FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#2301 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Zviz »

vatrogasac wrote:
Zviz wrote:
Meni bas Face TV nije pro bosanska televizija. Ako mene pitate onda pro bosanska bi bila da se sve pokriva sto je unutar granica BiH, sto Face TV necini.
Mnoge iz PC je intervjuisao u svojoj emisiji (od Dodika pa nadalje) i u CD-u prenosi vijesti i iz tog dijela BiH.
Meni nesto nije objetivna TV - prva mi asociacija SDA i to je to. Ja opet kazem tako ga dozivljama, nesto mi nema onog duha bratsva i jednistva, sve nekako ko na distancu.

Recimo to sto samo prenosi ako utakmice Zelje i FK Sarajeva a recimo ako bude Siroki Brijeg bude igrao protiv Udinese ne, sta ja znam meni nekako prozirno.

To meni nevodi ka suzivotu nego prema podjeli pa ako treba i preko medija. To sto on ima interviju sa Dodikom pa nije mu bio u studiju.
lazni liberal

#2302 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by lazni liberal »

Kojeg bratstva i jedinstva radi se na podjeli Bosne a svi sute osim FACE TV i sad treba i oni da vode tu politiku izgubljenih u proslosti koji zale za Srboslavijom. Sto se tice Listice i njihovih meceva , njihovi mecevi obicno idu na FTV ili BHT i onda navijaci Sarajeva i Zeljeznicara da nije FACE TV ne bi mogli da gledaju svoj klub zbog lazne multietnicnosti a u stvari zbog ulizivanja drugima tako da je to sve sto si nabrojao govori u korist FACE TV a ne moze da im to bude manjkavost.
prirodoljubac

#2303 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by prirodoljubac »

lazni liberal wrote:Kojeg bratstva i jedinstva radi se na podjeli Bosne a svi sute osim FACE TV i sad treba i oni da vode tu politiku izgubljenih u proslosti koji zale za Srboslavijom. Sto se tice Listice i njihovih meceva , njihovi mecevi obicno idu na FTV ili BHT i onda navijaci Sarajeva i Zeljeznicara da nije FACE TV ne bi mogli da gledaju svoj klub zbog lazne multietnicnosti a u stvari zbog ulizivanja drugima tako da je to sve sto si nabrojao govori u korist FACE TV a ne moze da im to bude manjkavost.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
vatrogasac

#2304 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by vatrogasac »

Zviz wrote: Meni nesto nije objetivna TV - prva mi asociacija SDA i to je to. Ja opet kazem tako ga dozivljama, nesto mi nema onog duha bratsva i jednistva, sve nekako ko na distancu.

Recimo to sto samo prenosi ako utakmice Zelje i FK Sarajeva a recimo ako bude Siroki Brijeg bude igrao protiv Udinese ne, sta ja znam meni nekako prozirno.

To meni nevodi ka suzivotu nego prema podjeli pa ako treba i preko medija. To sto on ima interviju sa Dodikom pa nije mu bio u studiju.
I kada dovede u studio i Štukana i Kazaza i Svetlanu Broz i......i pusti ih da pričaju. Zvao je on Lagumdžiju više puta i nije kriv što neće čovjek da dođe. Kada je Radončić bio najagresivniji prema SDA nekoliko puta je bio gost. Dodik je dao intervju, ali je po običaju pokušao da na taj način kaže kako nije siguran u Sarajevu. Jedna od uobičajenih Guardianovih akrobacija.
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#2305 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Zviz »

Onda mu je bolje bilo da nadije ime televiziji ZAJEDNICKA TV nego FACE TV po imenu tv showa koji je nekad vodio Face to face. :skoljka:
It_is_a_Leclerc

#2306 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by It_is_a_Leclerc »

Maloprije pogledah intervju koji je sa selektorom Zdenkom Grbavcem obavio novinar Haris Mrkonja, i radi se o vjerovatno najgroznijem intervjuu u zadnje dvije-tri godine. Od toga da novinar pita selektora za našu "tradicionalnu 6-0 odbranu", a ovaj u šoku mora objašnjavati kako mi igramo 5-1 odbranu, preko upadanja u riječ s nekim podpitanjima koja samo zbunjuju sagovornika, pa sve do postavljanja pitanja o "nacionalnom ključu" igrača koje je valjda trebalo biti naročito inteligentno, a ispalo je toliko jadno da me znoj skoro oblio...

E Senade, Senade, ko tebi Dnevnik vodi.. :shock:
agnostic_front

#2307 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by agnostic_front »

Što je najgore, Harisov otac je Jasmin Mrkonja, u svoje vrijeme ponajbolje svjetsko krilo :D
BHF_Manijak

#2308 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by BHF_Manijak »

Inace Mrkonja nije toliko los, ok je momak, ali me uzasno nervira u onim emisijama prije utakmica Lige prvaka ili Liga Evrope, ne znam otkud tolika potreba da frajer onoliko vrti glavom, gestikulira rukama, dok prica sa sagovornikom?!
Mislim znam da si zavrsio scenske umjetnosti (ili si ih bar pohadjao), ali nemas ti gledaocu sta mahati rukama i glavom i docaravti "nesto". :roll: :-)
FreakyStyley

#2309 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by FreakyStyley »

Te gestikulacije su sad najnovija furka. Najludji su na Al Jazeeri. Ja kont'o program za gluhonijeme gledam. :lol:
BHF_Manijak

#2310 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by BHF_Manijak »

Fakat iritantno djeluje, i to totalno neprirodno izgleda. Ne znam da li si upratio, ali lik k'o da u kolu zadaje pa ono glavom vrti, nidje veze majkemi.
FreakyStyley

#2311 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by FreakyStyley »

Ma, jesam. Valjda ih tjeraju da ne stoje tek tako, ali stvarno isforsirano i napadno zna izgledat.
MOSALJOZE

#2312 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by MOSALJOZE »

vatrogasac wrote:
Zviz wrote: Meni nesto nije objetivna TV - prva mi asociacija SDA i to je to. Ja opet kazem tako ga dozivljama, nesto mi nema onog duha bratsva i jednistva, sve nekako ko na distancu.

I kada dovede u studio i Štukana i Kazaza i Svetlanu Broz i......i pusti ih da pričaju. Zvao je on Lagumdžiju više puta i nije kriv što neće čovjek da dođe. Kada je Radončić bio najagresivniji prema SDA nekoliko puta je bio gost. Dodik je dao intervju, ali je po običaju pokušao da na taj način kaže kako nije siguran u Sarajevu. Jedna od uobičajenih Guardianovih akrobacija.
Ako ćeš traziti neke veze sa SDA to je jedino Alija Izetbegović kojeg je Senad cijenio.Senad ima najobjektivniji program definitivno.
So What!

#2313 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by So What! »

Moram reći da u Senadovom projektu FACE TV sam prepoznao toliku količinu pozitivne energije da to nije normalano. Znači, cijela televizija je jedan solidan projekat koji evo već duže vremena promoviše taj Bosanski patriotizam i jednostavno dovodi ljude u svoju emisiju s kojima želi da podigne moral malo našim ljudima, onako pokušava ujediniti cijelu zemlju i pokušava predstaviti svoju televiziju kao vrhunsku, a suštini koja raspolaže sa jako malo novca, ali ipak to izgleda onako profesionalno. Ljudi se trude, to je sigurno, a televizijski žanr je sigurno ono 'travel & living'. Muzika koja se promoviše je uglavnom urbana, strani pop, klasični rok i domaća alternativa i ponos naše kulture - sevdalinku. Magazini su im dobri, obuhvataju reportaže o stvarima o kojima malo ko govri kao što su Sarajevu Punk Fest, Sarajevo Metal Fest, izložbe, predstave itd... A o sportskom programu da ne govorim, prođe li Široki ili Zrinski, sigurno kupuju utakmicu, a ovo do sad je genijalno kao i sportski magazin. Za sve koji nisu znali osim Sarajeva i Želje, FACE TV je prenosio utakmice reprezentacije BiH na gostovanjima, teniske turnire (Roland Garos), završnicu njemačkog kupa itd...
pathyeshme

#2314 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by pathyeshme »

A kakvog ono šejha dovode u ramazanski program, neki šiit, vazda Imama Alija citira.. Što im to treba?

Sent from my XT701 using Tapatalk 2
crnoplavo

#2315 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by crnoplavo »

Pejgamberova kcerka se udala za imama Alija- Sto joj je to trebalo?
pathyeshme

#2316 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by pathyeshme »

crnoplavo wrote:Pejgamberova kcerka se udala za imama Alija- Sto joj je to trebalo?
Nije Imam Ali kriv što šiiti smatraju da je on trebao biti poslanik umjesto Muhammeda... Tj. direktno poriču Božju volju i određenje.

Janjicar

#2317 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Janjicar »

pathyeshme wrote:A kakvog ono šejha dovode u ramazanski program, neki šiit, vazda Imama Alija citira.. Što im to treba?

On je dervis, poznajem neke pripadnike tog pokreta i mogu ti reci da imaju dobru filozofiju i jak iman. ;)
pathyeshme

#2318 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by pathyeshme »

Janjicar wrote:
pathyeshme wrote:A kakvog ono šejha dovode u ramazanski program, neki šiit, vazda Imama Alija citira.. Što im to treba?

On je dervis, poznajem neke pripadnike tog pokreta i mogu ti reci da imaju dobru filozofiju i jak iman. ;)
Poznajem i ja, i dosta znam o tom pokretu sufija... Nisu oni baš tako bezazleni, al' Allah najbolje zna.
bogoljub

#2319 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by bogoljub »

pathyeshme wrote:
Janjicar wrote:

Poznajem i ja, i dosta znam o tom pokretu sufija... Nisu oni baš tako bezazleni, al' Allah najbolje zna.
DOBAR ŠEJH! DOBRE HIKAJE! DOBRA i TELEVIZIJA!
SENADE HADŽIFEJZOVIĆU - SVAKA TI ČAST ZA SVE!
Janjicar

#2320 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Janjicar »

pathyeshme wrote:
Janjicar wrote:

Kod mene izmedju ostalih je bio skolski drug u tom pokretu koji je kasnije oca izgubio vrlo mlad, i mislim da samo vjera i to jaka vjera moze pomoci covjeku da bude onako jak i sahranis oca sa svojih 19g.

Drugi primjer je da oni uopste ako se druze s tobom ne govore ti nemoj ovo nemoj ono, ako ih sta upitas odg. ce ti kako je i sta, cak je mom drugu drugi dervis pruzio utociste i ako je ovaj bio u pijanom stanju ;)

imam veliki respect prema njima kao prema osoba i vjernicima
crnoplavo

#2321 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by crnoplavo »

pathyeshme wrote:
crnoplavo wrote:Pejgamberova kcerka se udala za imama Alija- Sto joj je to trebalo?
Nije Imam Ali kriv što šiiti smatraju da je on trebao biti poslanik umjesto Muhammeda... Tj. direktno poriču Božju volju i određenje.

ne bi bilo lose procitat stagod osim porodicne biblioteke (da ne kazem i drugi stranu-evo ja se kanim), a ako neces, pa promjeni kanal-ne placas im pretplatu, imas bruku drugih kanala, a i tv je bidat, najispravnije je to uklonit iz kuce, ko i internet, sve ijednu komponentu proizvode cafiri, nema od tog hajra
Nero Histrion

#2322 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Nero Histrion »

pathyeshme wrote:
Janjicar wrote:

Bolje je gledati i slusati sufijskog mudraca nego Bilala Bosnica .... ili ef. Zukorlica. :run:
karanana

#2323 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by karanana »

pathyeshme wrote:

upravo. pa zato ne znam ni zasto je problem kada se on citira. da li je on negativna licnost u povijesti islama posebno sunni islama?
kakavdanakneiskustvu

#2324 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by kakavdanakneiskustvu »

kako se zove ona voditeljica sa beogradskim akcentom?
karanana

#2325 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by karanana »

jel zvezdana?
Locked