Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- supercali
#23026 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
jesu li isti moduli kao i kod hs-a?
-
made_in_sarajevo
#23027 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nisam pratio,a ima more postova,a zanima me. Jel nas hs korisnike ce zaklati sa prelaskom kod njih, reci ce ne mogu vasi moduli?
Telemach odgovori ba normalno jebo vas copy paste odgovor i hvala na razumjevanju i cim bude. Ljudi u normalnim zemljama u fudbalu od prvog dana znaju datum i satnicu zadnje tekme u ligi,kod nas "ne znaju" kad ce ugasiti firmu koju su kupili,a vode se kao ozbiljni.
Oko nove godine mirza_15 i privatno sam cuo da ide nova ponuda moja tv, izjasnite se vise. Hocu li vec poceti kontati o moja tv ili cr te napokon biti normalni pa reci normalne informacije,a ne pogledajte nasu web stranicu hvala na razumjevanju. Jel mogu sanjati o pakrtu 36KM digitalne sto sad imam na HS, ostat ce ovi paketi, skontat ce te da.ne moze hs modul nego mora vas...?
Odgovorite sta normalno,a ne samo copy paste odgovore stavljati.
Uh sto me srklet uhvati na sabahu
Telemach odgovori ba normalno jebo vas copy paste odgovor i hvala na razumjevanju i cim bude. Ljudi u normalnim zemljama u fudbalu od prvog dana znaju datum i satnicu zadnje tekme u ligi,kod nas "ne znaju" kad ce ugasiti firmu koju su kupili,a vode se kao ozbiljni.
Oko nove godine mirza_15 i privatno sam cuo da ide nova ponuda moja tv, izjasnite se vise. Hocu li vec poceti kontati o moja tv ili cr te napokon biti normalni pa reci normalne informacije,a ne pogledajte nasu web stranicu hvala na razumjevanju. Jel mogu sanjati o pakrtu 36KM digitalne sto sad imam na HS, ostat ce ovi paketi, skontat ce te da.ne moze hs modul nego mora vas...?
-
made_in_sarajevo
#23028 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Znam ja da nema,ali kako se nista ne zna i samo copy paste pisu onda me ne bi cudilo da skontaju kako modul sto smo od hs dobili ne moze. Otkako se saznalo ovo telemach samo pise hvala na razumjevanju.
Samo da normalno hoce reci za hs korisnike kad se moze ocekivati,kako ce izgledati sve to, a ne vazda isto hvala na razumjevanju, cekaj da se neko smiluje sta objaviti
Samo da normalno hoce reci za hs korisnike kad se moze ocekivati,kako ce izgledati sve to, a ne vazda isto hvala na razumjevanju, cekaj da se neko smiluje sta objaviti
- Benq
#23029 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nije 75 nego 89.9KM, odnosno 79,9KM prvih 6-12 mjeseci zbog pretplate za fiksnu.Webamaster Dub wrote: kojih 90KM kada je najskuplji paket 75KM!!
- Benq
#23030 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Citajte sitna slovaAlkoholoziran wrote:ja isto ovdje vidim nove cijene od 1.11.2015 najskuplji paket 75 maraka http://telemach.ba/upload/document/izvo ... _2015_.pdf
Mjesečna cijena ne uključuje Mjesečnu naknadu za održavanje KKS i praćenje analogne kablovske televizije u
iznosu 15 KM.
- supercali
#23031 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kako nema vezeWebamaster Dub wrote:kakve veze ima HS modul i kako kažeš telemah modul, ustvari to je ista stvar CI Modul i tamo i vamo nikakve razlike sem u programskoj šemi!!made_in_sarajevo wrote:Nisam pratio,a ima more postova,a zanima me. Jel nas hs korisnike ce zaklati sa prelaskom kod njih, reci ce ne mogu vasi moduli?
evo modula
Ista je stvar sto se tice hardvera al pitanje je jel software isti kod oba modula
Mogu ja ubaciti modul u tvoj telemah tv al nista da ne odkodira
E zato sam ja pitao jesu li isti a vjerovatno i ovaj iznad
-
made_in_sarajevo
#23032 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Alkoholoziran wrote:mirzi se bola javi i čekaj do nove godine kada će ajvaz dedo (BATA BOŽIĆ), da djele srklet iz bh telekoma, za tebe je bh telekom i ništa više.made_in_sarajevo wrote:
Da malo pratis vidio bi koliko sam se sa mirzom klao i koliko sam ih grdio.
Drugo ne ocekujem iste uslove ali nek je vama normaljo da pola grada ne zna uopste je da telemch kupio hs, postojeci korisinici hs nemaju pojma kad ce prebaciti,sta ce sa.opremom, hoce li se sta dodatno placati i gdje god da se pita lafo ne znaju nista hvala na razumjevanju. Milionska cifra placena,a ne zna se nista aha sta ima kod vas. Nek je to normalno da se osnovne informaciju kriju,a onda ce biti odluci odma hoces,neces. Ja sa rajom pricam koja imaju nesto od hs,pola ih nema pojma da ih je telemach kupio,a ne da ce se mjenjati nesto,hoce li oni morati mjenjati. Osnovne informacije trazim,a ne hvala na razumjevanju. I ja glup ato ista napisa, haj se prepucavajte ko ima veci kabal
- supercali
#23033 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Poznavajuci nase strucnjake koji ne mogu 2 modula ograniciti na jednog korisnika cisto sumnjam da znaju ovo sto si napisao
Za njih je lakse mjenjaj module a i svejedno ovi i lice na nesto a kod nas oni kinezi neki bili a sad su kinezi na engleskom
Meni svejedno sve dok imam uslugu
Za njih je lakse mjenjaj module a i svejedno ovi i lice na nesto a kod nas oni kinezi neki bili a sad su kinezi na engleskom
Meni svejedno sve dok imam uslugu
- supercali
#23034 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Lako je onome ko zna al kao sto rekoh poznavajuci nase strucnjake tesko
Pa jesu u hs-u imali strucnjake koji nisu znali upload srediti pa smo na deklarisani upload od 4 imali po 20mbs
Pa jesu u hs-u imali strucnjake koji nisu znali upload srediti pa smo na deklarisani upload od 4 imali po 20mbs
- Benq
#23035 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jos uvijek je to tu negdjesupercali wrote:Lako je onome ko zna al kao sto rekoh poznavajuci nase strucnjake tesko
http://www.speedtest.net/result/4714322788.png
- Benq
#23036 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hahaha mozemo samo sanjat o tome , vidis da telemach jedva poveca za 0,5Mb a kamoli sta vise.. bit ce mozda za 4-5 godinaWebamaster Dub wrote: 10MBs bi trebao biti default upload kod svih operatera!!
Btw , nije MB nego Mb ... kamo lijepe srece da je MB
- supercali
#23037 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma meni nekad skoci na 20 valjda sam ja neka granica sta li pa mi varira al evo benq uvijek ima skoro 20 a deklarisano cini mi se 4-5 koliko vec
Sve se moze kad se zna i hoce al ocito ne znaju cim ne mogu ograniciti i vezati 2 modula za jednog korisnika pa za drugi modul moras placati kao da imas poseban prikljucak
Ja koji nisam dipl ing mr sr gbr bi im to znao uraditi al jbg to se placa
Jedino ako namjerno to nisu uradili da uzmu dodatnu lovu pa ko se upeca upeca
Sve se moze kad se zna i hoce al ocito ne znaju cim ne mogu ograniciti i vezati 2 modula za jednog korisnika pa za drugi modul moras placati kao da imas poseban prikljucak
- Benq
#23038 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kod mene je ovo od Marta kad su nam povecali brzine , i trebao upload da bude 4Mb medjutim speedtest pokazuje izmedju 12 i 20, nerijetko ode i na 25Mb , cak i na torentu sam znao raditi seed sa 2MB/ssupercali wrote:Ma meni nekad skoci na 20 valjda sam ja neka granica sta li pa mi varira al evo benq uvijek ima skoro 20 a deklarisano cini mi se 4-5 koliko vec
Sto se nasih modula tice , ja bih mogao glavu dati da su oni mogli napravit sistem kao kod HS-a , odnosno kad ti daju karticu oni je kodiraju za odredjene pakete kanala i ti potpises ugovor za tu karticu i cao , ali ovdje se radi o forsiranju resivera.. Ja samo ne znam ko je toliko lud da placa Trio Grande Premium i da uzme dodatnu karticu pa da za nju placa jos 30KM kanale..
Evo npr stanje kod HS-a , kad sam htio da uzmem HBO paket , nazvao sam ih i pitao sta trebam uradit , kaze samo da mu procitam serijske brojeve sa modula , signal ce biti pusten a neko od tehnicara ce doci da se potpise ugovor na pola godine za HBO kanale.
-
kakaljin
#23039 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Svi moduli oblikom su isti jedina razlika je u vrsti kodiranja i dekodiranjaWebamaster Dub wrote:Najvjerovatnije da se software može instalirati i uraditi upgrade online dok je modul još u tvom tv, valjda imaš tamo opciju upgrade software na tv CI modul opcija, valjda će biti i neka obavijest da HS korisnici urade update CI modula, nema potrebe da se isti mjenjaju novima!!!supercali wrote:Kako nema vezeWebamaster Dub wrote: kakve veze ima HS modul i kako kažeš telemah modul, ustvari to je ista stvar CI Modul i tamo i vamo nikakve razlike sem u programskoj šemi!!
evo modula
Ista je stvar sto se tice hardvera al pitanje je jel software isti kod oba modula
Mogu ja ubaciti modul u tvoj telemah tv al nista da ne odkodira
E zato sam ja pitao jesu li isti a vjerovatno i ovaj iznad
Postoje razlicite vrste kodiranja kod modula,
Viaccess
Seca/Mediaguard
ALPHACRYPT LIGHT
cryptoworks
UNICAM/UNICRYPT
I vjerovatno jos neki koje nisam nasao,
ali to su sve vrste kodiranja koje imaju i takve kodirane kartice se stavljaju u module, a sada koju ce vrstu kodiranja koristiti telemach to ne znamo.
- supercali
#23040 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma nek urade kao sto je neko predlozio ovdje na temi
Ako treba nek stave u ugovor da povremeno mogu doci u isnpekciju da vide jesu li svi moduli kod tebe ili kod komsije ima tih modula
Pa ako se ispostavi da krsis to kaznu od 500 maraka i i naplacivati dodatno modul i cao
Ako treba nek stave u ugovor da povremeno mogu doci u isnpekciju da vide jesu li svi moduli kod tebe ili kod komsije ima tih modula
Pa ako se ispostavi da krsis to kaznu od 500 maraka i i naplacivati dodatno modul i cao
- supercali
#23041 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kakva druga mreza?Webamaster Dub wrote:kada ti monter da onaj papir da potpišeš na njemu piše serijski broj modula i MAC adresa, tako da modul najvjerovatnije nije upotrebljiv na drugoj mreži.Sada zbog čega neće da omoguće korištenje više modula nemam pojma?supercali wrote:Ma nek urade kao sto je neko predlozio ovdje na temi
Pa nije mi komsija na hs-u ako sam ja na tm
- supercali
#23042 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nije modul vezan mac adresom samo serisjskim brojem za korisnika
- Benq
#23043 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ID je serijski broj modula, odakle tu mac adresa , kod mene nisu nikad trazili tu "mac" adresu kad sam prijavljivao usluge, uvijek samo serijski broj.
-
nekkem
#23044 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pazi, malo mijesas kruske i jabuke. Ovo je kablovska a ne IPTV, u prijemni uredjaj (receiver ili TV/modul) ide coax kabl kroz koji ide direktno digitalni signal, tako da samo sam taj uredjaj tipa receiver ili TV/modul moze imati MAC adresu. Posto oni ne kodiraju module na specifican TV prijemnik (po serijskom broju ili ko zna cemu drugom), isti modul ce raditi kod bilo koga ko ima TV prikopcan na Telemach mrezu jer mu je dovoljno da ima njihov digitalni signal.Webamaster Dub wrote:Pod drugom mrežom se podrazumjeva različita MAC adresa, dakle modul neće radit ako nema istu MAC adresu, tako bi trebalo da bude!!!
- supercali
#23045 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ajde ovaj broj pod id vidi je li to broj tvog ugovora a ovo prije je serijski broj modula
Modul nema mac adresu u tom smislu kojem govoris
-
nekkem
#23046 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa upravo to, modul ima "MAC adresu" ili serijski broj i kad preneses modul kod komsije, prenio si i to, a preko toga sistem odredjuje sta modul moze dekriptovati. Ista ti je stvar i sa receiver-om. Uzmi receiver, prenesi ga kod komsije koji je na telemach-ovoj mrezi i sve ce raditi isto kao i kod tebe jer je receiver tu terminalni uredjaj koji se autentikuje na mrezu.Webamaster Dub wrote: E to ne znam, ali znam da modul ima MAC adresu jer se u to razumijem kolko/tolko
Last edited by nekkem on 03/10/2015 11:48, edited 2 times in total.
- Benq
#23047 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kod mene nema nikakva mac adresa , u opcijama tv-a pise samo modul information i serijski broj. Drugi tv mi je smart i tamo ima mac adresa ali od wifi i od lan-a dok su modul informacije iste - samo serijski broj..
- supercali
#23048 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne mozes vezati mac adresom modul za korisnika i da tako pratis je li on dao komsiji ili nije
Mozes ga vezati za serijski broj tv-a ako zelis to sto govoris
Ovo na tvom ugovoru nista ne znaci osim da se kod tebe nalazi taj modul
A id je valjda id tog novog ugovora kao sto ga imas sa prvim itd
Mozes ga vezati za serijski broj tv-a ako zelis to sto govoris
Ovo na tvom ugovoru nista ne znaci osim da se kod tebe nalazi taj modul
A id je valjda id tog novog ugovora kao sto ga imas sa prvim itd
- typeOnegative
#23049 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Webamaster Dub wrote:već sam ja to prije provjerio na računu od telemah i uporedio brojeve koji se ne slažu, dakle vrlo lako se i na tv barem kod mene mogu provjerit sve info vezane za CI Modul.supercali wrote:Ajde ovaj broj pod id vidi je li to broj tvog ugovora a ovo prije je serijski broj modula
Ajd kolega ako ti nije teško uslikaj kako izgleda EPG i lista kanala na LGu, zanima me jer i kod mene mene je LG i čekam da mi dođu? Hvala
- typeOnegative
#23050 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Webamaster Dub wrote:evo brza
Hvala na brzom odgvoru , sviđa mi se kako to sve izgleda
još samo da pitam samo odaberem Cable pod tunerima i digitalne kanale i to je to , nema nikakvih caka dodatnih ?