Njega tijela (zenska tema)

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
nera18

#2301 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by nera18 »

akne= dermatolog i kozmeticar obavezno - licno iskustvo
Mariella

#2302 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Mariella »

Pitanje je "samo" koji dermatolog :-)
Nadinka

#2303 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Nadinka »

Evo i ovdje :)

Drage moje, imamo L'occiatne kreme za ruke za novogodišnje poklone:
http://malezensketeme.com/top/loccitane-en-provence/
zvrzgana

#2304 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by zvrzgana »

@thea, već sam ranije pisala na drugim temama o svojim iskustvma i problemima sa licem, nema potrebe da se ponavljam i ovdje. Ja svoje probleme vučem od šesnaeste godine, prošla sam i dermatologa i kozmetičara, i injekcija i hormona se napila, i krema i antibiotika i limuna i grepfruta, i čajeva i biljnih preparata. Ali svakako, hvala na savjetima. :)
Kod kozmetičarke idem na redovno čišćenje lica, koje je, osobama koje imaju probleme kao ja, potrebno iz razloga da se miteseri dalje ne razvijaju u problematične akne. Ništa drugo ne tražim, osim da mi kozmetičarka očisti lice od mitesera - što nije bio slučaj sa djevojkom iz Farah-a.
A ako nekome treba savjet oko bilo koje kozmetike i oralne terapije kada su u pitanju akne, može slobodno da mi piše, biće mi i drago ako nekome mogu pomoći i dati bilo kakav savjet. :)
KiSSgirl

#2305 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by KiSSgirl »

Jel netko probao Skin Doctors Ingrow go losion( ili kremu, ne znam tačno šta je) za urasle dlačice? Čula sam da je dobro pa bih da probam da napokon se riješim tih problema. Gdje se može kupiti u Sa?
duboka_misao

#2306 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by duboka_misao »

jel neko zna kako se rijesiti prosirenih pora na licu ? preporuka za neku kremu ?
KiSSgirl

#2307 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by KiSSgirl »

Izgleda nitko više ne prati ovu temu. :-D
switty

#2308 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by switty »

Mene zanima gdje kupujete ulje jojobe, lješnjaka i lavandu? Osim MakroVite, skupa mi je Primavera :?
nera18

#2309 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by nera18 »

babyline wrote:
duboka_misao wrote:jel neko zna kako se rijesiti prosirenih pora na licu ? preporuka za neku kremu ?
ovo i mene zanima, kakva je njega potrebna..
nikako :)
generalno sve su to neke trenutne varijante...trajno nikako :)
dermoabrazijom malo...al nista previse
ulja kupiti u bademu ili apoteci :) nedavno sam kupovala
_amy_

#2310 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by _amy_ »

switty wrote:Mene zanima gdje kupujete ulje jojobe, lješnjaka i lavandu? Osim MakroVite, skupa mi je Primavera :?
Na nekoj od ovih "zenskih" tema neko je pomenuo da jojobino ulje ima u apoteci na tramvajskoj kod Katedrale, a za ova ostala hmmm pa provjeri mozda imaju i ostala :)
Michun

#2311 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Michun »

_amy_ wrote:
switty wrote:Mene zanima gdje kupujete ulje jojobe, lješnjaka i lavandu? Osim MakroVite, skupa mi je Primavera :?
Na nekoj od ovih "zenskih" tema neko je pomenuo da jojobino ulje ima u apoteci na tramvajskoj kod Katedrale, a za ova ostala hmmm pa provjeri mozda imaju i ostala :)
ja to sve kupujem na ebay.
i kupujem ta "cista ulja" a kupujem i ikarov ulje za lice. imaju web str na engl. mozete odrediti za koji tip koze treba i ima na ebay. nisu skupi. mirisu na bugarsku ruzu :) ali meni gode.
_amy_

#2312 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by _amy_ »

Michun wrote:
_amy_ wrote:
ja to sve kupujem na ebay.
i kupujem ta "cista ulja" a kupujem i ikarov ulje za lice. imaju web str na engl. mozete odrediti za koji tip koze treba i ima na ebay. nisu skupi. mirisu na bugarsku ruzu :) ali meni gode.
Michun mozes li nam staviti link od koga kupujes ulja, neko provjeren? :) Hmmm nisam bas nesto upoznata sa ikarovim uljem, je li bar dobro za lice? :)
Michun

#2313 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Michun »

_amy_ wrote: Michun mozes li nam staviti link od koga kupujes ulja, neko provjeren? :) Hmmm nisam bas nesto upoznata sa ikarovim uljem, je li bar dobro za lice? :)
evo sa cijenama. nemam odredjenog ali iz bugarske je cheep.
http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_sacat ... tpos&gbr=1
na njihovoj stranici pogledaj sta ti odgovara, ima po tipu koze. cak su i povecali asortiman. ovo grape seed bi trebalo biti dobro jer ja korstim kreme caudalie koje su sa grape seed, one su navodno najbolji antioxidant.
_amy_

#2314 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by _amy_ »

Michun wrote:
_amy_ wrote: Michun mozes li nam staviti link od koga kupujes ulja, neko provjeren? :) Hmmm nisam bas nesto upoznata sa ikarovim uljem, je li bar dobro za lice? :)
evo sa cijenama. nemam odredjenog ali iz bugarske je cheep.
http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_sacat ... tpos&gbr=1
na njihovoj stranici pogledaj sta ti odgovara, ima po tipu koze. cak su i povecali asortiman. ovo grape seed bi trebalo biti dobro jer ja korstim kreme caudalie koje su sa grape seed, one su navodno najbolji antioxidant.
Uuuuu ovo je super, hvala puno Michun :)
switty

#2315 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by switty »

Ja sam kupila u Bademu ulje lješnjaka, hladno cijeđeno 100 mL 8 KM. Planiram kupiti još ulje ruže Alverde.
Još nikad nisam kupovala online, MORAM :-) probati ovo što je Michun stavila.
Michun

#2316 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Michun »

Maab salon...ko je biJo, isao, kako je? Cijene vidim, impresije mi trebaju. :D
edit: niko nista...
maab, abc ili plaza bbi.
gdje da idem? dajte mi neki prijedlog.
Nadinka

#2318 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Nadinka »

Imamo još poklona :D
Anticelulitni tretman: http://malezensketeme.com/njega-i-zdrav ... nu-masazu/
djulba

#2319 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by djulba »

A gdje bih ja ovo mogao kupiti za svoju ljepšu polovinu :)
neejla

#2320 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by neejla »

Drage cure, ne razbijajte glavu celulitom, ja imam 58 kg i visoka sam 1.67 cm i moram vam reci da volim svoje tijelo jer nemam celulita, a zasto nemam, jer pijem puno vode. Voda vam odvaja masnoce od koze tako da se ne talozi, cisti vam organizam. :D Ako hocete piling lica uradit, pomijesajte med i germu (ako nemate germu, moze i kukuruzno brasno, pura) i samo utjrljavajte i lice vam se cisti, to radite sedmicno :D
Za bijele zube, napravite sebi pastu od par kapljica limuna i sode bikarbone, i time operite zube, jednom sedmicno, a poslije toga popijte casu mlijeka i vjerujte da ce vam bit bijelji (P.S. Samo jednom sedmicno da ne ostetite caklinu)
Da ne biste davali tolike pare na preparate i kremice pune hemije, vazelin je pravo cudo! I poslije brijanja, depilacije, njegu lice, apsolutno sve! Od njega vam koza dobije elastin, tako da vas cuva i od bora :D Trudnice njime mazu stomak radi rastezanja koze :D I ne koristite rumenilo ni bronzu, strasno steti kozu ;)
rinna0304

#2321 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by rinna0304 »

U zadnje vrijeme imam problema sa bubuljicama i to onim sitnim po celu koje izgledaju kao osip jel neko zna nesto cime bi to mogla smanjiti il da skroz nestanu ? Nikad prije nisam imala bubuljice max 1-2 ponekad tako da mi je ovo situacija u kojoj se bas i ne snalazim :D
Partizzanka

#2322 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Partizzanka »

evo mene ovdje

ako mi neko zna pomoci i sa ovim problemom ... da se ne zahvaljujem unaprijed :)

mene zene svrbi koza uzasno
bez ikakvog nekog posebnom povoda
jedno vrijeme me je CIM sjednem --- ja isto kao da me neko zari zarom da moram da se cesem po nogama i po cijelom tijelu
sada je to bolje i svelo se na cesanje nakon tusiranja ali meni koza nije suha ono da se peruta nego samo kada sjednem mene pocne da svrbi - kada stojim nista :)

mozda je cirkulacija ...?!??!

htjela sam ici dermatologu ali sta da kazem
"znate ja kada sjednem, mene svri koza, kada ustanem sve ok"

nikakvih osipa nicega nema vidljivog
samo jel sjednem jaaaaa poludih od cesanja
sjedila sam i na cistim peskirima reko da nije od kreveta
brisala krevete sjedila na stolicama maaaa nema sta nisam
i obucena i u vesu ako sjedim svejedno je ono svrbiiiii

mozda sam luda??? :) :roll:

izgleda da ima pms veze sa tim
to mi se pojavljuje izgleda par dana prije nego dobijem

cudno ali istinito :run:

michun ti ako ne znas na ovo odgovor
ti nastavi sa kremama za lice hehehe
Lilyen

#2323 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Lilyen »

Meni se dešava da me svrbi sva koža prije nego dobijem. Dok sam u PMS-u. :-) Prati pa vidi, možda ti je to.
Partizzanka

#2324 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Partizzanka »

pa upratila sam vec dva puta tj dvije periode ... umirem od svraba prije nego dobijem :)

bit ce da je to to :)
Michun

#2325 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Michun »

svrab po kozi bez vidljivog razloga ima 101 razlog. ako je nesnosljivo provjeriti zeljezo i jetrene enzime.
ako je samo pms onda guglaj i vidi da li ima veze, moz' biti nervoza u pms...ali je long shot.
Post Reply