Ta taktika je izgubila polufinale Lige prvaka.fixer wrote: Ta losa taktika vam je uzela kup
Barça-Madrid (Los Clásicos)
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- addem
#2301 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
-
mišmaš
#2302 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
neka ovo nije za crveni

a ovo je:

zgadila mi se liga prvaka zbog ovih sudija: arsenal (kako je van persie dobio crveni), inter (prošle godine kako busquets proviruje da iznudi crveni), chelsea (penali ovo ono), real - ko je sljedeći UEFA-ine sudije... ajde molim te.

a ovo je:

zgadila mi se liga prvaka zbog ovih sudija: arsenal (kako je van persie dobio crveni), inter (prošle godine kako busquets proviruje da iznudi crveni), chelsea (penali ovo ono), real - ko je sljedeći UEFA-ine sudije... ajde molim te.
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#2303 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Hehe, jesi to iz Asa preuzeo?

Isto onda kad su izrezali igrača da bi prikazali da je bio ofsajd.

Last edited by Entropio on 28/04/2011 13:13, edited 1 time in total.
-
oridjidji
#2304 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Ono sto sam maloprije rekao u jednom svome postu, cini mi se da se Alves izmakao i da kontakta nije bilo.mišmaš wrote:neka ovo nije za crveni
a ovo je:
-
Bušman
#2305 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Prva utakmica polufinala LS 2008/2009. - nedosudjen ocigledan penal za Barcelonu. Utakmica i vise nego bitna.oridjidji wrote:Gledaj ti sve njihove bitne utakmice u LP-u, pa pogledaj kakvo su sudjenje imali oni a kakvi igraci drugih ekipa. Sinoc kao i u kupu kralja trcali su sudiji za svako malo da iznude karton. Pa i u kupu kralja su kad god bi Pepe napravio faul potrcali sudiji i sinoc su to konstantno radili. Malenko je za Starka je odsudio ko Tata kup kralja i imao realno sudjenje. Juce je sarada fudbalska bila na tv, ne utakmica. Barselonu volim da gledam... Iako imaju najuigraniju ekipu na svijetu, to ne znaci da oni nemaju mana. To sto su par sezona najbolji je razlog sto mogu da nametnu standarde drugima kao i Real, Juve, Milan nekada.
Sinoc i u kupu kralja Real je igrao nenormalno grubo. Cinjenica da je Pepe u obje utakmice bio zaduzen za razbijanje igraca u veznom redu dovoljno govori o taktici neutralisanja Barcine igre. Problem Reala je sto je Pepe divljak i ne zna cak napraviti ni "pametan faul" (sto bi rekli nasi komentatori).
Mallenco je u finalu kupa sudio isto kao i Stark sinoc. Problem je sto Stark ima stroziji kriterij sta je faul i sta nije, kad i koji karton treba pokazati. Covjek je poznat po tome. Zasto onda Real nije svoju taktiku prilagodio nego su i pojacali grubost u igri? Kakav je to trener koji ne razmislja o tome ko sudi utakmicu?
- Entropio
#2306 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Nevjerovatni su ovi kompleksaši.oridjidji wrote:Ono sto sam maloprije rekao u jednom svome postu, cini mi se da se Alves izmakao i da kontakta nije bilo.mišmaš wrote:neka ovo nije za crveni
a ovo je:
U jebenim PRAVILIMA piše: Any player who lunges at an opponent when challenging for the ball from the front, from the side or from behind using one or both legs, with excessive force and endangering the safety of an opponent, is guilty of serious foul play.
Dakle, čak i ako je izmakao nogu da mu je ovaj ne bi slomio, radi se o faulu. Trebaš izgleda poginuti na terenu da se svira faul i crveni.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2307 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Ne trazi niko da sudija mijenja pravila, samo isti kriteriji i za jedne i za druge... 
-
oridjidji
#2308 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Lopta je okrugla. Ima jos utakmica.Po meni Barsa je vec prosla, ali nevjerujem da ce Real odustati. Ako ne onda ce ih bas devastirati za finala LP da Man.U. bude lakse. Volio bih samo vidjeti sta ce Murinho napraviti sada kada mora napasti.addem wrote:Ta taktika je izgubila polufinale Lige prvaka.fixer wrote: Ta losa taktika vam je uzela kup
- ultima_palabra
#2310 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Pa nije baš držao taj kriterij, inače bi bila 3-4 crvena... doduše ne postoji taj kriterij po kojem je ono start za crveni karton, u Engleskoj se u prvih 5 minuta naprave 3 onakva starta, čisto za dobrodošlicu i da se publika malo zagrijeBušman wrote:Prva utakmica polufinala LS 2008/2009. - nedosudjen ocigledan penal za Barcelonu. Utakmica i vise nego bitna.oridjidji wrote:Gledaj ti sve njihove bitne utakmice u LP-u, pa pogledaj kakvo su sudjenje imali oni a kakvi igraci drugih ekipa. Sinoc kao i u kupu kralja trcali su sudiji za svako malo da iznude karton. Pa i u kupu kralja su kad god bi Pepe napravio faul potrcali sudiji i sinoc su to konstantno radili. Malenko je za Starka je odsudio ko Tata kup kralja i imao realno sudjenje. Juce je sarada fudbalska bila na tv, ne utakmica. Barselonu volim da gledam... Iako imaju najuigraniju ekipu na svijetu, to ne znaci da oni nemaju mana. To sto su par sezona najbolji je razlog sto mogu da nametnu standarde drugima kao i Real, Juve, Milan nekada.
Sinoc i u kupu kralja Real je igrao nenormalno grubo. Cinjenica da je Pepe u obje utakmice bio zaduzen za razbijanje igraca u veznom redu dovoljno govori o taktici neutralisanja Barcine igre. Problem Reala je sto je Pepe divljak i ne zna cak napraviti ni "pametan faul" (sto bi rekli nasi komentatori).
Mallenco je u finalu kupa sudio isto kao i Stark sinoc. Problem je sto Stark ima stroziji kriterij sta je faul i sta nije, kad i koji karton treba pokazati. Covjek je poznat po tome. Zasto onda Real nije svoju taktiku prilagodio nego su i pojacali grubost u igri? Kakav je to trener koji ne razmislja o tome ko sudi utakmicu?
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#2311 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
onu zlatnu šolju?fixer wrote: Ta losa taktika vam je uzela kup
- Entropio
#2312 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Mourinho je izjavio: "This is mission impossible. Barcelona is already through. I congratulate them."oridjidji wrote:Lopta je okrugla. Ima jos utakmica.Po meni Barsa je vec prosla, ali nevjerujem da ce Real odustati. Ako ne onda ce ih bas devastirati za finala LP da Man.U. bude lakse. Volio bih samo vidjeti sta ce Murinho napraviti sada kada mora napasti.addem wrote:Ta taktika je izgubila polufinale Lige prvaka.fixer wrote: Ta losa taktika vam je uzela kup
Ovako nešto da kaže trener Real Madrida?
-
palermo
#2313 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Al jedna se stvar Mourihno mora priznati. Niko kao on ne zna podići atmosferu i naprosto je dovesti do usijanja. Puno sam ja gledao derbija Barce i Reala, i bilo je tu i gadnih poraza, i velikih razlika, i isključenih igrača, ali ovakva polarizacija, i ovoliko strasti ja se stvarno ne sjećam. Prelistao malo ove forume iz susjednih nam zemalja, ma ista priča kao ovdje, zapjenilo se ono baš. Mogu misliti kako je u tek u Španiji, pa vidjelo se juče na igračima da počinju mriziti jedni druge. Ma bit će i u Barceloni gutavo, ne možda što se tiče rezultata, nego onako same atmosfere i svega ostaloga. Mourihno je ovo podigano ovaj rivalitet na neki viši nivo
. Sad nekom se to sviđa, nekome ne...ali jednostavno je tako.
-
fixer
#2314 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Nauci neku novu rijec. Kompleksase si prevazisao u par postovaEntropio wrote:
Nevjerovatni su ovi kompleksaši.
U jebenim PRAVILIMA piše: Any player who lunges at an opponent when challenging for the ball from the front, from the side or from behind using one or both legs, with excessive force and endangering the safety of an opponent, is guilty of serious foul play.
Dakle, čak i ako je izmakao nogu da mu je ovaj ne bi slomio, radi se o faulu. Trebaš izgleda poginuti na terenu da se svira faul i crveni.
A nije li onda Mascherano trebao dobiti isto crveni?
-
Bušman
#2315 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Ocito kako su uveli onaj ESPN America ili prenose UFC-a na kablovskim ljudi poceli malo drugacije gledati i fudbal.Entropio wrote:Dakle, čak i ako je izmakao nogu da mu je ovaj ne bi slomio, radi se o faulu. Trebaš izgleda poginuti na terenu da se svira faul i crveni.
Ljudi koje su trenirali Predrag Pasic i Vahidin Musemic znaju sta im bude kada naprave grub start - ako dobiju crveni, ne idu u svlacionicu nego na atletsku stazu da se malo ispusu.
- just principe
#2316 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Entropio wrote:Hehe, jesi to iz Asa preuzeo?![]()
pa koja je sad slika prava a koja je fake, nije valjda da prave slike kako njima odgovaraju
-
Bušman
#2317 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Jedno je ici na loptu i udariti igraca. Ali u slucaju Pepea se vidjelo da ide na to da slomi nogu Alvesu. Drugo, neko fino rece ranije - Pepe je dobio crveni na reputaciju.fixer wrote:A nije li onda Mascherano trebao dobiti isto crveni?
-
oridjidji
#2318 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Pa one ruke u lice Pedra od strane Adebajora su bile prije za zutog ili crvenog kartona nego start Pepea.ultima_palabra wrote:Pa nije baš držao taj kriterij, inače bi bila 3-4 crvena... doduše ne postoji taj kriterij po kojem je ono start za crveni karton, u Engleskoj se u prvih 5 minuta naprave 3 onakva starta, čisto za dobrodošlicu i da se publika malo zagrijeBušman wrote:Prva utakmica polufinala LS 2008/2009. - nedosudjen ocigledan penal za Barcelonu. Utakmica i vise nego bitna.oridjidji wrote:Gledaj ti sve njihove bitne utakmice u LP-u, pa pogledaj kakvo su sudjenje imali oni a kakvi igraci drugih ekipa. Sinoc kao i u kupu kralja trcali su sudiji za svako malo da iznude karton. Pa i u kupu kralja su kad god bi Pepe napravio faul potrcali sudiji i sinoc su to konstantno radili. Malenko je za Starka je odsudio ko Tata kup kralja i imao realno sudjenje. Juce je sarada fudbalska bila na tv, ne utakmica. Barselonu volim da gledam... Iako imaju najuigraniju ekipu na svijetu, to ne znaci da oni nemaju mana. To sto su par sezona najbolji je razlog sto mogu da nametnu standarde drugima kao i Real, Juve, Milan nekada.
-
missko
#2319 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Evo ovdje se jasno vidi da je Pepe udario loptu a da ruznog cak nije ni dohvatio. Ovo nije ni za zutog bilo.madFlava wrote:
- veljaca
#2320 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Svarno su cudni ovi pojedini realovci ....
Traze milion izgovora i razloga za poraz a ne vide ocito: glavni krivac je mister five ili sada mister two - koji na klupi drzi Kaku, Benzemu, Iguana ..... i na svome terenu igra gore nego Drina iz Zvornika ( kako neko rece prije ...
). Pa i cristiano mu se buni i nervira na takvu igru ....
I poslije svega toga oni traze druge razloge za poraz ..... smijesno ...
Prije ova 4 meca, ja sam rekao da bi, ako bih morao - najradije bih volio izgubiti u Kupu, a osvojiti Sampionat Spanije i proci u finale LP .... Jer male ekipe ( pokazalo se to na jako puno primjera ) osvajaju Kup ili i "corava koka nadje zrno ...."
MESSI .....
Traze milion izgovora i razloga za poraz a ne vide ocito: glavni krivac je mister five ili sada mister two - koji na klupi drzi Kaku, Benzemu, Iguana ..... i na svome terenu igra gore nego Drina iz Zvornika ( kako neko rece prije ...
I poslije svega toga oni traze druge razloge za poraz ..... smijesno ...
Prije ova 4 meca, ja sam rekao da bi, ako bih morao - najradije bih volio izgubiti u Kupu, a osvojiti Sampionat Spanije i proci u finale LP .... Jer male ekipe ( pokazalo se to na jako puno primjera ) osvajaju Kup ili i "corava koka nadje zrno ...."
MESSI .....
- Entropio
#2321 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Pa oni su poznati po tome. Vidiš da su prvo objavili tu sliku lijevo, i onda prepravili i stavili ovu desno.just principe wrote:Entropio wrote:Hehe, jesi to iz Asa preuzeo?![]()
pa koja je sad slika prava a koja je fake, nije valjda da prave slike kako njima odgovaraju
-
fixer
#2322 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Pogledaj video. Pepe je udario loptu, Mascherano nije.Bušman wrote:Jedno je ici na loptu i udariti igraca. Ali u slucaju Pepea se vidjelo da ide na to da slomi nogu Alvesu. Drugo, neko fino rece ranije - Pepe je dobio crveni na reputaciju.fixer wrote:A nije li onda Mascherano trebao dobiti isto crveni?
- ultima_palabra
#2323 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Mukotrpno građeno jedinstvo španske repke ode u 10 danapalermo wrote:Al jedna se stvar Mourihno mora priznati. Niko kao on ne zna podići atmosferu i naprosto je dovesti do usijanja. Puno sam ja gledao derbija Barce i Reala, i bilo je tu i gadnih poraza, i velikih razlika, i isključenih igrača, ali ovakva polarizacija, i ovoliko strasti ja se stvarno ne sjećam. Prelistao malo ove forume iz susjednih nam zemalja, ma ista priča kao ovdje, zapjenilo se ono baš. Mogu misliti kako je u tek u Španiji, pa vidjelo se juče na igračima da počinju mriziti jedni druge. Ma bit će i u Barceloni gutavo, ne možda što se tiče rezultata, nego onako same atmosfere i svega ostaloga. Mourihno je ovo podigano ovaj rivalitet na neki viši nivo. Sad nekom se to sviđa, nekome ne...ali jednostavno je tako.
-
Ali_G
#2324 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Ne znam samo sto na konstataciju da je dobar dio Barcinih igraca sinoc glumatao, padao, atakovao na sudiju, odgovarate "pa to su radili i Realovi". Od ekipe koju vodi Mourinjo se to ocekuje. On danima prije tekme laje na sudije, na protivnicke ekipe, tako usmjerava svoje igrace da budu prljavi. Al problem je sto se Barca fura na nesto skroz drugo i onda se ponasaju onako bijedno. Jedini koji su sinoc, a i uvijek bili korektni su Messi i Xavi. Ovo ostalo sljam k'o i protivnici im.
-
oridjidji
#2325 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Jes onda nek se sutevi na go pikaju po nijjetu golovima i kad prodju pored gola i kad ih odbrani golman. Nisam znaci navijac Barse, navijac sam Milana od malih nogu, ali ne mozes se oteti dojmu da ih sudije nekada i previse guraju i donose odluke u korist njih.Bušman wrote:Jedno je ici na loptu i udariti igraca. Ali u slucaju Pepea se vidjelo da ide na to da slomi nogu Alvesu. Drugo, neko fino rece ranije - Pepe je dobio crveni na reputaciju.fixer wrote:A nije li onda Mascherano trebao dobiti isto crveni?