Utakmice.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- kamen spoticanja
#23001 Re: Utakmice.
ovakav Celik je realno laksi trening za iole ozbiljniju ekipu
ali vam je realno energija losa...
- jeza u ledja
#23002 Re: Utakmice.
I neke stvari mi nikad nisu jasne. Recimo konstanta kritika Sarica (neko ranije spomenu). Ne znam je li to sto se od njega vise ocekuje, ili...? Ali meni je od jedan od najboljih igraca lige uopste. Borben je, ima dobar dug pas, za Rustemovica i Radovca je spejssatl. Mozda bas zbog toga zavarava da je dobar ali ovdje se stice dojam da je on jedan od najvecih problema. Almir Bekic jedno vrijeme je djelovao kao totalna talasika, ali kad igra normalno pokazuje neki kvalitet prema naprijed. I po meni ima dosta dobre ubacaje kad igra normalno. I za njega je bila kritika ranije. Danas je ubacivao i desnom nogom, sto je za nase uslove apsolutna nepoznanica sto se tice bekova. Rahmanovic isto, kritika iznad, po meni u svim ovim utakmicama je djelovao dosta dobro, po meni pravo pojacanje koje nam je prosle godine falilo na toj poziciji. Zadnja linija sad sa Iveticem meni generalno djeluje nelose, ali vidjecemo kod prekida. Velkoski znamo da je kvalitet, jos mora da digne formu.
Jedine koje bi kritikovao je onaj ociti - Ahmetovic
i Kuzmanovic. Ovaj drugi je jos mlad pa hajde, ali previse brate petlja, pogotovo na onoj lijevoj strani.
Ah da, i Hebibovic.
Malo ga na klupicu poslati.
Jedine koje bi kritikovao je onaj ociti - Ahmetovic
Ah da, i Hebibovic.
- armin071
#23003 Re: Utakmice.
ti ko da komentarises zvezde granda cuj energija losa. a kakvi smo u donjim lagama?kamen spoticanja wrote:ovakav Celik je realno laksi trening za iole ozbiljniju ekipu
p.s. nema danas losih ekipa sve je to u pet deka..
- jeza u ledja
#23004 Re: Utakmice.
Jedno sto puta smo isli u Zenicu "nikad losijem Celiku", sa problemima u upravi, na klupi, sa kartonima, povredama, bojkotima, itd, pa ih nismo pobjedjivali. Stoga....ni jednu utakmicu nije lako dobiti. Ni jednu.kamen spoticanja wrote:ovakav Celik je realno laksi trening za iole ozbiljniju ekipu
-
mirza_15
#23005 Re: Utakmice.
Dobro. Sampioni smo svemira. Sada cemo i gosk da oderemo pa moze euforija. Igramo preljep fudbal. Pravi sampionski. Ja gledam s kim smo i kako igrali, a ne neku glupavu tradiciju. Eto bitna je ta tradicija, a nije bitno da su oni odron koji smo mi jedva dobili.jeza u ledja wrote:Hocu reci da to nije prvo sto mi pada na pamet kada pobijedimo nekog prvi put nakon 16 godina.Phantasy wrote:Hoćeš reći da nismo?jeza u ledja wrote:Pobijedimo prvi put nakon 16 godina i glavni komentar da smo prelosi.![]()
To je nas mentalitet.
- Radar71
#23006 Re: Utakmice.
Nakon 16 godina posta opet pitarluk nađe manu 
- jeza u ledja
#23007 Re: Utakmice.
Bili su odron mnogo puta do sada, pa ih nismo pobjedjivali, i to sa mnogo jacom ekipom. Kakvi sampioni svemira, kakva euforija? Znas li se radovati pobjedi?mirza_15 wrote:
Dobro. Sampioni smo svemira. Sada cemo i gosk da oderemo pa moze euforija. Igramo preljep fudbal. Pravi sampionski. Ja gledam s kim smo i kako igrali, a ne neku glupavu tradiciju. Eto bitna je ta tradicija, a nije bitno da su oni odron koji smo mi jedva dobili.
Upravo i ja gledam s kim smo igrali. Igrali smo na Bilinom gdje se domacin nalozi i da 200%, gdje prosjecni igraci postanu zvijezde, golmani heroji, itd.
Ma znas sta. Necu da mi kvaris ceif.
Uzivaj.
-
mirza_15
#23008 Re: Utakmice.
Pa ljudi igrali smo protiv neke djece i amatera za koje niko od nas nikad nije cuo. Vodi ih covjek koji ozbiljnog fudbala nije vidio ko zna od kad. Ovo je trebao da bude laksi trening, a bila patnja ziva.
Generalno ne kritikujem. Kada su svi srali na onu ekipu gdje je puzigaca bio los, milos se vukao po terenu i sl., ja sam govorio da raja sere i da igramo dobro. Ovo veceras je prelose za Sarajevo. Jez bi istu pricu pricao i da su ovi kadete izveli. Hebi ga srusili smo tradiciju.
Generalno ne kritikujem. Kada su svi srali na onu ekipu gdje je puzigaca bio los, milos se vukao po terenu i sl., ja sam govorio da raja sere i da igramo dobro. Ovo veceras je prelose za Sarajevo. Jez bi istu pricu pricao i da su ovi kadete izveli. Hebi ga srusili smo tradiciju.
- kamen spoticanja
#23009 Re: Utakmice.
ako ste s ovom nasom omladinom u pet deka onda sta da ti kazem...nase juniore prosle godine siroki.je zgazio 10:0armin071 wrote:ti ko da komentarises zvezde granda cuj energija losa. a kakvi smo u donjim lagama?kamen spoticanja wrote:ovakav Celik je realno laksi trening za iole ozbiljniju ekipu
p.s. nema danas losih ekipa sve je to u pet deka..
pola ih je danas igralo
imate terete na nogama...to hocu da kazem...
u donje lage se ne razumijem
-
mirza_15
#23010 Re: Utakmice.
Haj dobro. Uzivaj u pobjedi. A kad nas Mladost otrese ko slinu nemoj da pricas drugu pricu.jeza u ledja wrote:Bili su odron mnogo puta do sada, pa ih nismo pobjedjivali, i to sa mnogo jacom ekipom. Kakvi sampioni svemira, kakva euforija? Znas li se radovati pobjedi?mirza_15 wrote:
Dobro. Sampioni smo svemira. Sada cemo i gosk da oderemo pa moze euforija. Igramo preljep fudbal. Pravi sampionski. Ja gledam s kim smo i kako igrali, a ne neku glupavu tradiciju. Eto bitna je ta tradicija, a nije bitno da su oni odron koji smo mi jedva dobili.
Upravo i ja gledam s kim smo igrali. Igrali smo na Bilinom gdje se domacin nalozi i da 200%, gdje prosjecni igraci postanu zvijezde, golmani heroji, itd.
Ma znas sta. Necu da mi kvaris ceif.
Uzivaj.
- Maharadza
#23011 Re: Utakmice.
I treba da bude lakši trening, to se slažem ali za neko drugo FK Sarajevo koje svi ovdje sanjamo jarane, a nikako za trenutnu ekipu za koju je ovo i više nego odličan rezultat! Žalosno jeste ali kada imaš amatere koji tek svaki 10. korner znaju izvesti pismeno i uigrano (a slobodnjake nikako), ova pobjeda je svakako odličan rezultat!mirza_15 wrote:Pa ljudi igrali smo protiv neke djece i amatera za koje niko od nas nikad nije cuo. Vodi ih covjek koji ozbiljnog fudbala nije vidio ko zna od kad. Ovo je trebao da bude laksi trening, a bila patnja ziva.
PS. Čestitke malome Hadžiću, neopisivo mi je drago što je zabio!
Last edited by Maharadza on 30/07/2017 22:05, edited 3 times in total.
- jeza u ledja
#23012 Re: Utakmice.
Kako mislis drugu pricu? Ne kontam. Koja mi je prica sad?mirza_15 wrote:
Haj dobro. Uzivaj u pobjedi. A kad nas Mladost otrese ko slinu nemoj da pricas drugu pricu.
- leškarenje
#23013 Re: Utakmice.
Pobjeda za samopouzdanje 
-
mirza_15
#23014 Re: Utakmice.
Pa pricas kako smo beton ekipa koja je pobjedila strasni celik ciji igraci protiv Sarajeva postanu nadljudi jer se naloze 200%. Kad smo njih takve nakon 16 godina uzeli onda cemo, logicno, da se prosetamo protiv ostalih ekipa. Ovaj komentator koji pojma nema vidi da kontru ne znamo istrcati. Imamo 5 na 4 svi trce u sredinu. Ja imam bolan skoro 40 kuka. Nikada nisam trenirao fudbal. Moja raja na terminu isto. Mi kad na male imamo visak znamo da rasirimo. Ne sudaram se sa svojim saigracima. Ovi bi to trebali zmireci da rade. Kad vidim pas "napamet" bez ikakve potrebe gdje nikog od nasih nema dodje mi da razbijem tv. Prekid? Sta je to? Pa mi smo veci dio utakmice izgledali tu negdje sa ovim amaterima. Jedino je prvih 20 minuta licilo na nesto. Ali hajde. Razbili smo tradiciju protiv celikove djece. Treba spomenik dici ovoj generaciji igraca za istorijski uspjeh i slucajno ne primjetiti da nam je igra q od ovce.jeza u ledja wrote:Kako mislis drugu pricu? Ne kontam. Koja mi je prica sad?mirza_15 wrote:
Haj dobro. Uzivaj u pobjedi. A kad nas Mladost otrese ko slinu nemoj da pricas drugu pricu.
- leškarenje
#23015 Re: Utakmice.
Dje on ili bilo ko napisao da smo beton ekipa
- jeza u ledja
#23016 Re: Utakmice.
Gdje sam napisao da smo beton ekipa? 
-
mirza_15
#23017 Re: Utakmice.
Epska pobjeda Sarajeva protiv nadljudi iz Zenicejeza u ledja wrote: Upravo i ja gledam s kim smo igrali. Igrali smo na Bilinom gdje se domacin nalozi i da 200%, gdje prosjecni igraci postanu zvijezde, golmani heroji, itd.
Last edited by mirza_15 on 30/07/2017 22:29, edited 1 time in total.
- jeza u ledja
#23018 Re: Utakmice.
ne kontam ni ja nikako.leškarenje wrote:![]()
Dje on ili bilo ko napisao da smo beton ekipajebo majku šta je sa ovim ljudima,nevjerojatno
isto ko da je ljudima draze kritikovat nego uzivat.
- jeza u ledja
#23019 Re: Utakmice.
ja, i?mirza_15 wrote:jeza u ledja wrote: Upravo i ja gledam s kim smo igrali. Igrali smo na Bilinom gdje se domacin nalozi i da 200%, gdje prosjecni igraci postanu zvijezde, golmani heroji, itd.
molim te obrazlozi kako si iz toga izvukao zakljucak da smo beton?
-
mirza_15
#23020 Re: Utakmice.
Pa moras biti beton da ovakve vanzemaljce pobjedis. Epski podvig.jeza u ledja wrote:ja, i?mirza_15 wrote:jeza u ledja wrote: Upravo i ja gledam s kim smo igrali. Igrali smo na Bilinom gdje se domacin nalozi i da 200%, gdje prosjecni igraci postanu zvijezde, golmani heroji, itd.
molim te obrazlozi kako si iz toga izvukao zakljucak da smo beton?
Last edited by mirza_15 on 30/07/2017 22:32, edited 1 time in total.
-
sencobih
#23021 Re: Utakmice.
Zadovoljan sam rezultatom, a i htijenja nije nedostajalo, fali trener koji ce im pokazati taktiku da ne igraju ko na terminu. Vazno je da ne gubimo bodove , valjda ćemo nadoći u hodu.
- armin071
#23022 Re: Utakmice.
I onda nam cudo kad ljudi proigraju kad odu od nas. Zamisli ako je bar 30% ovakvih na stadionu kakav je to "orkestar"....leškarenje wrote:![]()
Dje on ili bilo ko napisao da smo beton ekipajebo majku šta je sa ovim ljudima,nevjerojatno
-
mirza_15
#23023 Re: Utakmice.
O cemu ti ziv bio? Ja nisam nikada na stadionu zvizduk uputio.armin071 wrote:I onda nam cudo kad ljudi proigraju kad odu od nas. Zamisli ako je bar 30% ovakvih na stadionu kakav je to "orkestar"....leškarenje wrote:![]()
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#23024 Re: Utakmice.
Ne znam ništa, ja rekoh danas uzimamo 
- jeza u ledja
#23025 Re: Utakmice.
mirza_15 wrote: Pa moras biti beton da ovakve vanzemaljce pobjedis. Epski podvig.
To je zakljucak koji niko ovdje nece izvuci iz recenog osim tebe.
Ma hajd znas i ti to al dobro.