BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
shake69

#23001 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by shake69 »

Seo ko tenk, kakva asistencija. Majstorski!
Logovan

#23002 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Logovan »

shake69 wrote:Seo ko tenk, kakva asistencija. Majstorski!
Nije on kao tenk, nego je tenk kao on. :D :izet:
luckylaka

#23003 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by luckylaka »

Oglasio se bivsi BiH reprezentativac Anel Hadzic povodom izbora.Bravo Anele :thumbup:

20:32 / 03.10.16
Reprezentativac BiH potresen rezultatima izbora: Sram i stid me je što sam rođen u takvom gradu!
Rezultati izbora u Velikoj Kladuši duboko su potresli fudbalskog reprezentativca BiH Anela Hadžića.

- Sram i stid me je što sam rođen u takvom gradu! Sa ovim statusom sve šta imam prema tom gradu, odričem se, ne mogu promijeniti rodni list, ali taj grad ne postoji više za mene - napisao je Hadžić na Facebooku.

Podsjećamo, ratni zločinac Fikret Abdić pobijedio je na izborima u Velikoj Kladuši osvojivši blizu 50 posto glasaova za poziciju načelnika.
Knoa

#23004 Re: RE: Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Knoa »

luckylaka wrote: Interesantno,izgubili 2:1 protiv Ciriha a Vrsa kriv za tri gola :-)
Za dva gola i penal koji nije iskoristen. Inace drugi gol jako podsjeca na onaj protiv Kipra kad je isto tako "blokirao" centarsut.
U njegovu odbranu, frajer je krilo, tako da ovo ne cudi.
luckylaka

#23005 Re: RE: Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by luckylaka »

Knoa wrote:
luckylaka wrote: Interesantno,izgubili 2:1 protiv Ciriha a Vrsa kriv za tri gola :-)
Za dva gola i penal koji nije iskoristen. Inace drugi gol jako podsjeca na onaj protiv Kipra kad je isto tako "blokirao" centarsut.
U njegovu odbranu, frajer je krilo, tako da ovo ne cudi.
Ok nisam gledao ali znam sigurno da su celnici kluba prezadovoljni njegovim transferom.Pogledaj rezultate u ligi i europi odlicni su.
luckylaka

#23006 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by luckylaka »

DANIJEL MILIĆEVIĆ: Ni sekundu se ne kajem što igram za BiH :thumbup: :bih:
MATO JAJALO: Očekujem debi protiv Belgije :thumbup: :bih:
Vedo,Visca,Dzeko,Pjanic,Kolasinac,Tino Sven Susic, :thumbup: :bih:
ABD da krene na bolje.Do tebe je Mesha,imas sjajnu generaciju :thumbup: :bih:
MOSALJOZE

#23007 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by MOSALJOZE »

luckylaka wrote:DANIJEL MILIĆEVIĆ: Ni sekundu se ne kajem što igram za BiH :thumbup: :bih:
:bih: :sax: :bih:
Tyke

#23008 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Tyke »

luckylaka wrote:DANIJEL MILIĆEVIĆ: Ni sekundu se ne kajem što igram za BiH :thumbup: :bih:
I vise nego odlicnu generaciju ima, samo Besic tu fali, mada i na toj poziciji ima nekoliko mladica (pa i Besic je kao mladic se i poceo dokazivati u nasoj repki i Madjarskoj ligi) zeljnih dokazivanja a igraju redovno u svojim klubovima i jakim ligama. Poklopila se i odlicna forma nasih reprezentativaca, roster igraca kao nikada, gledajuci sa koliko igraca priblizne kvalitete se raspolaze, cak ima i igraca koji su nepravedno zapostavljeni a mogli bi pomoci (sigurno je Tino korisniji i u boljoj formi nego npr. Vranicic, cak bih se usudio reci i da Vrsajevic zasluzuje biti na klupi ili na tribinama kao 2. ili 3. bek), znaci nema opravdanja za los rezultat, sve je do selektora koliko ce motivisati igrace i postaviti adekvatnu formaciju.

:bih:
Mirza007

#23009 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Mirza007 »

Tyke wrote:
I vise nego odlicnu generaciju ima, samo Besic tu fali, mada i na toj poziciji ima nekoliko mladica (pa i Besic je kao mladic se i poceo dokazivati u nasoj repki i Madjarskoj ligi) zeljnih dokazivanja a igraju redovno u svojim klubovima i jakim ligama. Poklopila se i odlicna forma nasih reprezentativaca, roster igraca kao nikada, gledajuci sa koliko igraca priblizne kvalitete se raspolaze, cak ima i igraca koji su nepravedno zapostavljeni a mogli bi pomoci (sigurno je Tino korisniji i u boljoj formi nego npr. Vranicic, cak bih se usudio reci i da Vrsajevic zasluzuje biti na klupi ili na tribinama kao 2. ili 3. bek), znaci nema opravdanja za los rezultat, sve je do selektora koliko ce motivisati igrace i postaviti adekvatnu formaciju.

Treba uzeti u obzir i skim se igra. Ipak je to Belgija. Nije kraj svijeta ako i izgube ali pokazu kvalitet, borbenost i solidnu igru.
thekupus

#23010 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by thekupus »

kako me nervira sto smo se tako brzo opet nesto nafurali, citam komentare u smislu "kako spavas edene hazardu?" i slicno, fol belgija treba da strahuje od nas :-)
Point.

#23011 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Point. »

Naravno da treba da strahuju. Ubicemo ih tako gadno da ce Eden Hazard prestati igrati fudbal odmah u subotu i posvetiti se uzgajanju rustike.
Muhamed Đakmić

#23012 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Muhamed Đakmić »

Pa ja nisam po prirodi veliki pesimista, ali mislim da naša generacija ne obećava toliko puno.

Naših projektovanih prvih 11 ima Begovića koji tu može biti još barem 4 kvalifikacijska ciklusa jer je golmanska pozicija takva, Kolašinca kao dugoročno rješenje, Pjanića i Bešića te eventualno Višću.

Ostalo su većinom stariji fudbaleri ili igrači koji mogu da se vrte tu negdje oko tima, ali svakako nisu neka prevaga u našu korist. Njihovo nije da nam donose pobjede, nego samo da ne donose poraze.

Tino tek treba dokazati svoj kvalitet, iako je on još i dobio solidnu minutažu u reprezentaciji. Ova nadolazeća ekipa je veliki upitnik i ne znamo šta možemo očekivati od njih. Kasni se i to dobro sa Cimirotom i Hodžićem, od kojeg je sad teško nešto i očekivati, kad je rezerva i u Dinamu. Treba već uključivati i Memiševića, eventualno Duljevića mada on strašno stagnira, Bajića, Krunića i Kožulja.

To su igrači koji mogu biti budućnost, ovi stariji baš i ne.

Ako sam promašio loptu i govorimo o trenutnom stanju, onda se slažem da je otprilike ovo maksimum ekipe koja je trenutno to. Ibiševiću bi ova i iduća sezona mogle biti posljednje vrhunske, upitno je i kakav će Džeko biti sa 32-33 godine, Lulić će s obzirom na fizički stil svoje igre vjerovatno nazadovati u skorije vrijeme, Spahićev oproštaj je iza ćoška, a i Medunjanin je tu onako.

Osvježenja su nam Jajalo i Miličević koji baš i nisu osvježenja u pravom smislu te riječi. Mislim da moramo krenuti sa afirmacijom mlađih igrača na vakat. Da već imaju dovoljno iskustva kad budu morali postati nosioci igre a ne samo jedna od opcija.
Frankyee

#23013 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Frankyee »

Muhamed Đakmić wrote:Pa ja nisam po prirodi veliki pesimista, ali mislim da naša generacija ne obećava toliko puno.

Naših projektovanih prvih 11 ima Begovića koji tu može biti još barem 4 kvalifikacijska ciklusa jer je golmanska pozicija takva, Kolašinca kao dugoročno rješenje, Pjanića i Bešića te eventualno Višću.

Ostalo su većinom stariji fudbaleri ili igrači koji mogu da se vrte tu negdje oko tima, ali svakako nisu neka prevaga u našu korist. Njihovo nije da nam donose pobjede, nego samo da ne donose poraze.

Tino tek treba dokazati svoj kvalitet, iako je on još i dobio solidnu minutažu u reprezentaciji. Ova nadolazeća ekipa je veliki upitnik i ne znamo šta možemo očekivati od njih. Kasni se i to dobro sa Cimirotom i Hodžićem, od kojeg je sad teško nešto i očekivati, kad je rezerva i u Dinamu. Treba već uključivati i Memiševića, eventualno Duljevića mada on strašno stagnira, Bajića, Krunića i Kožulja.

Ako sam promašio loptu i govorimo o trenutnom stanju, onda se slažem da je otprilike ovo maksimum ekipe koja je trenutno to. Ibiševiću bi ova i iduća sezona mogle biti posljednje vrhunske, upitno je i kakav će Džeko biti sa 32-33 godine, Lulić će s obzirom na fizički stil svoje igre vjerovatno nazadovati u skorije vrijeme, Spahićev oproštaj je iza ćoška, a i Medunjanin je tu onako.

Osvježenja su nam Jajalo i Miličević koji baš i nisu osvježenja u pravom smislu te riječi. Mislim da moramo krenuti sa afirmacijom mlađih igrača na vakat. Da već imaju dovoljno iskustva kad budu morali postati nosioci igre a ne samo jedna od opcija.
Trebamo se sjetiti kako je nastala nasa uspjesna generacija, kada je zbog strajka prvog tima i glavnih igraca data iznenadna sansa mladima, ako se ne varam. Vedo je igrao u drugoj ligi a Dzeko meni se cini u Ceskoj, uleti Ibricic, Salihovic i sasvim iznenada pojavi se kostur neke ekipe
Frankyee

#23014 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Frankyee »

Frankyee wrote:
Muhamed Đakmić wrote:Pa ja nisam po prirodi veliki pesimista, ali mislim da naša generacija ne obećava toliko puno.

Trebamo se sjetiti kako je nastala nasa uspjesna generacija, kada je zbog strajka prvog tima i glavnih igraca data iznenadna sansa mladima, ako se ne varam. Vedo je igrao u drugoj ligi a Dzeko meni se cini u Ceskoj, uleti Ibricic, Salihovic i sasvim iznenada pojavi se kostur neke ekipe

Sta bi u Japanu :-)
Tyke

#23015 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Tyke »

Mirza007 wrote:
Tyke wrote:

Treba uzeti u obzir i skim se igra. Ipak je to Belgija. Nije kraj svijeta ako i izgube ali pokazu kvalitet, borbenost i solidnu igru.
Ma bez daljnjeg, Belgija je velesila za nas i favoriti su, ali da mozemo probati ostvariti povoljan rezultat - mozemo. Medjutim, vec nakon Belgije mi moramo razmisljati o pobjedama i igrati napadacki, drugacije ne znamo, a moramo iskoristiti i dobru formu nasih igraca.

@Frankyee - sjeti se i da je nasa najbolja U21 generacija bila ta sa nadbojanima, ako se dobro sjecam. Da ne trazim po netu sad tu generaciju, ali bila je strasna i zamalo da se kvalifikuju u naredni krug?
Moracu malo obnoviti to znanje, pozaboravlja covjek vremenom ko je kada igrao, a bilo je dobrih utakmica.
SkyLimit

#23016 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by SkyLimit »

U vezi ovog Memiševića u Groningenu. Drago mi je što se dobro snašao tamo i pokazao da ima kvaliteta i u našoj ligi, pa koliko toliko(to je i Cimirot u Paoku pokazao). Ali često naletim na pregled holandske lige i tu padaju smješniji golovi nego u našoj ligi. Svako malo neki igrač ovih najboljih ekipa(Ajax, PSV, Feyenoord...) prođe kroz petoricu.

Oduzmeš ove najbolje ekipe a koje ni same nisu pretjerani faktor u europskim takmičenjima i dobiješ ostatak lige čije su ekipe možda za nijansu jače nego one iz Hrvatske. Tako da to što je Memišević standardan u Groningenu ili Dumić u NEC - u je svakako dobro, ali nije pretjerano impresivno i ne znači da su kvalitet za reprezentaciju.
Tyke

#23017 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Tyke »

Kad se jedan Duljevic dize kao zvijezda i igracina u smijesnom Sarajevu (u okvirima evropskih liga) onda su Memisevic ili Cimirot sasvim opravdano zasluzili da budu na okupu repke kao mladi igraci koji igraju u daleko jacim ligama od nase.
Ali istina da je to daleko od neke kvalitete jakih Evropskih reprezentacija. Mada, nikad se ne zna, potencijala se ima.
Muhamed Đakmić

#23018 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Muhamed Đakmić »

Tyke wrote:Kad se jedan Duljevic dize kao zvijezda i igracina u smijesnom Sarajevu (u okvirima evropskih liga) onda su Memisevic ili Cimirot sasvim opravdano zasluzili da budu na okupu repke kao mladi igraci koji igraju u daleko jacim ligama od nase.
Ali istina da je to daleko od neke kvalitete jakih Evropskih reprezentacija. Mada, nikad se ne zna, potencijala se ima.
Spahić je sa 23 godine igrao u lošijem klubu od obojice. Dakle, potencijala svakako imaju da se nastave razvijati, a reprezentacija im u tome treba pomoći.
Korisničkoime

#23019 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Korisničkoime »

Trazi se:
Desni bek
Jedan stoper ako moze i dva
Lijevo krilo ako ima i desno
Centralni vezni.
Da li su stoperi koji se traze Dumic i Memisevic ne znam volio bi.
Sta je s onim malcem i BVB jel Djenis bijase jel momak blizu prvog tima, klupe.
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#23020 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by A1fa »

sa Cimirotom i sad Jajalom, ja bih volio vidjeti Besica na pziciji desnog bocnog. On je igrac koji bi nam tu dosta toga donio, a sto je jako bitno, tu je poziciju igrao u Madjarskoj i sa te pozicije je presao u Everton. Kada se igra sa jednim napadacem, trebaju ti stabilni i kvalitetni bocni igraci. Od naseg kompletnog sadasnjeg kadra, mi nemamo boljeg igraca za te pozicije. Kolasinac lijevo, on desno, Zukanovic jedan stoper, drugog traziti izmedju Cocalica, Sunjica, Vranjesa-na Spahica se vise ne moze racunati dugorocno, iako cemo ga u ovim kvalifikacijama gledati vjerovatno jos. A vakat je vise da i Dario Dumic dobije taj poziv, da se prosiruje malo kadar.
Mirza007

#23021 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Mirza007 »

A1fa wrote:sa Cimirotom i sad Jajalom, ja bih volio vidjeti Besica na pziciji desnog bocnog. On je igrac koji bi nam tu dosta toga donio, a sto je jako bitno, tu je poziciju igrao u Madjarskoj i sa te pozicije je presao u Everton. Kada se igra sa jednim napadacem, trebaju ti stabilni i kvalitetni bocni igraci. Od naseg kompletnog sadasnjeg kadra, mi nemamo boljeg igraca za te pozicije. Kolasinac lijevo, on desno, Zukanovic jedan stoper, drugog traziti izmedju Cocalica, Sunjica, Vranjesa-na Spahica se vise ne moze racunati dugorocno, iako cemo ga u ovim kvalifikacijama gledati vjerovatno jos. A vakat je vise da i Dario Dumic dobije taj poziv, da se prosiruje malo kadar.
Desni bek je kriticna pozicija jos od Mujdze. Jedva smo nadomjestili Rahimica na DM i sada mi je preriskantno micati Besica sa te pozicije.
Nadam se da cemo veceras vidjeti Cimirota na DM da se procijeni koliko i kako moze (iako Kipar nije idealno mjerilo). Jajalo me nije odusevio protiv Belgije. Doduse vrhunska je to ekipa a i formacija koju smo igrali nije bila idealna pa mu tih par cinjenica nije islo na ruku.
Ako bi se Cimirot pokazao kao dobro rjesenje za DM onda mozda da i Besic predje na desnog beka. Kazem mozda jer on vec od Madjarske ne igra na tom mjestu a i pitanje je kako bi reagirao na jaca krila od onih sa kojima se susretao u Madjarskoj. Na DM se dokazao da moze parirati i protiv vrhunskih ekipa.
Tomahawk11
Globalni moderator

#23022 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Tomahawk11 »

Fasova i Memisevic crveni (dva zuta). Istina, imali su vec jedan crvendac i gubili 0-2, tako da vise nije bilo ni bitno.
Nek odmori jednu, igra otkako je dosao non-stop.
SkyLimit

#23023 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by SkyLimit »

Groningen ima samo jednu pobjedu u prvih 8 kola. Mogli bi oni ispasti iz lige.
Tyke

#23024 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Tyke »

Hajrovic danas dobar u pobjedi protiv Leverkuzena. Rastrcan, fini pasovi, dosta i u odbrani bio (mada se nije tu proslavio pretjerano, kao u napadu), ucestvovao u oba postignuta gola - iz njegovih dodavanja pred golom se poentiralo. Drago mi je da se ustalio u ekipi, vidi se na njemu da je i on zadovoljan napokon.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#23025 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by malakh »

bajić ušao i odma pogodio. :thumbup:
Post Reply