Al Jazeera Balkans
Moderator: anex
- daky585
#2301 Re: Al Jazeera Balkans
Meni je Marina Riđić simpatična, ali nije ništa posebno u voditeljskom/novinarskom poslu. Ali svakako je teško naći nešto posebno kvalitetno na području BiH.
-
StupskaBitanga
#2302 Re: Al Jazeera Balkans
Greškice i MALE brljotine pa mogu i u neku ruku proći pa sve dok su simpa. Međutim glas Nadine Malicbegivic koliko god se kao gledalac trudio svariti ga jednostavno ne ide.
Ponavljam to nema nikakve licne ili novinarske veze s njom ali glas ne ide nikako
Ponavljam to nema nikakve licne ili novinarske veze s njom ali glas ne ide nikako
-
quarterback
#2303 Re: Al Jazeera Balkans
nadina maličbegović AJB i vedada šećerbajtarević RSGStupskaBitanga wrote:Greškice i MALE brljotine pa mogu i u neku ruku proći pa sve dok su simpa. Međutim glas Nadine Malicbegivic koliko god se kao gledalac trudio svariti ga jednostavno ne ide.
-
m_l
#2304 Re: Al Jazeera Balkans
Znaci, po potrebi oboje izvjestavaju za AJB. Sinoc Kenan, kao urednik TRT World, o napadima na aerodromu:quarterback wrote:on je odavno u turskoj, mislim da radi za tursku neku tv ili neku ispostavu i sl...m_l wrote:Senka Hadzovic izvjestava iz Istanbula. Hoce li i Kenan istim putem?
znao, zaboravio
-
julisiz es grant
#2305 Re: Al Jazeera Balkans
Kako se tačno zove onaj serijal Yu nostalgija ili tako nekako? Pokušavam da ga nađem na YT.
-
IgiPop
#2306 Re: Al Jazeera Balkans
Zove se "Ex Files". To nije njihov serijal, bio je ranije emitiran na srbijanskim kanalima pod imenom "SFRJ za početnike". Ali mislim da ga nećeš naći na YT.julisiz es grant wrote:Kako se tačno zove onaj serijal Yu nostalgija ili tako nekako? Pokušavam da ga nađem na YT.
-
julisiz es grant
#2307 Re: Al Jazeera Balkans
Znam da nije, jer sam ga i ja gledao na YT puno ranije, po prilici neke 2012.IgiPop wrote:Zove se "Ex Files". To nije njihov serijal, bio je ranije emitiran na srbijanskim kanalima pod imenom "SFRJ za početnike". Ali mislim da ga nećeš naći na YT.julisiz es grant wrote:Kako se tačno zove onaj serijal Yu nostalgija ili tako nekako? Pokušavam da ga nađem na YT.
Evo, vidim i ja da više nema na YT. Šteta.
- MOSALJOZE
-
unix
#2309 Re: Al Jazeera Balkans
2 minute nakon pobjede Portugala, AJB imala izbjestaj uzivo iz Lisabona! Svaka cast, AJB i Vlado Bobetic
Pogledajte ovdje: https://www.youtube.com/watch?v=MxK9mVDZ1U4&app=desktop
- MOSALJOZE
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#2311 Re: Al Jazeera Balkans
Malo je rec da su bili neobjektivni dok je trajao vojni udar u Turskoj. Odnosno pokusaj istoga.
Nije ni da su drugi bili bolji, samo su siljili za drugu stranu
-
StupskaBitanga
#2312 Re: Al Jazeera Balkans
znači vratio seunix wrote:2 minute nakon pobjede Portugala, AJB imala izbjestaj uzivo iz Lisabona! Svaka cast, AJB i Vlado Bobetic
Odlične vijesti
- MOSALJOZE
#2313 Re: Al Jazeera Balkans
N1 odnosno cnn protiv Tajipa_BataZiv_0809 wrote:Malo je rec da su bili neobjektivni dok je trajao vojni udar u Turskoj. Odnosno pokusaj istoga.
AJB za Tajipa
Ono što se ne može osporiti,jeste javljanje nekih ljudi iz BIH,koji se nalazenu Turskoj,uživo praćenje situacije do kasno u noć....
Kako god,imati Davutoglua na "vezi" je velika stvar,i ako ovaj trenutno nije politički aktivan.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#2314 Re: Al Jazeera Balkans
Stoji. Ali dati onoliko prostora onome iz turske ambasade sto je pricao bajke i hvalospjeve, je blago receno, bljutavo. Da ne spominjem izuzetno servilna novinarska pitanja.MOSALJOZE wrote:N1 odnosno cnn protiv Tajipa_BataZiv_0809 wrote:Malo je rec da su bili neobjektivni dok je trajao vojni udar u Turskoj. Odnosno pokusaj istoga.
AJB za Tajipa
Ono što se ne može osporiti,jeste javljanje nekih ljudi iz BIH,koji se nalazenu Turskoj,uživo praćenje situacije do kasno u noć....
Kako god,imati Davutoglua na "vezi" je velika stvar,i ako ovaj trenutno nije politički aktivan.
- It_is_a_Leclerc
#2315 Re: Al Jazeera Balkans
Dok je bio Saša Delić u studiju, još se i dala fingirati objektivnost. Dok je došao poznati istanbulski đak - Adnan Rondić - krenulo je užasno puhanje u jedra paranoičnom nabrajanju dušmana, neprijatelja din islama i ostalim glupostima. O gostima zaista ne bih. Od onog Muhameda Jusića - novinara eminentnog saff.ba koji je na twitteru nekoliko minuta pred uključenje u program Al Jazzere pisao dove za spas Erdogana, nekakve "turkologinje" koja je upoređivala rat u BiH sa nečim što je imalo tek obrise vojnog udara, do apsolutne zvijezde cijele večeri - opskurnog otpravnika poslova turske ambasade koji je do dugo u noć blebetao što pas s maslom ne bi pojeo. Red poezije o Turskoj kao zvijezdi na nebu, do plačljivih monologa koji su završavali dovama i slično._BataZiv_0809 wrote:Malo je rec da su bili neobjektivni dok je trajao vojni udar u Turskoj. Odnosno pokusaj istoga.
Veliki minus za ovo Al Jazeeri.
Ipak, što neko reče - imali su dobre snimke i aktuelne informacije. Ako ništa drugo...
-
StupskaBitanga
#2316 Re: Al Jazeera Balkans
Još na N1 preko CNN ukaza se Christian Amnpour
- ElRe
#2317 Re: Al Jazeera Balkans
I AJB i N1 su profesionalno odradili desavanja u Turskoj. Jedine dvije TV kuce u regionu koje vrijede.
-
IgiPop
#2318 Re: Al Jazeera Balkans
Za N1 ne znam, nisam gledao. Ali AJB sam gledao cijelu noć, pa i naredni dan. Mislim da je spektar gostiju bio impresivan, prvu noć ih je bilo barem 20. Gost iz ambasade je naravno bio pro-vlada, ali šta je trebalo? Dovesti nekoga ko podržava vojni udar??? Koje bi to licemjerje bilo... I, hvala Bogu, toga nije bilo na AJB. Imali su dosta naših ljudi koji su se javljali iz Istanbula i Ankare, a već prik kraju tog dana su imali Al Jazeerine novinare i u Ankari i Istanbulu. Da, plus su imali Davutogluoa uživo sinoć za AJB. Što se mene tiče, čista desetka.
-
savsvoj
#2319 Re: Al Jazeera Balkans
Al jazeera je bila odlicna. Dok sam na N1 gledao prevodjenje CNN-a, na Al Jazeeri je bilo jhako aktivno i dinamicno. CNN je navijao za nedemokratske puciste, a Al jazeera imala sagovornike bez nekih svojih komentara. Tako je i trebalo. Odlicno uradjeno i na tv i na njihovom portalu i fejsu. Extra.
-
unix
#2320 Re: Al Jazeera Balkans
@It_is_a_Leclerc, ne znam odakle ta analiza, kao da si na kafi bio sa Amirom Zukicem, ali tvoje legitimno pravo je kao sto imas pravo na svoje misjenje, isto tako je ok da zastupas i tudje misljenje - pravo. Ako gajis animozitet prema Rondicu, ili ti se ne svidja njegova frizura ne znaci da je sada to bilo pristrasno, ali sigurno tu lezi neki dublji i veci razlog, mozda sto Adnan zna da se Al JazEEra pise sa 2 E a ne sa 2 Z i tako, mozemo u krug. N1 je isto odradila dobar posao, ali dobro znamo da N1 bas kao i ti u ovom slucaju gaji necu reci ni animozitet a ni mrznju, prema necemu kompaktnom a sto nije sa zapada, turska je mjera za stabilnost i matematicki dokazano jedna od najbrze rastucih ekonomija, neovisna o MMF-u, ljudi u kravatama kad dodju dodju kao turisti, a ne ljudi sa punim koferom papira sa nekim nametima, ucjenama i slicno. Isto kao sto ja ne mogu dovesti upitanje tvojih 1.6k postova na ovom forumu, i ti objektivno gledano ne mozes reci da AJB nije odradila posao najbolje u regionu, od snimaka gostiju itd, sad kapacitet ljudi koji se nalaze na tim pozicijama apropo lika iz TR ambasade, ako je bio neuk objasniti ili neko je drugi imao lapsuse od gostiju, to nije stvar AJB, vidis AJB je sinoc imala uzivo javljanje Ahmeta Davutoglua, sto ni jedna TV kuca nije. I ovako bih ja mogao u nedogled pisati, mozda se adnan ne svidja nekima kao pojava, ali dovesti upitanje njegove sposobnosti i profesionalno odradjen posao, nekako je bas licno i pocjenjivacki, slozit ces se.
-
savsvoj
#2321 Re: Al Jazeera Balkans
Adnan je bio odlican!!!unix wrote:@It_is_a_Leclerc, ne znam odakle ta analiza, kao da si na kafi bio sa Amirom Zukicem, ali tvoje legitimno pravo je kao sto imas pravo na svoje misjenje, isto tako je ok da zastupas i tudje misljenje - pravo. Ako gajis animozitet prema Rondicu, ili ti se ne svidja njegova frizura ne znaci da je sada to bilo pristrasno, ali sigurno tu lezi neki dublji i veci razlog, mozda sto Adnan zna da se Al JazEEra pise sa 2 E a ne sa 2 Z i tako, mozemo u krug. N1 je isto odradila dobar posao, ali dobro znamo da N1 bas kao i ti u ovom slucaju gaji necu reci ni animozitet a ni mrznju, prema necemu kompaktnom a sto nije sa zapada, turska je mjera za stabilnost i matematicki dokazano jedna od najbrze rastucih ekonomija, neovisna o MMF-u, ljudi u kravatama kad dodju dodju kao turisti, a ne ljudi sa punim koferom papira sa nekim nametima, ucjenama i slicno. Isto kao sto ja ne mogu dovesti upitanje tvojih 1.6k postova na ovom forumu, i ti objektivno gledano ne mozes reci da AJB nije odradila posao najbolje u regionu, od snimaka gostiju itd, sad kapacitet ljudi koji se nalaze na tim pozicijama apropo lika iz TR ambasade, ako je bio neuk objasniti ili neko je drugi imao lapsuse od gostiju, to nije stvar AJB, vidis AJB je sinoc imala uzivo javljanje Ahmeta Davutoglua, sto ni jedna TV kuca nije. I ovako bih ja mogao u nedogled pisati, mozda se adnan ne svidja nekima kao pojava, ali dovesti upitanje njegove sposobnosti i profesionalno odradjen posao, nekako je bas licno i pocjenjivacki, slozit ces se.
-
Ponosan
#2322 Re: Al Jazeera Balkans
Svaka cast Al jazeera na programu povodom desavanja u Turskoj, odlicno i objektivno izvjestavanje sve vrijeme povodom nemilih dogadjaja. Odlicni gosti, prilozi, javljanja uzivo sa lica mjesta iz turskih gradova itd, zaista se vidi da su ubjedljivo najbolja i najprofesionalnija televizija na Balkanu.
Za N1 sam mislio da su nesto slicno kao ALJ, ali ni blizu.... klasicna teorijsko zavjerska tv sa losim namjerama!
Za N1 sam mislio da su nesto slicno kao ALJ, ali ni blizu.... klasicna teorijsko zavjerska tv sa losim namjerama!
- holowey
#2323 Re: Al Jazeera Balkans
N1 je pokazala svoju "profesionalnost" izvjestajem onomad o pucnjavi u Rajlovcu i od tada ne mogu u istu recenicu sa AJB!
Poredjenje te dvije televizije je poput poredjenja FK Vrbanjusa i MUFC, oba fudbalski klubovi ali neuporedivi
Poredjenje te dvije televizije je poput poredjenja FK Vrbanjusa i MUFC, oba fudbalski klubovi ali neuporedivi
-
unix
#2324 Re: Al Jazeera Balkans
Ko imalo zna o medijima, prati ili cita, pa i tabloide, zna da se N1 kao tv kuca i AJB kao mreza ne mogu porediti, jednostavno je, rekao sam x puta i postajem sam sebi dosadan, da je N1 u rangu TV1, OBN, Prva, Happy Tv (ovo je malo uvreda ali sam morao) i slicno. Neki dan citam njihov portal, i vijest je da neka baba stoji, macka na njenim ledjima, i hrani psa i to je vijest, vide se da je ekipa sa klixa koja je otisla u N1 i sa lokalnih portala sarajevskih (mahalskih) u djelu i "liku" radiosarajevo.ba ostala dosljedna praksi novinarstva koje se nauci u trajanju 2 tramvajske stanice.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#2325 Re: Al Jazeera Balkans
U ovoj zemlji se samo BHT1 moze mjeriti po objektivnosti sa AlJazeerom Balkan. Naravno,kvalitet je debelo na strani AlJazeere,sto je i logicno kad se zna koliko imaju para i da je AJB clan svjetske mreze. Ostale kuce su ili neprofesionalne,pod politickim uticajem,privatne i sl