GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
-
r_faruk
#2301 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
hajd, ovaj put nije do njihA
- madnessa
#2302 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Skontala sam da sam GRASu previše para ostavila, a RADu premalo... Eno ih cijelu noć sa onim bagerčićima i kamionima oko zgrada šetaju i snijeg čiste.
@r_faruk: Jašta je ja' do njihA... Što kad stane tramvaj iz bilo kog razloga odmah ne pošalju koji bus da građanima izađu u susret, da ne moraju sa kupljenim kuponima taksije plaćati? Isto tako ispade da komercijali nije naškodio snijeg, ali ostalim busevima i tramvajima jeste...
@r_faruk: Jašta je ja' do njihA... Što kad stane tramvaj iz bilo kog razloga odmah ne pošalju koji bus da građanima izađu u susret, da ne moraju sa kupljenim kuponima taksije plaćati? Isto tako ispade da komercijali nije naškodio snijeg, ali ostalim busevima i tramvajima jeste...
- Janjicar
#2303 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ševala Nikšić (54) iz Sarajeva ni sanjala nije kakvu će neugodnost doživjeti pri povratku kući s posla. Ona je s mnoštvom Sarajlija prekjučer na veoma hladnom vremenu bezuspješno čekala tramvaj, nakon čega je odlučila pješke krenuti kući.
Na Čengić-Vili je, međutim, odlučila svratiti do dispečerskog centra GRAS-a da bi se raspitala zašto tramvaji ne rade i kada će proraditi, a tu je, umjesto obavještenja, dobila uvrede, poniženje i batine!
Borba u kancelariji
- Kada sam ušla u prostoriju, unutra sam zatekla dispečera koji je razgovarao s nekim na telefon, a do njega je sjedio još jedan zaposlenik. Nakon što sam upitala kada će proraditi tramvaji, čovjek koji je sjedio do dispečera stavio je prst na moja usta i kazao mi da ušutim pokazujući na dispečera koji je razgovarao telefonom. Kada je završio razgovor, zatražila sam informaciju, a dispečer mi je drsko kazao da, dok se vrijeme ne poboljša, od tramvaja neće biti ništa. Na to sam odgovorila da je nepošteno to što ne voze putnike te da ljudi imaju karte i da vani nije toliko zaleđeno da ne mogu voziti. Počeo je da mi psuje majku i veoma sam se prepala - kazala je uznemirena Ševala.
Ona je rekla dispečeru koji se, kako saznajemo, zove Jasmin da nije pošteno što se narod pati te ide pješke, a da oni ništa ne čine da bi osposobili tramvaje te da ih uopće za to nije briga.
- Dispečer je pobjesnio i kazao mi: "Jesi li ti uvijek ovako luda ili samo zimi" te je dodao da će me razbiti. Nastavio je sa psovkama i uvredama. Zgrabio me je za ramena te me je izgurao u jedan hodnik ispred prostorije. Poslije toga me zgrabio za vrat, a povrijedio mi je i nogu. Počela sam se boriti s njim i nekako sam se uspjela otrgnuti. Prilikom borbe on mi je otkinuo kapuljaču s jakne i gurnuo me je vani kod željeznog stepeništa. Tu me je opet uhvatio i brutalno zgrabio za vrat, ali sam mu opet uspjela pobjeći - kroz suze nam je ispričala Ševala.
Povrijeđena žena otišla je u PU Novo Sarajevo, gdje je namjeravala prijaviti slučaj, ali tamo ju je dočekalo još jedno neprijatno iznenađenje. Ševala je od policajaca saznala da je dispečer nju prijavio za napad te da ima deset svjedoka.
Otišla u Hitnu
- To je čista laž jer smo unutra bili nas dvoje i jedan njegov kolega. Ne znam kako je moguće da ja njega napadnem kada je on izuzetno krupan mladić, ima dva metra u njemu i duplo je mlađi od mene. Otišla sam i u Hitnu pomoć, odakle su me poslali na KUM, gdje su mi konstatirali pogoršanje povreda vrata, jer sam i ranije imala problema s tim, a imam i povredu noge, koja je modra. Stavili su mi okovratnik da bi spriječili pogoršanje. Postoji mogućnost da ja sada ispadnem kriva, a, ustvari, izvrijeđana sam, ponižena i, na kraju, pretučena. Može li se više stati ukraj tim nasilnicima koji rade u GRAS-u - kazala je Ševala.
Iako smo radi razjašnjenja ovog slučaja poslali upit GRAS-u da se očituju o ovom incidentu, do zaključenja ovog broja nismo dobili odgovor.
-
Holms
#2304 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
stečaj, stečaj i samo stečaj....
rastjerati bagru govnjivom motkom
rastjerati bagru govnjivom motkom
- ultima_palabra
#2305 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Okrenuću janje kad se konačno raspadnu.
- madnessa
#2306 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ja ću napraviti salatu uz janje, pa da fino proslavimo...ultima_palabra wrote:Okrenuću janje kad se konačno raspadnu.
- ultima_palabra
#2307 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Narodno veselje... možemo tamo ispred remizemadnessa wrote:Ja ću napraviti salatu uz janje, pa da fino proslavimo...ultima_palabra wrote:Okrenuću janje kad se konačno raspadnu.
- madnessa
#2308 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Eto sve smo dogovorili, još samo da propadnu...ultima_palabra wrote:Narodno veselje... možemo tamo ispred remizemadnessa wrote:Ja ću napraviti salatu uz janje, pa da fino proslavimo...ultima_palabra wrote:Okrenuću janje kad se konačno raspadnu.
- Woody
- Location: Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pičke materine
#2309 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Samo vi tu logistiku spremite u zamrzivac na duboko zamrzavanje. SPASA IM NEMA - PROPASTI NEĆE 
- Irm@
-
r_faruk
#2311 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
kreteni..........
- Comrad
#2312 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Joj i ti dispeceri...
Sjecam se jednom na Ilidzi otisao da pitam dispecera ima li neki autobus prema Bjelasnici. Hahaah...da mi je jos jednom vidjeti taj teleci pogled...veze on blage nema o autobuskim linijama, niti sto je tu...zapalio cigaru, ponuda na stolu i laganini

- cappy_tempo
#2313 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
al dole komentara
"poznajem tog dispecera, Jasmin Lojic, prema tome nema sanse da bi se on tako ponio. Draga Sevala, ako ti treba novca, potrazi ga negdje drugo, a ne na taj nacin. CISTA LAZZZ!!! TREBA ISPITATI KO JE DOTICNU NAGOVORIO NA OVAJ CIN
"''Nije ni tvoje maslo za Ramazana'' (stara Japanska poslovica).Od svih tolikih ljudi koji čekaju prevoz, ti se našla pametna pa išla da krivu Drinu ispravljaš..."
kako smo mi samo bezobrazni. jadni gras i u ratu vozio,sad vozi u nemogucim uslovima, a mi se nasli pametni pa pljujemo po njima
al se opet sjetim lopatanja,rostilja,vracenih 60 000KM pa mi nekako bude lakse kad znam da ima jos mala grupa izroda u ovom gradu koja drze taj neki sarajevski duh
-
Gray
#2314 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Comrad wrote:@hypko_nurko, mislim drug da pogresno shvatas neke stvari.
Sta je lose u tome sto se ukazuje na greske, tako sto se poredi sa drugim gradovima, priznat ces da GRAS greske pravi podugi niz godina. Kakvo je to preduzece koje je dobilo milione i milione donacija, naplacuje papreno karte (najskuplje u regionu!!!) + svake godine dobija subvencije za te iste paprene karte i opet nema dovoljno sredstava, sve im se raspada. Pusti mi se sad lokalpatriotizma. GRAS ovakav kakav je ne moze opstati, nema sanse. Prosjek plata 1.200 KM, viska sigurno 400-500 radnika? Samo je pitanje kad ce se ova firma raspasti, zato je bolje da Kanton reaguje na vrijeme. Sta je, jel to ponos neki u pitanju. Umjesto konji da odu u Zagreb i pitaju ljude kako treba raditi, jer nemoj misliti da su i oni u Zg sve sami skontali...
Mislim da bi najbolje bilo raspisati tender ili na neki drugi nacin raspodijeliti fino linije GRAS-a privatnim preduzecima, ali uz stalni nadzor od strane Kantona i inspekcija.
Ne znam da li bi se moglo nekako urediti da se sav taj skup firmi nazove bubam Gradski prijevoz, dakle da budu jedne te iste karte za sve, isto kao i dosad, ali da se oni tamo podijele izmedju sebe. Jednoj firmi tramvaje, drugoj trole, trecoj prigradske linije itd. Mislim da bi to puno bolje funkcionisalo, jer bi se tada firme specijalizirale i sigurno bi se i poboljsanje kvaliteta osjetilo. E sad tu bi bio problem, jer naravno bubam autobus Rakovica Ilidza nije sigurno atraktivan i isplativ kao tramvaj Ilidza Carsija, ali bi se i to moglo urediti.
Mislim da bi upravo tako i najbolje radilo. Tako je npr ovdje gdje sam ja trenutno (Malme). Ima državna firma (ustvari regionalna, kao kod nas kantonalna) koja se bavi organizacijom svega, prodajom karata i sl. A sam prevoz vrše privatne firme, buseve voze dvije različite firme, u drugom gradu u regionu treća, u nekim drugim možda i još neke, vozovovima isto upravlja treća firma i sl. Svi busevi izgledaju isto, isto su ofarbani i sl, samo ima mala oznaka koji je prevoznik, iste su karte za sve, sve je uvezano u jedan sistem, tako da ti ustvari ni ne znaš koji prevoznik tebe vozi.
Ne funkcioniše ni ovdje javni prevoz savršeno, ali bih rekao da je jako dobar. U SA sam imao auto a ovdje sve radim javnim prevozom i sasvim je ok.
- BHF_Manijak
#2315 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
A doticnim ili uza i sira familija rade u GRAS-u ili im je IQ ispod 60, trece nema! Telad klasicna!cappy_tempo wrote:
al dole komentara![]()
"poznajem tog dispecera, Jasmin Lojic, prema tome nema sanse da bi se on tako ponio. Draga Sevala, ako ti treba novca, potrazi ga negdje drugo, a ne na taj nacin. CISTA LAZZZ!!! TREBA ISPITATI KO JE DOTICNU NAGOVORIO NA OVAJ CIN))"
"''Nije ni tvoje maslo za Ramazana'' (stara Japanska poslovica).Od svih tolikih ljudi koji čekaju prevoz, ti se našla pametna pa išla da krivu Drinu ispravljaš..."
kako smo mi samo bezobrazni. jadni gras i u ratu vozio,sad vozi u nemogucim uslovima, a mi se nasli pametni pa pljujemo po njima![]()
al se opet sjetim lopatanja,rostilja,vracenih 60 000KM pa mi nekako bude lakse kad znam da ima jos mala grupa izroda u ovom gradu koja drze taj neki sarajevski duh
- Cyrax
#2316 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ovakve marve nigdje nema. Samo pazi komentara:
Samir Ramic
trebo je on nju dobro isibati nije ona dobila batina nek nelaze jer je dispecera napala i udarila opalila samar i pobjegla seljanka glupa fuj kakvi dama ima u sarajevu nasta se spustala seljanka glupa da napada covjeka koji nije kriv dragi alah nam je dao vako vrijeme pa zato neradi tramvaj nije do dispecera, jos folira stavila gips
Samir Ramic
trebo je on nju dobro isibati nije ona dobila batina nek nelaze jer je dispecera napala i udarila opalila samar i pobjegla seljanka glupa fuj kakvi dama ima u sarajevu nasta se spustala seljanka glupa da napada covjeka koji nije kriv dragi alah nam je dao vako vrijeme pa zato neradi tramvaj nije do dispecera, jos folira stavila gips
- JThomas
#2317 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Mirza Hodzic · Bécs, Wien, Austria
''Nije ni tvoje maslo za Ramazana'' (stara Japanska poslovica).Od svih tolikih ljudi koji čekaju prevoz, ti se našla pametna pa išla da krivu Drinu ispravljaš...
brani gras, drž' se beča

''Nije ni tvoje maslo za Ramazana'' (stara Japanska poslovica).Od svih tolikih ljudi koji čekaju prevoz, ti se našla pametna pa išla da krivu Drinu ispravljaš...
brani gras, drž' se beča
- suncica24
#2318 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Fahrudin Fele Džabija
a ti arijana doci pa ti stolicu uzmi.ko to jos normalan na pravdi boga suje nekome mater.pa ti si ista ko sevala.a on to nije ucinio.ali vi ste zene najvece zlo bez kojeg se nemoze.a on je ljubazan treba da nekog upoznas pa da dajes kometare o njemu a ne da se sluzis rekla kazala.a da li je sve istina sto cujes ili procitas u novinama.ja sam cuo da si ti seljanka iz crne gore .da nisi zavrsila osnovnu skolu.da samo pises cerilicu .ali neznam je li to istina .u nasoj drzavi prica ko sta hoce aliiiii neznam je li to istina.arijana nedaj se isprovocirati misli svojom glavom.
glavni revizor
a ti arijana doci pa ti stolicu uzmi.ko to jos normalan na pravdi boga suje nekome mater.pa ti si ista ko sevala.a on to nije ucinio.ali vi ste zene najvece zlo bez kojeg se nemoze.a on je ljubazan treba da nekog upoznas pa da dajes kometare o njemu a ne da se sluzis rekla kazala.a da li je sve istina sto cujes ili procitas u novinama.ja sam cuo da si ti seljanka iz crne gore .da nisi zavrsila osnovnu skolu.da samo pises cerilicu .ali neznam je li to istina .u nasoj drzavi prica ko sta hoce aliiiii neznam je li to istina.arijana nedaj se isprovocirati misli svojom glavom.
glavni revizor
-
dorkcic
#2319 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Koja uvreda, strašno.suncica24 wrote:Fahrudin Fele Džabija
glavni revizor
- drndalo
#2320 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
A mozda i moze... Emerice, jesil' to ti iza pseudonima Fele...???suncica24 wrote:Fahrudin Fele Džabija
ali vi ste zene najvece zlo bez kojeg se nemoze.
-
mahalas505
#2321 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Napokon jedan od postova koji moze doprinijeti konstuktivnijoj diskusiji. Ova firma koja se bavi organzacijom javnog transporta u Malme-u se finansira 35% budzet i 65% prodaja karata(info s googla), znaci nije sve privatizovano.Gray wrote:Mislim da bi upravo tako i najbolje radilo. Tako je npr ovdje gdje sam ja trenutno (Malme). Ima državna firma (ustvari regionalna, kao kod nas kantonalna) koja se bavi organizacijom svega, prodajom karata i sl. A sam prevoz vrše privatne firme, buseve voze dvije različite firme, u drugom gradu u regionu treća, u nekim drugim možda i još neke, vozovovima isto upravlja treća firma i sl. Svi busevi izgledaju isto, isto su ofarbani i sl, samo ima mala oznaka koji je prevoznik, iste su karte za sve, sve je uvezano u jedan sistem, tako da ti ustvari ni ne znaš koji prevoznik tebe vozi.
Ne funkcioniše ni ovdje javni prevoz savršeno, ali bih rekao da je jako dobar. U SA sam imao auto a ovdje sve radim javnim prevozom i sasvim je ok.
Ono sto ja mislim da je dobro i sto bi se moglo preuzeti je da ova firma odreduje cijene karata i onda se raspisuje tender za odredjene rute.
E onda, dolazi tu veliko ono famozno ali, kad bi se to prenijelo kod nas opet bi doslo do raznih malverzacija. Te ljude koji bi bili na celu te kompanije bi postavljala vlast, isto kao sada sto je slucaj u Grasu. I na kraju bi opet spalo na nekvalitetan prevoz, iako to rade privatni prevoznici.
- nemam_ideje
#2322 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Šošoni koji nisu bili u stanju da očiste tramvajske šine a kolaps u saobraćaju. Šošoni koji nisu u stanju da očiste tramvajske i trolejbuske stanice. Šošoni koji napadaju žene. Šošoni koji ganjaju penzionere, strance i žene da im naplate kazne u sredstvima javnog prevoza. Šošonska posla.
Pod šošonima mislim na većinu radnika GRAS-a (ima ih i radišnih), bez ikakve namjerne geografske odrednice.
Tačno proslaviti kada propadnu.
Pod šošonima mislim na većinu radnika GRAS-a (ima ih i radišnih), bez ikakve namjerne geografske odrednice.
Tačno proslaviti kada propadnu.
- chuchumbamayumbe
#2323 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Šta će biti sa šošonima ako i kada se GRAS resetuje?!
Đe li će se tada uhljebiti?
Đe li će se tada uhljebiti?
- HAVANA
#2324 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ne sekiraj se za njiha.
- chuchumbamayumbe
#2325 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Sekiram se za sebe...nekako mi je lakše dok ih sve drže na okupu.