Poštovani gospodine Kojoviću,
Znam da u nedostatku vremena tekstove čitate površno, ali ovaj bih preporučio Vašoj pažnji U CJELOSTI. Zahvaljujem se na Vašem iskrenom odgovoru. Sigurno se nećete sa mnom složiti, ali isti poprilično "ubija" svaku motivaciju građanskog aktivizma.
Pedja Kojovic wrote:kluz franjo
Hvala na predlozenim rjesenjima.
Posto sam vodio radnu grupu za izradu ovih izmjena i dopuna mogu vam samo sa zaljenjem reci da su neka od rjesenja i komentara predlagana ali clanovi radne grupe su ih odbacili i zato se ne nalaze u nacrtu.
p.k.
Ako smijem slobodno interpretirati Vaš odgovor, to je u principu "Hvala Vam što ste isčitali 200-tinjak članova Nacrta. Hvala Vam što ste se potrudili i predložili neka konkretna poboljšanja... Ali sve to možete mačku o rep..."
Vaš odgovor je u suštinskoj opoziciji sa parolama NS "Budžet građanima, zakoni poreskim obveznicima!"
Čemu onda predložena javna diskusija?!
Pri tome me to dovodi do pitanja: "Jeste li i po pitanju Poslovnika pristali biti Premijerov smokvin listić?" Dalo Vam da vodite nekakvu radnu grupaciju, bez suštinske mogućnosti kvalitativnih promjena. Znam da je zastupnička grupa NS mala, ali Premijeru očigledno veći smokvin listić i ne treba.
Drugo,
Pedja Kojovic wrote:
Moja intencija, jedna od njih, prilikom izrade nacrta i jeste bila da se omoguci dinamicniji rad SKS i da se Vladi omoguci da i na samoj sjednici, prilikom usvajanja, dnevnog reda, moze predlagati nove tacke kao i da sazove hitnu sjednicu Skupstine bez pozivanja na prirodne nesrece itd.
p.k.
Izvinite molim, ali dokument se zove POSLOVNIK O RADU SKUPŠTINE!!! Na kojem mjestu Nacrta možemo prepoznati intenciju DA SE SKUPŠTINI OMOGUĆI dinamičniji rad? Umjesto toga imamo prijedloge (demotiviran sam ih citirati) da Premijer i Skupštinska većina od svake redovne radne sjednice mogu napraviti hitnu. Ja to ne bih Švedskom premijeru omogućio. Ili je po proceduri redovna ili je hitna.
Gdje je član po kojem je skupštinski zastupnik NOSILAC AUTORITETA I INTEGRITETA ZAKONODAVNE VLASTI?
Gdje je sankciona zaštita rokova predlaganja budžeta?
A i po pitanju "konstruktivnog" izglasavanja nepovjerenja Vladi, Nacrt sadrži tehničku grešku!
I mogu ja ovako do prekosutra, ali ako Vi kažete da je sve to u startu bez smisla, onda ništa.
Zadržavam sebi pravo, da barem forumski prostor "izmaltretiram" usporedbom Zvizdićevog budžeta KS 2005/2006 i "Kozadrinog" 2015/2016.
Pozdrav
PS: I dalje čekajući odgovor na pitanje: "Koji gradski vijećnici su tražili povećanje iznosa za finansiranje polit. stranaka prilikom zadnjeg rebalansa budžeta Grada Sarajeva?"
Nadahnuti prirodom! Osnaženi vizijom!