Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#23001 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

cpu_fan wrote:Razlika između gradskog i prigradskog kluba ! Preočita !
ma ja....... :lol: :lol:
cpu_fan

#23002 Re: Sarajevski derbi

Post by cpu_fan »

hrasno38 wrote:
cpu_fan wrote:Razlika između gradskog i prigradskog kluba ! Preočita !
ma ja....... :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
armin071

#23003 Re: Sarajevski derbi

Post by armin071 »

relativno84 wrote:Jbte koliko ovo dana vec kmece kone :-) Od vremena kad ih je sablja samarao nisam primjetio da ovako kolektivno cvile :roll: Sta ce tek biti u slucaju popuslica :shock: :(
Vi i dalje ne shvatate da se ovim cionistickim Siljak-Mup metodama unistio derbi. Pogledaj derbije od prije 15 godina na Grbavici pa nadji te tampone. Doduse tada su klubove vodili ljudi kojima je derbi nesto znacio. Znaci sve ovo sto oni prave na Grbavici, silljke, ograde, karte za utakmicu na licnu kartu, zbijanje mase u tor sve to ti daje za posljedicu cupanje stolica, unistavanje stadiona i sl. U konacnici ispadne taj isti Siljak u pravu a ti skotaj jeli. Ovo je za Zelju plus sa finansijske strane manje policije, vise karata za svoje navijace, manje stete, veci pritisak na gostujucu ekipu. I sve je ovo u neku ruku po zakonu. Samo sto je ovo sve isto primjenjivo i na Kosevu. E sad ja samo kazem mozda su Zeljo i Sarajevo dobili u konacnici sa tim finansijski gledano ali je grad Sarajevo puno izgubio. Nekad su ljudi dolazili da pisu price o tom cuvenom derbiju koji dijeli grad na dva dijela. Sta mislis ko ce doci sad na Grbavicu ili Kosevo i da pise o cemu?? O tamponima??
hrasno38

#23004 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

armin071 wrote:
relativno84 wrote:Jbte koliko ovo dana vec kmece kone :-) Od vremena kad ih je sablja samarao nisam primjetio da ovako kolektivno cvile :roll: Sta ce tek biti u slucaju popuslica :shock: :(
Vi i dalje ne shvatate da se ovim cionistickim Siljak-Mup metodama unistio derbi. Pogledaj derbije od prije 15 godina na Grbavici pa nadji te tampone. Doduse tada su klubove vodili ljudi kojima je derbi nesto znacio. Znaci sve ovo sto oni prave na Grbavici, silljke, ograde, karte za utakmicu na licnu kartu, zbijanje mase u tor sve to ti daje za posljedicu cupanje stolica, unistavanje stadiona i sl. U konacnici ispadne taj isti Siljak u pravu a ti skotaj jeli. Ovo je za Zelju plus sa finansijske strane manje policije, vise karata za svoje navijace, manje stete, veci pritisak na gostujucu ekipu. I sve je ovo u neku ruku po zakonu. Samo sto je ovo sve isto primjenjivo i na Kosevu. E sad ja samo kazem mozda su Zeljo i Sarajevo dobili u konacnici sa tim finansijski gledano ali je grad Sarajevo puno izgubio. Nekad su ljudi dolazili da pisu price o tom cuvenom derbiju koji dijeli grad na dva dijela. Sta mislis ko ce doci sad na Grbavicu ili Kosevo i da pise o cemu?? O tamponima??
Tako je nekada su ljudi isli da gledaju utakmicu, da se medjusobno zajebavaju a ne da cupaju stolice, zamaskirani divljaju sa palicama u rukama, pale, bacaju baklje na druge navijace itd itd.
Kinaski

#23005 Re: Sarajevski derbi

Post by Kinaski »

ZZ 90+
relativno84

#23006 Re: Sarajevski derbi

Post by relativno84 »

armin071 wrote:Vi i dalje ne shvatate da se ovim cionistickim Siljak-Mup metodama unistio derbi. Pogledaj derbije od prije 15 godina na Grbavici pa nadji te tampone. Doduse tada su klubove vodili ljudi kojima je derbi nesto znacio. Znaci sve ovo sto oni prave na Grbavici, silljke, ograde, karte za utakmicu na licnu kartu, zbijanje mase u tor sve to ti daje za posljedicu cupanje stolica, unistavanje stadiona i sl. U konacnici ispadne taj isti Siljak u pravu a ti skotaj jeli. Ovo je za Zelju plus sa finansijske strane manje policije, vise karata za svoje navijace, manje stete, veci pritisak na gostujucu ekipu. I sve je ovo u neku ruku po zakonu. Samo sto je ovo sve isto primjenjivo i na Kosevu. E sad ja samo kazem mozda su Zeljo i Sarajevo dobili u konacnici sa tim finansijski gledano ali je grad Sarajevo puno izgubio. Nekad su ljudi dolazili da pisu price o tom cuvenom derbiju koji dijeli grad na dva dijela. Sta mislis ko ce doci sad na Grbavicu ili Kosevo i da pise o cemu?? O tamponima??
Naravno da je moglo ovo proci sa manje sranja ali imamo to sto imamo. Samo sve dok budemo trazili opravdanja za unistavanje tudje imovine nece biti bolje nikome.
tcz

#23007 Re: Sarajevski derbi

Post by tcz »

hrasno38 wrote:
armin071 wrote:
Tako je nekada su ljudi isli da gledaju utakmicu, da se medjusobno zajebavaju a ne da cupaju stolice, zamaskirani divljaju sa palicama u rukama, pale, bacaju baklje na druge navijace itd itd.
nekad su i navijaci zelje uletili na teren koševa pa nikom nista idemo dalje nismo vas u kaveze zatvarali. valjda se zaboravilo jbg. bilo je i nereda, prebijanja blagajnika otimanja pazara, cupanja stolica pa nismo kmecali i blejili na vas.

https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /140326133

zbog čega su Manijaci počeli čupati stolice na južnoj tribini te su razvalili i dio zaštitne ograde, izvijestili su novinari portala Klix.ba sa mjesta
north

#23008 Re: Sarajevski derbi

Post by north »

Eh, pa fino je tada pisalo, "zbog poništenog gola", inače ne bi :oops: ..Ko je tjeraop sudiju da poništava gol, iako je bio metar offside :oops: ? Oni su samo nezgodni kad im se poništi gol, inače su poznati po korektnosti i mirnoći...samo te zle horde trpati u kavez sa 1000 mjesta, a ovakvim manijacima dati cijeli jug i pola zapada na Koševu :zzzz:
leškarenje

#23009 Re: Sarajevski derbi

Post by leškarenje »

north wrote:Eh, pa fino je tada pisalo, "zbog poništenog gola", inače ne bi :oops: ..Ko je tjeraop sudiju da poništava gol, iako je bio metar offside :oops: ? Oni su samo nezgodni kad im se poništi gol, inače su poznati po korektnosti i mirnoći...samo te zle horde trpati u kavez sa 1000 mjesta, a ovakvim manijacima dati cijeli jug i pola zapada na Koševu :zzzz:
Sa'š viditi kad te deduka zik :brusli: :brusli:
turbofolk

#23010 Re: Sarajevski derbi

Post by turbofolk »

Ja nikako ne kontam koliki je razdor među navijačima Sarajeva i Želejezničara na ovoj temi i na ovom podforumu generalno. Ovo bi komotno moglo tamo u "popularne stvari koje ne kontam" :D
Ako pobjedi Željezničar u derbiju ja ću kao navijač Sarajeva ovdje doći čestitati, ako pobjedi Sarajevo, opet ću doći i reći svaka čast, izgubit ćete i na Koševu i hvala i doviđenja :D
Ja navijam za Sarajevo, ali svaki evropski uspjeh Željezničara mi je drag jer je to klub koji dolazi iz glavnog grada BiH - države koja mi je jedina domovina, a osim toga, to je klub koji dolazi i iz dijela grada koji u ratnoj historiji Sarajeva ima posebno mjesto.
Jebote pa zar niste svi Sarajlije, zar vam trebaju još neke podjele, ionako nas razjebaše na sijaset raznih torova.
Gledam moderator podijelio najviše banova na ovoj temi i na onoj tamo gdje se raspravlja o stadionima i to sve korisnicima koji se raspravljaju na relaciji Sarajevo-Željezničar. Znam reći ćete, moramo se raspravljati kad anamo oni pričaju nebuloze, zato ima ignore posts od tog i tog korisnika i libo te rinaka što priča nebuloze.
Meni ovdje osim Pitara ima vrlo dragih korisnika koji su (po njihovim postovima) navijači Željezničara i koji su meni primjer navijača kakav treba biti. Neće mi valjda primjer biti onaj koji je već danim banovan i koji mi je svakako na ignore :D
Evo na primjer ovaj korisnik MOSALJOZE. Pa da je crn ko ugarak, u čojka je šest ljiljana na avataru i jasno definisana lokacija: Republika BiH. Znači nema dalje. Jebote sva rasprava s njim, kad smo mi istog mišljenja po pitanju jedine nam domovine. A ljubav prema domovini je (valjda bi trebalo da jest) milion puta preča od ljubavi prema fudbalskom klubu.
Eto ne zamjerite. Živi bili i jedni i drugi. Nek u derbiju pobjedi bolji, samo se nemojte pobiti :bih: :bih:
Last edited by turbofolk on 14/04/2017 11:20, edited 1 time in total.
ganjeta

#23011 Re: Sarajevski derbi

Post by ganjeta »

Jebo te ovdje ne uđeš par dana ista mantra. Šiljak, mup, malo je, nije malo....

Hz EDIT: Neka neće doći i kraj priče.

Vratite istom mjerom i guramo dalje.

:thumbup:
hrasno38

#23012 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

leškarenje wrote:
north wrote:Eh, pa fino je tada pisalo, "zbog poništenog gola", inače ne bi :oops: ..Ko je tjeraop sudiju da poništava gol, iako je bio metar offside :oops: ? Oni su samo nezgodni kad im se poništi gol, inače su poznati po korektnosti i mirnoći...samo te zle horde trpati u kavez sa 1000 mjesta, a ovakvim manijacima dati cijeli jug i pola zapada na Koševu :zzzz:
Sa'š viditi kad te deduka zik :brusli: :brusli:
Nece @north je ljudina i ma sta da mi kaze nema zik za razliku od nekih :D
leškarenje

#23013 Re: Sarajevski derbi

Post by leškarenje »

Asa,japanska bubica :izet:
sumirprimus

#23014 Re: Sarajevski derbi

Post by sumirprimus »

turbofolk wrote:Ja nikako ne kontam koliki je razdor među navijačima Sarajeva i Želejezničara na ovoj temi i na ovom podforumu generalno. Ovo bi komotno moglo tamo u "popularne stvari koje ne kontam" :D
Ako pobjedi Željezničar u derbiju ja ću kao navijač Sarajeva ovdje doći čestitati, ako pobjedi Sarajevo, opet ću doći i reći svaka čast, izgubit ćete i na Koševu i hvala i doviđenja :D
Ja navijam za Sarajevo, ali svaki evropski uspjeh Željezničara mi je drag jer je to klub koji dolazi iz glavnog grada BiH - države koja mi je jedina domovina, a osim toga, to je klub koji dolazi i iz dijela grada koji u ratnoj historiji Sarajeva ima posebno mjesto.
Jebote pa zar niste svi Sarajlije, zar vam trebaju još neke podjele, ionako nas razjebaše na sijaset raznih torova.
Gledam moderator podijelio najviše banova na ovoj temi i na onoj tamo gdje se raspravlja o stadionima i to sve korisnicima koji se raspravljaju na relaciji Sarajevo-Željezničar. Znam reći ćete, moramo se raspravljati kad anamo oni pričaju nebuloze, zato ima ignore posts od tog i tog korisnika i libo te rinaka što priča nebuloze.
Meni ovdje osim Pitara ima vrlo dragih korisnika koji su (po njihovim postovima) navijači Željezničara i koji su meni primjer navijača kakav treba biti. Neće mi valjda primjer biti onaj koji je već danim banovan i koji mi je svakako na ignore :D
Evo na primjer ovaj korisnik MOSALJOZE. Pa da je crn ko ugarak, u čojka je šest ljiljana na avataru i jasno definisana lokacija: Republika BiH. Znači nema dalje. Jebote sva rasprava s njim, kad smo mi istog mišljenja po pitanju jedine nam domovine. A ljubav prema domovini je (valjda bi trebalo da jest) milion puta preča od ljubavi prema fudbalskom klubu.
Eto ne zamjerite. Živi bili i jedni i drugi. Nek u derbiju pobjedi bolji, samo se nemojte pobiti :bih: :bih:
ljudino ostario si bogami :D
DonaldDuck

#23015 Re: Sarajevski derbi

Post by DonaldDuck »

Juče nam je lik koji nas je čuo kako se raspravljamo oko derbija iz novčanika izvadio i pokazao obje članske kartice i Želje i Sarajeva. RESPECT, fkt da ostaneš bez teksta kada vidimo koliko se raspravljamo naginjući svak na svoju stranu. Kaže to su moji klubovi, sarajevski, navijam i za Želju i za Sarajevo a kad je derbi za Želju. To je duh Sarajeva koji su ova mlađa raja izgubila i duh koji je napunio onih 55 000 1982. na Koševu! :thumbup:
hrasno38

#23016 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

Last edited by hrasno38 on 14/04/2017 11:34, edited 1 time in total.
sumirprimus

#23017 Re: Sarajevski derbi

Post by sumirprimus »

DonaldDuck wrote:Juče nam je lik koji nas je čuo kako se raspravljamo oko derbija iz novčanika izvadio i pokazao obje članske kartice i Želje i Sarajeva. RESPECT, fkt da ostaneš bez teksta kada vidimo koliko se raspravljamo naginjući svak na svoju stranu. Kaže to su moji klubovi, sarajevski, navijam i za Želju i za Sarajevo a kad je derbi za Želju. To je duh Sarajeva koji su ova mlađa raja izgubila i duh koji je napunio onih 55 000 1982 na Koševu! :thumbup:
tipicna prelivoda...
to nije za respekta ...al nikako...izaberi boju/stranu i uzivaj... :D

a moguce i plava propaganda, zbog upropastavanja sarajevskog derbija...nesto ko ono sa dresom pitara za karte... :skoljka:
Last edited by sumirprimus on 14/04/2017 11:35, edited 1 time in total.
hrasno38

#23018 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

DonaldDuck wrote:Juče nam je lik koji nas je čuo kako se raspravljamo oko derbija iz novčanika izvadio i pokazao obje članske kartice i Želje i Sarajeva. RESPECT, fkt da ostaneš bez teksta kada vidimo koliko se raspravljamo naginjući svak na svoju stranu. Kaže to su moji klubovi, sarajevski, navijam i za Želju i za Sarajevo a kad je derbi za Želju. To je duh Sarajeva koji su ova mlađa raja izgubila i duh koji je napunio onih 55 000 1982. na Koševu! :thumbup:
Pa prije rata bruka nas je imalo obadvije clanske i islo se jednu nedleju na Grbavicu a drugu na Kosevo ali kako da ti ovim danasnjim "huligancicima" objasnis!
sumirprimus

#23019 Re: Sarajevski derbi

Post by sumirprimus »

nema sanse,pravi navijaci uvijek imaju samo jednu boju...
leškarenje

#23020 Re: Sarajevski derbi

Post by leškarenje »

hrasno38 wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/minista ... /170414029

evo plakali i ministru :(
Bože sacuvaj :lol:
vryzas

#23021 Re: Sarajevski derbi

Post by vryzas »

sumirprimus wrote:
DonaldDuck wrote:Juče nam je lik koji nas je čuo kako se raspravljamo oko derbija iz novčanika izvadio i pokazao obje članske kartice i Želje i Sarajeva. RESPECT, fkt da ostaneš bez teksta kada vidimo koliko se raspravljamo naginjući svak na svoju stranu. Kaže to su moji klubovi, sarajevski, navijam i za Želju i za Sarajevo a kad je derbi za Želju. To je duh Sarajeva koji su ova mlađa raja izgubila i duh koji je napunio onih 55 000 1982 na Koševu! :thumbup:
tipicna prelivoda...
to nije za respekta ...al nikako...izaberi boju/stranu i uzivaj... :D

a moguce i plava propaganda, zbog upropastavanja sarajevskog derbija...nesto ko ono sa dresom pitara za karte... :skoljka:
Fotoshop onaj u dresu :oops:

Btw. bice dovoljno komsija koji bojkotuju bojkot. :thumbup:
hrasno38

#23022 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

leškarenje wrote:
hrasno38 wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/minista ... /170414029

evo plakali i ministru :(
Bože sacuvaj :lol:
ma ti si mali a nisam ni siguran da si prijeratno dijete ovog grada pa tako da ti to i ne mozes znati
Charuga
Globalni moderator

#23023 Re: Sarajevski derbi

Post by Charuga »

Ne jebi sumire ... :mrgreen:
sumirprimus

#23024 Re: Sarajevski derbi

Post by sumirprimus »

Charuga wrote:Ne jebi sumire ... :mrgreen:
zeljooooo zeljooooooooo
:izet:
sad sam siguran da nema bana :lol:

evo ti ga evooooo :lol:
mozda ipak bude :pisnuo: :pisnuo: :odustajem: :chmoljava:

izvini nije tebi licno, moralna podrska hordama :lol:
sumirprimus

#23025 Re: Sarajevski derbi

Post by sumirprimus »

DonaldDuck wrote:
sumirprimus wrote:nema sanse,pravi navijaci uvijek imaju samo jednu boju...
Ne shvata to ta tvoja usijana glava da čovjek plaćajući članarinu pomaže klubovima, a odabrao je on strani kada te već to interesuje, u derbiju navija za Želju.
ne mogu to shvatit, izvini molim te...
moze biti samo jedan...svigdje u sviejtu je isto...
sve ostalo je supljiranje, il nisu pravi navijaci,nego simpatizeri,a o njima ne pricam...
Post Reply