Reci boljeg od njega tada? Mi ko da pricamo ko da je njegova politika imala jednaku politiku protiv sebe . Jeli raja ovdje svjesna da zbog politike druga dva naroda i njihovo ratno rukovodstvo i projekti su zakucani u Hagu na stub srama, a mi i danas se borimo protiv jednako opasnih ljudi kroz politicki sistem ove drzave?It_is_a_Leclerc wrote:Teško da će se pod ovim parčem neba u narednih 100 godina roditi nesposobniji, nepragmatičniji političar nego što je to bio Alija Izetbegović.
Gotovo da nema toga što ta garnitura političara nije upropastila, izgubila, loše ispregovarala i prokockala, dovodeći nas u položaj da mi ispravljamo pogrešno srasle kosti.
Svako ko to ne vidi ili ne živi u BiH, ili je u toj mjeri zaluđen idolopokloništvom lozi Izetbegovića da nije u stanju percipirati činjenicu da su ovakvu BiH stvorili stranci, a da je grupica oko Izetbegovića samo statirala u kukuruzu.
O cemu vise da pricamo? Kad citam nasu raju, generale poslje bitke, imam dojam da bi oni od BiH napravili Ameriku, pokorili Zagreb i Beograd, a cetnicku i ustasku ideologiju smjestili na smetljiste historije.
Ispadose da smo svi statirali, a raja ginula dzaba, za rad glume u filmovima velikih sila. Sve su to oni zakuhali, a mi nismo imali razloga da se branimo jer smo puno prije pristali na Bosnjakistan.