Horori...
Moderator: _BataZiv_0809
- triconja
#2302 Re: Horori...
Mene triput, oni jumpscareovi. Uvijek paleannoy wrote:Autopsy me se nije baš dojmio, a bogami nije me baš ni uplašio. A mene stvarno nije teško uplašit.
-
Zoya
#2303 Re: Horori...
A obećavao je na početku. Te malo golotinje, te malo muzike da će se nešto strašno desiti, da će im skočiti i odgristi im uho, nos.... Kad ono na kraju mrdnu ovlaž palcemtriconja wrote:oj zemljo Indijo i jumpscare, svaki me dobrano trzne
Izgleda neko joj bacio sihre pod kozu
Glup film ko tocak, cuj neko ziv a umro u 17ot stoljecu. Konacna ocjena za film Autopsy of Jane Doe je 4/10 i to samo zbog toga sto je recu "unikatan" film.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2304 Re: Horori...
ja mislio gledamo santa barbaru a ne natprirodni horor
- triconja
#2306 Re: Horori...
Upravo. Gledajuci film do one scene kad kaze ostavi mi sina na miru i kad ga uze bog sebi ja sam mislio posto je ostalo jos 5-6 minuta do kraja da ce ona ustat i da ce se vjencat. I reko bit ce zivjeli su sretno dok on nije umroZoya wrote:A obećavao je na početku. Te malo golotinje, te malo muzike da će se nešto strašno desiti, da će im skočiti i odgristi im uho, nos.... Kad ono na kraju mrdnu ovlaž palcemtriconja wrote:oj zemljo Indijo i jumpscare, svaki me dobrano trzne
Izgleda neko joj bacio sihre pod kozu
Glup film ko tocak, cuj neko ziv a umro u 17ot stoljecu. Konacna ocjena za film Autopsy of Jane Doe je 4/10 i to samo zbog toga sto je recu "unikatan" film.biži ba.
- triconja
#2307 Re: Horori...
A 99% filmova koji su obiljezeni etiketom horora nisu horori. Kad iskoci nesto cudno ne mora znacit da je horor. Svidja mi se ideja ali da je glupo, jeste. Po meni najveci horor je igranje sa razumom, da se desi nesto sto nema logike i da ljude prepadne ono bas. Film je to odlicno uradio, ali ne volim vjestice i takve nebuloze. Bilo je odlicno dok nisam saznao da je ustvari ta vjestica prava i da ide nekom drugom, do tada sam mislio da su oni sve umislili.Fajcion wrote:Nije za svakoga film "horor"
- triconja
#2308 Re: Horori...
Ma nisam bio raspolozen na taj nacin, gornja glava je vise radila i trazila intelektualnog nadrazajaBlack swan wrote:cuj neko ziv a umro u 17. st
![]()
ja mislio gledamo santa barbaru a ne natprirodni horor
-
Us and them
#2309 Re: Horori...
Ja sam jednostavan čovjek, grupa mladih koji se zabavljaju, opijaju i seksaju u nekoj vikendici, šumi ili jezeru i tajanstveni ubojica(od krvi i mesa!) sa maskom koji ih tamami hladnim oružjem i meni više ne treba
- triconja
#2310 Re: Horori...
Posteno. Samo neka se moze logicki objasnit a ne nekakvi helrejseri i sihrbaziUs and them wrote:Ja sam jednostavan čovjek, grupa mladih koji se zabavljaju, opijaju i seksaju u nekoj vikendici, šumi ili jezeru i tajanstveni ubojica(od krvi i mesa!) sa maskom koji ih tamami hladnim oružjem i meni više ne treba
- Truba
#2311 Re: Horori...
znaci volite slesere najinizi oblik horora
sta kazete za natpriorodne moci iz petka 13.
- triconja
#2312 Re: Horori...
Nagazio fred merkuri na sejtansko kolo u vrijeme prelaska sa aksama na jacijuBlack swan wrote:znaci volite slesere najinizi oblik horora![]()
- Fajcion
#2313 Re: Horori...
Labude je li to vrijeđaš slasher ? 
Inače ne plaši svakoga isto niti volimo svi jednake teme, međutim zna se definicija horora i šta on obuhvata.
Inače ne plaši svakoga isto niti volimo svi jednake teme, međutim zna se definicija horora i šta on obuhvata.
-
Us and them
#2314 Re: Horori...
Hatchet i Sleepaway Camp serijali su primjer filmova sa malim budžetima a koji su me "zabavili", iako ovaj iz Hatcheta baš i nije običan čovjek od krvi i mesa.
Sleepaway Camp prvi dio je praktično kultno ostvarenje, a i ovaj najnoviji koji se nadovezuje na prvi je dobar. Sviđa mi se to što teenegere zaista i glume osobe odgovarajuće dobi a ne tridesetogodišnjaci kao u mnogim drugim filmovima, biti će da ne žele prikazivati maloljetnike kako se seksaju ili kako ih ubijaju.
Sleepaway Camp prvi dio je praktično kultno ostvarenje, a i ovaj najnoviji koji se nadovezuje na prvi je dobar. Sviđa mi se to što teenegere zaista i glume osobe odgovarajuće dobi a ne tridesetogodišnjaci kao u mnogim drugim filmovima, biti će da ne žele prikazivati maloljetnike kako se seksaju ili kako ih ubijaju.
Last edited by Us and them on 17/04/2017 00:17, edited 1 time in total.
- triconja
#2315 Re: Horori...
Da nesto kazem sto su mi odbojni filmovi na fazon nekih insidiousa i tako tih. Nije fazon to sto nema logike nego je fazon sto su te pojave prilicno selektivne. Po mojoj logici ako tako nesto postoji trebalo bi biti cesce, ali evo usudit cu se reci i ovo, da tako nesto postoji ljudi bi to na neki nacin iskoristili.
Najbolji horori po meni su cosmic horori i horori kad covjek umisli nesto. Ovi cosmic su zanimljivi jer vecinom nema nacina kako izbjeci neku katastrofu i brisanje vrste ili ako ima to je neki kreativan nacin. Kod ovih horora sa umisljanjem stvari zanimljivo je sto svako moze umisliti nesto tako i mozes se zamisliti u kozi lika. Na primjer ovaj autopsi film je prejak jer vidis sta moze ljudska masta, a kad saznas da je pokretac te maste vjestica stara nekoliko stoljeca a izgleda kao da ima 20 godina, film postane meh. I dalje stoji da je uradjen film prejako ali kraj unisti dobar film
Najbolji horori po meni su cosmic horori i horori kad covjek umisli nesto. Ovi cosmic su zanimljivi jer vecinom nema nacina kako izbjeci neku katastrofu i brisanje vrste ili ako ima to je neki kreativan nacin. Kod ovih horora sa umisljanjem stvari zanimljivo je sto svako moze umisliti nesto tako i mozes se zamisliti u kozi lika. Na primjer ovaj autopsi film je prejak jer vidis sta moze ljudska masta, a kad saznas da je pokretac te maste vjestica stara nekoliko stoljeca a izgleda kao da ima 20 godina, film postane meh. I dalje stoji da je uradjen film prejako ali kraj unisti dobar film
- Truba
#2316 Re: Horori...
http://www.imdb.com/title/tt0075666/
http://www.imdb.com/title/tt0066518/?ref_=nv_sr_1
upravo studiram vampirske ljubavnike pa me odvede na onaj gore
i vidim da bas upravo citam taj mali roman karmila
kako sam okacio na topiku sta citamo
moram stopirati gledanje dok ne procitam pricu...ima 95 stranica ja sam na pola
vidim poznato mi
http://www.imdb.com/title/tt0066518/?ref_=nv_sr_1
upravo studiram vampirske ljubavnike pa me odvede na onaj gore
i vidim da bas upravo citam taj mali roman karmila
kako sam okacio na topiku sta citamo
moram stopirati gledanje dok ne procitam pricu...ima 95 stranica ja sam na pola
vidim poznato mi
- Truba
#2317 Re: Horori...
uspavani kamp je dosadan 98% vremena
da nema onakvog tvista bio bi u rangu slauterhouse i mutilator
da nema onakvog tvista bio bi u rangu slauterhouse i mutilator
- Truba
#2318 Re: Horori...
ko vriiedjaFajcion wrote:Labude je li to vrijeđaš slasher ?
pa to studija pokazuje nisam ja to izmislio
najvise stete koja je manesena hororu je dosla iz tog pravca
- Truba
#2319 Re: Horori...
koji peh
imam film barem 5 godina
i knjigu ni dva mjeseca
i vako da se poklope
imam film barem 5 godina
i knjigu ni dva mjeseca
i vako da se poklope
- triconja
#2320 Re: Horori...
Nijedan cilj nije daleko ako se na vrijeme kreneBlack swan wrote:koji peh
imam film barem 5 godina
i knjigu ni dva mjeseca
i vako da se poklope
- Fajcion
#2321 Re: Horori...
Štete zbog popularnosti ovog podžanra i lakšeg izvođenja istog pa se mnogi dali u filmske vode.
A istina je da bez slashera nema ni horora i obratno.
A istina je da bez slashera nema ni horora i obratno.
- triconja
#2322 Re: Horori...
E raja moram priznati da je dobar autopsy i moram dati vecu ocjenu. Bas kad sam se probudio malo sam razmisljao i povezao neke stvari. 8/10 od mene. Nije toliko los kao sto sam rekao. Bezbeli i vjestica ima svoju funkciju 
- irac300
#2323 Re: Horori...
I naravno, kliše likovi, tj. jedan frajer glup k'o kyrac, njegova cura drolja, jedan crnac koji će prvi zaginut, jedna super pičoka i glavna junakinja, te jedan dečko kojeg simpatiše koji će zaginut pretposljednji.Us and them wrote:Ja sam jednostavan čovjek, grupa mladih koji se zabavljaju, opijaju i seksaju u nekoj vikendici, šumi ili jezeru i tajanstveni ubojica(od krvi i mesa!) sa maskom koji ih tamami hladnim oružjem i meni više ne treba
- triconja
#2324 Re: Horori...
da ne pricas o cabin in the woods?irac300 wrote:I naravno, kliše likovi, tj. jedan frajer glup k'o kyrac, njegova cura drolja, jedan crnac koji će prvi zaginut, jedna super pičoka i glavna junakinja, te jedan dečko kojeg simpatiše koji će zaginut pretposljednji.Us and them wrote:Ja sam jednostavan čovjek, grupa mladih koji se zabavljaju, opijaju i seksaju u nekoj vikendici, šumi ili jezeru i tajanstveni ubojica(od krvi i mesa!) sa maskom koji ih tamami hladnim oružjem i meni više ne treba
- Truba
#2325 Re: Horori...
triconja wrote:E raja moram priznati da je dobar autopsy i moram dati vecu ocjenu. Bas kad sam se probudio malo sam razmisljao i povezao neke stvari. 8/10 od mene. Nije toliko los kao sto sam rekao. Bezbeli i vjestica ima svoju funkciju