taj treba vozačku poderati, zapaliti, pepeo posuti akumulatorskom kiselinom i zakopati na pet metara dubine.
ovo_mi_je_nick

#23038 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by ovo_mi_je_nick »

Znak je ograničenje brzine, znači ograničenja do te brzine tj. ispod 40 ne a također i iznad brzine koja je na znaku ne.
Kad bude znak strogo održavanje brzine 70 e onda već
kakaljin

#23039 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kakaljin »

ovo_mi_je_nick wrote:Znak je ograničenje brzine, znači ograničenja do te brzine tj. ispod 40 ne a također i iznad brzine koja je na znaku ne.
Ako ne mozes odrzavati brzinu koja pise na znaku, onda netrebas da vozis, drugo su guzve, ali ako nema nikoga ispred tebe i vidis da ima neko iza tebe prva prilika je da propustis ga na bezbjedan nacin ili da vozis koliko piise na znaku +-5 km/h od brzine na znaku.

Ja ako pise na znaku 80 onda vozim u okviru izmedju 75 i 90 km/h, ispod toga je usporavanje saobracaja ili preko je prekoracenje brzine, i ako ima policije ili kamere tu su da me kazne.
shape of despair

#23040 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by shape of despair »

Scena ko u filmovima.
Juče stojim na semaforu za izlazak na tranzit iznad OHR-a.Ispred mene 5-6 auta. Onaj prvi u redu, neko fino auto, neznam koje je, al nije prastaro. Iza njega škoda oktavija čini mi se. I sad, haha, fakat me smijeh fata, otvara se semafor, onaj prvi po gasu, iza njega OBLAK crnog dima, onaj u škodi stao 10 sec. da se to raščisti jer ne vidi ništa. Fakat se škoda nije na trenutak vidjela od crnila tolikog.
Sad ozbilja,
Pa mislim, ako već imaš auto ma kakvo da je, onda ga bar održavaj iole tehnički ispravno
drug_profi

#23041 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Džaba što nije prastaro kad je to uvezeno sa zapada sa 300K km ili više. Sa vraćenom kilometražom, poderanim motorom i povađenim filterima čestica iz izduva.
ali je ko novo i ima pismenu garanciju dilera.
Optimist

#23042 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Optimist »

Jucer mi se na Kosevskom uvali arapina sa kombijem iz cista mira. Pun kombi gamadi. Da nisam prikocio sastavio bih ga u sred bocne strane.
Pod hitno preispitati kako se njima daje da voze ovolika auta, bez imalo obzira prema drugima u saobracaju. Vjerovatno se vode logikom da mogu kako su navikli u svojim zemljama, bez kulture, obraza i postovanja prema drugima u saobracaju.
konektovan

#23043 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by konektovan »

Kako uvihek na te arapine naletite majku mu, pa dokle vise.... :mrgreen:
Laertes

#23044 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laertes »

konektovan wrote:Kako uvihek na te arapine naletite majku mu, pa dokle vise.... :mrgreen:
Ne nalete svi na arape, zdruzdjo uvijek naleti na žensko :lol:
konektovan

#23045 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by konektovan »

Laertes wrote:
konektovan wrote:Kako uvihek na te arapine naletite majku mu, pa dokle vise.... :mrgreen:
Ne nalete svi na arape, zdruzdjo uvijek naleti na žensko :lol:
:lol:
basicm

#23046 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by basicm »

Arapi su placeni da ovo rade ovim nasim civilizovanim korektnim i osvjestenim vozacima :)
konektovan

#23047 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by konektovan »

basicm wrote:
Arapi su placeni da ovo rade ovim nasim civilizovanim korektnim i osvjestenim vozacima :)
E bas su nemoguci..... :mrgreen:
Naslovnica

#23048 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

Jučer od Ložiničke do AP, da sam imao geveru i da mi čeljad nisu bila u autu, tačno bih nekoga odležao.
Em što dadoh cca 400KM na knjige i sveske za besplatno školovanje (nisam sve našao), em što se nakotilo debila u saobraćaju, za nepovjerovati!
Gusla 40, razmak 100m, pali se trepćuće žuto, stisne gas i prođe ja ostanem iza njega na crvenom.
Ka'e žena šta si to toliko nervozan, a ja ne da sam nervozan nego me tačno bilo stid samog sebe koliko sam se isfrustrirao. Ka'em joj, svaki put kada 'idem ugrad', tačno mi zlo od saobraćaja jer znam šta me čeka, koja horda debila i bolikuraca za bilo koga drugoga. K'o da jedini voze, kao da nigdje nisu krenuli, gomila beskorisnog polusvijeta za volanom.
Laplace

#23049 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

kakaljin wrote:
ovo_mi_je_nick wrote:Znak je ograničenje brzine, znači ograničenja do te brzine tj. ispod 40 ne a također i iznad brzine koja je na znaku ne.
Ako ne mozes odrzavati brzinu koja pise na znaku, onda netrebas da vozis, drugo su guzve, ali ako nema nikoga ispred tebe i vidis da ima neko iza tebe prva prilika je da propustis ga na bezbjedan nacin ili da vozis koliko piise na znaku +-5 km/h od brzine na znaku.

Ja ako pise na znaku 80 onda vozim u okviru izmedju 75 i 90 km/h, ispod toga je usporavanje saobracaja ili preko je prekoracenje brzine, i ako ima policije ili kamere tu su da me kazne.
Još jedan pravnik za volanom, koji smatra da je u redu da na ograničenju 80 vozi 10 jer nije prekoračio.

U par navrata sam bio prisiljen voziti značajno ispod (tu ne računam poledicu, gustu maglu i slične uslove kada svi moraju voziti ispod). U svim tim situacijama sam se sklanjao čim bih vidio da se iza mene pojavljuju vozila. Razlog vožnje ispod ograničenja je kvar na vozilu, i uvijek sam imao upaljene sve pokazivače smjera da dam do znanja da imam problem.
Laplace

#23050 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Naslovnica wrote:Jučer od Ložiničke do AP, da sam imao geveru i da mi čeljad nisu bila u autu, tačno bih nekoga odležao.
Em što dadoh cca 400KM na knjige i sveske za besplatno školovanje (nisam sve našao), em što se nakotilo debila u saobraćaju, za nepovjerovati!
Gusla 40, razmak 100m, pali se trepćuće žuto, stisne gas i prođe ja ostanem iza njega na crvenom.
Ka'e žena šta si to toliko nervozan, a ja ne da sam nervozan nego me tačno bilo stid samog sebe koliko sam se isfrustrirao. Ka'em joj, svaki put kada 'idem ugrad', tačno mi zlo od saobraćaja jer znam šta me čeka, koja horda debila i bolikuraca za bilo koga drugoga. K'o da jedini voze, kao da nigdje nisu krenuli, gomila beskorisnog polusvijeta za volanom.
Pod hitno početi kažnjavati sve koji voze ispod ograničenja, po istoj tarifi kao i za vožnju iznad. Vjerujem da bi gorepomenuti brzo naučili da voze po ograničenju.

Samo jedna izmjena u zakonu bi mnogo pomogla.
Post Reply