Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
- skafiskafsnjak
#23001 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Moze on biti ministar, ali kad kuhaju citava jebena zgrada smrdi. Takvima bi trebalo narediti da kupe nova vrata da dihtuje sve.
Ja ne znam sta da kuham, ne smrdi onako.
- Rockefeller
#23002 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
jarane i ne bilo ih kad ih ima dvije fkng milijarde, mora isplivat nesto
-
melac
#23003 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
S ovim da jede curry mu je foe namahstubrijez wrote: ↑07/01/2025 19:53Ti se s njima druzis, usao si u kliku, pristran... nisi kompetentanjeza u ledja wrote: ↑07/01/2025 18:33 Pausalna vam je ta prica o Indijcima skroz.
Jesu mnogi rasisti, i jesu mnogi kako bih rekao "klasisti" ili "kastisti", i jest tacno je da neki znaju danfat na curry. Smrdim i ja kad ga pravim kuci.
No ove ostale stvari nidze veze. Ja imam jako dobre prijatelje Indijce, a mislim da sam u zivotu upoznao i druzio se sa preko 100 njih. Bio sam tamo isto neko vrijeme. Znam i mnoge iz druge/trece generacije.
Nikad mi nije palo na pamet ni da se nesto specijalno laktaju ni da guraju jedni druge ista vise od bilo kojih drugih imigranata. U stvari za ovo drugo, naveo bih mnoge druge u tome prije njih (Kineze recimo, ali i nase ljude definitivno).
Ima ih raznoraznih tako da je glupo praviti neke generalizacije. No samo cu reci da u Americi medju elitom nesrazmjerno kotiraju Indijci (isto je i u UK). Znaci doktori, naucnici, uticajni ljudi u privredi i politici. Prije cu sresti doktora Indijca nego bilo kojeg drugog imigranta. U muzeju umjetnosti cu prije sresti Indijca nego nekog Balkanca sigurno.
Od ovih kako da kazem koji nisu bas krema drustva, tj. iz neke inzinjerske klase, prije bih se s njima druzio nego sa vecinom drugih Azijaca, vise su raja i vise se uklapaju u Zapad.i jedes curry.
- SaraFina
#23004 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
To je do začina koje koriste. Jednom mi je susjeda Indijka poklonila pile pečeno. Studirala sam tada, i bila neuhranjena. A ona majčinski tip. I eto žene zvoni i nosi pile ispod folije. Kad sam ja to unijela u kuhinju mislila sam da ću umrijeti. Pile je izgledalo fino ispečeno, ali miris je bio ubitačan. U tri vreće sam to kamuflirala i iznijela baciti.skafiskafsnjak wrote: ↑07/01/2025 20:40 Moze on biti ministar, ali kad kuhaju citava jebena zgrada smrdi. Takvima bi trebalo narediti da kupe nova vrata da dihtuje sve.
-
talijan97
#23005 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ja ne znam sta kinezi krckaju tamo iza zatvorenih vrata kada se kod njih u prodavnicu udje, cuje se kao wc nakon proljeva.
Nesto kuhaju u vodi jer se cuje parnasti proljev.
Nesto kuhaju u vodi jer se cuje parnasti proljev.
- stubrijez
#23006 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Bas vala. Lako je pricat dok se ne sretnes oci u oci sa garganimaskafiskafsnjak wrote: ↑07/01/2025 20:40 Moze on biti ministar, ali kad kuhaju citava jebena zgrada smrdi. Takvima bi trebalo narediti da kupe nova vrata da dihtuje sve.
- stubrijez
-
talijan97
#23008 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ja sam imao srecu upoznati malo emancipovanijeg Indusa, lijepi zubi, mirisljav, pocesljan, moda itd.stubrijez wrote: ↑07/01/2025 20:59Bas vala. Lako je pricat dok se ne sretnes oci u oci sa garganimaskafiskafsnjak wrote: ↑07/01/2025 20:40 Moze on biti ministar, ali kad kuhaju citava jebena zgrada smrdi. Takvima bi trebalo narediti da kupe nova vrata da dihtuje sve.
Ja ne znam sta da kuham, ne smrdi onako.odmah svi guglaju, ja pisem sta gledam svaki dan dva razlicita pojma, znaci prosjecan indijac i prosjecan zemo, ljudi, mentalitet, jaz civilizacija.. Dje ima fudbaler ili sportista iz indije? Sutnes medju njih loptu bjeze ko kokosi. Ja pricam o zivotu... mora bit najbogatiji kad je najbrojniji.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#23009 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
stubrijez wrote: ↑07/01/2025 20:59Bas vala. Lako je pricat dok se ne sretnes oci u oci sa garganimaskafiskafsnjak wrote: ↑07/01/2025 20:40 Moze on biti ministar, ali kad kuhaju citava jebena zgrada smrdi. Takvima bi trebalo narediti da kupe nova vrata da dihtuje sve.
Ja ne znam sta da kuham, ne smrdi onako.odmah svi guglaju, ja pisem sta gledam svaki dan dva razlicita pojma, znaci prosjecan indijac i prosjecan zemo, ljudi, mentalitet, jaz civilizacija.. Dje ima fudbaler ili sportista iz indije? Sutnes medju njih loptu bjeze ko kokosi. Ja pricam o zivotu... mora bit najbogatiji kad je najbrojniji.
- skafiskafsnjak
#23010 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Pa ovaj moj komso je top lik. Rekao bih da je skolovan i da ima dobar posao. U odijelu se vazda ide …. Stan 90+ kvadrata u Minhenu je njegov …. Nisam ja nista rekao o njima da oni smrde ili slicno. Ali kad kuhaju …. Uzas zivi….talijan97 wrote: ↑07/01/2025 21:03Ja sam imao srecu upoznati malo emancipovanijeg Indusa, lijepi zubi, mirisljav, pocesljan, moda itd.stubrijez wrote: ↑07/01/2025 20:59Bas vala. Lako je pricat dok se ne sretnes oci u oci sa garganimaskafiskafsnjak wrote: ↑07/01/2025 20:40 Moze on biti ministar, ali kad kuhaju citava jebena zgrada smrdi. Takvima bi trebalo narediti da kupe nova vrata da dihtuje sve.
- stubrijez
#23011 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ih, nemoj sad nisam ja ovo ono... reci kako je jbgt. Pa nije valjda zbog odijela i 90 kvadrata top lik,skafiskafsnjak wrote: ↑07/01/2025 21:06Pa ovaj moj komso je top lik. Rekao bih da je skolovan i da ima dobar posao. U odijelu se vazda ide …. Stan 90+ kvadrata u Minhenu je njegov …. Nisam ja nista rekao o njima da oni smrde ili slicno. Ali kad kuhaju …. Uzas zivi….talijan97 wrote: ↑07/01/2025 21:03Ja sam imao srecu upoznati malo emancipovanijeg Indusa, lijepi zubi, mirisljav, pocesljan, moda itd.stubrijez wrote: ↑07/01/2025 20:59
Bas vala. Lako je pricat dok se ne sretnes oci u oci sa garganimaodmah svi guglaju, ja pisem sta gledam svaki dan dva razlicita pojma, znaci prosjecan indijac i prosjecan zemo, ljudi, mentalitet, jaz civilizacija.. Dje ima fudbaler ili sportista iz indije? Sutnes medju njih loptu bjeze ko kokosi. Ja pricam o zivotu... mora bit najbogatiji kad je najbrojniji.
- jeza u ledja
#23012 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Pa ja sam rekao da se slazem s tim opisom miomirisa.
Ja volim te zacine i indijsku hranu, ali i meni smeta van restorana ili kuhinje kombinacija tih mirisa. I znaju vala danfat na te miomirise i sami. To se sve slazem.
Ja volim te zacine i indijsku hranu, ali i meni smeta van restorana ili kuhinje kombinacija tih mirisa. I znaju vala danfat na te miomirise i sami. To se sve slazem.
- stubrijez
#23013 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ja njih zovem indijanci da im jebem zivce...
- jeza u ledja
#23014 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ima i Kineza jbg pa nisu ni blizu ovako uticajni na Zapadu. Doduse vjerovatno zato sto imaju funkcionalniju drzavu kod kuce.Rockefeller wrote: ↑07/01/2025 20:46 jarane i ne bilo ih kad ih ima dvije fkng milijarde, mora isplivat nesto
Ima i Arapa skoro pola milijarde pa nista. Latinosa ima i vise, pa opet nista u odnosu na Indijce.
No ovo sto sam gore navodio se odnosi na prosjek. Znaci prosjecni Indijac u Americi, Kanadi, Britaniji, ne poneki bogatas....znaci prosjecan Indijac je bogatiji od prosjecnog domaceg.
- jeza u ledja
#23015 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Tako je cim loptu ne znaju sutat kurcu ne valjaju.stubrijez wrote: ↑07/01/2025 20:59Bas vala. Lako je pricat dok se ne sretnes oci u oci sa garganimaskafiskafsnjak wrote: ↑07/01/2025 20:40 Moze on biti ministar, ali kad kuhaju citava jebena zgrada smrdi. Takvima bi trebalo narediti da kupe nova vrata da dihtuje sve.
Ja pisem sta znam iz licnog iskustva.
- jeza u ledja
- skafiskafsnjak
#23017 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Sta znaci upoznao? Nije me zvao na kafu, ali se vrlo cesto sretnemo , popricamo na kratko… djeca takodjer kulturna, pozdrave se fino svaki put.stubrijez wrote: ↑07/01/2025 21:21Ih, nemoj sad nisam ja ovo ono... reci kako je jbgt. Pa nije valjda zbog odijela i 90 kvadrata top lik,skafiskafsnjak wrote: ↑07/01/2025 21:06Pa ovaj moj komso je top lik. Rekao bih da je skolovan i da ima dobar posao. U odijelu se vazda ide …. Stan 90+ kvadrata u Minhenu je njegov …. Nisam ja nista rekao o njima da oni smrde ili slicno. Ali kad kuhaju …. Uzas zivi….jesil ga upozno..?
Njemacki prica kao Svabe pa bih rekao da je mozda dugo tu ili cak rodjen ovdje.
Mislio sam top lik u smislu vjerovatno skolovan i ima neki dobar posao.
- stubrijez
#23018 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Prosjecan indijac zivi u Indiji, da se razumijeno.jeza u ledja wrote: ↑07/01/2025 21:26Ima i Kineza jbg pa nisu ni blizu ovako uticajni na Zapadu. Doduse vjerovatno zato sto imaju funkcionalniju drzavu kod kuce.Rockefeller wrote: ↑07/01/2025 20:46 jarane i ne bilo ih kad ih ima dvije fkng milijarde, mora isplivat nesto
Ima i Arapa skoro pola milijarde pa nista. Latinosa ima i vise, pa opet nista u odnosu na Indijce.
No ovo sto sam gore navodio se odnosi na prosjek. Znaci prosjecni Indijac u Americi, Kanadi, Britaniji, ne poneki bogatas....znaci prosjecan Indijac je bogatiji od prosjecnog domaceg.
- jeza u ledja
#23019 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
A ja mislio da je tema o zivotu na Zapadu…
- stubrijez
#23020 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
E ovo ti ne vjerujem!skafiskafsnjak wrote: ↑07/01/2025 21:32Sta znaci upoznao? Nije me zvao na kafu, ali se vrlo cesto sretnemo , popricamo na kratko… djeca takodjer kulturna, pozdrave se fino svaki put.stubrijez wrote: ↑07/01/2025 21:21Ih, nemoj sad nisam ja ovo ono... reci kako je jbgt. Pa nije valjda zbog odijela i 90 kvadrata top lik,skafiskafsnjak wrote: ↑07/01/2025 21:06
Pa ovaj moj komso je top lik. Rekao bih da je skolovan i da ima dobar posao. U odijelu se vazda ide …. Stan 90+ kvadrata u Minhenu je njegov …. Nisam ja nista rekao o njima da oni smrde ili slicno. Ali kad kuhaju …. Uzas zivi….jesil ga upozno..?
Mislio sam top lik u smislu vjerovatno skolovan i ima neki dobar posao.
Last edited by stubrijez on 07/01/2025 21:55, edited 1 time in total.
- stubrijez
- skafiskafsnjak
#23022 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ti mene zajebavas ovdje ?stubrijez wrote: ↑07/01/2025 21:52E ovo ti ne vjerujem!skafiskafsnjak wrote: ↑07/01/2025 21:32Sta znaci upoznao? Nije me zvao na kafu, ali se vrlo cesto sretnemo , popricamo na kratko… djeca takodjer kulturna, pozdrave se fino svaki put.
Mislio sam top lik u smislu vjerovatno skolovan i ima neki dobar posao.nek je sve al to nema sanse. Za njemacki.
- stubrijez
#23023 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ne zajebavam brate, ja nisam nikad cuo indijca da zna govorit ni engleski kako treba a kamoli njemacki. Bez obzira jel doktor ili kuhar. Handri ih handaramarega.skafiskafsnjak wrote: ↑07/01/2025 21:57Ti mene zajebavas ovdje ?stubrijez wrote: ↑07/01/2025 21:52E ovo ti ne vjerujem!skafiskafsnjak wrote: ↑07/01/2025 21:32
Sta znaci upoznao? Nije me zvao na kafu, ali se vrlo cesto sretnemo , popricamo na kratko… djeca takodjer kulturna, pozdrave se fino svaki put.
Mislio sam top lik u smislu vjerovatno skolovan i ima neki dobar posao.nek je sve al to nema sanse. Za njemacki.
Al necu vise o njima bar na ovoj temi, mozda sam subjektivan valjda je to svrha ne citam statistiku iz gugla.
- hatemondays
#23024 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Bas si pakash sto se ne druzis sa njim ko jaran nam jez. Cuj druzi se sa Indijcima, doduse ima Indijaca sa Kariba, Juzne Afrike, Zimbabvea, Fidzija itd. Nema gdje ih nema otisli ko servanti sad dogurase do premijera UK, ona Indijka jos htjela da Trampa naguzu ali nasao je narandzasti svog Indijca. Uglavnom svuda se vrte. O uticaju u arapskim zemljama necemo ni pricati. Bas me zanima misljenje radnika u zeljezari u Zenici je li ono Indijac bio vlasnik?skafiskafsnjak wrote: ↑07/01/2025 21:06Pa ovaj moj komso je top lik. Rekao bih da je skolovan i da ima dobar posao. U odijelu se vazda ide …. Stan 90+ kvadrata u Minhenu je njegov …. Nisam ja nista rekao o njima da oni smrde ili slicno. Ali kad kuhaju …. Uzas zivi….talijan97 wrote: ↑07/01/2025 21:03Ja sam imao srecu upoznati malo emancipovanijeg Indusa, lijepi zubi, mirisljav, pocesljan, moda itd.stubrijez wrote: ↑07/01/2025 20:59
Bas vala. Lako je pricat dok se ne sretnes oci u oci sa garganimaodmah svi guglaju, ja pisem sta gledam svaki dan dva razlicita pojma, znaci prosjecan indijac i prosjecan zemo, ljudi, mentalitet, jaz civilizacija.. Dje ima fudbaler ili sportista iz indije? Sutnes medju njih loptu bjeze ko kokosi. Ja pricam o zivotu... mora bit najbogatiji kad je najbrojniji.
U zivotu sam imao vjerovatno 100 injak aplikanata za posao sa indijskim fakultetima, vecina nisu ni za obicni posao ali da te dobiraju eh tu su glavni. Svi dodju sa supljom IT a ono fakultet iz Travnika. Imao sam samo jednog u stvari dva dobra radnika jednu curu inzinjera i jednog racunovodju (mada je ovaj dosao iz dobro bogate porodice) ostalo je sve bila dobra ubleha. Nazalost vecina migranata dolazi iz Indije tako da je pool velik ali proizvod je isti. I jedna za kraj prije desetak godina imao sam jednu zenu (radila je nabavku opreme za proizvodnju) i treba dismr ubi, tu su mi ruke vezane i onda se ostali radnici pocnu zaliti na njenu higijenu. Ja polako ko po jajima, zensko je, kazem joj tvoje kolege mi se zale da tvoja higijena im smeta i da su zatrazili da porazgovaram sa tobom oko istog. Ona meni kaze u njenoj kulturi kad zena ima period ne moze da se kupa, kazem ja njoj nisi u svojoj zemlji i treba uzeti u obzir da tvoj obicaj mozda smeta tvojim radnim kolegama. Helenejse odem ja kod vlasnika sutra i tako, dobri moj sef kaze zovni je da dodje u mene u office. Poslije deset minuta silazi uplakana ostala bez posla. Kaze on meni poslije sta treba da se svi naviknemo na tvoje navike i tradiciju e pa nece moci.
- jeza u ledja
#23025 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Tebi je posao da pricas sa zenama o menstruaciji?