Cijene stanova All about

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
peca777

#23001 Re: Cijene stanova All about

Post by peca777 »

Zna se sta je zdrava logika.
Ne moze zdrava logika biti placanje 10-20 godina kirija, zvo se ti tokio ili peca. (ako imas mogucnost za kr zaduzenje).
tokio25

#23002 Re: Cijene stanova All about

Post by tokio25 »

pa ne mozes ti nekome govoriti sta je njemu zdrava logika
ja odlucim da putujem svijetom i da budem "skitnica"
mnogima to nije zdrava logika a meni je to jedina zdrava logika
i ti ces mene ubjedjivati da je meni bolje da citav zivot provedem na jednom mjestu nesretan nego da obidjem svijet sretan i da uzivam i sta sve nebitno

shvatas li ti da je tebi i meni ne mora biti ponavljam ne mora biti isto shvatanje stvari
zasto postoje suvovi limuzine hecbekovi kabrioleti pikapi itd
zasto postoje kuce zasto stanovi
svako ko odluci za nesto je njegova zdrava logika
nekome kuca nekome stan
i to je vas problem sto svoju logiku ravnate na sve oko sebe
ja mozda imam 5 stanova iznajmljujem i sl mozda sam podstanar mozda nesto peto deseto al nikome ne govorim da je to jedino ispravno

ps. ne zna se sta je zdrava logika
evo dzeko je trenirao kad su njegovi vrsnjaci isli u kladionice kafice itd i vecini zdrava logika je jebo trening odo ja ganjati trebe
peca777

#23003 Re: Cijene stanova All about

Post by peca777 »

Pa vidi, postoji nessto sto se moze izracunati.

Ako nemas rijeseno stambeno pitanje, placas kiriju kao sto bi ti trajao kredit a za koji imas mogucnost, onda se to sigurno ne moze nazvati zdravom logikom. To je cinjenica.
Didier

#23004 Re: Cijene stanova All about

Post by Didier »

@tokio25

Meni nikad neće biti jasno zašto kupovina nekretnine mora podrazumijevati nekakvo vezanje, bilo da je za mjesto, ili za nekretninu.

Ako odlučiš da odeš odatle, da mijenjaš, uvijek nekretninu možeš izdati ili prodati.

Slabi su mi to argumenti.

Još su mi slabiji oni s argumentima koji govore o "trošku imanja nekretnine". To je tek cirkus.

Ali super je da postoje i takvi, oni vraćaju trenutno moj kredit, a jedan su mi već isplatili :mrgreen:
nepass1

#23005 Re: Cijene stanova All about

Post by nepass1 »

Sad imam podstanarku iz BiH, radila vani, sad nafatala posao u sarajevu. Ide pod kiriju, bice tu mozda 6m mozda 6g ali normalno da nece kupiti stan odmah.
Pa znam direktore banaka zive pod kirijom, jer ode za 5g u mostar raditi.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#23006 Re: Cijene stanova All about

Post by sime_cipol »

Stan na Dobrinji 5 platio 80k.
Rata bila 620 KM na 15g.
Danas vrijedi 300k, ako mi se ne zuri i cekam. Za 250k bi ga prodao vjerovatno do ponedjeljka i imao pare na računu.
Kirija bi u tom periodu bila 300 KM. Za 15 godina 54k.
Danas vjerovatno 500+. Matematika je egzaktna nauka, neka svako za sebe izračuna gdje je bio i sta je radio. I gdje ce biti za 20 godina
tokio25

#23007 Re: Cijene stanova All about

Post by tokio25 »

Didier wrote: 08/05/2026 14:14 @tokio25

Meni nikad neće biti jasno zašto kupovina nekretnine mora podrazumijevati nekakvo vezanje, bilo da je za mjesto, ili za nekretninu.

Ako odlučiš da odeš odatle, da mijenjaš, uvijek nekretninu možeš izdati ili prodati.

Još su mi slabiji oni s argumentima koji govore o "trošku imanja nekretnine". To je tek cirkus.

Ali super je da postoje i takvi, oni vraćaju trenutno moj kredit, a jedan su mi već isplatili :mrgreen:
ja mozda nesto drugo ganjam i zaradim vise nego sto cu zaraditi tako sto izdajem stan i sl
zato kazem pogresna vam je postavka da je jedino to sto vi zastupate ispravno i zdrava logika
evo nepass pomenu djevojku koja ce biti tu mozda 6 mjeseci mozda 6 godina
ona mozda ubija pare danas ovdje sutra u zenici ko freelancer ili nebitno sta je tiktokerka influenserka inzinjer svejedno i nece da se veze za mjesto

evo ti si bar upoznat sa takvim pristupom jer imas elektricni pa znas otprilike kako je to
Didier

#23008 Re: Cijene stanova All about

Post by Didier »

tokio25 wrote: 08/05/2026 14:41
Didier wrote: 08/05/2026 14:14 @tokio25

ja mozda nesto drugo ganjam i zaradim vise nego sto cu zaraditi tako sto izdajem stan i sl
zato kazem pogresna vam je postavka da je jedino to sto vi zastupate ispravno i zdrava logika
evo nepass pomenu djevojku koja ce biti tu mozda 6 mjeseci mozda 6 godina
ona mozda ubija pare danas ovdje sutra u zenici ko freelancer ili nebitno sta je tiktokerka influenserka inzinjer svejedno i nece da se veze za mjesto

evo ti si bar upoznat sa takvim pristupom jer imas elektricni pa znas otprilike kako je to
Ako se kredit uzima za nešto unosnije, to je onda druga priča.

Ali rijetko je to slučaj.
Post Reply