jes valahi,mora se priznatNorisCak wrote:..hehe...nema sta , majstorski posao..
Jak je ko beton
REFERENDUM
-
DGT
#2301 Re: REFERENDUM
- Tiger 033
#2302 Re: REFERENDUM
Sad Federacija BiH treba donijeti odluku o raspisivanju REFERENDUMA, o uspostavi VRHOVNOG SUD-a BiH
da vidimo kako ce EU reagovat'

Last edited by Tiger 033 on 13/05/2011 13:32, edited 1 time in total.
- Hemel
- Skijash
#2304 Re: REFERENDUM
Odnosno, Dodik je ispucao prijetnju referendumom kako bi isposlovao nastavak procesa koji je doveo do prijetnje referendumom"U tom smislu otvaranje strukturalnog dijaloga o funkcioniranju i radu pravosuđa jeste mehanizam koji će EU aktivirati kao odgovor na ove dileme. Kao što znate to je definiran institucionalni mehanizam pomoću kojeg se rješavaju pravosudna pitanja u zemljama koje se nalaze u procesu proširenja“, rekla je Ashton na pres-konferenciji u Banjoj Luci.
Evo TANJUG javlja da zvona crkve Notr Dam ne prestaju da zvone, slaveći Dodikovu veličanstvenu pobjedu nad mrskim OHR-om.
- Hemel
#2305 Re: REFERENDUM
Hemel wrote:draganbl wrote:Nije tačno.
Ne podržavaju Srbi Dodika zato što im obećava išta što ima veze sa četnicima niti to ovdje ikog normalnog interesuje. Do sada sam barem 20 puta napisao: Srbi su (kao i drugi u Bosni) u ogromnom siromaštvu i krizi. Plaše se neizvjesnosti. Ovako nekako sklapaju kraj sa krajem, natežu se od prvog do prvog, ali jedva. Zbog toga radije biraju lošu izvjesnost (koju dobijaju Dodikom) nego bilo kakvu neizvjesnost, jer su do sada sve neizvjesnosti značile dodatne probleme. Znači, ovo nema veze sa nacionalnizmom, srpstvom, SANU-om, DB-om i ostalim glupostima. Ima veze samo sa golim preživaljavanjem i glađu. I zbog toga je narod u strahu.
I te kako ima. Nakon rata u kome se promijenila struktura stanovnistva u RS-u i cime se jos '92.god reklo da se ne zeli zajednicka drzava BiH, da se ne zeli zivjeti sa drugim i drugacijim, obecanja narodu da ce jednom zivjeti samostalno ili u zajednistvu sa Srbijom...ubjedjivanje naroda da im je BiH neprijatelj da im je matica Srbija (bacanje zastave, skidanje zastave...), svakim danom izludjivanje naroda putem medija...a taj narod nikako da kaze ''stani bre predsjednice (bilo koji), sta vi pricate? Realnost je BiH samo da se jos dogovorimu uz kompromis (to je ono kada svi gube a niko ne dobija izuzev zajednickog interesa a to je drzava BiH u kojoj bi svako mogao da zivi i da se ne osjeca ugrozenim na cijelom njenom teritoriju) kako bi je uredili po mjeri covjek ''.
Ne srpski narod vise voli lazna obecanja nego da se suoci sa faktima.
Drugo, nikakva ponuda za bolji životni standard nije na stolu. Nikada nije ni bila i to je obmana koju propagiraju stranke iz Sarajeva. Gdje je ta ponuda? Od čega se ona sastoji? Na koga se odnosi? Kako će tom ponudom penzioneru biti veća penzija? Kako će time biti lakše trgovcu koji radi 12 sati dnevno, uključujući i nedelju za 340 KM?
Ja te ponude stalno tražim, očekujem od političara da ih osmisle i predstave. To su obećali i to im piše u politikama. Gdje su one po stoti put pitam?
Pa ti znas da je Sarajevo ili Teheran najveci neprijatelj i krivac za sve politicke, ekonomske i sve druge probleme u RS-u![]()
Daj Dragane razmisli malo. Dodik kako je dosao na vlast ovaj zadnji mandat samo je obecavao a nakon izvjesnog vremena se pokazalo da od toga nema nista i kako onda Sarajevo da je krivo za probleme u entitetu. Ako si mislio na objedinjavanje ministarstava, fondova, udruzenja...to je trebalo davno da se desi a ne sada (i ako nije kasno) kada je sve otislo u *urac. Nismo mi iz Sarajeva ''vas'' otjerali ili tjeramo od nas vec je obrnuto, vas se tjera od Sarajeva da nebi neko ne daj Boze prihvatio BiH i Sarajevo kao svoje.
p.s. znas li da jos nemamo himnu BiH, zar je to tesko. ne, ne smije se imati nista zajednicko...i ti nam ovdje pricas kako to nema veze sa nacionalizmom nego sa golim zivotom (nema se para za himnu)
volja Dragane, dobra volja sve moze...haj zdravo mi bio
- Ljepoje
#2306 Re: REFERENDUM
PRECEDNIK PC-A MILORAD DODIK > DOUŠNIK EU I MZ
PRVI ZAKLJUČAK
# REFERENDUMSKA PRIČA JE UVOD ZA REFORMU "SUDA I TUŽILAŠTVA" BOSNE I HERCEGOVINE .
TRANZICIJA , REFORMA I USTAVNA PITANJA, PRIORITET SAVJET EVROPSKOG KOMITETA
PRVI ZAKLJUČAK
# REFERENDUMSKA PRIČA JE UVOD ZA REFORMU "SUDA I TUŽILAŠTVA" BOSNE I HERCEGOVINE .
-
Nass
#2307 Re: REFERENDUM
Mada svi danas govore o pobjedi Dodika, meni ovo lici kao da je Dodik morao kapitulirati, a EU ce jos cijelu situaciju iskoristiti da lansira EU reforme, i to bas kroz najvaznije i najteze poglavlje - pravosudje, sto ne bi trebalo biti lose za BiH. Ja se nadam da tu ne bi trebalo biti vise popustanja Dodiku, jer se ne moze i dalje praviti cirkus od nasih institucija ako nas misle primiti u EU. Ali sacekat cemo jos reakcije Platforme, a mozda se i USA ambasada bude oglasila, ne znam. Ne kazem, mozda nisam u pravu, mozda je Dodik uspio nametnuti neke svoje uslove, vidjet cemo.KETRIN EŠTON: Otvara se strukturni dijalog o funkcionisanju pravosuđa u BiH
Visoka predstavnica Evropske unije za vanjsku i sigurnosnu politiku Ketrin Ešton izjavila je danas da je evropska perspektiva BiH sasvim opipljiva, te da je EU spremna da pomogne našoj zemlji na putu ka punopravnom članstvu koji jeste težak, a da će se otvoriti i strukturalni dijalog o funkcionisanju i radu pravosuđa u BiH.
Ešton je, nakon sastanka u Banjoj Luci s entitetskim predsjednikom Miloradom Dodikom, rekla da je i njena današnja posjeta još jedan dokaz da EU brine o BiH i njenim problemima.
„U tom smislu otvaranje strukturalnog dijaloga o funkcioniranju i radu pravosuđa jeste mehanizam koji će EU aktivirati kao odgovor na ove dileme. Kao što znate to je definisan institucionalni mehanizam pomoću kojeg se rješavaju pravosudna pitanja u zemljama koje se nalaze u procesu proširenja“, rekla je Ešton na pres-konferenciji u Banjoj Luci.
Sva legitimna pitanja, smatra ona, zaslužuju ozbiljnu analizu i adekvatan odgovor i stoga je EU voljna da se angažuje.
Najavila je i dolazak evropskog diplomate Stefana Fulea, koji će predsjedavati prvim sastankom o strukturalnom dijalogu koji će biti održan u Banjoj Luci, a teme će biti reforma i funkcionisanje pravosuđa i pravosudnih institucija na državnom, entitetskom i kantonalnom dijalogu te Brčko Distriktu.
Na četiri uslova na kojima insistira Dodik o pitanju rada Suda i Tužilaštva BiH, ona je rekla da je uvjerena da će ta i mnoga druga pitanja biti predmet razgovora u dijalogu, koji će dati mogućnost da se dođe do jednog sveobuhvatnog pregleda.
„Na kraju dijaloga, komisija će dati preporuke za rješavanje najurgentnijih nedostataka. S obzirom na značaj pravne države u procesu pristupanja hitno ispunjavanje tehničkih preporuka u sektorima pravosuđa bit će ključni prioriotet. I to je prioritet u cjelokupnoj strategiji integriranja BiH u EU.
Mi smo uvjereni da će ovaj dijalog iznjedriti rješenja za konkretne probleme i ponovo vratiti zemlju na evropski put“, pojasnila je visoka predstavnica Evropske unije za vanjsku i sigurnosnu politiku.
Pozdravila je i odluku Dodika da prihvati dijalog o ovom pitanju te ponovila da angažovanje EU ne može biti uslovno.
Na kraju je izrazila zadovoljstvo što će prijetnja referendumom biti uklonjenja do daljnjih zaključaka, složivši se s Dodikom da je najbolji put naprijed konstruktivan dijalog.
S Ešton su na sastanku s Dodikom bili prisutni i evropski diplomat Miroslav Lajčak i v.d. šefa Delegacije EU u BiH Renzo Davidi.
Također, prisustvovali su mu i predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirić, predsjednik Narodne skupštine RS-a Igor Radojičić, predsjednik Boračke organizacije Pantelija Ćurguz, Saveza logoraša Branislav Dukić, te ministarica za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Željka Cvijanović.
(Fena, BLIN, ** No links **/js)
- draganbl
#2308 Re: REFERENDUM
@Hemmel
Imaš li ti volje da razgovaraš, osim što mi uvećanim fontom i crvenim slovima pričaš o 92. i pominješ kako je meni Sarajevo Teheran i kako himna nema riječi?
Imaš li ti volje da razgovaraš, osim što mi uvećanim fontom i crvenim slovima pričaš o 92. i pominješ kako je meni Sarajevo Teheran i kako himna nema riječi?
- Za i Protiv
#2309 Re: REFERENDUM
Dodik izvojevao jos jednu pobjedu za BiH!Siguran sam da neće doći do ukidanja Suda i Tužilaštva BiH
Objavljeno 13.5.2011 u 13:49
Delegat u Domu naroda parlamenta BiHMladen Ivanić izjavio je danas Srni da je reforma pravosuđa svakako obaveza BiH u približavanju EU zbog čega je i sugerisao da Republika Srpska ne ide u pravcu referenduma o tom pitanju.
"Siguran sam da neće doći do ukidanja Suda i Tužilaštva BiH, a prijeti velika opasnost da ćemo, kao rezultat sve ove aktivnosti, dobiti vrhovni sud BiH", rekao je Ivanić reagujući na dogovor koji su u Banjaluci postigli predstavnici Republike Srpske i EU.
Kao lider PDP-a Ivanić je rekao da ova stranka ostaje kod ranijih stavova o referendumu i da u Narodnoj skupštini od referenduma treba da odustanu oni koji su ga predložili.
Dodo, ziv ti nama bio
- Skijash
#2310 Re: REFERENDUM
http://articles.latimes.com/2009/mar/01 ... a-spy-cia1Ljepoje wrote:PRECEDNIK PC-A MILORAD DODIK > DOUŠNIK EU I MZ
PRVI ZAKLJUČAK
Kad ti neko za telekom isplati skoro milijardu i po maraka, a ti to sjebeš na ćiru bez pruge, na pet kilometara autoputa bez asfalta, na kredit sinu i švalerki, na projektnu dokumentaciju za imaginarne termoelekrane, aerodrome i kosmodrome, normalno je da će se postaviti pitanje za čije ti to interese razvaljuješ četnitet
- Hemel
#2312 Re: REFERENDUM
ne treba parcijalno raditi reforme ustava nego samo u paketu.Nass wrote:KETRIN EŠTON: Otvara se strukturni dijalog o funkcionisanju pravosuđa u BiH
Mada svi danas govore o pobjedi Dodika, meni ovo lici kao da je Dodik morao kapitulirati, a EU ce jos cijelu situaciju iskoristiti da lansira EU reforme, i to bas kroz najvaznije i najteze poglavlje - pravosudje, sto ne bi trebalo biti lose za BiH. Ja se nadam da tu ne bi trebalo biti vise popustanja Dodiku, jer se ne moze i dalje praviti cirkus od nasih institucija ako nas misle primiti u EU. Ali sacekat cemo jos reakcije Platforme, a mozda se i USA ambasada bude oglasila, ne znam. Ne kazem, mozda nisam u pravu, mozda je Dodik uspio nametnuti neke svoje uslove, vidjet cemo.
ako mu EU nije jasno dala do znanja da ne pokusava osporavati i usporavati europski put BiH, eto njega ponovo sa pricama o referendumu kada god mu to odgovara a eto nama jos vise gubljenja vremena.
- ultima_palabra
#2313 Re: REFERENDUM
"Strukturalni dijalog"... jeboteled
Kakva ubleha... ovu frazu podhitno Tihić mora ubaciti u svoj repertoar 
- Hemel
#2314 Re: REFERENDUM
uvijek imam volje za dijalog a ovo sam uradio na brzinu uz tvoj post. ako ti smeta mogu ja to fino rasclaniti.draganbl wrote:@Hemmel
- Altsa
#2315 Re: REFERENDUM
kao sto rekoh prije...ne moze dodik vrsiti reformu sudstva bez saglasnosti bosnjaka i hrvata u parlamentu...na srecu tu je SDP koji samo provodi svoju politiku i sigurno nece dozvoliti da dodik prekroji pravni sistem ove zemlje prema svojoj zamisli...prema tome ovo je njegov poraz i ne treba uopste diskutovati o tome...sada zna sta ga ceka ukoliko opet potegne pitanje referenduma o bilo cemu...mislio sam da je zrno pametniji ali na srecu nije

- polusvijet
#2316 Re: REFERENDUM
I tako nas Mile isposlova reformu pravosudja u BiH, na svim nivoima.
Parafraza ove pobjede kosovskog kalibra bi bila; "Kadija ti (na)metno, kadija ti reformira."
Naravno, da bi pobjeda bila kompletna ubrzo slijede pojacane salve amaterski koncipiranih ali za rs-javnost sasvim dovoljnih i svrsishodnih spinnova o dosadasnjem zavjerenickom zanemarivanju i blagonaklonom tretiranju zlocina i zlocinaca nad srpskim narodom. U prethodnom postu sam ukazao na taj revizionisticki pristup i popusio ban, tako da za sad necu na tu temu. Ali aktualizirace se ona, ne sumnjam.
Parafraza ove pobjede kosovskog kalibra bi bila; "Kadija ti (na)metno, kadija ti reformira."
Naravno, da bi pobjeda bila kompletna ubrzo slijede pojacane salve amaterski koncipiranih ali za rs-javnost sasvim dovoljnih i svrsishodnih spinnova o dosadasnjem zavjerenickom zanemarivanju i blagonaklonom tretiranju zlocina i zlocinaca nad srpskim narodom. U prethodnom postu sam ukazao na taj revizionisticki pristup i popusio ban, tako da za sad necu na tu temu. Ali aktualizirace se ona, ne sumnjam.
- mO k3
#2317 Re: REFERENDUM
a moze mile sada da okrene posjeti ketija kako hoce i zeli , ali on je ispo pi.ka velika...
PS: a vama tamo sa kamenjarskog foruma radujte se o trecem entitetu i kobajagi nezavisnosti manjeg
PS: a vama tamo sa kamenjarskog foruma radujte se o trecem entitetu i kobajagi nezavisnosti manjeg
-
Romanija
#2318 Re: REFERENDUM
Evo sta napuhani govnar misli o BiH i odakle dolazi prijetnja, to je taj satro politicar koji se kao svojom profesorskom titulom i odmjerenim stavom odvaja od kloca a deset puta je gori od njega. On bar zna da je Visoki predstavnik Dejtonskim sporazumom i postavljen kao nadomjestak za Vrhovni sud, i da moze biti ili jedno ili drugo da bi BiH postojala kao bila kakva drzavna forma.Za i Protiv wrote: "Siguran sam da neće doći do ukidanja Suda i Tužilaštva BiH, a prijeti velika opasnost da ćemo, kao rezultat sve ove aktivnosti, dobiti vrhovni sud BiH", rekao je Ivanić reagujući na dogovor koji su u Banjaluci postigli predstavnici Republike Srpske i EU.
-
zavrzlama
#2319 Re: REFERENDUM
Kljucna recenica(RIJEC) koja govori o velikosrpskoj politici u buducnosti..
Milorad Dodik: Referendum za sada nije neophodan
- Boom71
#2320 Re: REFERENDUM
E sada ocekujem sta je sve Dodik morao da proguta.
Platformasi sute jer im je nesto obecano ako ne budu dizali narod na noge.
-
Hipatija
#2321 Re: REFERENDUM
Na to treba dodati i sljedeće:zavrzlama wrote:Kljucna recenica(RIJEC) koja govori o velikosrpskoj politici u buducnosti..
Milorad Dodik: Referendum za sada nije neophodan
"Đokić nije mogao odgovoriti kada bi mogla biti zakazana sjednica Narodne skupštine RS-a koja jedina može da odgodi ili poništi raniju odluku o referendumu u RS-u o nametnutim zakonima visokog predstavnika, posebno o Sudu i Tužilaštvu BiH".
Ipak bi trebalo "isforisati" referendum, ali sa promijenjenim pitanjem: "Da li podržavate stavove i politiku Milorada Dodika prema Vašoj jednoj i jedinoj domovini - Državi BiH u međunarodno priznatim granicama"?!
Čak bih i predložio datum glasanja na referendumu: Ponedjeljak, 20. juna. 2011. g.
Pravo glasa na Referendumu: Svi državljani BiH (sa pravom glasa) upisani u birački spisak!
- BHCluster
#2322 Re: REFERENDUM
Jos jedan "časni poraz"...
-
zavrzlama
#2323 Re: REFERENDUM
nemaju platformasi sta dizati narod na noge...dodik je trazio referendum,on je taj koji treba da dize narod na noge jer ga je MZ natjerala da odustane od referenduma a koji je obecao narodu referendum u skupstini malog ausvica...Boom71 wrote:E sada ocekujem sta je sve Dodik morao da proguta.
ovo je sukob evrope i dodika(srbije)...platformasi s kokicama cekaju rasplet...nazire se kukavicluk dodika i licemjerstvo i razjedinjenost evrope...a platformasi iz ovog slucaja samo dobivaju dodatno besplatno politicko iskustvo,da u nadolazecim pregovorima ne vjeruju ni dodiku ni EU,bez jasnih i konkretnih poteza,prije pristajanja na bilo kakav kompromis...the end.
Last edited by zavrzlama on 13/05/2011 14:47, edited 1 time in total.
- ultima_palabra
#2324 Re: REFERENDUM
Pa vjerovatno im Ashtonova objašnjava da je to sve šuplja koja je omogućila Dodoletu donekle častan izlaz... a Ivanić je već rekao šta će se desiti ako Dodole bude opet potezao to pitanjeBoom71 wrote:E sada ocekujem sta je sve Dodik morao da proguta.
- atko
#2325 Re: REFERENDUM
Druze Micko ovo je pocetak jednog konstruktivnoog dobijanja po picki od USA (i nejne kurvice EU) u cilju otvaranja konstruktivnog dijaloga o reformi bh pravosudja koje ce ti na kraju konstruktivno suditi za svku KM koju si integriro na svoj racun
referendum zdra'ooooo
referendum zdra'ooooo