Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
edin_kovachi wrote:Prica se kako su negdje kod Kaknja nasi policajci zaustavili Arapina i trazili mu vozacku. Kad su vidjeli da pise na arapskom kaze jedan: "Drzi ti ovo,nemam ja abdest!"
Ko ono dijete sto je gledalo utakmicu a arapski komentator. Sta god komentator progovori nana u kuhinji vice amin.
Dva klinca nagnuta nad automobilski motor pod podignutom
haubom komentiraju:
- "Ja ti znam sve dijelove od motora, jer uvijek pomažem tati kad
on popravlja našeg stojadina!"
- "Je li? A koje dijelove znaš?"
- "Evo, ono je jebeni akumlator, ovo je pederska poluosovina,
a ono tamo su kurve od svijećica."
Ulazi Fočak u kafanu i s vrata viče:
- Koji je ovdje spasio moje dijete da se ne uguši u Miljacki?
- Ja sam. Ne trebaš mi zahvaljivati, svako bi to uradio da je bio na...
- Nisam ni doš'o da ti se zahvalim nego da te pitam gdje mu je kapa??
Englez: bogati sto si ti takav?
Eurosmijeh: a kakav sam to?
Englez: nit sta znas nit te sta interesuje.
Eurosmijeh: ma pusti me, nit znam nit me interesuje.
Izveo Fočak sina u čaršiju, ugrijalo k'o u džehenemu. Vidi mali da druga djeca ližu sladoled, pa će i on:
- Babo, babo, kupi mi sladoled.
Otac će:
- Ama šta će ti sladoled? Ne mogu ti kupiti.
Dijete zaplaka:
- Ali babo, vidiš da sva djeca imaju sladoled, hoću i ja!
Vidje Fočak da ih ljudi gledaju, dijete ne prestaje plakati, a njemu neugodno. Na kraju, iako teška srca ipak kupi djetetu sladoled.
Prošlo je od toga jedno 15-ak godina, došlo vrijeme da sin ide u vojsku. Ispraća ga otac i usput dijeli poneki savjet, kad će sin:
- Dobro babo, sve sam razumio. Još samo ako možeš da mi kupiš 1 litar boze za puta.
A otac će:
- Pa sine, znaš da ne ide boza na sladoled.
Ode Mujo u javnu kuću pa ga madam vodi od cure do cure, a ono sve lepša od lepše, ali Muji svaka preskupa, ima malo novca. Na kraju ga madam odvede kod jedne cure koja nije zaostajala u izgledu za prethodnim pa mu kaže da za te pare može da dobije nju i jedno piće gratis. Mujo pristane, pa kad ostane nasamo s curom, ne izdrža da ne pita: Kako to da ti izgledaš jednako lepo kao i druge tvoje kolegenice a koštaš toliko malo, plus piće gratis?