ma ja.......cpu_fan wrote:Razlika između gradskog i prigradskog kluba ! Preočita !
Sarajevski derbi
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#23001 Re: Sarajevski derbi
- cpu_fan
#23002 Re: Sarajevski derbi
hrasno38 wrote:ma ja.......cpu_fan wrote:Razlika između gradskog i prigradskog kluba ! Preočita !![]()
- armin071
#23003 Re: Sarajevski derbi
Vi i dalje ne shvatate da se ovim cionistickim Siljak-Mup metodama unistio derbi. Pogledaj derbije od prije 15 godina na Grbavici pa nadji te tampone. Doduse tada su klubove vodili ljudi kojima je derbi nesto znacio. Znaci sve ovo sto oni prave na Grbavici, silljke, ograde, karte za utakmicu na licnu kartu, zbijanje mase u tor sve to ti daje za posljedicu cupanje stolica, unistavanje stadiona i sl. U konacnici ispadne taj isti Siljak u pravu a ti skotaj jeli. Ovo je za Zelju plus sa finansijske strane manje policije, vise karata za svoje navijace, manje stete, veci pritisak na gostujucu ekipu. I sve je ovo u neku ruku po zakonu. Samo sto je ovo sve isto primjenjivo i na Kosevu. E sad ja samo kazem mozda su Zeljo i Sarajevo dobili u konacnici sa tim finansijski gledano ali je grad Sarajevo puno izgubio. Nekad su ljudi dolazili da pisu price o tom cuvenom derbiju koji dijeli grad na dva dijela. Sta mislis ko ce doci sad na Grbavicu ili Kosevo i da pise o cemu?? O tamponima??relativno84 wrote:Jbte koliko ovo dana vec kmece koneOd vremena kad ih je sablja samarao nisam primjetio da ovako kolektivno cvile
Sta ce tek biti u slucaju popuslica
![]()
- hrasno38
#23004 Re: Sarajevski derbi
Tako je nekada su ljudi isli da gledaju utakmicu, da se medjusobno zajebavaju a ne da cupaju stolice, zamaskirani divljaju sa palicama u rukama, pale, bacaju baklje na druge navijace itd itd.armin071 wrote:Vi i dalje ne shvatate da se ovim cionistickim Siljak-Mup metodama unistio derbi. Pogledaj derbije od prije 15 godina na Grbavici pa nadji te tampone. Doduse tada su klubove vodili ljudi kojima je derbi nesto znacio. Znaci sve ovo sto oni prave na Grbavici, silljke, ograde, karte za utakmicu na licnu kartu, zbijanje mase u tor sve to ti daje za posljedicu cupanje stolica, unistavanje stadiona i sl. U konacnici ispadne taj isti Siljak u pravu a ti skotaj jeli. Ovo je za Zelju plus sa finansijske strane manje policije, vise karata za svoje navijace, manje stete, veci pritisak na gostujucu ekipu. I sve je ovo u neku ruku po zakonu. Samo sto je ovo sve isto primjenjivo i na Kosevu. E sad ja samo kazem mozda su Zeljo i Sarajevo dobili u konacnici sa tim finansijski gledano ali je grad Sarajevo puno izgubio. Nekad su ljudi dolazili da pisu price o tom cuvenom derbiju koji dijeli grad na dva dijela. Sta mislis ko ce doci sad na Grbavicu ili Kosevo i da pise o cemu?? O tamponima??relativno84 wrote:Jbte koliko ovo dana vec kmece koneOd vremena kad ih je sablja samarao nisam primjetio da ovako kolektivno cvile
![]()
- relativno84
#23006 Re: Sarajevski derbi
Naravno da je moglo ovo proci sa manje sranja ali imamo to sto imamo. Samo sve dok budemo trazili opravdanja za unistavanje tudje imovine nece biti bolje nikome.armin071 wrote:Vi i dalje ne shvatate da se ovim cionistickim Siljak-Mup metodama unistio derbi. Pogledaj derbije od prije 15 godina na Grbavici pa nadji te tampone. Doduse tada su klubove vodili ljudi kojima je derbi nesto znacio. Znaci sve ovo sto oni prave na Grbavici, silljke, ograde, karte za utakmicu na licnu kartu, zbijanje mase u tor sve to ti daje za posljedicu cupanje stolica, unistavanje stadiona i sl. U konacnici ispadne taj isti Siljak u pravu a ti skotaj jeli. Ovo je za Zelju plus sa finansijske strane manje policije, vise karata za svoje navijace, manje stete, veci pritisak na gostujucu ekipu. I sve je ovo u neku ruku po zakonu. Samo sto je ovo sve isto primjenjivo i na Kosevu. E sad ja samo kazem mozda su Zeljo i Sarajevo dobili u konacnici sa tim finansijski gledano ali je grad Sarajevo puno izgubio. Nekad su ljudi dolazili da pisu price o tom cuvenom derbiju koji dijeli grad na dva dijela. Sta mislis ko ce doci sad na Grbavicu ili Kosevo i da pise o cemu?? O tamponima??
-
tcz
#23007 Re: Sarajevski derbi
nekad su i navijaci zelje uletili na teren koševa pa nikom nista idemo dalje nismo vas u kaveze zatvarali. valjda se zaboravilo jbg. bilo je i nereda, prebijanja blagajnika otimanja pazara, cupanja stolica pa nismo kmecali i blejili na vas.hrasno38 wrote:Tako je nekada su ljudi isli da gledaju utakmicu, da se medjusobno zajebavaju a ne da cupaju stolice, zamaskirani divljaju sa palicama u rukama, pale, bacaju baklje na druge navijace itd itd.armin071 wrote:Vi i dalje ne shvatate da se ovim cionistickim Siljak-Mup metodama unistio derbi. Pogledaj derbije od prije 15 godina na Grbavici pa nadji te tampone. Doduse tada su klubove vodili ljudi kojima je derbi nesto znacio. Znaci sve ovo sto oni prave na Grbavici, silljke, ograde, karte za utakmicu na licnu kartu, zbijanje mase u tor sve to ti daje za posljedicu cupanje stolica, unistavanje stadiona i sl. U konacnici ispadne taj isti Siljak u pravu a ti skotaj jeli. Ovo je za Zelju plus sa finansijske strane manje policije, vise karata za svoje navijace, manje stete, veci pritisak na gostujucu ekipu. I sve je ovo u neku ruku po zakonu. Samo sto je ovo sve isto primjenjivo i na Kosevu. E sad ja samo kazem mozda su Zeljo i Sarajevo dobili u konacnici sa tim finansijski gledano ali je grad Sarajevo puno izgubio. Nekad su ljudi dolazili da pisu price o tom cuvenom derbiju koji dijeli grad na dva dijela. Sta mislis ko ce doci sad na Grbavicu ili Kosevo i da pise o cemu?? O tamponima??relativno84 wrote:Jbte koliko ovo dana vec kmece koneOd vremena kad ih je sablja samarao nisam primjetio da ovako kolektivno cvile
![]()
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /140326133
zbog čega su Manijaci počeli čupati stolice na južnoj tribini te su razvalili i dio zaštitne ograde, izvijestili su novinari portala Klix.ba sa mjesta
-
north
#23008 Re: Sarajevski derbi
Eh, pa fino je tada pisalo, "zbog poništenog gola", inače ne bi
..Ko je tjeraop sudiju da poništava gol, iako je bio metar offside
? Oni su samo nezgodni kad im se poništi gol, inače su poznati po korektnosti i mirnoći...samo te zle horde trpati u kavez sa 1000 mjesta, a ovakvim manijacima dati cijeli jug i pola zapada na Koševu 
- leškarenje
#23009 Re: Sarajevski derbi
Sa'š viditi kad te deduka ziknorth wrote:Eh, pa fino je tada pisalo, "zbog poništenog gola", inače ne bi..Ko je tjeraop sudiju da poništava gol, iako je bio metar offside
? Oni su samo nezgodni kad im se poništi gol, inače su poznati po korektnosti i mirnoći...samo te zle horde trpati u kavez sa 1000 mjesta, a ovakvim manijacima dati cijeli jug i pola zapada na Koševu
- turbofolk
#23010 Re: Sarajevski derbi
Ja nikako ne kontam koliki je razdor među navijačima Sarajeva i Želejezničara na ovoj temi i na ovom podforumu generalno. Ovo bi komotno moglo tamo u "popularne stvari koje ne kontam" 
Ako pobjedi Željezničar u derbiju ja ću kao navijač Sarajeva ovdje doći čestitati, ako pobjedi Sarajevo, opet ću doći i reći svaka čast, izgubit ćete i na Koševu i hvala i doviđenja
Ja navijam za Sarajevo, ali svaki evropski uspjeh Željezničara mi je drag jer je to klub koji dolazi iz glavnog grada BiH - države koja mi je jedina domovina, a osim toga, to je klub koji dolazi i iz dijela grada koji u ratnoj historiji Sarajeva ima posebno mjesto.
Jebote pa zar niste svi Sarajlije, zar vam trebaju još neke podjele, ionako nas razjebaše na sijaset raznih torova.
Gledam moderator podijelio najviše banova na ovoj temi i na onoj tamo gdje se raspravlja o stadionima i to sve korisnicima koji se raspravljaju na relaciji Sarajevo-Željezničar. Znam reći ćete, moramo se raspravljati kad anamo oni pričaju nebuloze, zato ima ignore posts od tog i tog korisnika i libo te rinaka što priča nebuloze.
Meni ovdje osim Pitara ima vrlo dragih korisnika koji su (po njihovim postovima) navijači Željezničara i koji su meni primjer navijača kakav treba biti. Neće mi valjda primjer biti onaj koji je već danim banovan i koji mi je svakako na ignore
Evo na primjer ovaj korisnik MOSALJOZE. Pa da je crn ko ugarak, u čojka je šest ljiljana na avataru i jasno definisana lokacija: Republika BiH. Znači nema dalje. Jebote sva rasprava s njim, kad smo mi istog mišljenja po pitanju jedine nam domovine. A ljubav prema domovini je (valjda bi trebalo da jest) milion puta preča od ljubavi prema fudbalskom klubu.
Eto ne zamjerite. Živi bili i jedni i drugi. Nek u derbiju pobjedi bolji, samo se nemojte pobiti

Ako pobjedi Željezničar u derbiju ja ću kao navijač Sarajeva ovdje doći čestitati, ako pobjedi Sarajevo, opet ću doći i reći svaka čast, izgubit ćete i na Koševu i hvala i doviđenja
Ja navijam za Sarajevo, ali svaki evropski uspjeh Željezničara mi je drag jer je to klub koji dolazi iz glavnog grada BiH - države koja mi je jedina domovina, a osim toga, to je klub koji dolazi i iz dijela grada koji u ratnoj historiji Sarajeva ima posebno mjesto.
Jebote pa zar niste svi Sarajlije, zar vam trebaju još neke podjele, ionako nas razjebaše na sijaset raznih torova.
Gledam moderator podijelio najviše banova na ovoj temi i na onoj tamo gdje se raspravlja o stadionima i to sve korisnicima koji se raspravljaju na relaciji Sarajevo-Željezničar. Znam reći ćete, moramo se raspravljati kad anamo oni pričaju nebuloze, zato ima ignore posts od tog i tog korisnika i libo te rinaka što priča nebuloze.
Meni ovdje osim Pitara ima vrlo dragih korisnika koji su (po njihovim postovima) navijači Željezničara i koji su meni primjer navijača kakav treba biti. Neće mi valjda primjer biti onaj koji je već danim banovan i koji mi je svakako na ignore
Evo na primjer ovaj korisnik MOSALJOZE. Pa da je crn ko ugarak, u čojka je šest ljiljana na avataru i jasno definisana lokacija: Republika BiH. Znači nema dalje. Jebote sva rasprava s njim, kad smo mi istog mišljenja po pitanju jedine nam domovine. A ljubav prema domovini je (valjda bi trebalo da jest) milion puta preča od ljubavi prema fudbalskom klubu.
Eto ne zamjerite. Živi bili i jedni i drugi. Nek u derbiju pobjedi bolji, samo se nemojte pobiti
Last edited by turbofolk on 14/04/2017 11:20, edited 1 time in total.
- ganjeta
#23011 Re: Sarajevski derbi
Jebo te ovdje ne uđeš par dana ista mantra. Šiljak, mup, malo je, nije malo....
Hz EDIT: Neka neće doći i kraj priče.
Vratite istom mjerom i guramo dalje.

Hz EDIT: Neka neće doći i kraj priče.
Vratite istom mjerom i guramo dalje.
- hrasno38
#23012 Re: Sarajevski derbi
Nece @north je ljudina i ma sta da mi kaze nema zik za razliku od nekihleškarenje wrote:Sa'š viditi kad te deduka ziknorth wrote:Eh, pa fino je tada pisalo, "zbog poništenog gola", inače ne bi..Ko je tjeraop sudiju da poništava gol, iako je bio metar offside
![]()
- leškarenje
#23013 Re: Sarajevski derbi
Asa,japanska bubica 
-
sumirprimus
#23014 Re: Sarajevski derbi
ljudino ostario si bogamiturbofolk wrote:Ja nikako ne kontam koliki je razdor među navijačima Sarajeva i Želejezničara na ovoj temi i na ovom podforumu generalno. Ovo bi komotno moglo tamo u "popularne stvari koje ne kontam"
Ako pobjedi Željezničar u derbiju ja ću kao navijač Sarajeva ovdje doći čestitati, ako pobjedi Sarajevo, opet ću doći i reći svaka čast, izgubit ćete i na Koševu i hvala i doviđenja![]()
Eto ne zamjerite. Živi bili i jedni i drugi. Nek u derbiju pobjedi bolji, samo se nemojte pobiti![]()
-
DonaldDuck
#23015 Re: Sarajevski derbi
Juče nam je lik koji nas je čuo kako se raspravljamo oko derbija iz novčanika izvadio i pokazao obje članske kartice i Želje i Sarajeva. RESPECT, fkt da ostaneš bez teksta kada vidimo koliko se raspravljamo naginjući svak na svoju stranu. Kaže to su moji klubovi, sarajevski, navijam i za Želju i za Sarajevo a kad je derbi za Želju. To je duh Sarajeva koji su ova mlađa raja izgubila i duh koji je napunio onih 55 000 1982. na Koševu! 
- hrasno38
#23016 Re: Sarajevski derbi
Last edited by hrasno38 on 14/04/2017 11:34, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#23017 Re: Sarajevski derbi
tipicna prelivoda...DonaldDuck wrote:Juče nam je lik koji nas je čuo kako se raspravljamo oko derbija iz novčanika izvadio i pokazao obje članske kartice i Želje i Sarajeva. RESPECT, fkt da ostaneš bez teksta kada vidimo koliko se raspravljamo naginjući svak na svoju stranu. Kaže to su moji klubovi, sarajevski, navijam i za Želju i za Sarajevo a kad je derbi za Želju. To je duh Sarajeva koji su ova mlađa raja izgubila i duh koji je napunio onih 55 000 1982 na Koševu!
to nije za respekta ...al nikako...izaberi boju/stranu i uzivaj...
a moguce i plava propaganda, zbog upropastavanja sarajevskog derbija...nesto ko ono sa dresom pitara za karte...
Last edited by sumirprimus on 14/04/2017 11:35, edited 1 time in total.
- hrasno38
#23018 Re: Sarajevski derbi
Pa prije rata bruka nas je imalo obadvije clanske i islo se jednu nedleju na Grbavicu a drugu na Kosevo ali kako da ti ovim danasnjim "huligancicima" objasnis!DonaldDuck wrote:Juče nam je lik koji nas je čuo kako se raspravljamo oko derbija iz novčanika izvadio i pokazao obje članske kartice i Želje i Sarajeva. RESPECT, fkt da ostaneš bez teksta kada vidimo koliko se raspravljamo naginjući svak na svoju stranu. Kaže to su moji klubovi, sarajevski, navijam i za Želju i za Sarajevo a kad je derbi za Želju. To je duh Sarajeva koji su ova mlađa raja izgubila i duh koji je napunio onih 55 000 1982. na Koševu!
-
sumirprimus
#23019 Re: Sarajevski derbi
nema sanse,pravi navijaci uvijek imaju samo jednu boju...
- leškarenje
#23020 Re: Sarajevski derbi
Bože sacuvaj
-
vryzas
#23021 Re: Sarajevski derbi
Fotoshop onaj u dresusumirprimus wrote:tipicna prelivoda...DonaldDuck wrote:Juče nam je lik koji nas je čuo kako se raspravljamo oko derbija iz novčanika izvadio i pokazao obje članske kartice i Želje i Sarajeva. RESPECT, fkt da ostaneš bez teksta kada vidimo koliko se raspravljamo naginjući svak na svoju stranu. Kaže to su moji klubovi, sarajevski, navijam i za Želju i za Sarajevo a kad je derbi za Želju. To je duh Sarajeva koji su ova mlađa raja izgubila i duh koji je napunio onih 55 000 1982 na Koševu!
to nije za respekta ...al nikako...izaberi boju/stranu i uzivaj...
a moguce i plava propaganda, zbog upropastavanja sarajevskog derbija...nesto ko ono sa dresom pitara za karte...
Btw. bice dovoljno komsija koji bojkotuju bojkot.
- hrasno38
#23022 Re: Sarajevski derbi
ma ti si mali a nisam ni siguran da si prijeratno dijete ovog grada pa tako da ti to i ne mozes znatileškarenje wrote:Bože sacuvaj
- Charuga
- Globalni moderator
#23023 Re: Sarajevski derbi
Ne jebi sumire ... 
-
sumirprimus
#23024 Re: Sarajevski derbi
zeljooooo zeljoooooooooCharuga wrote:Ne jebi sumire ...
sad sam siguran da nema bana
evo ti ga evooooo
mozda ipak bude
izvini nije tebi licno, moralna podrska hordama
-
sumirprimus
#23025 Re: Sarajevski derbi
ne mogu to shvatit, izvini molim te...DonaldDuck wrote:Ne shvata to ta tvoja usijana glava da čovjek plaćajući članarinu pomaže klubovima, a odabrao je on strani kada te već to interesuje, u derbiju navija za Želju.sumirprimus wrote:nema sanse,pravi navijaci uvijek imaju samo jednu boju...
moze biti samo jedan...svigdje u sviejtu je isto...
sve ostalo je supljiranje, il nisu pravi navijaci,nego simpatizeri,a o njima ne pricam...