Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
melac

#23026 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by melac »

talijan97 wrote: 07/01/2025 21:03
stubrijez wrote: 07/01/2025 20:59
skafiskafsnjak wrote: 07/01/2025 20:40 Moze on biti ministar, ali kad kuhaju citava jebena zgrada smrdi. Takvima bi trebalo narediti da kupe nova vrata da dihtuje sve.

Ja ne znam sta da kuham, ne smrdi onako.
Bas vala. Lako je pricat dok se ne sretnes oci u oci sa garganima :lol: odmah svi guglaju, ja pisem sta gledam svaki dan dva razlicita pojma, znaci prosjecan indijac i prosjecan zemo, ljudi, mentalitet, jaz civilizacija.. Dje ima fudbaler ili sportista iz indije? Sutnes medju njih loptu bjeze ko kokosi. Ja pricam o zivotu... mora bit najbogatiji kad je najbrojniji.
Ja sam imao srecu upoznati malo emancipovanijeg Indusa, lijepi zubi, mirisljav, pocesljan, moda itd.
Upoznao ga u Milanu kao Deen svog :D
skafiskafsnjak

#23027 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by skafiskafsnjak »

stubrijez wrote: 07/01/2025 22:04
skafiskafsnjak wrote: 07/01/2025 21:57
stubrijez wrote: 07/01/2025 21:52
E ovo ti ne vjerujem! :shock: nek je sve al to nema sanse. Za njemacki.
Ti mene zajebavas ovdje ?
Ne zajebavam brate, ja nisam nikad cuo indijca da zna govorit ni engleski kako treba a kamoli njemacki. Bez obzira jel doktor ili kuhar. Handri ih handaramarega.
Al necu vise o njima bar na ovoj temi, mozda sam subjektivan valjda je to svrha ne citam statistiku iz gugla.
Pa ovaj prica vrh. Da ga svabo nazove na telefon, ne bi znao da nije Svabo.
Pa mozda je rodjen ovdje.
I nasa djeca koja se ovdje rode bolje pricaju njemacki nego nas
hatemondays

#23028 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by hatemondays »

jeza u ledja wrote: 07/01/2025 22:42 Tebi je posao da pricas sa zenama o menstruaciji? :o
Posao menadzera je posao da rijesi probleme izmedju radnika kojima rukovodi pa makar oni bili neciji miris ,menstruacija , lose ponasanje prema kolegama je ipak bio moj posao. Nazalost po gospodju se nije prilagodila ostalima a to obicno zavrsi tako kako je zavrsilo. Posto zivis u Americi nema nista licno u biznisu. I da puno zena danas uzima bolovanje zbog menstruacije tako da je i to moj posao, kad me radnica nazove i kaze da uzima day off zato sto ima period i to je ok , nema tabua oko toga vise. Cak postoji mogucnost da ce zaposlene zene uskoro imati extra sick days zbog perioda. Ne kupanje i licna higijena je ipak druga prica.
jeza u ledja

#23029 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by jeza u ledja »

Zajeban je to posao.
hatemondays

#23030 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by hatemondays »

jeza u ledja wrote: 07/01/2025 23:47 Zajeban je to posao.
Nije bas zahvalno, mada pises ovo sarkasticno u stilu ta ces ti vidi ti glave itd., biti ni manadzer.Ta ce glupi Bosnjo, ono nesto , znam ga ja pravi levat. Lako mozes izgubiti posao ako ne radis sve po propisu nema tu amidzica i tetica, ako sta zajebes gle cuda ode mondays na ulicu. Zato sam napisao hodas po jajima kad se takav problem pojavi na poslu. O nacinu razgovora sa potcinjenima, pogotovu sa osobljem zenskog pola, da ne pricamo, zivimo u vremenu gdje lako mozes biti optuzen za bilo sta, pa se ti kasnije vadi.

Izvini nisam stigao odgovoriti odmah ipak sam na poslu (usput se malo zajebavam ovdje, sarkazam na stranu).
jeza u ledja

#23031 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by jeza u ledja »

Vau kakvi prenosi. :shock:
ultima_palabra

#23032 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by ultima_palabra »

U Indiji postoje hiljade scam rekruterskih kompanija sa americkim brojevima telefona koje kupe oglase za posao sa interneta i salju ih Amerikancima, sa pricom da oni mogu srediti intervju taj posao. Ako im odgovoris traze da im posaljes resume iz kojeg onda oni povade ono sto im treba i sastavljaju idealan resume za svog kandidata kojeg pokusavaju uvaliti na slicne poslove, naravno da im se finansira H1B viza. Naravno tebi se vise nikad ne jave.
jeza u ledja

#23033 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by jeza u ledja »

ultima_palabra wrote: 08/01/2025 03:56 U Indiji postoje hiljade scam rekruterskih kompanija sa americkim brojevima telefona koje kupe oglase za posao sa interneta i salju ih Amerikancima, sa pricom da oni mogu srediti intervju taj posao. Ako im odgovoris traze da im posaljes resume iz kojeg onda oni povade ono sto im treba i sastavljaju idealan resume za svog kandidata kojeg pokusavaju uvaliti na slicne poslove, naravno da im se finansira H1B viza. Naravno tebi se vise nikad ne jave.
To mi zvuci kao nesto sto bi kod nas radili.

Posto sam studirao sa brukom Indijaca, slobodno mogu reci da se ne libe varanja, djonova i prepisivanja. Slicno kao i nasi. Dok su Ameri kolutali ocima i snebivali se.

Kinezi na primjer su se drzali odvojeno, na taj nacin da nisam uopste mogao sa njima pricati o bilo cemu. Indijci su bili otvoreni da se druze sa svima, da idu na pice, zajebavaju se. Tad sam i prvi put bio kod Indijaca na veceri. Njih cetvorica u dvosobnom stanu, nigdje namjestaja, carsav na podu i zajednicka posuda, riza s necim i hajmo rukama. Nije da mi nije bilo ukusno, ali je bilo toliko ljuto da nisam znao koliko je sati. :-)
Tad sam prvi put osjetio taj miomiris koji zraci iz indijskog stana. :D

Od tada do danas sam ih upoznao stotine i sprijateljio se sa bar njih 20. Evo bas bezveze jedna anektotica, ali nedavno sam se haman sjaranio sa jednim specijalistom kojem sam bio pacijent. Ono, imao sam zakazano kod njega vise puta u roku nekoliko mjeseci, uletimo u pricu ovo ono, ne znam jesam li ikad tako normalan odnos imao sa doktorom koji je regularni bijeli Amer. Frajer me kuci zove da mi daje savjete i sredjuje neki zajeb sa osiguranjem, sto je u Americi van pameti. :-) Inace moram proci kroz telefonski igrokaz da uopste dobijem opciju da pricam sa zivom osobom u bolnickom sistemu. Razvezemo mi tako o djeci, fudbalu, svasta nesto. Jednom davno prije, isto takvo sam iskustvo imao sa zubarom indijskog porijekla.

Proputovao Indiju uzduz i poprijeko od Himalaja do Kerale i jednostavno me fascinira ta zemlja sa svim svojim nedostacima, a ima ih mnogo. Indija je ono, bas nivo crne Afrike, ali zato ima bogati i vrlo bogati sloj stanovnistva, te kulturno blago kakvo rijetko gdje mozes naci. Nije za svakog. No isto tako je zemlja gdje kao turista mozes uzivati ko maharadza jebiga. :) No iako me Indija kao zemlja zanima, definitivno im je politika katastrofa, rasizam, nacionalizam, sektastvo, bas ono katastrofa. U Americi su uglavnom right wingeri. I tacno je da imaju tu neku poniznost ali istovremeno tretiraju svoje nize klase kao stoku. A ta "stoka" radi sve zive stvari za koji dolar dnevno. Recimo dodje neki seljak iz Bihara u Bombaj i povede zenu i djecu, spavaju na ulici, a danju rade na popravci ili asfaltiranju te iste ulice. Svi, zena, djeca, i to bez masina onako jedan po jedan kamen. :roll: Nevjerovatno je da jedna te ista zemlja ima takvo siromastvo i istovremeno takvu elitu koja je rasprostranjena svugdje po svijetu.
Bio sam i na tim famoznim privatnim "travnickim" fakultetima kod njih. :D Ono, neka manja zgrada usred nicega, nabace neki banner na kljakatom engleskom, i eto ga "koledz". :D Ni jedna ozbiljnija firma ma Zapadu nece takve zaposljavati ali eto.

Samo cu vam reci da sam jednom imao vrlo negativno iskustvo, ali s jednim likom iz Bangladesa (koji je btw Kanadjanin) i koji je sin neke elitne porodice, otac mu bio ambasador i tako. Helem, posto kod njih mnogi razmisljaju u ovom rezonu - on je skonto da smo mi generalno iz istocne Evrope niza klasa medju bijelcima, te se na taj nacin poceo odnositi prema meni. (Posto na drugoj temi spomenuh druzenje sa Irancima, i sa jednim Irancem sam imao isto tako vrlo slicno iskustvo gdje je frajer meni prakticno rekao da ja nisam bijelac jer dolazim sa zaostalog Balkana.)
Hocu samo reci kako to izgleda kad si na drugoj strani, pa se pitam kako bi se vi koji se sprdate sa Indijcima osjecali kad skontate da oni zapravo vas smatraju nizom klasom?

Helem, mislim da je poprilicno pateticno da mi sa malog Balkana snishodljivo pricamo o narodu cija elita prakticno upravlja zapadnim svijetom.

I generalno, treba jako puno raznih ljudi iz neke zemlje/regije/naroda da upoznas da zakljucis da kod svakog naroda ima svakakvih i da ne mozes na osnovu jednog, dva, tri iskustva izvlaciti pausalne zakljucke o cijelom narodu/naciji.
ultima_palabra

#23034 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by ultima_palabra »

Ne pricam ja uopste snishodljivo prema njima, bas suprotno, govorim da su lukavi i spremni na svasta. Nasi ne bi nikad izvodili takve prevare, nas ce te frajer samostalno izvarati ili u nekoj grupici od 2-3 covjeka, a kod ovih su to organizacije sa stotinama ljudi.

I tacno je to da oni smatraju sebe visom klasom, ne samo istocnoevropljane nego sve zapadnjake, kao to su levati koji rade sve po propisima, sad cemo mi uletiti i izvarati ih. I jedan ako uleti na jacu poziciju u firmi, ide odmah nekoliko miniona za njim... ne znam koliko je to neka solidarnost, a koliko se pare uzimaju.

Naravno nisu svi, jedan par zivjeli ispod mene, dobri ko hljeb oboje... jedino kuhinjski mirisi su bili tragedija kao sto svi vele :mrgreen:
stubrijez

#23035 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by stubrijez »

jeza u ledja wrote: 08/01/2025 05:01
ultima_palabra wrote: 08/01/2025 03:56 U Indiji postoje hiljade scam rekruterskih kompanija sa americkim brojevima telefona koje kupe oglase za posao sa interneta i salju ih Amerikancima, sa pricom da oni mogu srediti intervju taj posao. Ako im odgovoris traze da im posaljes resume iz kojeg onda oni povade ono sto im treba i sastavljaju idealan resume za svog kandidata kojeg pokusavaju uvaliti na slicne poslove, naravno da im se finansira H1B viza. Naravno tebi se vise nikad ne jave.
To mi zvuci kao nesto sto bi kod nas radili.

Posto sam studirao sa brukom Indijaca, slobodno mogu reci da se ne libe varanja, djonova i prepisivanja. Slicno kao i nasi. Dok su Ameri kolutali ocima i snebivali se.

Kinezi na primjer su se drzali odvojeno, na taj nacin da nisam uopste mogao sa njima pricati o bilo cemu. Indijci su bili otvoreni da se druze sa svima, da idu na pice, zajebavaju se. Tad sam i prvi put bio kod Indijaca na veceri. Njih cetvorica u dvosobnom stanu, nigdje namjestaja, carsav na podu i zajednicka posuda, riza s necim i hajmo rukama. Nije da mi nije bilo ukusno, ali je bilo toliko ljuto da nisam znao koliko je sati. :-)
Tad sam prvi put osjetio taj miomiris koji zraci iz indijskog stana. :D

Od tada do danas sam ih upoznao stotine i sprijateljio se sa bar njih 20. Evo bas bezveze jedna anektotica, ali nedavno sam se haman sjaranio sa jednim specijalistom kojem sam bio pacijent. Ono, imao sam zakazano kod njega vise puta u roku nekoliko mjeseci, uletimo u pricu ovo ono, ne znam jesam li ikad tako normalan odnos imao sa doktorom koji je regularni bijeli Amer. Frajer me kuci zove da mi daje savjete i sredjuje neki zajeb sa osiguranjem, sto je u Americi van pameti. :-) Inace moram proci kroz telefonski igrokaz da uopste dobijem opciju da pricam sa zivom osobom u bolnickom sistemu. Razvezemo mi tako o djeci, fudbalu, svasta nesto. Jednom davno prije, isto takvo sam iskustvo imao sa zubarom indijskog porijekla.

Proputovao Indiju uzduz i poprijeko od Himalaja do Kerale i jednostavno me fascinira ta zemlja sa svim svojim nedostacima, a ima ih mnogo. Indija je ono, bas nivo crne Afrike, ali zato ima bogati i vrlo bogati sloj stanovnistva, te kulturno blago kakvo rijetko gdje mozes naci. Nije za svakog. No isto tako je zemlja gdje kao turista mozes uzivati ko maharadza jebiga. :) No iako me Indija kao zemlja zanima, definitivno im je politika katastrofa, rasizam, nacionalizam, sektastvo, bas ono katastrofa. U Americi su uglavnom right wingeri. I tacno je da imaju tu neku poniznost ali istovremeno tretiraju svoje nize klase kao stoku. A ta "stoka" radi sve zive stvari za koji dolar dnevno. Recimo dodje neki seljak iz Bihara u Bombaj i povede zenu i djecu, spavaju na ulici, a danju rade na popravci ili asfaltiranju te iste ulice. Svi, zena, djeca, i to bez masina onako jedan po jedan kamen. :roll: Nevjerovatno je da jedna te ista zemlja ima takvo siromastvo i istovremeno takvu elitu koja je rasprostranjena svugdje po svijetu.
Bio sam i na tim famoznim privatnim "travnickim" fakultetima kod njih. :D Ono, neka manja zgrada usred nicega, nabace neki banner na kljakatom engleskom, i eto ga "koledz". :D Ni jedna ozbiljnija firma ma Zapadu nece takve zaposljavati ali eto.

Samo cu vam reci da sam jednom imao vrlo negativno iskustvo, ali s jednim likom iz Bangladesa (koji je btw Kanadjanin) i koji je sin neke elitne porodice, otac mu bio ambasador i tako. Helem, posto kod njih mnogi razmisljaju u ovom rezonu - on je skonto da smo mi generalno iz istocne Evrope niza klasa medju bijelcima, te se na taj nacin poceo odnositi prema meni. (Posto na drugoj temi spomenuh druzenje sa Irancima, i sa jednim Irancem sam imao isto tako vrlo slicno iskustvo gdje je frajer meni prakticno rekao da ja nisam bijelac jer dolazim sa zaostalog Balkana.)
Hocu samo reci kako to izgleda kad si na drugoj strani, pa se pitam kako bi se vi koji se sprdate sa Indijcima osjecali kad skontate da oni zapravo vas smatraju nizom klasom?

Helem, mislim da je poprilicno pateticno da mi sa malog Balkana snishodljivo pricamo o narodu cija elita prakticno upravlja zapadnim svijetom.

I generalno, treba jako puno raznih ljudi iz neke zemlje/regije/naroda da upoznas da zakljucis da kod svakog naroda ima svakakvih i da ne mozes na osnovu jednog, dva, tri iskustva izvlaciti pausalne zakljucke o cijelom narodu/naciji.
Pa ti si prijatelju njihov bot sad sam siguran :lol: cuj upravlja zapadnim svijetom.
jeza u ledja

#23036 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by jeza u ledja »

Malo radim za jevreje, malo za Indijce, jebiga. :D

Pogledaj na kojim su pozicijama bolan, u privredi i u politici. :shock:

Gudzarati etnicka grupa najbogatija etnicka grupa u Americi. Ispred jevreja.
Pola indijske dijaspore su Gudzarati. Narendra Modi je od tamo, kao i Gandi
jeza u ledja

#23037 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by jeza u ledja »

ultima_palabra wrote: 08/01/2025 05:18 Ne pricam ja uopste snishodljivo prema njima, bas suprotno, govorim da su lukavi i spremni na svasta. Nasi ne bi nikad izvodili takve prevare, nas ce te frajer samostalno izvarati ili u nekoj grupici od 2-3 covjeka, a kod ovih su to organizacije sa stotinama ljudi.

I tacno je to da oni smatraju sebe visom klasom, ne samo istocnoevropljane nego sve zapadnjake, kao to su levati koji rade sve po propisima, sad cemo mi uletiti i izvarati ih. I jedan ako uleti na jacu poziciju u firmi, ide odmah nekoliko miniona za njim... ne znam koliko je to neka solidarnost, a koliko se pare uzimaju.

Naravno nisu svi, jedan par zivjeli ispod mene, dobri ko hljeb oboje... jedino kuhinjski mirisi su bili tragedija kao sto svi vele :mrgreen:
Naravno da su nasi upravo takvi. Ne vidim razliku jel 2-3 covjeka ili hiljadu.

A to drugo sto govoris isto tako razmisljaju upravo Balkanci. Vidi levata sto rade po propisima.

Nisam uopste na to mislio za smatranje visom klasom, niti su to ti Indijci o kojim govorim. Govorim bukvalno o eliti koja misli da su visa klasa u odnosu na tebe ili druge, na nacin na koji to na Zapadu niko ne bi tako otvoreno radio. Ono bukvalno ko aristokracija, a ti si valjda esnaf, i onda ispod dolazi sirotinja koja sluzi da se pod njima otire. Oni misle da tako funkcionise Zapad pa se shodno tome i ponasaju.
(Ovo je na primjer jos izrazenije, tj. ekstremno izrazeno kod Arapa iz Zaliva.)

Ovo za firme ne znam jer ja nikad nisam radio u velikoj firmi. Iz mog limitiranog iskustva i iskustva prijatelja/porodice, to povlacenje svojih u neku firmu je normalna pojava za ama bas svaku imigrantsku grupu u Americi, ukljucujuci i nas jer sam ja licno povukao nekoga. A iz iskustva, isto se desilo sa Kinezima u firmi. A isto se vala desava i sa Amerima i povlacenjem nekoga iz grada iz kojeg dolaze.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#23038 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Velkoski »

meni su Indijci okej, bar iz mog iskustva. Rade, uče, ne zabušavaju previše, ali zato od SEA regiona odmah dobijem migrenu :mrgreen:
Hendrix

#23039 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Hendrix »

Ovo sto ja napisah o indijcima pa vidim pokrenu lavinu komentara, to je moje licno iskustvo. Njih ima 2 milijarde i tvrdim da se vecina ponasa kako sam opisao. To je jednostavno nacin zivljenja tamo. Pogledajte film "The White Tiger" i to je najbolji opis zivota u Indiji, ili ti nekoga sjebes ili budes sjeban. Moj opis nema veze sa rasizmom, nego specificnom kulturom koju sam upoznao vrlo dobro.

Ovo ne znaci recimo da se nisam druzio s Indijcima, kao sto sam i s Bosancima. I svi ti poznanici iz Indije su mi rekli sve ovo sto i pisem. I oni sami znaju kako je to i pokusavaju se odmaknuti od tog sranja. Ali generalno odnos normalnih naspram budala je isti. Ja sam uvijek upoznao vani vise Bosanaca/Balkanaca gadova i prevaranata nego normalnih. Dok nisam bio u izbjeglistvu nisam znao sta je Bosna. Pogotovo ljudi koji zive u urbanim sredinama i druze se u nekom normalnijem krugu ljudi, veze nemaju kako to izgleda. Bosna je dzungla ljudi moji. Sad da meni neko kaze bosanci su prevaranti i prefrgani ljudi, ne mogu ja bas reci to je laz i uvrijediti se kad znam da je istina. Nije krug ljudi s kojima se ja druzim reprezentativan skup cijele drzave. Komsija koji je dosao iz Njemacke mi se falio kako su krali stvari u marketima tokom rata, ono jebo shvabu ba.

Elem natrag na temu. Indijci definitivno srozavaju standard zapada na ovaj ili onaj nacin. Sad ce neko reci CEO gugla je Indijac ovo ono... to je 0.0001% njihove imigracije. Vecina su nisko obrazovani ili sa laznim diplomama i svakim jebenim mogucim certifikatom koji postoji ili ne postoji. Opet ja ne krivim direktno te ljude, bore se za sebe kako znaju i umiju. Dodju u zemlju gdje te sef ne udara papucom u glavu i dozvoljava ti normalan zivot, oni iskoriste svu naivnost odma. Jbg, borba je njima ista u Bangaloru, Los Angelesu ili Zagrebu. Igra brojeva je neumoljiva, milijarda ljudi tezi da pobjegne iz svoje zemlje. Uskoro i u vasem komsiluku.
BlackRiver

#23040 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by BlackRiver »

Ljudi u zivotu upoznaju 100 ljudi iz Indije i onda donesu zakljucak o 2 milijarde ostalih.

O ebem ti zivot :D
sinuhe

#23041 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by sinuhe »

Pisala je Ann Coulter neki dan o Indijcima direktorima. Kaže ne valjaju.
Dope_Man

#23042 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Dope_Man »

Jesam li ja jedini pored jeza koji voli indijsku hranu :D

Inace ne volim jako zacinjeno, al u piletinu uvijek bacim malo karija, a i zena neke druge kombinacije pravi s umjerenom dozom zacina. Kolega indijac jednom u kancelariju donio hrpu hrane kad mu je zena doselila pa mlada spremila za sve.. i sve mi bilo ukusno osim nekog przenog luka, al to je nesto sto jednostavno ne volim ni kad ga moja mama pravi.

Istina, rekao je da su pravili blagu verziju jer znaju da je originalna prejaka, a i zale se da ne mogu naci bas jake zacine kakve koriste u indiji, cak ni po indijskim prodavnicama.
stubrijez wrote: 07/01/2025 22:04 Ne zajebavam brate, ja nisam nikad cuo indijca da zna govorit ni engleski kako treba a kamoli njemacki. Bez obzira jel doktor ili kuhar. Handri ih handaramarega.
Al necu vise o njima bar na ovoj temi, mozda sam subjektivan valjda je to svrha ne citam statistiku iz gugla.
Istina je da ih vecina, pogotovo ovi koji su tek dosli, imaju jak naglasak (kao sto ga i mi imamo samo malo blaze), al oni koji su tu dugo vremena tu, pogotovo koji su rodjeni, ne moraju uopste da ga imaju. Evo jedan video nekog taksiste koji sam nedavno gledao.. blimey, da naslijepo gledam mislio bih Del Boy prica. - https://www.youtube.com/watch?v=_TedFmvfCYo
Last edited by Dope_Man on 08/01/2025 08:54, edited 2 times in total.
Karikaturist

#23043 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Karikaturist »

I meni je ta njihova hrana odlicna, konzumiram to na mjesecno bazi par puta. Precinjeno i zacinjeno ne volim, ali imaju oni i tih mild verzija..
W0rM
Grijem se na: sunčevu energiju
Vozim: se po mahali

#23044 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by W0rM »

Velkoski wrote: 08/01/2025 06:14 meni su Indijci okej, bar iz mog iskustva. Rade, uče, ne zabušavaju previše, ali zato od SEA regiona odmah dobijem migrenu :mrgreen:
Nepalci su TOP. Indijci, cast izuzecima, tanko ko baslija.
Didier

#23045 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Didier »

Ja sam imao podstanara iz Indije, ali smo bili prije toga kolege, i znao sam da je normalan, pa sam mu izdao stan kad sam otišao u Sarajevo. On je iz više kaste i obrazovan je, to je skroz druga priča.

Svi ostali koje sam upoznao su bili teški lažovi, prevaranti, prljavi, čudni, i sl. A upoznao sam ih stotine.

Ko god tvrdi da smo rasisti mi koji tako govorimo, neka se upita da li bi volio da mu se kćerka uda za jednog takvog.

Da su svi kao moj podstanar, bilo bi sjajno, ali nažalost to je možda jedan promil stanovništva.
broj dva

#23046 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by broj dva »

Dakle naši neće u Indiju jer im smrdi, idemo dalje...
broj dva

#23047 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by broj dva »

Didier wrote: 08/01/2025 10:11 Ja sam imao podstanara iz Indije, ali smo bili prije toga kolege, i znao sam da je normalan, pa sam mu izdao stan kad sam otišao u Sarajevo. On je iz više kaste i obrazovan je, to je skroz druga priča.

Svi ostali koje sam upoznao su bili teški lažovi, prevaranti, prljavi, čudni, i sl. A upoznao sam ih stotine.

Ko god tvrdi da smo rasisti mi koji tako govorimo, neka se upita da li bi volio da mu se kćerka uda za jednog takvog.

Da su svi kao moj podstanar, bilo bi sjajno, ali nažalost to je možda jedan promil stanovništva.
Rasizam ima nesazluženo lošu reputaciju
Ozimician

#23048 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Ozimician »

broj dva wrote: 08/01/2025 10:27 Dakle naši neće u Indiju jer im smrdi, idemo dalje...
Kako je krenulo - nece oni nidje. :D
stubrijez

#23049 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by stubrijez »

Ima ih ovde sto su prosli indiju uzduz i poprijeko :-x jedan je moj poznanik otisao tako moro poslom i odma fasuje neku bakteriju tri mjeseca se vukario po bolnicama.
Ma sve u svemu generalno su bezveze, sad uspjesan neuspjesan manje bitno, svi se hvataju toga a ja sam i ovde prvi napisao da ce jebat oni EU. Cistim brojevima a kvaliteta u tom moru mora bit pokoja kap. Jebace nam Gandi majku.
Samo mi nije jasan covjek u Americi zivi i izabere doktora indijca... ne znam ko je pisao neda mi se traziti, ja mislim ima tu neki komplex nas balkanaca uvijek letimo tim losijim od nas. Uvijek neki downgrade izaberemo...
Prije pola sata udjem u sobu za pauzu, jedan se sakrio iza vrata, telefonira i prdi.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#23050 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Truba »

mene indija podsjeti na
Kandhamal violence 2008

3 dana divljanje trajalo 18 000 povrijedjenih 100 mrtvih tristotinjak crkava zapaljeno 6000 domova

ljepota znam da nisu svi isti ali su izabrali UZP vlast
Post Reply