Utakmice.

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
mirza_15

#23026 Re: Utakmice.

Post by mirza_15 »

jeza u ledja wrote:
mirza_15 wrote: Pa moras biti beton da ovakve vanzemaljce pobjedis. Epski podvig.
:roll:
To je zakljucak koji niko ovdje nece izvuci iz recenog osim tebe.

Ma hajd znas i ti to al dobro.
Ma vidi nesto. Ok si lik. Nemam namjeru da ulazim u neku raspravu. Govorim samo ono sto vidim. Generalno mi je bezveze prica o tome kako se oni naloze, daju 200%, desava se nekakva cuda i sl. Ako si bolji i imas karakter onda dobijes utakmicu. Daju svi u seriji a 200% protiv juventusa, napnu se iz petnih zila, ali dzaba im kad su losiji. Kada govorimo o ovoj utakmici mi bi i ovakvi kakvi smo trebali biti za tri klase bolji od ove djece, a mi grijesimo u nekim osnovnim elementima igre i to precesto.
last mohicans

#23027 Re: Utakmice.

Post by last mohicans »

Dajte sta morate vazda filozofirati. Kao da nismo svjesni koliko limitiranu ekipu imamo. Uzivajte u pobjedi kakva god da je. Momci su je izborili i svaka im cast. Posebno mi je drago sto je mali Hadzic zabio. Momka treba gurati. Gurali smo Ahmeta i Hebiba, pa vidimo gdje smo stigli. Dečko je jedan zicer fulio, ali je naredni zabio. Momku je 18, da se razumijemo. Zasluga ide i Repuhu koji je imao petlju ubaciti ga kad treba. Da je Čala vodio sigurno ga ne bi ubacio na poluvremenu, a pitanje je da li bi ikako. 16 godina prokletstva je skinuto, nikakva euforija, idemo utakmicu po utakmcu. Ova pobjeda nije samo bitna zbog tih
16 godina, vec više radi samopuzdanja, a bogme i stanja na tabeli. Da smo izgubili, crnjak bi bio.
jeza u ledja

#23028 Re: Utakmice.

Post by jeza u ledja »

mirza_15 wrote: Ma vidi nesto. Ok si lik. Nemam namjeru da ulazim u neku raspravu. Govorim samo ono sto vidim. Generalno mi je bezveze prica o tome kako se oni naloze, daju 200%, desava se nekakva cuda i sl. Ako si bolji i imas karakter onda dobijes utakmicu. Daju svi u seriji a 200% protiv juventusa, napnu se iz petnih zila, ali dzaba im kad su losiji. Kada govorimo o ovoj utakmici mi bi i ovakvi kakvi smo trebali biti za tri klase bolji od ove djece, a mi grijesimo u nekim osnovnim elementima igre i to precesto.
kurko. Znali smo igrati i dobro i sve, al nece pa nece.
Ja uopste ne govorim da smo beton, vec upravo znam da smo limitirani i upravo zbog toga sam zadovoljan sto smo napokon pobijedili.

Al ti tome pristupas ko da je pobjeda nesto sto je sasvim normalno i ocigledno ti ista ne pricinjava dovoljno zadovoljstvo da se ne uhvatis problema u igri. Mali Hadzic dao gol, pobjeda nakon 16 godina, sta ti vise treba u nedjeljno popodne?
Imam osjecaj da se ti osjecas jednako kao i proslog vikenda i to je meni nepojmljivo. I kad vec tako razmisljas nakon pobjede, ne mogu ni da zamislim sta bi pricao da nismo uzeli... :-)

Eh eto takvih ima mnogo, i onda kad se to sve skupi stvori se nevjerovatan raskorak izmedju onog sto je u glavama ljudi i onog sto je stvarnost, koji se onda ispoljava pogubno na sviju.
VPSA

#23029 Re: Utakmice.

Post by VPSA »

I do sad se govorilo da je Celik nikad gori, ali sada su fakat nikad gori. Nama je najbitnije da sad dobijemo trenera koji ce znati sta radi.

Dobro je da smo dobili, ja nisam vidio da je bas bilo jedva kako neki kazu, bilo je dosta lagano, ali protiv ekipe koja bi se i u federalnoj ligi borila za opstanak. Dobro je i da je Hadzic dao gol, i da je jos jednom pokazao da i u ovom trenutku ne daje na terenu nista manje od Ahmetovica ili Hebibovica, a o dugorocnom potencijalu da ne pricamo.
mirza_15

#23030 Re: Utakmice.

Post by mirza_15 »

@jez
Izvini drug, ali ja hocu da se Sarajevo bori za trofeje a ne da skacem od radosti sto smo neku djecu dobili ili sljedeci vikend gosk. To se podrazumjeva. Meni je samo pao kamen sa srca sto nismo kiksali protiv ovih amatera. I ne mogu da ne primjetim da smo dobar dio utakmice u rangu sa tom djecom sto nikako nije dobro. Ti mislis da zbog pobjede treba sve to gurnuti pod tepih?
jeza u ledja

#23031 Re: Utakmice.

Post by jeza u ledja »

mirza_15 wrote:@jez
Izvini drug, ali ja hocu da se Sarajevo bori za trofeje a ne da skacem od radosti sto smo neku djecu dobili ili sljedeci vikend gosk. To se podrazumjeva. Meni je samo pao kamen sa srca sto nismo kiksali protiv ovih amatera. I ne mogu da ne primjetim da smo dobar dio utakmice u rangu sa tom djecom sto nikako nije dobro. Ti mislis da zbog pobjede treba sve to gurnuti pod tepih?
Ma ne treba nista pod tepih ba, ima vremena da dumamo sta i kako, ali danas uzivaj brate i lezi spavat zadovoljan. :)
jeza u ledja

#23032 Re: Utakmice.

Post by jeza u ledja »

VPSA wrote:I do sad se govorilo da je Celik nikad gori, ali sada su fakat nikad gori. Nama je najbitnije da sad dobijemo trenera koji ce znati sta radi.

Dobro je da smo dobili, ja nisam vidio da je bas bilo jedva kako neki kazu, bilo je dosta lagano, ali protiv ekipe koja bi se i u federalnoj ligi borila za opstanak. Dobro je i da je Hadzic dao gol, i da je jos jednom pokazao da i u ovom trenutku ne daje na terenu nista manje od Ahmetovica ili Hebibovica, a o dugorocnom potencijalu da ne pricamo.
Ma Kadusic godinu stariji igra vec ihihi, u odnosu na ove njihove juniore ko veliki. Kad moze on mogu i ostali.
Tomahawk11
Globalni moderator

#23033 Re: Utakmice.

Post by Tomahawk11 »

Hadžić>Ahmetović
GandalfSivi

#23034 Re: Utakmice.

Post by GandalfSivi »

Nakon danas vjerujem da cemo se plasirati u ligu za sampiona. Nista vise, nista manje. Opet, to je napredak u odnosu na proslu utakmicu...
VPSA

#23035 Re: Utakmice.

Post by VPSA »

Kod Hadzica mi se svidja sto djeluje kao skolovan napadac, uvijek je u liniji s njihovim stoperima i ima tih utrcavanja u prazno konstantno. To je osnovna stvar u fudbalu ali u nasoj ligi malo napadaca to radi, vec ako jednom utrci i niko mu ne doda onda on narednih 5 minuta potrosi tako sto psuje majku ovim sto mu nisu dodali.

A Kadusic je primjer, on je u ekipu upao silom prilika, vjerovatno nije ni najtalentovaniji u svojoj generaciji. I eto sta godina iskustva uradi. Daleko je on od nekog idealnog beka da se razumijemo, ali je vec solidan premierligaski igrac.
emigrazione

#23036 Re: Utakmice.

Post by emigrazione »

Ograniceni smo i limitirani sa svih mogucih strana, iskreno glupo je da se skace od srece nakon pobjede protiv nekakve djecurlije koju jedva da poznaje i Kemal Hafizovic...pa dovoljno je pogledati kako trcimo kontru, da uzmes strik i objesis se
Tomahawk11
Globalni moderator

#23037 Re: Utakmice.

Post by Tomahawk11 »

emigrazione wrote:Ograniceni smo i limitirani sa svih mogucih strana, iskreno glupo je da se skace od srece nakon pobjede protiv nekakve djecurlije koju jedva da poznaje i Kemal Hafizovic...pa dovoljno je pogledati kako trcimo kontru, da uzmes strik i objesis se
Što je to tako? Je li baš komplet ekipa ne valja ili ima pojedinaca koji koče ekipu?
Koshpa

#23038 Re: Utakmice.

Post by Koshpa »

Divovi !!! :D
todd_smith

#23039 Re: Utakmice.

Post by todd_smith »

VPSA wrote:Kod Hadzica mi se svidja sto djeluje kao skolovan napadac, uvijek je u liniji s njihovim stoperima i ima tih utrcavanja u prazno konstantno. To je osnovna stvar u fudbalu ali u nasoj ligi malo napadaca to radi, vec ako jednom utrci i niko mu ne doda onda on narednih 5 minuta potrosi tako sto psuje majku ovim sto mu nisu dodali.

A Kadusic je primjer, on je u ekipu upao silom prilika, vjerovatno nije ni najtalentovaniji u svojoj generaciji. I eto sta godina iskustva uradi. Daleko je on od nekog idealnog beka da se razumijemo, ali je vec solidan premierligaski igrac.
ja i dalje ne vidim to kod Kadusica, lik je zalutao na poziciju beka prije 2 godine i gura ga to jedino jer nemamo alternativu, tj imamo sada Hodzica koji je druga dimenzija za Kadusica, ali se nazor mali gura
Logovan

#23040 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

Rahmanović, prvi gol u bordo dresu. :thumbup: NEDIM HADŽIĆ :izet: Bravo momak, samo trpaj. Repuh :thumbup: Svaka čast na pobjedi ostvarenoj nakon 17 godina. :D

Trebali smo povesti još u prvom poluvremenu, šteta što Velkoski nije pogodio. Kako ono fuli, majka mu stara. A šta reći o padu u posljednjih 10-15 minuta prvog poluvremena. Nismo se sastavili sa loptom kako treba. Totalno nepovezana igra. A i veliku sreću smo imali kod one njihove prilike.

Hebibiju nova asistencija. 8-)
VPSA

#23041 Re: Utakmice.

Post by VPSA »

todd_smith wrote:
VPSA wrote:Kod Hadzica mi se svidja sto djeluje kao skolovan napadac, uvijek je u liniji s njihovim stoperima i ima tih utrcavanja u prazno konstantno. To je osnovna stvar u fudbalu ali u nasoj ligi malo napadaca to radi, vec ako jednom utrci i niko mu ne doda onda on narednih 5 minuta potrosi tako sto psuje majku ovim sto mu nisu dodali.

ja i dalje ne vidim to kod Kadusica, lik je zalutao na poziciju beka prije 2 godine i gura ga to jedino jer nemamo alternativu, tj imamo sada Hodzica koji je druga dimenzija za Kadusica, ali se nazor mali gura
19 godina ima Kadusic a recimo na zadnjem derbiju je izdominirao Stanica, koji vazi kao medju boljim bekovima u ovoj ligi. Ja nisam vidio bas da je Hodzic (i on vazi kao medju boljim bekovima u ligi) druga dimenzija, po meni su tu negdje, a Hodzic je 4 godine stariji. Brz je, ima malo te pozitivne drskosti, nije uplasen, moze trcat puno i cesto se ubacuje gore. Takticki je cesto pogubljen ali nista sto se ne moze naucit (samo sto kod nas vjerovatno nema od koga).

Ali ne hvalim ja toliko Kadusica, ne mislim ni ja da je neki vanserijski talenat, ali je primjer kako i uz malo prostora koji mu se daje dobijes igraca koji je sa 19 bolji od nekih prekodrinskih pojacanja sa 30 godina koje smo placali po 50.000+ KM godisnje.
al-em

#23042 Re: Utakmice.

Post by al-em »

a cala nije uvrstio hadzica ni medju 20 igraca u utakmicama protiv moldavaca
todd_smith

#23043 Re: Utakmice.

Post by todd_smith »

VPSA wrote:
todd_smith wrote:

19 godina ima Kadusic a recimo na zadnjem derbiju je izdominirao Stanica, koji vazi kao medju boljim bekovima u ovoj ligi. Ja nisam vidio bas da je Hodzic (i on vazi kao medju boljim bekovima u ligi) druga dimenzija, po meni su tu negdje, a Hodzic je 4 godine stariji. Brz je, ima malo te pozitivne drskosti, nije uplasen, moze trcat puno i cesto se ubacuje gore. Takticki je cesto pogubljen ali nista sto se ne moze naucit (samo sto kod nas vjerovatno nema od koga).

Ali ne hvalim ja toliko Kadusica, ne mislim ni ja da je neki vanserijski talenat, ali je primjer kako i uz malo prostora koji mu se daje dobijes igraca koji je sa 19 bolji od nekih prekodrinskih pojacanja sa 30 godina koje smo placali po 50.000+ KM godisnje.
normalno da nece vidjeti kod Hodzica kada lik igra jednu sljedecih 5 ne igra, nebitno je li prvu igrao odlicno ili lose

Meni je Kadusic rezervna opcija, i da se razumijemo nissta protiv malog, lik je bio napadac kroz citav put od 10 do 18 godina i onda odjednom ga na beka gurnuse tako da mi je ok to, ali ne mozes forsirati sa logikom "neka ga trudi se"
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#23044 Re: Utakmice.

Post by F&N »

Najsvjetlija stvar jucerasnje utskmice je gol Hadzica. Nadam se da ce ovaj gol skinuti teret s njegovih ledja i da ce mali procepiti. Neko iznad mene je napisao o tome kako se dobro krece, slozio bih se s tim, djeluje kao da momak ima onaj inzagijevski instinkt i da nije plasljivko. Nadam se da ce ga sad procepiti pa neka sad reseta i u "Primeri" :mrgreen:
Sto se tice ostatka ekipe, djeluju totalno bez samopouzdanja, od dodavanja u odbrani do onih naprijed.
Kadusic me iznenadio. Saric je ocajan, Rahmanovic je dobar ali zna da prekomplikuje. Radovac polahko se vraca ali Boga mi tanko je to jos.
Lijepa pobjeda za samopouzdanje i vracanje pozitivne atmosfere.
Dr. Kuca

#23045 Re: Utakmice.

Post by Dr. Kuca »

Najgora utakmica koju su moje oci gledale.
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#23046 Re: Utakmice.

Post by F&N »

Sliver wrote:
F&N wrote:Najsvjetlija stvar jucerasnje utskmice je gol Hadzica. Nadam se da ce ovaj gol skinuti teret s njegovih ledja i da ce mali procepiti. Neko iznad mene je napisao o tome kako se dobro krece, slozio bih se s tim, djeluje kao da momak ima onaj inzagijevski instinkt i da nije plasljivko. Nadam se da ce ga sad procepiti pa neka sad reseta i u "Primeri" :mrgreen:
Sto se tice ostatka ekipe, djeluju totalno bez samopouzdanja, od dodavanja u odbrani do onih naprijed.
Kadusic me iznenadio. Saric je ocajan, Rahmanovic je dobar ali zna da prekomplikuje. Radovac polahko se vraca ali Boga mi tanko je to jos.
Lijepa pobjeda za samopouzdanje i vracanje pozitivne atmosfere.
nisam siguran, ali mislim da Amar prekomplikuje zbog neuigranosti, kao da ceka na neko ulijetanje od saigraca, ne znam, vidi se da zna i dodati i nije lukav, ali mozda i grijesim. nekako mi se tako cini. opet ono protiv Zarije je morao dodati nestalom, u prvom PP. tu nekako sam sam sebi opozicija, ali opet mislim da se od ovoga tima moze nesto uraditi, trcanje, malo brzi promet lopte i malo vise kretanja bez lopte.

Ovo je nama naucna fantastika od rata pa do sad
Dr. Kuca

#23047 Re: Utakmice.

Post by Dr. Kuca »

Celik se skupio 5 dana pred prvenstvo, da su imali 20 dana priprema mi ih ne bi dobili.
Qoom

#23048 Re: Utakmice.

Post by Qoom »

Na utakmici je bilo raznih situacija koje nisu pokrivale kamere.
Do gola užasno slabo i nezainteresovano kretanje naših igrača. Bila je presmiješna situacija kada je Radovac vodio loptu i traži da mu se neko otvori, Elvis pokazuje pokazuje na Amara, Amar na Elvisa, niko se ne otvara i ne nudi. To je ta kurcobolja koja nas je karakterisala i protiv Zrinjskog.

U situacijama kada smo imali priliku da istrčimo par kontri, Elvis spor i bezidejan. Naravno ni jedna kontra nije realizovana.
Krste pun pogodak, otvara se nudi, pruža podršku saigračima kod lošeg pasa i što je najbitnije zna šta će s loptom.
Mićo pod hitno kod Kavazovića po zapis, nek proba ništa ga ne košta.
Nedim tanak u duelu, ali je vrhunski igrač. Go evropski bez poteza i koraka viška, baš kako treba.

I da, sjajna ZeniĆka publika sa poznatim repertoarom i nečim novim koji do sada nisam čuo: "jebemo vam mrtvog Haseta", horski.
ZonFon

#23049 Re: Utakmice.

Post by ZonFon »

Lakse mi je trpiti Kadusica na beku, nego sto sam trpio Comora. Hodzic ove godine ni nalik onome od prosle.
Obuca9

#23050 Re: Utakmice.

Post by Obuca9 »

Post Reply