travnik wrote:Nikako mi nije jasno, pošto DF jedini govori o ostalim, zašto neće jednog takvog imenovati!? Također, nikako mi nije jasan njihov amaterizam. Pa Zora je predložena xy dana prije DF kandidata i ove sjednice ZD FBiH, a ista je bila iz reda S naroda član DN FBiH, te iste FBiH gdje se vlast uspostavlja, a ne Zimbabvea. Dakle, sve je bilo jasno mnogo ranije. Ovo je čista smijurija. Za to imaju, po meni, tri razloga:
a) kao što već rekoh, amaterizam i nesnalaženje
b) neki drugi interesi (talovi, pritisci i sl.), nama još uvijek nepoznati, pa se želi opstruirati ili razvaliti dogovoreno i uspostava Vlade FBiH
c) bildanje "patriotizma" jer uz SNSD i SDP, jedino DF još uvijek ratuje i više-manje u svakom priopćenju, neovisno koji je razlog za to, imaju rat, podjela, entitet itd. Pa sada oni kao "patriote" protiv HDZ-a i pokušavaju prikupiti koji politički poen
Ma ti ne zelis da ti bude jasno ... pravis se da ti nije jasno.
Dogovor je dogovor (HDZu ostali), u protivnom ne treba se ni dogovarati.
Doduse mozda se sa Covicem nisu rukovali pa za njega ovaj dogovor nema jacinu "PRUZENE RUKE"
Ako cemo svaki dogovor bacati pod noge onda je normalno da ce uvijek biti problema.
Svak je trebao da radi svoj posao u skladu sa DOGOVOROM.
Ne pravi problem DF nego HDZ.