Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post Reply
felsh

#2301 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by felsh »

ma bi oni ba dozer,nego im bilo ispod casti napadati slabje a da smo imali oderali bi nas :D
Nek se on zahvale da ne spominjem kome sad i ovdje....Pito bih ja njih da se ovdje pitalo ZAJKE SEHOVICA VIKICA SEFERA DUDAKOVICA DIVJAKA SIBERA ALAGICA FORICA HEBIBA ORICA ISOVICA CATICA HUJKETA PALICA i mnogig drugih: jel se moglo!

sad ce naravno neka od imena biti popljuvana ali to je standard, jebi ga!
Ramzess Veliki

#2302 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by Ramzess Veliki »

frkenzi wrote:
Ramzess Veliki wrote:Odgovorno tvrdim nije se dalo da zauzmemo.
Evo da vas podsjetim na taktiku ratovanja u tim uslovima - privatne kuće su šega za zauzeti, slažeš jednu po jednu - odvajaš ih presijecanjem pravaca, upad sa šok-granatama - znate učinak kad se jedna ubaci na sprat - svi padnu u nesvijest unutra a ti vani paziš da te ne mlatne neki crijep jer obično dio krova spadne od detonacije. Uđeš, povežeš ljepljivom trakom zarobljene i ideš dalje.
Gdje treba opališ RPG i ulaziš.
Samo ti trebaju brzi i okretni momci sa automatskim kratkim cijevima, ona limenka Hekler taman.
Čim si probio na jednom mjestu nastaje panika jer je u tim uslovima za neprijatelja otežana komunikacija i kućice padaju kao domine.

Mi smo upadali u Aerodromsko kad nam bude dosadno. :D
I jos samo da nema nikoga sa druge strane ,ma milina ...
Šteta što nisi bio na drugoj strani. :novine:
Ramzess Veliki

#2303 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by Ramzess Veliki »

momče wrote:Ramzes, budi malo realan! Jbg, ti napravi akciju i uze Nedžariće za pola sata, kao da tamo nikog nije bilo, samo
guraš naprijed i slažeš kuću po kuću i redom lijepiš selotepom!!
Hmm ...
Uzeli smo jednog lijepog sunčanog dana frtalj Aerodromskog - jer nam je bilo dosadno. :novine:
Dan je bio sunčan, ljeto '93-će ... komanda nije imala pojma a ekipa sretne Omera, Mašija i tu ekipu, i onako iz dosade ulete u Aerodromsko. Izviđači, ko drugi. Čete su bježale kroz zgradu, Miki ih gonio sa nabijenim kumulativnim tromblonom vrišteći na njih i molio se da glupani ne shvate da ne smije pucati. :lol: Ranjen Maši, ranjen Miro, ušao u akciju pijan k'o deva pa je krvario na sve strane i meni jeb'o sve po spisku što nisam bio blizu njega (upao sam u po' akcije jer ni sam nisam znao da će biti), bijesan što je ranjen nije dao da ga nose nego je teturao po naselju sav krvav. Zatim smo se povukli jer niko nije bio pozvan da čuva zauzeto, kom. bataljona Šefko sa štabom gledao me kad sam protrčavao kroz ulicu a oko mene eksplodirale tri minobacačke, geler mi poderao kačket na glavi, detonacije me bacile u zrak a ja šlajdrao nogama k'o u crtanom dok nisam pao na zemlju, prepipali me i ne mogu da vjeruju da sam uopšte ostao živ, a kamoli da nisam ni ogreban.

Tako se rade akcije u naseljenoj zoni, samo moraš imati dovoljno ludaka koji kad popiju metak ne sline nego sami sebi previjaju rane i gledaju što skuplje prodati kožu. A mi smo provjeravali čvrstinu pancira - obučeš ga i drug puca u tebe da vidiš da li je dobar. :novine:
Repetitor

#2304 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by Repetitor »

Ramzess Veliki wrote:Odgovorno tvrdim nije se dalo da zauzmemo.
Evo da vas podsjetim na taktiku ratovanja u tim uslovima - privatne kuće su šega za zauzeti, slažeš jednu po jednu - odvajaš ih presijecanjem pravaca, upad sa šok-granatama - znate učinak kad se jedna ubaci na sprat - svi padnu u nesvijest unutra a ti vani paziš da te ne mlatne neki crijep jer obično dio krova spadne od detonacije. Uđeš, povežeš ljepljivom trakom zarobljene i ideš dalje.
Gdje treba opališ RPG i ulaziš.
Samo ti trebaju brzi i okretni momci sa automatskim kratkim cijevima, ona limenka Hekler taman.
Čim si probio na jednom mjestu nastaje panika jer je u tim uslovima za neprijatelja otežana komunikacija i kućice padaju kao domine.

Mi smo upadali u Aerodromsko kad nam bude dosadno. :D
Jes to tako al' u američkim filmovima i partizanskim Bata Živojinović i ostali...

A to da smo upadali u Aerodromsko,onako kako ti pričaš,jesmo al' u kur.u...

Budimo realni

EDIT:
Sad vidjeh ostale poslove.Jarane izvini ali ti se baš razlag'o ovde??? :shock:

:lol: :lol: :lol:
_mufljuz_

#2305 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by _mufljuz_ »

ima nekih dozivljaja macka tose vondje.... :mrgreen:
momče

#2306 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by momče »

E čuj Maši i ekipa!?!? Pa ako su oni tako lako osvajali po naselju, ti vjerovatno Ramzes nisi pušku dužio nego selotep
pa vezivao i lijepio one što oni zarobe... Daj odvadi malo... To što možeš da pišeš šta hoćeš, ne znači da treba da
lupaš šta ti padne na pamet, vidiš da ti i ljudi iz tvojih redova kažu da pretjeruješ. Krajnje neozbiljno!!!

Repetitor, pokušaj mi odgovoriti na svoj prethodni post!
Ramzess Veliki

#2307 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by Ramzess Veliki »

momče wrote:E čuj Maši i ekipa!?!? Pa ako su oni tako lako osvajali po naselju, ti vjerovatno Ramzes nisi pušku dužio nego selotep
pa vezivao i lijepio one što oni zarobe... Daj odvadi malo... To što možeš da pišeš šta hoćeš, ne znači da treba da
lupaš šta ti padne na pamet, vidiš da ti i ljudi iz tvojih redova kažu da pretjeruješ. Krajnje neozbiljno!!!
Maši i ekipa su uglavnom bili napušeni i samo su pravili gluposti. Kad je nekom pametnom palo na pamet da ih pripoji nama, bili su u jedinici svega jedno prijepodne - maznuli nam auto i zadali u grad, nisu htjeli stati policiji i ovi su ih izbušili - našeg golfa, njima srećom nije bilo ništa - zatim smo ih istjerali.
Ovdje sam ih spomenuo jer su bili tu i bilo je kako sam napisao - u kratkim crtama. Ovo možete provjeriti sa H.Ćesirom i M.Handžićem jer su me oni prepipavali da vide da li sam ranjen. Tu su došli jer su čuli strašnu pucnjavu misleći da oni nas napadaju a ne mi njih. :D
I u pravu si, nisam dužio pušku nego poluautomatski protuavionski top sa optikom, Simonov 14,5 mm, koji sam donio na Dobrinju zaduženu od Generalštaba na moje ime. :novine:

I nosio sam dugo crnu maramu. :novine:

Još i ime da ti napišem. Nije lijepo od tebe da tako etiketiraš nekoga koga ne poznaješ prije nego provjeriš da li je možda to ipak istina, a iza "Ramzesa" piše možda neko koga poznaješ.
Ramzess Veliki

#2308 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by Ramzess Veliki »

Repetitor wrote:
A to da smo upadali u Aerodromsko,onako kako ti pričaš,jesmo al' u kur.u...

Sad vidjeh ostale poslove.Jarane izvini ali ti se baš razlag'o ovde??? :shock:

:lol: :lol: :lol:
Hajd' na kafu da se upoznamo. Ti ćeš mene vjerovatno prepoznati. Onda pričaj da li lažem ili ne.
OK? Važi?
I dođeš mi gajbu pive što mi nisi vjerovao. :novine:

I šta da vam pričam više kad ništa ne vjerujete? Hoćete li - možete li vjerovati da smo u Dobrinju 1 preko ceste ušli sa kokardama na glavama da spasemo naše ljude koji su ostali tamo?
Ne, nećete vjerovati. To se desilo četvrti mjesec rata, tek je bila formirana interventna četa - u Turbu i prodajnom salonu namještaja u podrumu - Dobrinja 2.
Zašto bi.

Ne biste imali hrabrosti za takvo što pa ja sigurno lažem. :D

Repetitor, tu akciju je planirao načelnik štaba Halil, i komandant Bečirević. Možeš i to provjeriti, zar ne? :D
Last edited by Ramzess Veliki on 29/01/2014 21:41, edited 1 time in total.
Repetitor

#2309 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by Repetitor »

Ramzess Veliki wrote:
momče wrote:E čuj Maši i ekipa!?!? Pa ako su oni tako lako osvajali po naselju, ti vjerovatno Ramzes nisi pušku dužio nego selotep
Maši i ekipa su uglavnom bili napušeni i samo su pravili gluposti. Kad je nekom pametnom palo na pamet da ih pripoji nama, bili su u jedinici svega jedno prijepodne - maznuli nam auto i zadali u grad, nisu htjeli stati policiji i ovi su ih izbušili - našeg golfa, njima srećom nije bilo ništa - zatim smo ih istjerali.
Ovdje sam ih spomenuo jer su bili tu i bilo je kako sam napisao - u kratkim crtama. Ovo možete provjeriti sa H.Ćesirom i M.Handžićem jer su me oni prepipavali da vide da li sam ranjen. Tu su došli jer su čuli strašnu pucnjavu misleći da oni nas napadaju a ne mi njih. :D
I u pravu si, nisam dužio pušku nego poluautomatski protuavionski top sa optikom, Simonov 14,5 mm, koji sam donio na Dobrinju zaduženu od Generalštaba na moje ime. :novine:

I nosio sam dugo crnu maramu. :novine:

Još i ime da ti napišem. Nije lijepo od tebe da tako etiketiraš nekoga koga ne poznaješ prije nego provjeriš da li je možda to ipak istina, a iza "Ramzesa" piše možda neko koga poznaješ.
Druže moj...jarane...kako god hoćeš.Uz svo dužno poštovanje evo tebi kao sagovorniku na ovom forumu,moram iznijeti par nekih stvari,a ja se eto nadam da mi nećeš zamjeriti :)

Znači navodiš likove,koji evo ja sam spreman da se zakunem,da POJMA NISU IMALI gdje se nalaze linije u Aerodromskom naselju,a kamoli da su kad prišli toj liniji ili učestvovali u kakvim borbenim dejstvima bilo kakve vrste.Njihov domet prema četnicima je bio/bila maksimalno zgrada u ulici Danka Mitrova ili ti ga Pancirka.Možda su koji put metak odozgo opalili po njihovoj dole barikadi i to je to.
Muhamed Handžić i Huso Ćesir. :lol: :lol:
Vjeruj mi da se grohotom ismijah :lol:
Jel to onaj Muhamed koji je sa Šklapovcima okretao janje na ražnju dok je Igman padao,pa kad je na njih( jedna četa) nabasao nekakav zalutali pijani četnik iz šume,sa M-84 u ruci,svi ostavili i oružje i janje i nagulili nizbrdo.Mislim da ti ja sad spominjem svu tu ekipu koju znamo i ja i ti,nema smisla.
Jel to onaj Huso što je cijeli rat proveo u logistici,u Solidovom podrumu i gledao kako će zaštekati koji karton cigara? Pa poslije rata niče firma ko gljiva poslije kiše.A Bogme koliko pratim politiku u BiH,doguznik je i mladom načelniku u najvećoj nam opštini dole.Nemoj da o njemu puno pišem,naježim se sav.
Omer neki se spominje? Jel sa petice? Ako na njega misliš(ako mislimo na istog),ja mislim da je samo Minhauzen veći lažov od njega.
Maši i ekipa.Mislim no comment.Nisu vrijedni da tipkam o njima.Ja ne znam ustvari ni gdje se taj isti Maši vodio,u kojoj jedinici? VP?

Ne mogu na kafu,jer sam vjerovatno od tebe udaljen nekih par hiljada kilometara vazdušne linije.Možda nekad na ljeto,ali za gajbu pive problem nije svakako.Ako treba i janje sa ražnja,vjeruj nije problem :)

Neko me pitao još nešto odoh da nađem taj post pa da pokušam da odgovorim...
Ramzess Veliki

#2310 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by Ramzess Veliki »

Navodim ih u kontekstu potvrde da su bili tu. Mogao bih ti navesti još imena, ali neke ne spominjem radi zaštite podataka - slabo mi pamćenje.
Nego, kako vidim ti na sve njih pljuješ ... Handžić je na svojim leđima iznio rahmetli Seju Šklapa preko pola Velikog polja.
Jedini je stao na našu stranu i pomogao nam kad nam je Vaha htio prišiti krivicu za pad Igmana i pohapsiti nas iako smo nas deseterica jedini ostali da se borimo na Velikom polju, i jedina jedinica koja je imala muda da nam dođe u pomoć znajući da smo u okruženju je Šklap po kojem ti stalno pljuješ, i Muhamed Handžić po kojem isto pljuješ ih je uveo do nas. Tad je Sejo rahmetli poginuo.
Ostalo za Dobrinjsku komandu se slažem ... sa njima kakvi su bili mi smo super prošli.

Evo jedne scene - dođe Halil Bicaj načelnik štaba nama i veli:
- "A-no ... ja sam vam u meneka u glavu osmislio akciju - vi ćete da pretrčite do u dno Aerodromskog, možete trčati brzo i za 12 sekundu ste na dno naselja."

Svi se gledamo ono - mili Bože čuj budale ... i ja mu fino kažem - "Halile, hajd' Boga ti idi kući i nastavi gledati vesterne, i šta kad dotrčimo - ako dotrčimo tamo gdje si mislio - šta onda? Gdje ćemo onda ???"
Ramzess Veliki

#2311 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by Ramzess Veliki »

Repetitor wrote: Jel to onaj Muhamed koji je sa Šklapovcima okretao janje na ražnju dok je Igman padao,pa kad je na njih( jedna četa) nabasao nekakav zalutali pijani četnik iz šume,sa M-84 u ruci,svi ostavili i oružje i janje i nagulili nizbrdo.Mislim da ti ja sad spominjem svu tu ekipu koju znamo i ja i ti,nema smisla.
Vidim da nešto malko kao znaš, ali vidim da ne znaš ustvari ništa oko tog jagnjeta.
Sad me navodiš na priču u koju će malo ko vjerovati, a opet kažem - lako se može provjeriti jer je više stotina ljudi tome svjedočilo:
To jagnje je bilo naše. Mi smo ga donijeli sa Velikog polja, našli ga kako luta po šumi. Znači kroz tunel smo prvo otišli na Veliko polje, zatekli Zukine kako kupe prnje i bježe, sreli izbjegle civile Trnovljake. Kako smo bili bez vode otišao sam do hotela Igman da naspem vode u ćuture - tu sam zatekao trojicu vojnih policajaca koje su poslije Mladićevi gardisti pobili. Mi smo bili kod Mrazišta a zatim smo dobili naredbu da se prebacimo na Malo Polje sa jedinicama Sultan Fatih i Šklapom.
Tu nam je trebala kao biti baza. Sve je bilo napušteno.
Sa Malog Polja su nas poslali na Veliko Polje "da začepimo rupu u liniji odbrane" - klasična zavala, kakva linija kad nikoga nije bilo. Stigli smo ipak na Veliko polje, nas deseterica, halalili se, izljubili se i prihvatili borbu. Brigade i bataljoni su bježali, mi Izviđači nismo. Razvukli smo široku liniju odbrane dok nas nisu sabili gardisti oko hotela Mrazište.
Ako si bio neka faca a ne preplašeni linijaš, ja sam bio Kosa 26 na razgovorniku. Svi su čuli kad sam nazvao komandu i rekao da smo napadnuti i da postaje vruće i da se nećemo predati. Tad je Handžić uhvatio nekog švercera koji je došao sa golfom da krade stvari iza Zukinih, oteo mu auto i sa Šklapovcima puni gas pravo do Mrazišta. Na cesti su naišli na grupu koja nam je trebala zatvoriti zadnji izlaz i sasjekli su ih sa prozora golfa u vožnji. Došli do nas kad su gardisti krenuli preko ceste na nas, jedan je ubio Seju, Nera ubio njega, Handžić zgrabio Seju i nabacio ga na leđa i naredio povlačenje.
U hodu smo dogovarali da se spojimo sa Čedinim Vukovima koji su bili na skakaoni, da razvučemo Sultan Fatih lijevo i blokiramo cestu i da se nastavimo boriti ... kad smo stigli na Malo Polje nismo zatekli nikoga - Halil Bicaj je naredio svima da se povuku osim nama prema Hrasnici. Mislim da je jedini razlog bio taj da se on lično usrao od straha. Pozvao nas je preko Handžića jer nije smio lično ali tek kad su zamakli dobro iza brda.

Ostalo valjda znaš - kad smo oko sebe okupili u Hrasnici momke iz Dobrinjskog bataljona? Kad su sa gomile oružja koje su sami pobacali da se ne vraćaju na Igman grabili puške da nam se pridruže u ... u čemu ?
Repetitor, hajde nastavi, u pitanju je bataljon, ne ja lično - šta se tada desilo?
Ramzess Veliki

#2312 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by Ramzess Veliki »

J..ga zaboravih najbitnije - jagnje !!! :shock:
Jagnje je oderao i pripremio Selva (nemoj mi sada i na njega - obuče pancir pa pucaš u njega da vidi da li je dobar :D ), a Šklapovci su ga pekli i naslonili na hotel dok se mi ne vratimo.
Tako je naše jagnje ostalo naslonjeno na hotel i kad su neprijatelji došli pred Malo Polje, pa nisu smjeli dalje, a zatim došli Plavci da ih sačuvaju od naše kontre, jagnje se usmrdjelo i propalo. :sad:
A to bi nam bilo prvo pravo meso nakon bolkade Dobrinje ... :sad:
Repetitor

#2313 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by Repetitor »

momče wrote:Zašto tako misliš Repetitor ??? Pojasni mi malo tvoje viđenje stvari!
Momče ne treba ti uskličnik,pojasnit ću ti ako uspijem.Ovako ispada da galamiš na mene :lol: :lol:
Onaj ko je ikad zakročio u Nedžariće nakon reintegracije ili ko je bio na toj liniji,vjerovatno je mogao da primjeti da su položaji koje je držala druga strana bili izuzetno dobro utvrđeni.Ali krajnje dobro utvrđeni.Pogotovo ovaj dio ovamo prema Dobrinji 5 je bio utvrđen vrećama pijeska debljine sigurno 1 metar,povezan sistem rovova i tranšeja,minska polja ispred(PP,PT i MRUD mine).
Bitno za naglasiti da je izvan Nedzarica bila čistina koju sam uspješno mogli pokrivati sa mitraljezima a Nedzarici ko Nedzarici relativno gusto naseljeni tako da bi napadač u slučaju probijanja linije i pokušaja osvajanja,morao platiti veoma visoku cijenu u ljudstvu.Takodje bi bila neophodna artiljerijska priprema koja bi bukvalno morala da dejstvuje dan i noć,te da cijelo naselje poravna sa zemljom haman,a mi to nismo bili u stanju sebi priuštiti.Realno.

Zato sam naveo da bi jedine izglede za uspjeh imala jedinica tipa one koja je zauzela Vozuću :)

Ali takodje njima je bilo bitno nanositi gubitke djelovanjem snajpera što se i činilo. Artiljerijom se takodje moglo dosta toga uraditi,da im se načine gubitci,ali mi to nismo bili u mogućnosti.Po principu pogodi na pravo mjesto u pravo vrijeme...
Repetitor

#2314 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by Repetitor »

Ramzes...
Ne treba druže meni niko tumačiti šta je tada bilo na Igmanu.Vi kad ste došli ja sam uveliko tada bio gore.Medju prvih 11 ljudi koji su izašli kroz tunel,a koje su u po noći pokupili da idemo ''spašavati'' Igman,ja sam bio.

I kad su nas postrojili gore,kad je Karavelića vozač sa onom Ladarom dovezao do nas,ja postrojen a on gleda u moje tene i pita me ''vojniče gdje su ti čizme''???

Kasnije ste vi došli,a ja sam sa nekom drugom ekipom otišao na Kabalovo brdo.

Ali ne da mi se o svemu naglabati.

Što se tiče Sejine pogibije eto ti pričaš jednu verziju,ja sam lično iz nekih ljudi koje smo spomenuli čuo drugu priču.Znači upravo ti ljudi mi pričaju da nije tako bilo kao što ti navodiš.Ja nemam razloga nešto plaho ni da ti vjerujem ni da ti nevjerujem vezano za tu situaciju(Omer kaže da je on ubio tog četnika iz pištolja).Nejse.
Ne pljujem ja toliko o tom Šklapu,ali da ste ili da su bili nešto,vala nisu.Ekipa poput Zisa,Juke,njegovog brata koji još od kad je iz rata otišao u Ameriku,nije došao u BiH zbog nekih aferima itd itd.ne znam šta da drugo pričam o njima? Kako su maltretirali civile i svaku noć lumpovali?
hamza_sa

#2315 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by hamza_sa »

Ramzes jarane, smanji ribu pobicu djecu.....

Mogao sam sve citati do momenta dok nisi spomenuo Masija i Listona. Daj ba, uozbiljimo se malo. Ne pricamo niti viceve, niti lovacke price. Tema je suvise ozbiljna da bi se spustali na taj nivo, da o ljudima koji veze nisu imali sa ratom pisemo kao o nekom ko je iole vazan, barem kada je odbrana Dobrinje u pitanju.

Grupica prijeratnih jalijasa, kojoj je pocetak agresije dosao kao kec na desetku, da provedu u svom zivotu ono sto nikada nisu mogli. Budimo ozbiljni, jer rat nije igra niti sala. A, pogotovo ne nesta sto bi, ako nista zbog svih poginulih, trebali koristiti u licnu promociju i velicanje raznoraznih tipova koji to ne zavrijedjuju.

Ja se samo pitam sta su ta dvojica spomenutih i jos par pojedinaca u njihovom okruzenju korisno uradili, sem da su imali puske i tu i tamo se negdje sa njima pojavili?!?!?!!? Kakvo ba Aerodromsko naselje ima veze sa njima?!?!?!??!?!

Hajmo mi polako vratiti pricu u okvire realnosti i istine.
Last edited by hamza_sa on 30/01/2014 00:23, edited 1 time in total.
Repetitor

#2316 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by Repetitor »

Ramzes
Sad ponovo još jednom prelistah postove,pa mi zapade za oko jedna tvoja rečenica,koju si naknadno dodao,citiram:
''Ne biste imali hrabrosti za takvo što pa ja sigurno lažem. :D''

E moj majore...moj majore... :lol: :lol: :lol:
Ramzess Veliki

#2317 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by Ramzess Veliki »

Repetitor wrote:Što se tiče Sejine pogibije eto ti pričaš jednu verziju,ja sam lično iz nekih ljudi koje smo spomenuli čuo drugu priču.Znači upravo ti ljudi mi pričaju da nije tako bilo kao što ti navodiš.Ja nemam razloga nešto plaho ni da ti vjerujem ni da ti nevjerujem vezano za tu situaciju(Omer kaže da je on ubio tog četnika iz pištolja).Nejse.
Ne pljujem ja toliko o tom Šklapu,ali da ste ili da su bili nešto,vala nisu.Ekipa poput Zisa,Juke,njegovog brata koji još od kad je iz rata otišao u Ameriku,nije došao u BiH zbog nekih aferima itd itd.ne znam šta da drugo pričam o njima? Kako su maltretirali civile i svaku noć lumpovali?
Sejo je poginuo deset metara od mene, pogođen iz sijača kroz laki pancir pravo u srce, imao je samo jednu ranu, tu fatalnu. Tog četu je izbušio naš borac sa PM-om, ne Omerica. Neću sad pisati ime. Od jedne vrtače u koju smo uskočili pored ceste sam Seju rahmetli nosio sam, sa svojim PASP-om i svom silom hand-granata. Bio sam sav natopljen njegovom krvi.
To ti je iz prve ruke.
Ti si bio u grupi sa Jaskom i Sejom taksistom?
Kako sam čuo da su vas poslali bez oružija i da ste skupljali bačeno oružje iza Trnovljaka?
Da su vas satrali minobacačima na čistini ...
Vidiš ja ne mogu o tome da govorim, mogu samo da pitam jer nisam bio tu. A gdje jesam tu mi ne možete reći da ne znam šta je bilo jer nisam maloumnik i valjda znam šta se meni dešavalo.
Ramzess Veliki

#2318 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by Ramzess Veliki »

hamza_sa wrote:Ramzes jarane, smanji ribu pobicu djecu.....

Mogao sam sve citati do momenta dok nisi spomenuo Masija i Listona. Daj ba, uozbiljimo se malo.
Ma j... me se za njih. Niti ih hvalim niti kudim. Samo pišem kako je bilo.
Ramzess Veliki

#2319 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by Ramzess Veliki »

Repetitor wrote:Ramzes
Sad ponovo još jednom prelistah postove,pa mi zapade za oko jedna tvoja rečenica,koju si naknadno dodao,citiram:

Nisi mi odgovorio šta je bilo u školi u Hrasnici kad nas je Vaha postrojio i rekao da ko neće nazad ostavi oružje i kad je tvoja grupa pobacala puške na gomilu? Sjećaš li se ko NIJE bacio oružije?
Sjećaš li se ko je stao pred Karavelića i pitao - "A koji si ti sad ..."

Sjećaš li se šta je dalje bilo?
Ramzess Veliki

#2320 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by Ramzess Veliki »

Repetitor wrote:Ramzes

Gdje si bio - u bataljonu ili u jedinici za posebne namjene?

Vidiš, ja sam unaprijeđen u instruktora za obuku komandosa i nastavnika PNNG. To se valjda dobije preko štele ... :novine:
Dozer

#2321 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by Dozer »

Jesam vam pric'o za kravu? :D
Ramzess Veliki

#2322 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by Ramzess Veliki »

ne vjerujem za tu kravu ... sad si prećerao ... :lol: :lol: :lol:
_mufljuz_

#2323 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by _mufljuz_ »

asli je to ona krava sto su je amputirali i ucinili RVI-om :D :mrgreen:
Dozer

#2324 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by Dozer »

Na SRNi je tada bila :)
karanana

#2325 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by karanana »

ne razumijem vas. pricate u nekim siframa i samo vama poznatim stvarima.
mozete li to o toj kravi napisati na srpskom da vas razumije citav svijet koji cita ovu temu a i sire.
Post Reply