Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Norm

#23026 Re: Zeničani

Post by Norm »

enkoo83 wrote:
Norm wrote:
enkoo83 wrote:Ovdje bi se mnogi jebali a da im neudje.Godinama se kukalo kako smo kasaba kako je sramotno sto nema doceka nove a sad kada imas poprilicno dobar docek sad je to sve skupo.Jeben je nas mentalitet daj sve sadaka da je
...da se razumijemo, ja govorim u svoje ime i obzirom da sam dezurni negativac/pesimist, moram reci da za mene dobar docek nije Miligram na sklepanoj bini ukrasenoj lampicama od 5KM iz Kineske radnje sa banerom TXTV...to je samo organizovan docek na otvorenom uz, opet moje misljenje, zavijanje onog pjevaca...pokusao sam ih slusati ali ne ide, hebi ga, nikako... :-?
neko je spomenuo, a obzirom da dugo nije bilo organizovano nista za 'najludju noc' i ako se vec krenulo tim putem, da se dio novca dao nekim nasim muzicarima, a ostatak predvidjen za 'manifestaciju' utrosio na uredjenje (pa bi se hebene lampice mogle upotrijebiti i za kicenje tokom Ramazana ili Uskrsa...) i na te famozne kucice gdje bi svi imali cara i Grad i ljudi koji bi nudili proizvode tih 10-15 tak dana...
da se razumijemo, bolje je i to nego nista i koliko vidim Miligram je jako dobro prihvacen od sirih narodnim masa, ali zar ne bi mogli bar u tom periodu malo izdignuti iznad i pokusati napraviti temelje za mozda neku tradiciju po kojoj cemo postati prepoznatljivi u narednim godinama...Onoliki trg, onoliki prostor, pa svugdje bi bio iskoristen do maximuma ali kod nas jok...eto samo velim...i nije kritika kao takva nego samo zapazanje jednog ali zaista zitelja koji voli svoj grad i ne slaze se sa polovicnim...
A moje licno.misljenje je da su zenicki bendovi i zenicka.djeca vecini popela na vrh glave
...naravno, zato je Miligram pun pogodak... :thumbup:... samo za 30000KM se moglo, ako nista drugo, barem za prvu godinu kupiti makar 3 kucice/kioska koji bi ostali Gradu...a ta tri bi onda donijeli sredstva za jos 2..itd...al' k'o sto neko rece, hljeba i igara :bih: :bih: :bih:
Nadam se da ce sve biti dobro organizovano...
kakavdanakneiskustvu

#23027 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

Shmeker wrote:Jel sad ovo Panetov mazdrpan koristi resurse rtvze.ba kako bi revitalizovao svoj propali rojekat zenica24sata? Vidim da je isti portal preimenovan u zenicainfo i da kosriste resurse rtvze.

kako li on postade direktor rtv zenica,na osnovu čega?
Throttle

#23028 Re: Zeničani

Post by Throttle »

Garant na osnovu sposobnosti :mrgreen:
Kralj Tvrtko I.

#23029 Re: Zeničani

Post by Kralj Tvrtko I. »

Svi mi znamo šta bi i kako bi da imamo priliku i pare.

Mislim da je dobro što uopšte ima bilo kakav doček. Miligram nije najbolje riješenje, ali zavisi kako kome...
Nekome je i Merlin dopizdio...
Fazon je što se na forumima i društvenim mrežama ovakve teme dočekaju odmah na kolac...i svako ima svoju viziju kako bi to trebalo biti.
Eto bio je i Zele Lipovaća pa je nekome i to smetalo...smetali su narodu "motori", "ciganka" i sl.
Što se mene tiće bitno je da uopšte ima bilo kakav doček. Ostaje samo da se nadamo i cekamo da na bini vidimo nekoga kome svima nama paše. Ove godine je Miligram, prošle su bile Divlje jagode a sljedeće ko zna...
avenija

#23030 Re: Zeničani

Post by avenija »

Opcenito ugostitelji su napravili lijep pomak, barem se ima izbora, od svirki u Gattu i Uscu itd...,sevdaha u Mirisu Dunja do Jelene Tomasevic, Borisa Rezara, Gileta :mrgreen: , Lukasa, Miligrama , stand-up komicara ,pozorista koje svaki dan skoro ima predstavu..pa i ona Cooltura se trudi svaki vikend dovesti nekoga..sve u decembru..vidjecemo sta je uopste ovo novo sto se otvara gdje je bio Cavalli i kakav je koncept..jebiga vidljiv je pomak, nismo nista imali 2 -3 godine unazad.

@Norm cuo sam da ce biti te kucice , Zenit organizuje, valjda bude i kakva pismena jelka u centru grada.

Jedino sam razocaran ovim ukrasavanjem ulica :-) , nadam se da planiraju obogatiti malo ulice.
Casual's

#23031 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Za jelku traže sponzora :D , a te kućice će biti ispod Ekrana (dvije) - tako da, isto sranje kao i svake godine.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#23032 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Ko je ono ovdje govorio za konkurs na RMU Zenica da je izašao?

Ne mogu ga nigdje nać', kako da nađem to? :)
avenija

#23033 Re: Zeničani

Post by avenija »

Casual's wrote:Za jelku traže sponzora :D , a te kućice će biti ispod Ekrana (dvije) - tako da, isto sranje kao i svake godine.
Ja sam cuo da ce biti i jelka i ledena ploha a i da ce Zenit organizovati bogatiji sadrzaj nego prosle godine.
Koliko ima istine vidjecemo.
avenija

#23034 Re: Zeničani

Post by avenija »

Jimmy McNulty wrote:Ko je ono ovdje govorio za konkurs na RMU Zenica da je izašao?

I ja sam negdje procitao za RMU, najbolje ti je da odes do njih. Samo i tu treba stela :mrgreen:

Ima i ovo ako ti nesto moze pomoci.

https://www.zenicablog.com/oglas-za-posao-inter-com/
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#23035 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

avenija wrote:
Jimmy McNulty wrote:Ko je ono ovdje govorio za konkurs na RMU Zenica da je izašao?

I ja sam negdje procitao za RMU, najbolje ti je da odes do njih. Samo i tu treba stela :mrgreen:
Govorio je ovdje Tvrtko I o tome ako se ne varam, ali nisam mogao ništa naći.
Nadam se da će vidjet ovaj post. Uokvirite ga :)
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#23036 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Sto se tice desavanja u gradu pomak je ogroman ali vidljiv uglavnom nama koji nismo stalno tu.

Od Carpe Diema koji je najbolje zamjenio kultno Rafaelo od prije 10+ godina, preko Da Vincija i Libertasa za ljubitelje narodnjaka, umjesto da idu u mrtvi Denaro i Labinecu. Gato je standardno dobar, u tu Coolturu nisam jos isao ali cujem da raja hvali. Henesi uspjesno balansira, na kulturni je fazon ali se ne libe muzike uzivo. Pasaz se opasno prepakovao, skupa sa Satom ljeti nema boljeg... i tako... ima se stvarno gdje izaci.

Jedino iza ponoci nemas izbora. Ili Ten ili Lindapek :mrgreen:

Ali mozda i nema toliko ljudi da je isplativo, kad svi koji ostajemo do sitnih sati stanemo u jedan podrum zvani Ten :mrgreen:

Pozoriste je izvrsno, kino medju jacim u drzavi. Desavanja ima stvarno. S obzirom na velicinu grada i mentalitet stanovnistva "de zaobidji me" i "nista ne valja" ponuda je iznadprosjecna realno.
Kralj Tvrtko I.

#23037 Re: Zeničani

Ja govorio.
Primljeni 35 ljudi. :)
Lićno nisam vidio objavu konkursa nigdje ali je bio i primljeni su jutros dolazili u upravu, fol na razgovor.
Štela u pitanju kao i uvijek.
Shmeker

#23038 Re: Zeničani

Post by Shmeker »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Shmeker wrote:Jel sad ovo Panetov mazdrpan koristi resurse rtvze.ba kako bi revitalizovao svoj propali rojekat zenica24sata? Vidim da je isti portal preimenovan u zenicainfo i da kosriste resurse rtvze.

Drug mi je radio kod njega u onoj basti kod pozorista. Satnica je bila 1 KM i to je bilo prije par godina. Isto tako nije imao smjene vec bi bilo kad se menaDJeru cerfne moras doc. Ovako doFu daje bitne funkcije "sposobnim" sto do sada nije bio slucaj :-) Al eto krOOOlj je i dalje prosvjetitelj u zenickim okvirima.

Mozda ga (doFua) zauzvrat Pane proglasi za najmenaDJera istocne, jugositocne i sjeverozapadne Europe :bih:
kakavdanakneiskustvu

#23039 Re: Zeničani

Shmeker wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:

Drug mi je radio kod njega u onoj basti kod pozorista. Satnica je bila 1 KM i to je bilo prije par godina. Isto tako nije imao smjene vec bi bilo kad se menaDJeru cerfne moras doc. Ovako doFu daje bitne funkcije "sposobnim" sto do sada nije bio slucaj :-) Al eto krOOOlj je i dalje prosvjetitelj u zenickim okvirima.

Mozda ga (doFua) zauzvrat Pane proglasi za najmenaDJera istocne, jugositocne i sjeverozapadne Europe :bih:

nidje veze,nidje veze da on dodje na takvu funkciju
kamen spoticanja

#23040 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

i zenka mu je neki qrac u zenicatransu
kakavdanakneiskustvu

#23041 Re: Zeničani

kamen spoticanja wrote:i zenka mu je neki qrac u zenicatransu

ja nju vidjam da u radnom vremenu seta po centru grada,a po djecu oko 4 ide u obdaniste ,kontam sto li ce djeca u vrticu kad seta po cijel dan
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#23042 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Kralj Tvrtko I. wrote:

Ja govorio.
Primljeni 35 ljudi. :)
Lićno nisam vidio objavu konkursa nigdje ali je bio i primljeni su jutros dolazili u upravu, fol na razgovor.
Štela u pitanju kao i uvijek.
Šteta, mislio sam se prijavit.
Možda još nije kasno ako sutra Duvnjaku popušim kurac :D
Dabogda nas ne bilo.
Kralj Tvrtko I.

#23043 Re: Zeničani

Ma kakav žuti....
Samo sindikalcu popuši i sve će biti riješeno :lol: :lol: :lol:

Izvini al morao sam ti dočarati put do posla...

Mito je tito u rudniku...
Tek kad dobiješ posao onda ti se tek povraća na sve, kad vidis...
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#23044 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Kralj Tvrtko I. wrote: Tek kad dobiješ posao onda ti se tek povraća na sve, kad vidis...
Kakve su plate i uslovi?
Kralj Tvrtko I.

#23045 Re: Zeničani

Prosjek 850 KM obicnog radnika.
Ako uzmemo u obzir težinu posla i uslove...malo je.
Sreća pa je taj topli obrok malo bolji nego u ostalim branšama...inaće nas nebi bilo nigdje.
Čizme i odjelo dobiješ 2x godišnje a potrošiš barem 5 pari godišnje. Naravno ako hočeš kupis sebi...
Nije sjajno...ja ne znam kako neko može dati 10000 KM da radi u jami...800 metara pod zemljom.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#23046 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Sta ti radis?
Kralj Tvrtko I.

#23047 Re: Zeničani

Jamski radnik. Upravo idem u 3. smjenu. ;)
nacho_

#23048 Re: Zeničani

Post by nacho_ »

Kralj Tvrtko I. wrote:Jamski radnik. Upravo idem u 3. smjenu. ;)
Sretno!
dajdza-ze

#23049 Re: Zeničani

Post by dajdza-ze »

Sretno !
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#23050 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Sretno druže!
Post Reply