SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
ultima_palabra

#2301 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by ultima_palabra »

Šta je fol s tim "pašica" :-D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2302 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Truba »

ne znam sto vam je vau mjau kriv pa ljudi su se izborili za svoje interese
bez obzira o moralnosti važnosti i bitnosti oni su izganjali i brane svoje interese

ko nama brani da se organiziramo :? :? :?
O'zone
Globalni moderator

#2303 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by O'zone »

vom Kalidorf wrote:Nazalost dodje vrijeme da u Sarajevu covjek mora zvjerat okolo kad seta sa djetetom i bit spreman za bacanje u zaklon. Ko jebena '92. Drzava sigurno ima velik dio odgovornosti za omladinu koja nemogucnost zaposlenja kompenzira kriminalom, mediji koji prikazuju lagodne zivote kriminalaca, neodgovorni roditelji kojima ulica odgaja djecu...sve kad se sastavi tesko nama. Ovo sve ode u trista P.M.

A drzava (koja postoji samo na papiru)...dabogda sutra propala, od srca joj to zelim. Pa da odahnemo malo pod necijom cizmom, sami mi to ocigledno ne umijemo ;)
'92 si znao ko i odakle na tebe puca pa si se koliko toliko mogao sakriti, danas to nije slučaj.
shuma.ispod.pazuha wrote:
pa svi ste uhljebljeni, ima raje živi od tri markice dnevno, i to ako uspije pogodit jedan par na kladži a uložio markicu posuđenu od komšije...sine kriminal raste kad ekonomija propada ili je nema uopšte, ovdje u ovoj državi je važnije šta se dešava u Siriji i ko je koje vjere i nacije, nego ekonomija, zapošljavanje, visina plate, bez tih stvari nema smanjenja stope kriminala, i onaj što je do juče bio "fini iz komšiluka" prinuđen je bukvalno da preživljava, e sad neko kopa po kantama a neko puca, ja ne branim nikoga, ali je činjenica da sirotinja nema drugog izbora, kriminal cvjeta jer su ljudi u opštem beznađu i bez pomoći iz inostranstva koju mnogi ovdje imaju, prinuđeni da rade gluposti kako bi preživjeli.

a to što rođaci trpaju eurima iz inostranstva i što babo zaposli u državnim jaslama nekoga, pa onda tom istom nije jasno zašto sirotinja tone u kriminal po gradu, to je već za fakulteta.
Ja bogami ne znam da je iko od ovih više puta navedenih kriminalaca sirotinja ili da ga je sirotinja natjerala na ovakve akte.
Ovdje se radi o bagri koja je ufatila fursat zato što im niko ništa ne može i to sve zbog čistog javašluka nadležnih institucija prvenstveno suda i tužilaštva jer neće da sklone šljam sa ulice.
jalle

#2304 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by jalle »

VjecitiStudent wrote:Sud i tuzilastva su krivi, policija je jos i dobra.
policija je na ulicama , sudije su u foteljama !!!!!

Hallo ba šta mislite ko će da natjera sud da radi po zakonu ?
policija - Ne ! iako bi u normalnim društvima se to desilo,
policija nema volje ni snage da utiče na tužilaštvo.

za to postoji civilno društvo i politika

SUDIJE VAN !
amrica

#2305 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by amrica »

"Prema podacima Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, u prošloj godini broj razbojništava povećan je za 11,5 posto u odnosu na 2010. godinu. Da pljačkaši prilikom izvršenja ovog krivičnog djela postaju sve smjeliji i brutalniji, pokazuje primjer 65-godišnje Sarajke koja je teško zlostavljana u svom stanu.

Udarci po licu

Na vrata stana E. I., koji se nalazi u sarajevskom naselju Pejton, 23. februara pozvonila je nepoznata žena. Očekujući goste, 65-godišnjakinja je otvorila vrata, na kojima je stajala žena koja je kazala "gospođo samo da Vas nešto pitam".

U tom trenutku pojavila su se dvojica muškaraca s fantomkama na glavi. Ugurali su ženu u stan, zatvorili vrata i tu, prema riječima sina 65-godišnjakinje, koji nije želio da mu otkrivamo identitet, počinje borba za život ove žena.

- Moju majku su dvojica muškaraca počela udarati. Molila ih je da je ne tuku, da će im dati sve što žele. Međutim, odvukli su je do dnevnog boravka, gdje su je vezali. Jedan od razbojnika posebno se istakao u maltretiranju te je mojoj majci sjeo na stomak i počeo je udarati šakom u lice. Ženska osoba rovila je po stanu tražeći novac i zlato - kazao je sin napadnute žene (ime i prezime poznato redakciji).

Prema riječima našeg sagovornika, žena je nekako uspjela odvezati ruke te skinuti fantomku jednom od razbojnika. U tom trenutku on joj je zario prste u oči, a drugi, koji je imao pištolj u ruci, govorio je "pusti mene da je dokrajčim".

Ugrizla napadača

Tokom maltretiranja nesretnoj ženi su, prema riječima našeg sagovrnika, u usta gurali i kapu od dukserice, koju je imala na sebi.

Nakon što je žena pronašla zlato kazala je razbojnicima da idu, te su pobjegli s mjesta događaja.

Napadnuta žena zadobila je lom nosa, lice joj je natečeno i ima podlive, a prema riječima njenog sina, nalazi se u teškom psihičkom šoku zbog svega što se dogodilo.

- Moja majka, boreći se za svoj život, jednom od razbojnika, koji je imao baštanske rukavice, uspjela je odgristi dio rukavice, a prilikom ugriza potekla mu je krv, i taj dio rukavice policija je pronašla. Fantomka jednog od napadača pronađena je na ulici ispred zgrade, tako da vjerovatno postoji DNK nekog od pljačkaša i nadam se da će policija uraditi svoj posao i rasvijetliti ovo razbojništvo - kazao nam je njen sin i dodao da je odlučio cijeli događaj ispričati kako bi druge građane upozorio da ne otvaraju vrata nepoznatim osobama kako im se ne bi isto dogodilo.
Zaprimljene 443 prijave

Kantonalno tužilaštvo Sarajevo tokom 2011. godine zaprimilo je 443 prijave o krivičnim djelima razbojništva. Od toga, 340 prijava odnosi se na nepoznate osobe, dok su u 103 slučaja počinioci poznati.

Maltretirao radnicu

Nepoznati muškarac, naoružan pištoljem s prigušivačem, 18. februara ove godine ušao je u prodavnicu maloprodaje i veleprodaje "Salihović d. o. o." u Binježevu kod Sarajeva. Pitao je radnicu gdje je gazda, a potom ju je pištoljem udario u potiljak. Držao joj je pištolj uz glavu, uzeo je za kosu i pribio uz ćošak kod kase, koju je zatim razvalio i ukrao 20.000 maraka. Prema riječima vlasnika firme Seada Salihović, ovo nije bila prva pljačka. U posljednjih pet godina ova firma pretrpjela je materijalnu štetu u iznosu od 50.000 KM.

Ženi slomio zub

Sarajevskoj policiji 29. februara ove godine J. F. iz Sarajeva prijavila je da je nad njom počinjeno krivično djelo razbojništva. Ona je kazala da ju je oko 15.40 sati nepoznati razbojnik fizički napao u haustoru zgrade u ulici Džemala Bijedića na broju 90 u općini Novo Sarajevo. Tom prilikom slomio joj je zub, te ukrao tašnu u kojoj su se nalazili lični dokumenti, mobitel i novac. "

#2306 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Pasiflora »

amortizer wrote:
solidsnake wrote:sreca pa taj zalutali metak nije lutalicu pogodio
Steta sto ce te sada "vau-mjau nek te prihvati drugi" razapeti, ali jedan od mudrijih postova na sa-x!
Ja, plaho je pametan - kao i ti. Cudo kako niste zakljucili da je cuko pucao :skoljka:
amrica wrote:"Prema podacima Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, u prošloj godini broj razbojništava povećan je za 11,5 posto u odnosu na 2010. godinu. Da pljačkaši prilikom izvršenja ovog krivičnog djela postaju sve smjeliji i brutalniji, pokazuje primjer 65-godišnje Sarajke koja je teško zlostavljana u svom stanu.
.....
- Moju majku su dvojica muškaraca počela udarati. Molila ih je da je ne tuku, da će im dati sve što žele. Međutim, odvukli su je do dnevnog boravka, gdje su je vezali. Jedan od razbojnika posebno se istakao u maltretiranju te je mojoj majci sjeo na stomak i počeo je udarati šakom u lice. Ženska osoba rovila je po stanu tražeći novac i zlato - kazao je sin napadnute žene (ime i prezime poznato redakciji).
I tako dalje...
vratnik

#2307 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by vratnik »

amortizer wrote:
Steta sto ce te sada "vau-mjau nek te prihvati drugi" razapeti, ali jedan od mudrijih postova na sa-x! :thumbup:
Nije uopce, nema veze s temom, huskacki je.
Ali slazem se da bi ti ljudi iz av-mjau nesto stvarno i poduzeli, za razliku od onih koji napisu: "hajmo sad svi pred sud, vi prvi, ja dolazim :lol: :lol: ".
A i oni koji prozivaju Dosta, kao, gdje su protesti. Pa na ovom forumu je mislim ta ideja pocela, i lik je koliko se sjecam (nema nazalost tih starih postova) sam camio pred predsjednistvom. Sam, samcat. Prvih nekoliko dana.
cappy_tempo

#2308 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by cappy_tempo »

SARAJEVO GRADE STA TI PAPCI RADE :(
amortizer

#2309 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by amortizer »

Pasiflora wrote:
amortizer wrote:
Steta sto ce te sada "vau-mjau nek te prihvati drugi" razapeti, ali jedan od mudrijih postova na sa-x!
Ja, plaho je pametan - kao i ti. Cudo kako niste zakljucili da je cuko pucao :skoljka:
amrica wrote:"Prema podacima Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, u prošloj godini broj razbojništava povećan je za 11,5 posto u odnosu na 2010. godinu. Da pljačkaši prilikom izvršenja ovog krivičnog djela postaju sve smjeliji i brutalniji, pokazuje primjer 65-godišnje Sarajke koja je teško zlostavljana u svom stanu.
.....
I tako dalje...
Pa pokupi-o/la ti svu pamet pa nama nije nista ostalo, a to nam pokazuje i tvoj nacin obracanja i komunikacije :(.
drndalo

#2310 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by drndalo »

Tercius wrote:Pa dok policija nekrene ubijat, u fazonu on puco na prolaznike i policiju pa se predaje poslje i jos dize ruke.Lijepo sprovedes u neki ulaz zajedno sa odbacenom puskom i inkvizicisjki po krakom postupku, i za avaz izjava "ubio se jadnik jer nije mogo podnjet kolko mu je krivo bilo".
Pa otprilike tako nesto, ma koliko bio demokratican, za onoga koga zateknem sa automatskom puskom na ulici (mada i ostali "oruzari" ne bi puno bolje prosli...), vrucom pogotovo, vazilo bi naredjenje za Policiju (prije svega zbog njih samih, pa onda i zbog gradjana):"Prvo pucati, pa onda postavljati pitanja..."
cigara

#2311 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by cigara »

Jeste smijesni s tim "ekonomija i nezaposlenost su krivi" koji je vama? Cime vi razmisljate? Malim prstom?
Svi ovi likovi imaju od 18-25 godina, nema srednje, nema normalno faxa, (ako i ima srednju to je neko govno od srednje), propalica od kad je upisao osnovnu skolu
Hos ga ti zaposliti? Manite te price, ne mozes ti 20 godina sjediti na dupetu, govoriti jebo skolu to za glupane pa srati nema posla, ima posla al niko ne bi lopatu u ruke uzo i kopo za 400KM.
cappy_tempo

#2312 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by cappy_tempo »

cigara wrote:Jeste smijesni s tim "ekonomija i nezaposlenost su krivi" koji je vama? Cime vi razmisljate? Malim prstom?
Svi ovi likovi imaju od 18-25 godina, nema srednje, nema normalno faxa, (ako i ima srednju to je neko govno od srednje), propalica od kad je upisao osnovnu skolu
Hos ga ti zaposliti? Manite te price, ne mozes ti 20 godina sjediti na dupetu, govoriti jebo skolu to za glupane pa srati nema posla, ima posla al niko ne bi lopatu u ruke uzo i kopo za 400KM.
:thumbup:

moj jaran kaze "imam poso u posti (stela) ali jebo to ba necu da kopam kanale za 600KM". obrazovanje srednja skola i nije bas toliko inteligentan pa da ga covjek moze zaposliti da crta na kompjuteru ili tako nesto. bosnjo bi sve guzovace
chuchumbamayumbe

#2313 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by chuchumbamayumbe »

cigara wrote:Jeste smijesni s tim "ekonomija i nezaposlenost su krivi" koji je vama? Cime vi razmisljate? Malim prstom?
Pa zašto bi radio za 400km i kopao cijeli dan, kada to može zaraditi za 2 dana dilajući gudru ili reketom?
O'zone
Globalni moderator

#2314 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by O'zone »

chuchumbamayumbe wrote:
Pa zašto bi radio za 400km i kopao cijeli dan, kada to može zaraditi za 2 dana dilajući gudru ili reketom?
Dugo je kume!Dugo je to! :mrgreen:
HAVANA

#2315 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by HAVANA »

chuchumbamayumbe

#2316 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by chuchumbamayumbe »

O'zone wrote:
chuchumbamayumbe wrote:
Dugo je kume!Dugo je to! :mrgreen:
Ma jeste, ali ja to onako, odokativno.
Da je i meni naći neku šemu da odradim dvije-tri ture, da se riješim ove dubioze...
8-)
Comrad

#2317 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Comrad »

Pa u tome i jeste problem, sto su kazne smijesno niske i sto za te klosare godina-dvije zatvora ne predstavlja nista posebno.

I ova nasa policija, je li uspjela ikoga upucati u posljednjih 10 godina? Mislim, nije da zelim da hodaju okolo i ubijaju, ali brate ko zasluzi neka ga roknu, 60 KM je dan zatvora, taj nek dobije 10 godina to je jbt 70k KM za porezne obveznike, a kolko je jedan metak 2-3 marke. Je li namjerno fulaju ili im nisani nisu namjesteni? Znam da su rigorozna pravila kad smiju, kad ne smiju pucat..ali dosta slucajeva je bilo kad su uzvracali vatru i nikad da pogode. :-D
HaHaHa2

#2318 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by HaHaHa2 »

Comrad wrote:Pa u tome i jeste problem, sto su kazne smijesno niske i sto za te klosare godina-dvije zatvora ne predstavlja nista posebno.

I ova nasa policija, je li uspjela ikoga upucati u posljednjih 10 godina? Mislim, nije da zelim da hodaju okolo i ubijaju, ali brate ko zasluzi neka ga roknu, 60 KM je dan zatvora, taj nek dobije 10 godina to je jbt 70k KM za porezne obveznike, a kolko je jedan metak 2-3 marke. Je li namjerno fulaju ili im nisani nisu namjesteni? Znam da su rigorozna pravila kad smiju, kad ne smiju pucat..ali dosta slucajeva je bilo kad su uzvracali vatru i nikad da pogode. :-D
Cini mi se da je onaj drot na Grbavici upucao lopova
r_faruk

#2319 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by r_faruk »

prevencija........... jebo hapsenje, vazda ga mozes uhapsiti, najgore je kada se nesto desi............ tako da. prevencija....
amko76

#2320 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by amko76 »

pa svi ste uhljebljeni, ima raje živi od tri markice dnevno, i to ako uspije pogodit jedan par na kladži a uložio markicu posuđenu od komšije...sine kriminal raste kad ekonomija propada ili je nema uopšte, ovdje u ovoj državi je važnije šta se dešava u Siriji i ko je koje vjere i nacije, nego ekonomija, zapošljavanje, visina plate, bez tih stvari nema smanjenja stope kriminala, i onaj što je do juče bio "fini iz komšiluka" prinuđen je bukvalno da preživljava, e sad neko kopa po kantama a neko puca, ja ne branim nikoga, ali je činjenica da sirotinja nema drugog izbora, kriminal cvjeta jer su ljudi u opštem beznađu i bez pomoći iz inostranstva koju mnogi ovdje imaju, prinuđeni da rade gluposti kako bi preživjeli.

a to što rođaci trpaju eurima iz inostranstva i što babo zaposli u državnim jaslama nekoga, pa onda tom istom nije jasno zašto sirotinja tone u kriminal po gradu, to je već za fakulteta.
Tačno, ovdje su većinom svi uhljebljeni na ko zna koje načine. E sad kad su se uhljebili, nek društvo i država napreduje. E ne ide to tako brale.
cigara

#2321 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by cigara »

chuchumbamayumbe wrote:
drug, jedno je dilati
drugo je ici po merkatoru i kurciti se obicnim ljudima i maltretirati ih, pljackati djeci mobitele i po koju marku, ici okolo i bosti radi istoga

odrasto sam s ovakvim ljudima, poznajem dosta ljudi koji su visi rang kriminala, znam sta pricam

ko dila jer mora da prezivi, sestra mu rodjena za to ne zna, ovo su sve "hocu da budem kristijan golubovic" tipovi

a koliko su zajebani vidis po onom incidentu kad su onog klosara (to je ta ekipa) ubili od batina, isti zastitari se tu vrte, ovih klosara je 10 tu i nista nisu poduzeli, znaci kad mu malo facom postruzes po betonu, kite ce on ponovo

cim to po facebooku kaci "zajebane" slike, fura se utokom i puskama...karina je
Last edited by cigara on 06/03/2012 15:20, edited 1 time in total.
glockov kolac

#2322 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by glockov kolac »

http://www.oslobodjenje.ba/crna-hronika ... u-bjekstvu

Ovaj klošar je pao dva puta sa drogom, nađu mu oružije, mater mu krije drogu, postavlja bombe, opet nosi oružije, puca i slično... a nije ni godinu dana bio u pritvoru?!
menuet

#2323 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by menuet »

HAVANA wrote:
joj face na kraju :lol:
Creasy

#2324 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Creasy »

Comrad wrote:Pa u tome i jeste problem, sto su kazne smijesno niske i sto za te klosare godina-dvije zatvora ne predstavlja nista posebno.

:-)

Ako nisi znao zastita zivota je prioritet u obavljanju policijskog posla. Policajac ima zadatak da zaustavi i onesposobi , a ne da ubije. Znam da je gradjanima poput tebe zanimljivo vidjeti kako je policija ubila nekog, pa da ti to fino sa istomisljenicima prokomentarises i analiziras na ovom forumu, a ne zanima te sta ce poslije biti sa tim policajcem, kako ce prebroditi sve te disciplinske i eventualne krivicne postupke, da li ce ostati bez posla, zaglaviti u zatvoru, a na kraju krajeva valja nositi covjeka na dusi...
malecka 27

#2325 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by malecka 27 »

"Prema podacima Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, u prošloj godini broj razbojništava povećan je za 11,5 posto u odnosu na 2010. godinu. Da pljačkaši prilikom izvršenja ovog krivičnog djela postaju sve smjeliji i brutalniji, pokazuje primjer 65-godišnje Sarajke koja je teško zlostavljana u svom stanu.

Udarci po licu

Na vrata stana E. I., koji se nalazi u sarajevskom naselju Pejton, 23. februara pozvonila je nepoznata žena. Očekujući goste, 65-godišnjakinja je otvorila vrata, na kojima je stajala žena koja je kazala "gospođo samo da Vas nešto pitam".

U tom trenutku pojavila su se dvojica muškaraca s fantomkama na glavi. Ugurali su ženu u stan, zatvorili vrata i tu, prema riječima sina 65-godišnjakinje, koji nije želio da mu otkrivamo identitet, počinje borba za život ove žena.

Prema riječima našeg sagovornika, žena je nekako uspjela odvezati ruke te skinuti fantomku jednom od razbojnika. U tom trenutku on joj je zario prste u oči, a drugi, koji je imao pištolj u ruci, govorio je "pusti mene da je dokrajčim".

Ugrizla napadača

Tokom maltretiranja nesretnoj ženi su, prema riječima našeg sagovrnika, u usta gurali i kapu od dukserice, koju je imala na sebi.

Nakon što je žena pronašla zlato kazala je razbojnicima da idu, te su pobjegli s mjesta događaja.

Napadnuta žena zadobila je lom nosa, lice joj je natečeno i ima podlive, a prema riječima njenog sina, nalazi se u teškom psihičkom šoku zbog svega što se dogodilo.

- Moja majka, boreći se za svoj život, jednom od razbojnika, koji je imao baštanske rukavice, uspjela je odgristi dio rukavice, a prilikom ugriza potekla mu je krv, i taj dio rukavice policija je pronašla. Fantomka jednog od napadača pronađena je na ulici ispred zgrade, tako da vjerovatno postoji DNK nekog od pljačkaša i nadam se da će policija uraditi svoj posao i rasvijetliti ovo razbojništvo - kazao nam je njen sin i dodao da je odlučio cijeli događaj ispričati kako bi druge građane upozorio da ne otvaraju vrata nepoznatim osobama kako im se ne bi isto dogodilo.
Zaprimljene 443 prijave

Kantonalno tužilaštvo Sarajevo tokom 2011. godine zaprimilo je 443 prijave o krivičnim djelima razbojništva. Od toga, 340 prijava odnosi se na nepoznate osobe, dok su u 103 slučaja počinioci poznati.

Maltretirao radnicu

Nepoznati muškarac, naoružan pištoljem s prigušivačem, 18. februara ove godine ušao je u prodavnicu maloprodaje i veleprodaje "Salihović d. o. o." u Binježevu kod Sarajeva. Pitao je radnicu gdje je gazda, a potom ju je pištoljem udario u potiljak. Držao joj je pištolj uz glavu, uzeo je za kosu i pribio uz ćošak kod kase, koju je zatim razvalio i ukrao 20.000 maraka. Prema riječima vlasnika firme Seada Salihović, ovo nije bila prva pljačka. U posljednjih pet godina ova firma pretrpjela je materijalnu štetu u iznosu od 50.000 KM.

Ženi slomio zub

Sarajevskoj policiji 29. februara ove godine J. F. iz Sarajeva prijavila je da je nad njom počinjeno krivično djelo razbojništva. Ona je kazala da ju je oko 15.40 sati nepoznati razbojnik fizički napao u haustoru zgrade u ulici Džemala Bijedića na broju 90 u općini Novo Sarajevo. Tom prilikom slomio joj je zub, te ukrao tašnu u kojoj su se nalazili lični dokumenti, mobitel i novac. "
Locked